Πρέπει να έχετε κοινά γούστα και ίδιες προτιμήσεις με την κοπέλα σου; - Men's Bible

Πρέπει να έχετε κοινά γούστα και ίδιες προτιμήσεις με την κοπέλα σου;

Πρέπει να έχετε κοινά γούστα με την κοπέλα σου;

Μου αρέσουν τα βιβλία, οι ταινίες, η μουσική. Μπορώ να πω ότι η ζωή μου έχει σημαδευτεί από μερικά από αυτά, που αγάπησα, μίσησα ή απλά γεύτηκα. Και τα γούστα μου σε θέματα κουλτούρας και διασκέδασης αποτελούν σε μεγάλο βαθμό το ποιος είμαι αλλά και το αντικατοπτρίζουν κιόλας.

Και σίγουρα δεν είμαι μόνος σε αυτό. Το internet έκανε όλα τα παραπάνω πιο προσβάσιμα και παρόντα και έχει βοηθήσει πολύ κόσμο να διευρύνει τους ορίζοντές του και να αποκτήσει προσωπικά γούστα και ισχυρές προτιμήσεις, χωρίς να δεσμεύεται μόνο από το τι προβάλλουν τα μαζικά media, όπως ίσως γινόταν παλιά.

Αλλά αν τα γούστα μας, ο τρόπος που διασκεδάζουμε, τα χόμπι μας αποτελούν τόσο σημαντικά μέρη της ζωής μας, δεν θα έπρεπε να είναι και μέσα στα κριτήρια με τα οποία διαλέγουμε σύντροφο; Γιατί να είσαι με κάποια σύντροφο που νομίζει ότι μουσική είναι μόνο το Χ τσιφτετέλι και δεν μπορεί να ακούσει και κάτι διαφορετικό που να ταιριάζει και με τα δικά σου ακούσματα; Γιατί να είσαι με κάποια σύντροφο που δεν αντέχεις τις ταινίες που αρέσουν σε εσένα; Όλα τα παραπάνω είναι σημαντικά για σένα, οπότε θα ήθελες να είναι σημαντικά και για αυτήν.

Να λοιπόν κάποιες σκέψεις και από τις δύο μεριές για το που βρίσκεται η ισορροπία στο θέμα αυτό.

Θα έχετε περισσότερο κοινό χρόνο

Αυτό έχει περισσότερη εφαρμογή σε ταινίες, σειρές, θεατρικά έργα κλπ, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα θες να βλέπεις μαζί της αυτά που σου αρέσουν. Και αν τα γούστα σας είναι πολύ διαφορετικά, τότε θα περνάτε λιγότερο χρόνο βλέποντας αυτά που σας αρέσουν μαζί και περισσότερο είτε ατομικά, είτε κάνοντας παραχωρήσεις ο ένας στον άλλο. Αν όμως σας αρέσουν τα ίδια πράγματα, τότε θα απολαμβάνετε μαζί τις στιγμές. Πρέπει να έχετε κοινά γούστα με την κοπέλα σου;

Δεν υπάρχει τέλειο ταίριασμα

Από την άλλη, αν περιμένεις να βρεις την τέλεια κοπέλα που τα γούστα σας θα ταιριάζουν από κάθε άποψη, τότε μάλλον θα περιμένεις για πολύ καιρό. Με όποια κι αν είσαι μαζί, πάντα θα υπάρχουν πράγματα στα οποία θα διαφωνείτε, γιατί όπως και να το κάνεις δεν μπορείτε να είστε όμοιοι. Ένας βαθμός ασυμβατότητας είναι αναπόφευκτος, και καλύτερα ας είναι στα μικρά γούστα της ζωής και όχι στα σημαντικά.

Για να μπορείς να διαλέξεις τη σωστή κοπέλα, δες εδώ

Τα γούστα δείχνουν την προσωπικότητα σας

Ακόμα και αυτά τα μικρά γούστα δεν είναι ασύνδετα με το σύνολο, τείνουν κι αυτά να αντικατοπτρίζουν το ποιοι είμαστε.

Άρα τα γούστα κάποιου μπορούν να σου πουν ένα σωρό πράγματα για αυτόν. Από την εξυπνάδα του, την αισθητική του, μέχρι την καλλιέργειά του και τη στάση του απέναντι στη ζωή. Οπότε και αυτές οι προτιμήσεις, τα χόμπι, οι συνήθειες μπορούν να σου δείξουν κατά πόσο η κοπέλα που έχεις απέναντί σου μοιράζεται παρόμοια με εσένα οπτική για τον κόσμο.

Εξελίσσεις τα γούστα σου

Τα γούστα μας συχνά αντικατοπτρίζουν απλά τα πράγματα με τα οποία έχουμε έρθει σε επαφή. Ίσως θεωρείς ότι αφού σου αρέσει τόσο πολύ η jazz, είναι απαραίτητο να αρέσει εξίσου και στην κοπέλα σου. Τι γίνεται όμως αν γνωρίσεις κάποια που δεν έχει ακούσει ποτέ της jazz;

Ίσως να μην της αρέσει, ακριβώς επειδή δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να ασχοληθεί, όχι επειδή συνειδητά την έχει απορρίψει. Το ίδιο ισχύει και για εσένα. Μπορεί κάτι που σου προτείνει να νομίζεις ότι δεν σου αρέσει, επειδή δεν του έχεις δώσει ως τώρα την προσοχή που του αξίζει. Δώσε του λοιπόν μια ευκαιρία.

Μαθαίνετε ο ένας από τον άλλο

Ένα από τα πλεονεκτήματα του να έχεις κοινά γούστα με τους φίλους σου είναι ότι μπορεί να σε εισάγουν και σε νέα πράγματα που είναι πιθανό να σου αρέσουν. Το ίδιο ισχύει και για την κοπέλα σου. Αν τα γούστα σας είναι παρεμφερή, τότε είναι πολύ πιο πιθανό αυτά που θα σου προτείνει να είναι πιο συμβατά με εσένα, ώστε να μπορείς να τα απολαύσειςΠρέπει να έχετε κοινά γούστα με την κοπέλα σου;

Επεκτείνεις τους ορίζοντές σου

Το παραπάνω είναι απολύτως αληθές, αλλά ισχύει κι όταν ακόμα δεν έχετε καθόλου παρόμοια γούστα. Σε αυτή την περίπτωση, αντί να σου προτείνει δραστηριότητες ή ταινίες που είναι κοντά στα δεδομένα σου, θα σου προτείνει κάτι διαφορετικό, το οποίο όμως μπορεί να αποδειχτεί ότι σου αρέσει και με το παραπάνω. Σύντροφοι με εντελώς αντίθετα γούστα δίνουν μια καλή ευκαιρία να βγεις από τη ζώνη άνεσης και να δοκιμάσεις πράγματα που μέχρι τώρα απέφευγες.

Θες να έχεις το δικό σου κόσμο

Είναι τέλειο να μοιράζεσαι τη ζωή σου και την καθημερινότητά σου με τη σύντροφό σου. Είναι όμως εξίσου σημαντικό να έχεις και το δικό σου προσωπικό χρόνο για τα πράγματα που σου αρέσουν.

Όχι μόνο θες να παραμείνετε ανεξάρτητοι μέσα στη σχέση, αλλά θες και να μπορείς να βουτάς στο δικό σου κόσμο (τα βιβλία σου, τις ταινίες σου, τα χόμπι σου). Αν τα γούστα σας είναι πολύ κοντά, είναι πολύ δυσκολότερο να βρεις χρόνο και δραστηριότητες που θα είναι αποκλειστικά ατομικές.

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, λίγη απόσταση βοηθάει κάθε σχέση και η σημασία της συχνά υποτιμάται.

Προσωπικά, αν με ρωτάς, θέλω να είμαστε κάπου στη μέση. Δεν θέλω κάποια σύντροφο που να έχουμε ακριβώς τα ίδια γούστα, καθώς μου αρέσει να βλέπω και να μαθαίνω νέα πράγματα και να διευρύνω τις γνώσεις μου. Από την άλλη σαφώς επιθυμώ να υπάρχει και κάποιου είδους συμβατότητα, ώστε να μπορεί να υπάρχει πεδίο συνεννόησης και πάνω σε θέματα κουλτούρας και διασκέδασης.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!