Πώς να την Ξεπεράσεις Οριστικά (ακόμα κι αν έχεις φάει Κόλλημα) - Men's Bible

Πώς να την Ξεπεράσεις Οριστικά (ακόμα κι αν έχεις φάει Κόλλημα)

Πώς να την ξεπεράσεις

Οι χωρισμοί και η απόρριψη είναι αναπόσπαστα μέρη του φλερτ. Δεν έχει τόση σημασία το πόσο ωραίος είσαι, το αν δεν έχεις καμία εμπειρία ή αν αντίθετα είσαι έμπειρος player. Όπως και να έχει θα έρθει η στιγμή που θα την «πατήσεις» και θα χρειαστεί να προσπαθήσεις να την ξεπεράσεις.

Και η αλήθεια είναι πως θα είσαι χάλια. Θα νιώθεις ότι η μία και μοναδική ελπίδα σου για την αγάπη έχει τελειώσει και ότι τώρα είσαι καταδικασμένος να ζεις μόνιμα μέσα στον πόνο. Και ένα από τα πράγματα που θα αρχίσουν να σου λένε οι κοντινοί σου, είναι: «Ρε φίλε, είναι ώρα να την ξεπεράσεις».

Φυσικά, αν ήταν τόσο απλό να την ξεπεράσεις, δεν θα έπαιρνε τόσο πολύ χρόνο, σωστά; Κανείς δεν θα έτρωγε κόλλημα, κανείς δεν θα αναζητούσε την πρώην του και όλοι θα ζούσαμε ευτυχισμένοι και τα πουλάκια θα κελαηδούσαν.

Μόνο που τελικά είναι … απλό. Δεν είναι εύκολο να την ξεπεράσεις, το αναγνωρίζω αυτό. Όμως το πρόβλημα συνήθως είναι ότι το κάνουμε εμείς οι ίδιοι πιο δύσκολο απ’ ότι χρειάζεται. Οπότε είναι αναγκαίο να σταματήσεις να σαμποτάρεις την προσπάθεια να ξανασταθείς στα πόδια σου. Και δεν λέω ότι είναι διασκεδαστικό, λέω όμως ότι είναι απαραίτητο.

Άσε τον εαυτό σου να θρηνήσει (αλλά μην ξύνεις τις πληγές σου)

Το πρώτο βήμα για να το ξεπεράσεις είναι να σταματήσεις να πληγώνεις τον εαυτό σου. Ναι, θα πονέσεις, αλλά δεν χρειάζεται να προσθέτεις κι άλλα βάρη στον εαυτό σου.

Το βλέπω συχνά σε κόσμο που επικοινωνεί μαζί μας και έχει μόλις χωρίσει: όλα τους θυμίζουν το πόσο πολύ έχουν πονέσει.

Φυσικά, πολλές φορές, ο λόγος που αισθάνονται έτσι, είναι επειδή κάνουν όλα τα πράγματα που τους τη θυμίζουν. Ακούνε καψουροτράγουδα, βλέπουν ρομαντικές κομεντί, πηγαίνουν σε μέρη που πήγαιναν μαζί της κλπ. Και κυριότερα «παίζουν» στο μυαλό τους ξανά και ξανά όσα συνέβησαν μαζί της, προσπαθώντας να βρουν απαντήσεις.

Οπότε δεν κάνει εντύπωση γιατί τους είναι τόσο δύσκολο να την ξεπεράσουν. Αν θες μια πληγή να γιατρευτεί γρήγορα, την αφήνεις ήσυχη, δεν την σκαλίζεις κάθε τόσο. Διαφορετικά, την «ανοίγεις» συνέχεια και κάνεις τον εαυτό σου να πονάει ξανά και ξανά.

Με όλα αυτά φυσικά και δεν εννοώ ότι δεν πρέπει να θρηνήσεις ή ότι ο πόνος σου δεν είναι αληθινός. Αν τα κρατάς όλα μέσα σου και παριστάνεις ότι δεν χτύπησε και τόσο πολύ είναι το ίδιο κακό με το να παριστάνεις το θύμα.

Όμως υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο να αφήσεις τον εαυτό σου να θρηνήσει και το να σκαλίζεις ξανά και ξανά τις πληγές σου. Πώς να την ξεπεράσεις

Εγκατάλειψε την σκέψη της για να την ξεπεράσεις

Το δεύτερο βήμα είναι το πιο δύσκολο, γιατί είναι αυτό που κανείς δεν θέλει να κάνει: χρειάζεται να φύγεις μακριά της.

Η, έστω και μικρή, ελπίδα ότι ο χωρισμός είναι προσωρινός, σου το κάνει πολύ (μα πολύ) δύσκολο να την ξεπεράσεις. Κάπου στην άκρη του μυαλού σου, γαντζώνεσαι από την ιδέα, ότι ίσως να μπορείς να αναστρέψεις την κατάσταση. Ναι, ίσως σου πάρει λίγο χρόνο. Ναι, ίσως σου χρειαστούν ολόκληρα χρόνια για να ανασκευάσεις τη ζωή σου από την αρχή. Ναι, θα βρεις το μαγικό κουμπί που θα κάνει Reset στη σχέση σας. Και τα πράγματα, ίσως, δουλέψουν.

Για να μην τα περάσεις όλα αυτά λοιπόν, επίτρεψέ μου να σου γλυτώσω όλο αυτόν τον χρόνο και την προσπάθεια:

Όχι! Δεν πρόκειται να έρθουν έτσι τα πράγματα.

Την παρακολουθείς στο Facebook; Ψάχνεις για σημάδια ευκαιρίας. Όσο είναι ελεύθερη, πάντα υπάρχει ελπίδα. Βλέπει κάποιον; Ψάχνεις να δεις αν είναι κάτι χαλαρό ή κάτι μόνιμο. Σου χαλάει το στομάχι να τη βλέπεις να χαμογελάει με τον καινούριο της φίλο, αλλά για δες, το χαμόγελό της είναι πιο σφιγμένο απ’ ότι ήταν μαζί σου, ίσως υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Ποστάρεις status όλο μιζέρια; Ελπίζεις ότι αυτά θα τη συγκινήσουν και θα την κάνουν να καταλάβει πόσο πολύ σου έχει λείψει και θα κάνουν την κρύα της καρδιά να ζεσταθεί ξανά.

Κρατιέσαι από την ελπίδα, και μέχρι αυτή η ελπίδα να ξεθωριάσει επιτέλους μέσα σου, δεν πρόκειται να την ξεπεράσεις ποτέ.

Καταλαβαίνω ότι σου φαίνομαι πολύ ψυχρός. Ξέρω ότι είναι ακριβώς το αντίθετο απ’ ότι θέλεις να κάνεις. Αλλά μέχρι να αποδεχτείς ότι το πράγμα τελείωσε, δεν μπορείς να προχωρήσεις τη ζωή σου.

Εσύ ο ίδιος δε θα αφήσεις τον εαυτό σου.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να την διαγράψεις μια για πάντα (από τη ζωή σου, από τα social media κλπ). Όσο πιο πολλά εμπόδια βάλεις στην επικοινωνία ανάμεσα σας, τόσο πιο εύκολο θα σου είναι να την ξεπεράσεις.

Θες να την ξεπεράσεις και να αφήσεις πίσω το παρελθόν; Δες εδώ

Συνειδητοποίησε ότι υπάρχουν κι άλλες γυναίκες στον κόσμο

Ο λόγος που συχνά σου είναι δύσκολο να την ξεπεράσεις, είναι επειδή είναι εύκολο να πέσεις σε έναν τρόπο σκέψης παραπλανητικό. Όταν φας κόλλημα με κάποια γίνεται ολόκληρος ο κόσμος σου. Την μετατρέπεις από έναν απλό άνθρωπο σε μια φαντασίωση. Αρχίζεις να πιστεύεις ότι η συγκεκριμένη κοπέλα ήταν η τελευταία και μοναδική σου ευκαιρία. Καμία άλλην δεν μπορεί να σε αγαπήσει ή να είναι τόσο τέλεια όσο αυτή.

Και εδώ που τα λέμε, δεν έχεις άδικο. Όσο τουλάχιστον κρατιέσαι από την ανάμνησή της με νύχια και με δόντια. Αν αρνείσαι να κοιτάξεις γύρω σου και να συνειδητοποιήσεις ότι ο κόσμος είναι γεμάτος με εκπληκτικές γυναίκες εξίσου καλές για εσένα (αν όχι περισσότερο), τότε, ναι, αυτή ήταν όντως η μοναδική σου ελπίδα για αγάπη.

Όχι, επειδή σε αδικεί το σύμπαν, αλλά επειδή δεν θες να βρεις κάποια άλλη. Όσο δεν αφήνεις τον εαυτό σου να την ξεπεράσει, δεν πρόκειται να βρεις άλλη κοπέλα. Δεν αφήνεις χώρο στη ζωή σου για αυτήν.

Μέχρι λοιπόν να αποδεχτείς ότι τελείωσε, υποσκάπτεις τη μελλοντική σου ευτυχία. Χάνεις χρόνο που θα μπορούσες να διαθέσεις στο να βρεις κάποια ιδανική για εσένα.

Είναι τρομακτικό, το γνωρίζω. Κρεμιέσαι από την ιδέα της, σα να πρόκειται διαφορετικά να πέσεις στο γκρεμό. Αν όμως αφήσεις τα χέρια σου, δεν πρόκειται να πέσεις, αλλά να πετάξεις. Θα είσαι επιτέλους ελεύθερος.

Το ξέρω ότι είναι δύσκολο. Σου υπόσχομαι όμως ότι εκεί έξω είναι μία πολύ καλύτερη κοπέλα για εσένα.

Και θα είμαι προσωπικά δίπλα σου για να σε βοηθήσω να τη βρεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!