Πρώτη Ατάκα: Πώς να ξεκινάς Συζήτηση με μια άγνωστη κοπέλα - Men's Bible

Πρώτη Ατάκα: Πώς να ξεκινάς Συζήτηση με μια άγνωστη κοπέλα

Πρώτη Ατάκα: Πώς να ξεκινάς Συζήτηση με μια άγνωστη κοπέλα

Αν διαβάζεις τακτικά τα άρθρα μας και έχεις αρχίσει να φλερτάρεις κοπέλες που σου αρέσουν, μάλλον θα νιώθεις πια αρκετά άνετος για να ξεκινήσεις μια κουβέντα με την υπάλληλο που φτιάχνει τον καφέ σου ή την συμφοιτήτρια που περνάει δίπλα σου στο διάδρομο της σχολής. Αλλά τι ακριβώς λες; Με ποια ατάκα ξεκινάς; Με κάτι έξυπνο, κάτι αστείο ή κάτι ευθύ όπως «γεια είμαι ο ..»;

Και κάπου εκεί αρχίζεις να αγχώνεσαι. Το μυαλό σου ζορίζεται και είτε το κορίτσι σε περνάει ή στέκεσαι εκεί και το κοιτάς σαν τρομαγμένο κουταβάκι, που δεν έχει καν το θάρρος να απομακρυνθεί.

Ή χειρότερα, είσαι σε ένα μπαρ και ξεκινάς με μια από εκείνες τις ατάκες που σου υποσχέθηκαν ότι θα σε κάνουν να τη ρίξεις, με την ελπίδα ότι θα αρχίσει να γελάει. Και όταν λες την ατάκα συνειδητοποιείς επί τόπου ότι αυτό που λες είναι κιτς, εντελώς ψεύτικο και της δείχνει ότι δεν είσαι κοινωνικά εξοικειωμένος. 

Πριν συνεχίσω όμως, να διευκρινήσω κάτι σημαντικό: Πάντα μιλάς με κοπέλες που ενδιαφέρονται για συζήτηση. Σε περίπτωση που διαπιστώσεις ότι δεν ενδιαφέρεται, φυσικά δεν επιμένεις, αλλά την ευχαριστείς και φεύγεις.

Οπότε τι μπορείς να κάνεις;

Ένα από τα πιο συχνά πράγματα που ακούω από μαθητές μου είναι ότι κυριολεκτικά δεν ξέρουν τι να πουν όταν προσεγγίζουν μια κοπέλα για πρώτη φορά. Έχουν πολιορκηθεί από τόσες αντίθετες προτάσεις και ιδέες για το τι πρέπει να πουν και πώς να προχωρήσουν, από σούπερ φοβερές ατάκες, μέχρι μικρά αστειάκια ή απλή σύσταση του εαυτούς τους.

Και οι περισσότερη από αυτούς στην προσπάθειά τους να βρουν την τέλεια εισαγωγή για να ξεκινήσει η συζήτηση, ψάχνουν ακόμα την μαγική ατάκα που είναι τόσο εκπληκτική που η κοπέλα ενθουσιάζεται αμέσως, τους ερωτεύεται και λιώνει στα χέρια τους.

Οκ, οκ, αφού το ζητάς, να το μεγάλο μυστικό για την πρώτη ατάκα

Το μεγάλο μυστικό για να ξεκινάς συζήτηση με την κοπέλα που σου αρέσει είναι, πως οτιδήποτε κι αν πεις στην πραγματικότητα δεν έχει σημασία.

Αλήθεια το λέω. Από όλες τις γυναίκες με τις οποίες βγήκα, σχεδόν καμία δεν θυμόταν ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που της είπα όταν την πλησίασα. Όλα αυτά τα χρόνια, έχω ξεκινήσει συζήτηση με διάφορους τρόπους ανάλογα με την διάθεσή μου, την τοποθεσία, τον χώρο, τον κόσμο. Χωρίς αστείο, έχω ξεκινήσει να μιλάω σε κοπέλες (με τις οποίες αργότερα θα έκανα κάποιου είδους σχέση) ρωτώντας τες γιατί κουνάνε τόσο πολύ τα χέρια τους όταν μιλάνε. Ή απλά κοιτώντας τες και λέγοντας «πφφφ, έχει πολύ κόσμο εδώ μέσα» ή απλά συστηνόμενος και δίνοντας το χέρι μου «γειά, είμαι ο …».

Φυσικά είναι σημαντικό αν δεις ότι η κοπέλα δεν ενδιαφέρεται για συζήτηση και φλερτ να μην επιμείνεις, αλλά να την ευχαριστήσεις και να προχωρήσεις. Το φλερτ είναι κάτι που χρειάζεται να απολαμβάνουν και οι δύο.

Η πρώτη ατάκα έχει ένα νόημα μόνο: να σπάσει ο πάγος. Αυτό είναι όλο. Το τι ακριβώς θα πεις δεν είναι σημαντικό. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό και κάνει τη διαφορά είναι το πώς θα το πεις. Θες να είσαι φιλικός και ανοικτός, γοητευτικός και άνετος. Και κυριότερο από όλα: χρειάζεται να χαμογελάς.

Πρώτη Ατάκα: Πώς να ξεκινάς Συζήτ

Είναι απίστευτο το πόσες φορές έχω δει άνδρες που έχουν μεν καλή πρόθεση να προσπαθούν να ξεκινήσουν μια γνωριμία αλλά τελικά να δείχνουν βλοσυροί και θυμωμένοι. Και μετά πραγματικά δεν κατανοούν γιατί η κοπέλα τους απέρριψε. Αυτοί νομίζουν ότι δείχνουν πολύ αρρενωποί άνδρες, επικίνδυνοι και σούπερ sexy. Ενώ η κοπέλα τους βλέπει και φοβάται ότι είναι ψυχωτικοί και περίεργοι. Οπότε για το δικό σου καλό, κάνε καλή οπτική επαφή και χαμογέλα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξεκινάς μια συζήτηση. Μπορείς να πεις: «Δείχνεις cool τύπος και ήρθα να σε γνωρίσω», μπορείς να πεις: «Σε είδα όπως περνούσα και ήξερα πως θα μετάνιωνα αν δεν σου μίλαγα», ή απλά «Γεια, είμαι ο …». Τι στο καλό, είχα και έναν φίλο που ξεκίναγε με το «Μήπως ξέρεις πόσο ζυγίζει μια πολική αρκούδα;». Κι όμως για αυτόν δούλευε.

Αν δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα, πάντα μπορείς να βασιστείς σε απλές κοινωνικές ερωτήσεις ή σε ερωτήσεις για κάτι που γίνεται εκείνη τη στιγμή. Και αυτές χρήσιμες είναι, ανάλογα με την περίσταση. Πχ στο μετρό μπορείς να ξεκινήσεις με μια παρατήρηση για την συχνότητα των δρομολογίων, στο δρόμο μπορείς να ρωτήσεις μήπως γνωρίζει που είναι το Χ κατάστημα. Αυτές οι απλές ερωτήσεις είναι χαμηλού ρίσκου εισαγωγές που απαιτούν μικρή επένδυση από μεριάς της. Και οι πιθανότητες λένε πως το πιθανότερο είναι να ανταποκριθεί.

Αλλά πρέπει να μπορείς να ακολουθήσεις και με άλλα πράγματα τη συζήτηση, διαφορετικά η κουβέντα σας θα σταματήσει με ένα αμήχανο «Α, ωραία, ευχαριστώ» από μεριάς σου. Και μετά θα σπαστείς με τον εαυτό σου και θα αναρωτιέσαι τι πήγε στραβά.

Γιατί όπως και να το κάνουμε, αν δεν μπορείς να ξεκινήσεις και να συνεχίσεις μία συζήτηση πέρα από τη βασική εισαγωγή, ότι κι αν κάνεις, δεν θα μπορέσει να πάει πουθενά το πράγμα. Αν ρωτάς τα ίδια και τα ίδια που την ρωτάνε όλοι («από πού είσαι», «με τι ασχολείσαι», «τι σου αρέσει», «που βγαίνεις», «που μένεις») θα δείχνεις βαρετός και θα θέλει να το σταματήσει για να προχωρήσει τη ζωή της.

Οπότε χρειάζεται να μπορείς να κάνεις χιούμορ και πείραγμα, για να δημιουργηθεί μεγαλύτερη ποικιλία στην κουβέντα. Μπορείς να πεις κάποια προσωπική ιστορία για μια κατάσταση που σε οδήγησε εκεί. Ή μπορείς να κάνεις ένα μικρό role-playing: «Δεν γνωρίζεις που είναι το Χ; Απολύεσαι, είσαι η χειρότερη ξεναγός που είχα ποτέ».

Πρακτικά θες να κάνεις τη συζήτηση να ξεφύγει από τα συνηθισμένα για να μην καταχωρηθείς στον ίδιο κουβά με κάθε άλλο άνδρα που της μίλησε. Θες να σε δει ως άνδρα αξίας και για αυτό χρειάζεται να κρατήσεις τη συζήτηση ενδιαφέρουσα και χαλαρή, διαφορετικά θα δεις ότι σταματάει από μονή της.

Και δεν το θες αυτό.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!