Μην το παρακάνεις στην Ευγένεια - Men's Bible

Μην το παρακάνεις στην Ευγένεια

Μην το παρακάνεις στην Ευγένεια

Μεγάλο κομμάτι του να γνωρίζεις πως να φλερτάρεις αποτελεσματικά, είναι να ξέρεις ποια λάθη να αποφύγεις. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερο και πιο κλασικό λάθος, από την υπέρμετρη ευγένεια.

Όχι γιατί είναι κακό να είσαι ευγενικός ή γιατί αρέσει στις γυναίκες η αγένεια. Αλλά γιατί όταν το παρακάνεις στην ευγένεια, με το «παρακάνεις» να είναι η λέξη-κλειδί, δεν δημιουργείς ερωτική έλξη.

Αντίθετα, δείχνεις πως είσαι πρόθυμος να υποχωρήσεις και να γίνεις χαλί για να σε πατήσουν οι άλλοι. Πράγμα που δεν είναι καθόλου, μα καθόλου ελκυστικό.

Άλλο ο ευγενικός φίλος, άλλο ο εραστής

Ο απαράβατος κανόνας του φλερτ, λέει πως αν θες η σχέση σου με μια κοπέλα να γίνει ερωτική, τότε θα πρέπει και η κοπέλα να σε βλέπει ερωτικά. Χρειάζεται λοιπόν να την κάνεις να νιώσει έλξη για σένα και για να το πετύχεις αυτό, χρειάζεται να εκφράσεις τις προθέσεις σου.

Αν απλά παριστάνεις τον φίλο της και κάνεις παρέα μαζί της, τότε και εκείνη θα σε δει ως απλό φίλο. Το να της μιλάς για ώρες και να ακούς κάθε της πρόβλημα είναι εύκολο, και μπορεί η ευγένεια σου να της αρέσει, όμως δεν την κάνει να θέλει να κάνει σεξ μαζί σου.Μην το παρακάνεις στην Ευγένεια

Και όχι μόνο αυτό. Όσο εσύ παριστάνεις τον φίλο της, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί κάποιος άλλος. Κάποιος που θα κάνει φανερές τις ερωτικές του προθέσεις. Κάποιος που θα την κάνει να νιώσει έλξη, που θα κλιμακώσει σεξουαλικά, που θα τη φιλήσει και θα κάνει σεξ μαζί της.

Πως θα νιώσεις σε αυτή τη περίπτωση; Πως θα νιώσει γνωρίζοντας πως όσο εσύ κρυβόσουν και έπαιζες τον φίλο της κάποιος άλλος έκανε την κίνηση του;

Κάτι που αρκετοί άνδρες δε βλέπουν, είναι πως για τις περισσότερες γυναίκες ο φίλος και ο εραστής είναι ξεχωριστές κατηγορίες. Αν λοιπόν δεν εκφράσεις ποτέ τις προθέσεις σου και παριστάνεις τον φίλο της τότε και εκείνη θα δεχτεί αυτή τη πραγματικότητα.

Θα σε δει ως ένα φίλο. Και ενώ μπορεί να σε δει ως ένα πολύτιμο φίλο και να σε θεωρεί σημαντικό πρόσωπο στη ζωή της, όμως δεν θα αποτελείς μια ερωτική επιλογή.

Καλώς ή κακώς, το να έχετε κοινά και να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλο δεν αρκεί. Χρειάζεται και η σπίθα της σεξουαλικής επιθυμίας.

Και ακριβώς επειδή στους άνδρες η ερωτική έλξη λειτουργεί περισσότερο οπτικά, θα νιώσεις εσύ αυτή την έλξη πριν την νιώσει αυτή. Όμως το τι κάνεις μετά είναι που κάνει τη διαφορά.

Θες να μάθεις πως να ανεβάζεις την ερωτική ένταση; Δες εδώ

Μην είσαι υπερβολικά καλός

Το να είσαι καλός με μια κοπέλα δεν είναι λάθος. Δεν απαιτείται να γίνεις «bad boy» για να σε θέλουν οι γυναίκες.

Η γυναίκα δε θέλει κάποιον κόπανο που να της συμπεριφέρεται άσχημα. Αυτό που θέλει, είναι έναν άνδρα που πιστεύει στον εαυτό του, που μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του και είναι ανεξάρτητος.

Και ενώ αρκετοί άνδρες θεωρούν πως πληρούν αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Και στην εποχή μας η έννοια καλό παιδί έχει ταυτιστεί με την υπέρμετρη ευγένεια. Αρκετοί άνδρες μπερδεύουν το να είσαι καλός, με το να είσαι υποχωρητικός και να βάζεις τις ανάγκες και να αισθήματα των άλλων πάνω από τον εαυτό σου. Όμως ένας τέτοιος τύπος κάθε άλλο παρά «καλός» είναι.

Γιατί;

Γιατί στην πραγματικότητα κρύβει τα πραγματικά του αισθήματα και προσπαθεί να χειραγωγήσει καταστάσεις αντί να εκφραστεί ευθέως και με ειλικρίνεια.

Στα μάτια της γυναίκας, μια τέτοια συμπεριφορά φαντάζει ως αδύναμη και μη ελκυστική.

Αν τα λεγόμενα bad boys κάνουν κάτι καλά, είναι το γεγονός πως δεν κρύβουν τις προθέσεις τους και δεν βάζουν τον εαυτό τους κάτω από τους άλλους.

Μπορείς λοιπόν να είσαι καλός, gentleman και ελκυστικός. Θα πρέπει όμως να μην το παρακάνεις. Θα πρέπει να φαίνεται πως εκτός από όλα αυτά είσαι και ένας άνδρας με σιγουριά για τον εαυτό του, αρρενωπός και δυναμικός. Ένας άνδρας που ξέρει να διεκδικεί, αλλά και να λέει «όχι» όποτε χρειάζεται.

Και δε χρειάζεται να είσαι κακό παιδί για να το κάνεις αυτό.

Αρκετοί άνδρες κάνουν το κλασικό λάθος να είναι υπέρμετρα ευγενικοί με μια κοπέλα ελπίζοντας πως η ευγένεια τους θα την κερδίσει. Της κάνουν όλα τα χατίρια, ακούν όλα της τα προβλήματα, γελούν με όλα της τα αστεία και της φέρονται σαν να ήταν οι υπηρέτες της.

Ναι, αν τα κάνεις όλα αυτά θα σε συμπαθήσει η κοπέλα, αλλά σα φίλο. Δε θα σε δει σαν άνδρα.Μην το παρακάνεις στην Ευγένεια

Μην περιμένεις να πάρει εκείνη την πρωτοβουλία

Ένας βασικός λόγος που αρκετοί άνδρες παριστάνουν τον φίλο και προσφέρουν απλόχερα την ευγένεια τους, είναι γιατί θέλουν να αποφύγουν να εκθέσουν τα συναισθήματα τους.

Ο φόβος της απόρριψης τους τρομάζει και έτσι ελπίζουν πως η ευγένεια τους θα κάνει την κοπέλα να θέλει να κάνει εκείνη το πρώτο βήμα.

Και ναι, εάν μια κοπέλα νιώθει αρκετή έλξη για εσένα, είναι πιθανό να εκφραστεί με άμεσο τρόπο και να σου πει ότι της αρέσεις. Μπορεί ακόμα και να σου προτείνει να βγείτε.

Ωστόσο αυτό δεν είναι ο κανόνας και δεν είναι όλες οι κοπέλες το ίδιο.

Κάποιες έχουν μια πιο ντροπαλή προσωπικότητα και ανησυχούν μήπως απορριφθούν. Άλλες αισθάνονται σιγουριά και δε θα βγουν μαζί σου αν πρώτα δεν βεβαιωθούν πως έχεις τις ποιότητες που αναζητούν.

Είτε όμως η κοπέλα είναι ντροπαλή, είτε όχι, είναι δική σου δουλειά να ηγηθείς, να την κάνεις να αισθανθεί έλξη για εσένα και να κλιμακώσεις την επαφή σου μαζί της.

Ακριβώς επειδή η έλξη στις γυναίκες δεν λειτουργεί τόσο οπτικά όπως με τους άνδρες, αλλά κυρίως εγκεφαλικά, θα πρέπει η κοπέλα να το νιώσει. Να νιώσει πως είσαι ένας άνδρας δυναμικός και σίγουρος με τον εαυτό του.

Αυτό που έχει σημασία λοιπόν δεν είναι οι λέξεις και το τι λες, αλλά το πως συμπεριφέρεσαι. Ένας άνδρας με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, δεν κρύβει τον εαυτό του και τις προθέσεις του.

Αντίθετα αφήνει τον εαυτό του ευάλωτο και κάνει φανερά τα συναισθήματα του.

Ανάλαβε την πρωτοβουλία λοιπόν. Αν βλέπεις μια κοπέλα ερωτικά δε θα την κερδίσεις με υπερβολική ευγένεια και το να παριστάνεις τον φίλο της.

Πάρε την πρωτοβουλία και κάνε το βήμα. Έκφρασε τις προθέσεις σου, ζήτησε της να βγείτε, πείραξε την και κάνε την κίνηση να τη φιλήσεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!