Ψυχραιμία: Γιατί πρέπει να έχεις τον Ελέγχο των Συναισθημάτων σου στο Φλερτ - Men's Bible

Ψυχραιμία: Γιατί πρέπει να έχεις τον Ελέγχο των Συναισθημάτων σου στο Φλερτ

Άγχος και Ψυχραιμία: Γιατί πρέπει να έχεις τον Ελέγχο των Συναισθημάτων σου στο Φλερτ

Όποτε κάνω συζήτηση περί συναισθημάτων, θυμάμαι ένα συγκεκριμένο περιστατικό.

Στο μπαρ που έπινα το ποτό μου, κάποιος αποφάσισε να προσεγγίσει τις κοπέλες της διπλανής παρέας. Παρόλη την φιλότιμη προσπάθειά του, η προσέγγιση του δεν ήταν και η καλύτερη, οπότε οι κοπέλες δεν τον πήραν πολύ στα σοβαρά.

Αυτός συνέχισε να λέει τα δικά του και αυτές άρχισαν να κάνουν πλάκα. Στο σημείο εκείνο, και εφόσον είχε χάσει το παιχνίδι, θα έπρεπε να αποχωρήσει, αφού πρώτα καληνύχτιζε τις κοπέλες και είτε να επιστρέψει στην παρέα του, είτε να δοκιμάσει την τύχη του αλλού.

Εκεί ήταν το πρώτο λάθος του, γιατί πεισμώνοντας, αποφάσισε να επιμείνει. Σε πρώτη φάση λοιπόν, δεν έλεγξε την κατάσταση και να συναισθήματά του και αφέθηκε. Αυτό τον οδήγησε σε μία αρνητική κατάσταση που γρήγορα έφυγε από τον έλεγχο του.

Αφού αφέθηκε, άρχισε να βιώνει την απόρριψη και αυτό τον οδήγησε σε εκνευρισμό. Ο εκνευρισμός του επηρέασε τον τρόπο σκέψης του και αντί να το σώσει, το έκανε χειρότερο. Οι απαντήσεις του έγιναν αντιδραστικές και οι κοπέλες τού πήραν τελείως τον έλεγχο της κουβέντας.

Αφού είδαν ότι ο τύπος δεν έχει κανέναν έλεγχο και ότι μπορούσαν πολύ εύκολα να τον χειριστούν, έχασαν κάθε ενδιαφέρον για αυτόν και το έκαναν φανερό, μιλώντας η μία στην άλλη και απλά αγνοώντας τον. Αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα για αυτόν.

Εξοργίστηκε κι άρχισε να φωνάζει μέσα στο μαγαζί ότι δεν ξέρουν πόσο κουράγιο έπρεπε να μαζέψει για να πάει να τους μιλήσει. Τις είπε αδιάφορες κι απαράδεκτες και έφυγε από την παρέα τους, ενώ αυτές τον κοίταζαν άφωνες.

Το να ελέγχεις τα συναισθήματά σου θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Ειδικά αν θες να βελτιωθείς και να πετύχεις στο φλερτ.

Ωστόσο, έχει διαφορά το να μπορείς να τα ελέγξεις και το να τα κρύβεις ή να τα καταπιέζεις.

Κατά καιρούς βλέπω διάφορες ταινίες που ασχολούνται είτε με το θέμα της καταπίεσης των συναισθημάτων, είτε με το θέμα του ελέγχου τους, όπως το Anger Management. Παρόλο που οι περισσότερες είναι κωμωδίες και ασχολούνται με το θέμα επιφανειακά, η διαχείριση και ο έλεγχος των συναισθημάτων σου είναι μεγάλη υπόθεση.

Άλλο να έχεις τον έλεγχο των συναισθημάτων σου και άλλο να τα «πνίγεις»

Η καταπίεση κι ο έλεγχος των συναισθημάτων είναι δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες. Πολλοί από εμάς μεγαλώνουμε σε περιβάλλοντα που το να δείξουμε τα συναισθήματά μας θεωρείται απαγορευμένο ή κακό.

«Μην κλαις. Οι άντρες δεν κλαίνε» «Μη χοροπηδάς σαν παιδάκι» και άλλα πολλά. Σταδιακά μαθαίνουμε να τα καταπιέζουμε και να δυσκολευόμαστε να τα διαχειριστούμε όταν τα συναντάμε σε άλλους ανθρώπους.

Ο έλεγχος και η διαχείριση έχει να κάνει με την αναγνώριση των συναισθημάτων και την κατάλληλη διοχέτευσή τους.

Σκέψου το λίγο.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που βγήκες με κάποια κοπέλα και δεν μπορούσες να διαχειριστείς την κατάσταση γιατί είχες υπερβολικό άγχος ή φοβόσουν να κάνεις την κίνηση σου. Που κοιτούσες το κινητό σου και αντί να στείλεις μήνυμα, το άφησες και δεν ασχολήθηκες ποτέ.

Ακόμα χειρότερα, πόσες φορές δεν πλησίασες καν γυναίκα γιατί το άγχος και ο φόβος σε κυρίευσαν!

Χιούμορ

Το χιούμορ είναι ένα εργαλείο που θα σε προστατέψει πάρα πολλές φορές κατά την προσέγγιση μίας κοπέλας. Μπορεί να λειτουργήσει ως αμυντικός μηχανισμός, ενώ ταυτόχρονα βγάζει μία ευχάριστη πλευρά του χαρακτήρα σου προς τα έξω.

Θα βγάλει μία ελαφριά πλευρά σου, που είναι ακριβώς ότι χρειάζεται όταν μία κοπέλα απολαμβάνει χαλαρή το ποτό της.

Για να έχεις τον έλεγχο των συναισθημάτων σου, γνώριζε τι θες

Για ποιο λόγο προσεγγίζεις μία κοπέλα; Τι θες ακριβώς από αυτήν; Τι θες από την βραδιά σου γενικότερα;

Αυτά είναι στοιχεία που είναι απαραίτητο να τα ξέρεις από πριν. Αυτό θα κάνει ξεκάθαρο το τι θέλεις να πετύχεις και με ποιον τρόπο. Έτσι, όταν θα προσεγγίσεις κάποια και θα αρχίσεις να μιλάς μαζί της, θα ξέρεις τα όρια σου.

Τι είσαι διατεθειμένος να δεχτείς και τι όχι. Πόσο χρόνο θα αφιερώσεις και μέχρι ποιο σημείο θα πάει η κουβέντα σας.

Απόκτησε εμπειρία

Όσο κι αν το επαναλαμβάνω, δεν μπορώ να δώσω αρκετή έμφαση σε αυτό. Η εμπειρία παίζει ρόλο. Όσο περισσότερο βγαίνεις, συναναστρέφεσαι με γυναίκες και εξασκείσαι στην επικοινωνία και το φλερτ, τόσο πιο άνετος θα είσαι με αυτές.

Όσο περισσότερη τριβή έχεις τόσο περισσότερο θα φαίνεται και θα τις κάνει να νιώθουν πως «το ‘χεις» και θα θέλουν να είναι γύρω σου.

Όπως καταλαβαίνεις, είναι απαραίτητο να ξέρεις που βρίσκεσαι συναισθηματικά και πώς να το διαχειριστείς. Το φλερτ απαιτεί να είσαι συνειδητοποιημένος και άνετος με τον εαυτό σου και τις επιλογές σου.

Θες να εξασκηθείς σωστά στο φλερτ και στην επικοινωνία με τις γυναίκες; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!