Θετικά Συναισθήματα: Το κλειδί για μια μαγνητική προσωπικότητα - Men's Bible

Θετικά Συναισθήματα: Το κλειδί για μια μαγνητική προσωπικότητα

Θετικά Συναισθήματα: Το κλειδί για μια μαγνητική προσωπικότητα

Μήπως δυσκολεύεσαι να κεντρίσεις και να διατηρήσεις την προσοχή και το ενδιαφέρον σε μια συζήτηση;

Μήπως νιώθεις πως δεν έχεις αρκετές, ή αρκετά ποιοτικές, σχέσεις στη ζωή σου σε σύγκριση με όσες θα ήθελες;

Εάν ναι, τότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα.

  1. Δυσκολεύεσαι να εκφράσεις και να προσθέσεις Συναίσθημα στην επικοινωνία σου
  2. Είσαι υπερβολικά αρνητικός

Είναι ευρέως γνωστό και αποδεκτό, το γεγονός πως οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά πλάσματα. Σχηματίζουμε ομάδες και δημιουργούμε σχέσεις μεταξύ μας. Σχέσεις που μας βοηθάνε να εξελιχθούμε, να αναπαραχθούμε, να επιβιώσουμε και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που συναντούμε στη ζωή μας.

Τη δημιουργία των σχέσεων αυτών επηρεάζουν διάφοροι παράγοντες, αλλά ο βασικότερος όλων είναι τα συναισθήματα. Χωρίς αυτά, οι γέφυρες που χτίζουμε μεταξύ μας έχουν σαθρά θεμέλια και είναι έτοιμες να καταρρεύσουν μόλις το έδαφος αρχίσει να τρέμει και η τύχη και οι περιστάσεις μας τρίξουν τα δόντια.

Το βασικό χαρακτηριστικό των συναισθημάτων είναι πως είναι μεταδοτικά. Όταν για παράδειγμα, μιλάς σε μια γυναίκα με πάθος και χαμόγελο για τα χόμπι σου ή εξιστορείς τις συναρπαστικές εμπειρίες σου, δημιουργείς ένα χείμαρρο από συναισθήματα και την παρασέρνεις στον κόσμο σου. Νιώθει τον ενθουσιασμό σου για το επόμενο σου ταξίδι, την αισιοδοξία σου για τη νέα σου δουλειά ή τη δίψα σου για περιπέτεια. Αναλόγως τι εκπέμπεις και τι της λες.

Επικοινωνώντας με συναισθήματα

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, η ανθρώπινη επικοινωνία είναι στην ουσία ένα είδος συναλλαγής. Και τα δύο μέρη δίνουν και παίρνουν. Είναι λοιπόν λογικό οι άνθρωποι να μαγνητίζονται και να θέλουν να δημιουργήσουν σχέσεις με εκείνους που δίνουν περισσότερο ή τουλάχιστον δίνουν τόσο όσο λαμβάνουν. Με εκείνους που τους προκαλούν έντονα και θετικά συναισθήματα, που τους ανεβάζουν τη διάθεση, τους κάνουν να γελούν και να περνάνε καλά.

Οι άντρες που αποφεύγουν να αποκαλύψουν το πώς αισθάνονται όμως δεν το καταφέρνουν αυτό. Οι συζητήσεις που κάνουν είναι περισσότερο επιφανειακές και επίπεδες με αποτέλεσμα να φαίνονται οι ίδιοι τύποι βαρετοί. Να φαίνονται άτομα που δεν έχουν ενδιαφέρον ή άτομα που παλεύουν να προστατευθούν από την κριτική και την απόρριψη κρύβοντας το πώς νιώθουν.

Πολύ συχνά αυτό συμβαίνει γιατί εμείς οι άντρες προτιμάμε να δίνουμε έμφαση στα δεδομένα και όχι στα συναισθήματα.

Μιλάμε συχνά με ποσοστά, αριθμούς και τεχνικές ορολογίες ή συζητάμε μεταξύ μας για συγκροτήματα, αθλήματα, αμάξια και επικεντρωνόμαστε περισσότερο στα χαρακτηριστικά τους. Στο πόσο καλός είναι ο τάδε κιθαρίστας, στις εξαιρετικές εμφανίσεις της τάδε ομάδας και στις επιδόσεις του τάδε μοντέλου. Αναφερόμαστε πολύ λίγο όμως στο πως νιώθουμε εμείς για αυτά. Πώς βιώνουμε την εμπειρία τους. Αν μας εμπνέουν, αν μας προκαλούν ρίγος και θαυμασμό ή οτιδήποτε άλλο.

Η αρνητικότητα είναι εμπόδιο

Το δεύτερο πολύ συχνό λάθος στην επικοινωνία και το φλερτ είναι όταν είναι κανείς υπερβολικά αρνητικός.

Προφανώς και είναι λογικό να μην είσαι όλη την ώρα θετικός και χαρούμενός. Στη ζωή συμβαίνουν συχνά ατυχίες και αναποδιές, μικρές ή μεγάλες και αποτελούν δυστυχώς και αυτές πιθανά ενδεχόμενα.

Αν όμως έχεις μια ιδιαίτερη κλίση και ροπή στην αρνητική κριτική και τα παράπονα, τότε είναι πολύ πιθανό οι άνθρωποι που συναντάς και ειδικά οι γυναίκες, να μη θέλουν να είναι κοντά σου για πολύ.

Ένας λόγος είναι ότι όταν παραπονιόμαστε όλη την ώρα, μεταδίδουμε την αρνητικότητα μας στα άτομα τα οποία μιλάμε. Μπορεί κάποιος να περνάει καλά και να έχει εξαιρετική διάθεση. Ωστόσο αν στον χρόνο που περάσει μαζί σου νιώσει αυτή τη διάθεση να αλλάζει προς το χειρότερο, αν αυτά που του λες τον ρίχνουν και τον κάνουν να αισθάνεται άσχημα, τότε το πιθανότερο είναι να σε συσχετίσει με αυτά τα συναισθήματα και να θέλει να σε αποφύγει. 

Θετικά Συναισθήματα: Το κλειδί για μια μαγνητική προσωπικότητα

Επίσης όταν παραπονιόμαστε παρουσιάζουμε στους ανθρώπους μια λίστα από στραβά και άσχημα που παρατηρούμε στον κόσμο γύρω μας ή από προβλήματα στη ζωή μας. Αυτό αφήνει να υπονοηθεί πως στη ζωή μας δε συμβαίνει συχνά κάτι καλό και δημιουργεί την αίσθηση κάποιων ανεπιθύμητων χαρακτηριστικών όπως πεσιμιστής και εγωκεντρικός

Όλα αυτά όμως δε θα σε βοηθήσουν να αφήσεις θετικές εντυπώσεις, ειδικά μάλιστα στην περίπτωση του φλερτ.

Αυτό που θα σε βοηθήσει είναι να εκπέμπεις θετικά συναισθήματα.

Μίλα για τα χόμπι σου και όλα αυτά που αγαπάς να κάνεις με πάθος και χαμόγελο. Πες ιστορίες από τη ζωή σου δίνοντας έμφαση στο πως ένιωσες και όχι τόσο στα γεγονότα. Κάνε λιγότερα παράπονα και μίλα περισσότερο για τα θετικά και ευχάριστα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σου και στον κόσμο γενικότερα όσο μικρά και ασήμαντα και αν σου φαίνονται.

Ηγήσου με χαμόγελο και θα δεις ότι οι περισσότερες γυναίκες που συναντάς και φλερτάρεις αλλά και οι άνθρωποι στη ζωή σου, θα αρχίσουν να σε ακολουθούν.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!