6 Λόγοι που δεν πετυχαίνεις στο Φλερτ - Men's Bible

6 Λόγοι που δεν πετυχαίνεις στο Φλερτ

6 Λόγοι που δεν πετυχαίνεις στο Φλερτ

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να πετυχαίνει μόνιμα στο φλερτ και να μην έχει γευτεί την πικρή γεύση μιας συντριπτικής αποτυχίας.

Δίχως αμφιβολία όλοι μας ανεξαιρέτως κάπου θα σφάλλουμε, κάπου θα τα θαλασσώσουμε, κάπου θα δυσκολευτούμε. Και αυτό είναι λογικό. Πάντα θα υπάρχει ο παράγοντας του απροσδόκητου, του ανεξέλεγκτου και του να μην πάνε τα πράγματα όπως τα είχαμε υπολογίσει.

Ωστόσο στο φλερτ, στις σχέσεις αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής, το πρόβλημα συχνά δεν βρίσκεται στην τύχη και στο απροσδόκητο, ούτε σχετίζεται απαραίτητα αποκλειστικά με τις δικές σου επιδόσεις.

Το να μιλήσεις σε μια κοπέλα είναι στην πραγματικότητα απλό. Η δυσκολία που συναντάς συνήθως προέρχεται από αλλού. Είναι άλλο το να κάνεις πέντε βήματα και να ανοίξεις το στόμα σου και άλλο το να αντιμετωπίσεις αισθήματα ντροπής, κακές συνήθειες και περιοριστικές πεποιθήσεις.

Το πως διαχειρίζεσαι τις περιοριστικές πεποιθήσεις σου, το πως βλέπεις τον εαυτό σου, το πως πιστεύεις πως σε βλέπουν οι άλλοι κλπ, παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο από το να έχεις τη σωστή ατάκα να πεις ή να έχεις φορέσει τα σωστά ρούχα.Το Κοινωνικό Άγχος δεν είναι ο εχθρός σου στο φλερτ, Χωρισμός: Πως να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου, 6 Λόγοι που δεν πετυχαίνεις στο Φλερτ

#1 Αποφεύγεις να ξεχωρίσεις

Για να πετυχαίνεις στο φλερτ, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλο τομέα στη ζωή σου, χρειάζεται να επενδύσεις στον εαυτό σου. Να εξελιχθείς, να μάθεις πράγματα, να εξασκήσεις δεξιότητες κλπ. Αυτή η αλλαγή πολλές φορές όμως μας φέρνει αντιμέτωπους με τους άλλους γύρω μας.

Οι άνθρωποι γύρω μας έχουν συνηθίσει τον παλιό μας εαυτό και η οποιαδήποτε αλλαγή κάνουμε έρχεται πολλές φορές σε σύγκρουση με το εδραιωμένο status quo.

Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι οι άλλοι δε θέλουν να βελτιωθούμε, απλά στους ανθρώπους δεν αρέσουν οι αλλαγές.

Ένας λόγος λοιπόν που αρκετοί άνδρες ενώ προσπαθούν δεν πετυχαίνουν στο φλερτ είναι πως διστάζουν να ξεχωρίσουν.

Θέλουν το αποτέλεσμα όχι όμως την αλλαγή που θα το φέρει. Μπορεί να είναι ντροπαλοί, πιο ήρεμοι ή παθητικοί και σκέφτονται πως οι φίλοι τους και ο κόσμος γύρω τους τούς έχει συνηθίσει έτσι. Τι θα πουν αν τους δουν να προσπαθούν να βελτιωθούν στο φλερτ; Αν τους πετύχουν να προσεγγίζουν μια κοπέλα; Αν εκεί που δε μιλούσαν τώρα προσπαθούν να εξασκηθούν στο χιούμορ και την αφήγηση ιστοριών;

Για να πετύχεις την αλλαγή αλλά και να πετυχαίνεις γενικά, χρειάζεται να είσαι άνετος με το να είσαι διαφορετικός, με το να ξεχωρίσεις από τους άλλους. Και σε αυτές τις περιπτώσεις τα πρόσωπα που είναι πιο κοντά σου, μπορούν να γίνουν οι χειρότεροι επικριτές σου.

#2 Δεν είσαι συνεπής

Όταν θες να αδυνατίσεις δεν προσέχεις την διατροφή σου για μια μέρα και μπαμ έχασες 5 κιλά λίπος. Αντίστοιχα όταν θες να βάλεις μυς, δεν κάνεις μονάχα μια προπόνηση και ξαφνικά μέχρι το βράδυ έχεις γίνει o Dwayne Johnson.

Για να πετυχαίνεις στο φλερτ αλλά και οπουδήποτε αλλού, χρειάζεται να περάσεις από μια διαδικασία. Μια διαδικασία η οποία μπορεί να αποβεί πρόκληση, να σε δυσκολέψει και να θέλει χρόνο.

Το ίδιο ισχύει και για την βελτίωση στο φλερτ και στην επικοινωνία εν γένει.

Αν δε δώσεις αυτό το χρόνο και δεν είσαι συνεπής με το πρόγραμμά σου δύσκολα θα αλλάξεις κάτι. Αν πχ ήσουν ντροπαλός όλη σου τη ζωή δεν μπορείς να περιμένεις η πρώτη σου προσέγγιση να πάει τέλεια.

Αν δεν έκανες ποτέ πείραγμα, θα χρειαστείς χρόνο και εξάσκηση μέχρι να το κάνεις σωστά με τρόπο που να βγάζει γέλιο και να χαλαρώνει την ατμόσφαιρα. Αν δεν αφηγείσαι εμπειρίες και γεγονότα που σου έχουν συμβεί, πάλι θα χρειαστεί να εξασκηθείς αρκετά μέχρι να λες ιστορίες με τρόπο του τραβάει το ενδιαφέρον και την προσοχή των γύρω σου.

Το ίδιο ισχύει και με το να χρησιμοποιείς την ενεργητική ακρόαση, το να κάνεις ερωτήσεις που προωθούν τον διάλογο, να διατηρείς την κουβέντα και πάει λέγοντας.

Αν λοιπόν θες να πετυχαίνεις και να εξελιχθείς, η συνέπεια είναι το κλειδί.

Θες να μάθεις πως να πετυχαίνεις στο φλερτ; Δες εδώ

#3 Δεν διαθέτεις ταπεινότητα

Αρκετοί άνθρωποι ξεκινούν για να πετύχουν κάτι και μετά από μερικές μικρές νίκες ενθουσιάζονται και θεωρούν πως πλέον είναι ειδικοί και δε χρειάζεται να μάθουν κάτι περισσότερο.

Όμως η εξέλιξη είναι κάτι που δε σταματάει και βασική της προϋπόθεση είναι να γνωρίζεις ότι ακόμα έχεις δρόμο. Για να φτάσεις μακριά λοιπόν χρειάζεται να είσαι και ταπεινός.

Να ξέρεις ότι ακόμα υπάρχει χώρος για εξέλιξη και πως δεν τα γνωρίζεις όλα. Πως είσαι ακόμα μαθητής.

#4 Δεν είσαι συγκεντρωμένος

Υπάρχουν στιγμές που θέλουμε να τα πετύχουμε όλα ταυτόχρονα. Και να βελτιωθούμε στο φλερτ, και να πάρουμε διδακτορικό και να συμμετέχουμε σε πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών και να απογειώσουμε την καριέρα μας. Όμως όσα περισσότερα προσπαθείς να πετύχεις μαζί, τόσο πιο απίθανο είναι να πετύχεις το οτιδήποτε.

Καλώς ή κακώς, ο χρόνος μας και η προσοχή μας είναι περιορισμένα και μπορούμε να τα αφιερώνουμε σε συγκεκριμένα πράγματα κάθε φορά.

Αν επιθυμείς να βελτιώσεις την ικανότητα σου να φλερτάρεις και να δημιουργείς έλξη με μια γυναίκα, θα χρειαστεί να αφιερώσεις χρόνο και να εστιάσεις σε αυτόν τον στόχο περισσότερο.

#5 Δεν αναλαμβάνεις την ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή σου

Για να αλλάξεις κάτι στη ζωή σου πρέπει πρώτα να έχεις τη δύναμη να το κάνεις. Και δεν μπορείς να αποκτήσεις αυτή τη δύναμη, όταν δεν αναλαμβάνεις την ευθύνη για οτιδήποτε σου συμβαίνει.

Σίγουρα, πολλά πράγματα δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Ξέρω καλά πως η ζωή δεν είναι δίκαιη και πως ο πειρασμός του να επιρρίψεις την ευθύνη κάπου αλλού είναι μεγάλος. Όμως αυτό που σίγουρα μπορείς να επηρεάσεις είναι ο εαυτός σου, οι επιλογές που κάνεις και ο τρόπος με τον οποίο δρας.

Αν λοιπόν επιθυμείς αλλαγές και ποθείς την εξέλιξη, δώσε βάση στις δικές σου ενέργειες. Ναι μπορεί να χάλασε το αμάξι σου ή να βρέχει καταρρακτωδώς ωστόσο αυτά δεν αποτελούν λόγους για να μην βγεις.

Εστίασε σε αυτά που μπορείς να επηρεάσεις όχι σε αυτά που δεν μπορείς.

 

#6 Δεν πιστεύεις πως μπορείς να τα καταφέρεις

Τα πράγματα είναι απλά. Αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου και ότι μπορείς να τα καταφέρεις, τότε θα προσπαθήσεις λιγότερο και θα τα παρατήσεις πιο εύκολα απ’ ότι αν έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου.

Τα πιστεύω και οι πεποιθήσεις που έχεις για τον εαυτό σου και τις ικανότητες σου ουσιαστικά διαμορφώνουν το «ταβάνι» σου. Όχι γιατί δεν μπορείς να πετύχεις, κάθε άλλο, αλλά γιατί επηρεάζουν τον κόπο που θα καταβάλεις, τις προσδοκίες σου και το πως θα ερμηνεύσεις τα λάθη σου.

Το τελευταίο μάλιστα έχει εξαιρετική σημασία. Θες να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Να παίρνεις το feedback που προκύπτει από την κάθε αποτυχία και κάνοντας σταδιακές αλλαγές να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ειδικά μάλιστα όταν θες να πετυχαίνεις στο φλερτ, που έντονα συναισθήματα όπως το άγχος και η ντροπή, σου βάζουν τρικλοποδιά σε κάθε βήμα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!