Ψυχραιμία: Η σημασία της ηρεμίας και του αυτοελέγχου στο φλερτ - Men's Bible

Ψυχραιμία: Η σημασία της ηρεμίας και του αυτοελέγχου στο φλερτ

Ψυχραιμία: Η σημασία της ηρεμίας και του αυτοελέγχου στο φλερτ

«Σημασία δεν έχει τί θα πεις, αλλά πώς θα το πεις».

 «Η στάση του σώματος παίζει μεγάλο ρόλο».

«Μην κουνιέσαι υπερβολικά».

Πολλές και διάφορες συμβουλές που βοηθάνε στο να διατηρήσεις τον έλεγχο της κατάστασης όταν μιλάς με άγνωστες γυναίκες. Φυσικά και με γνωστές να μιλάς, πάλι καλό θα σου έκανε να ξέρεις πώς να διατηρείς τη ψυχραιμία σου.

Πρόκειται για πράγματα που τα έχουμε πει πολλές φορές και πάντα χαμογελάω με ευχαρίστηση όταν βλέπω να δικαιώνομαι, για αυτά που λέμε στα μαθήματα μας.

Βόλτα Εκπαίδευσης στο κέντρο

Πρόσφατα βρέθηκα με άλλο ένα γκρουπ μαθητών μας στο κέντρο της Αθήνας, για να βάλουμε σε εφαρμογή όλα όσα έχουν μάθει στο θεωρητικό κομμάτι των μαθημάτων που παρακολουθούν.

Το κέντρο δε με απογοητεύει ποτέ. Είναι πάντοτε γεμάτο κόσμο και φυσικά γυναίκες που έχουν βγει για ψώνια με τις φίλες τους ή για καφέ και βόλτα. Οπότε είναι το τέλειο μέρος για να βγεις, να φλερτάρεις, να γνωρίσεις κόσμο και γενικά να περάσεις καλά.

Ο σκοπός μας λοιπόν ήταν να μάθουμε, να δοκιμαστούμε και να ψηθούμε σε μία διαδικασία που για μερικούς ήταν πρωτόγνωρη. Η ομάδα αποδείχτηκε «σκληρότερη» απ’ ότι περίμενα και αυτό με εξέπληξε ευχάριστα. Περίμενα να αποδώσουν το 100% των ικανοτήτων τους, αλλά τελικά απέδειξαν ότι το έχουν περισσότερο μέσα τους από ότι νόμιζα.

Η διαφορά στην απόδοσή τους φάνηκε από την αρχή. Θα μπορούσα να πω ότι έπεσαν με τα μούτρα στη «δουλειά»!

Τα παιδιά πήγαιναν από τη μία παρέα στην επόμενη με ρυθμό, επιμονή και αποτελεσματικότητα. Αυτός που φάνηκε να ξεχωρίζει και που φυσικά δε θα αναφέρω το όνομα του για ευνόητους λόγους, ήταν αυτός που κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του σε όλη τη διάρκεια των συναναστροφών του. Αυτό ήταν κάτι που το είχαμε ήδη διευκρινίσει από το μάθημα και πραγματικά χάρηκα όταν είδα να το εφαρμόζει και να πιάνει τόπο. Ψυχραιμία: Η σημασία της ηρεμίας και του αυτοελέγχου στο φλερτ

Χωρίς να έχει καμία πρότερη εμπειρία, πήγαινε στις παρέες και με απόλυτη ηρεμία και έλεγχο των κινήσεων του, καθόταν και συζητούσε με άνεση. Ήταν εντυπωσιακό να βλέπω κάποιον να αποδίδει με αυτόν τον τρόπο. Γυρίζοντας μου είπε ότι αυτό που φαινόταν για έλεγχος, ήταν κατά βάθος ο τρόμος του για αυτό που είχε κάνει. Εννοείται πως αυτό δεν έχει σημασία, γιατί το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από ικανοποιητικό.

Είναι καλό να θυμάσαι ότι, ειδικά στην αρχή, δεν είναι απαραίτητο να έχεις τον έλεγχο αλλά τουλάχιστον να δείχνεις ότι τον έχεις. Να στο εξηγήσω για να μην παρεξηγηθώ.

Εννοείται ότι είναι σημαντικό να έχεις τον έλεγχο και από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις. Εφόσον στην αρχή, δεν έχεις συνηθίσει τη διαδικασία του φλερτ, είναι καλό τουλάχιστον να δείχνεις άνετος. Ο περισσότερος κόσμος ανταποκρίνεται σε αυτό που του δείχνεις. Αν λοιπόν δείχνεις άνετος και με αυτοκυριαρχία, τότε και οι γυναίκες θα σε αντιμετωπίσουν ως τέτοιο.

Η γλώσσα του σώματος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Οι άνθρωποι εκπέμπουμε αυτό που αισθανόμαστε χωρίς να το καταλάβουμε. Είναι φυσιολογική διαδικασία για εμάς και κάτι που το κάνουμε για χιλιάδες χρόνια. Οπότε, αρκεί να μάθεις να το ελέγχεις για να μπορείς να δείχνεις προς τα έξω αυτό που θες εσύ και όχι αυτό που απαραίτητα αισθάνεσαι.

Το διευκρινίζω ξανά για να μην παρεξηγηθώ. Δε θέλουμε να υποκρίνεσαι, αλλά να ρυθμίσεις συνειδητά αυτό που προβάλεις προς τα έξω.

Πως μπορώ να το κάνω αυτό;

Βασικά είναι πολύ απλό. Η γλώσσα του σώματος και ο τόνος της φωνής είναι τα δύο στοιχεία που δείχνουν τί αισθανόμαστε.

Σε ό,τι αφορά τη φωνή σου, αυτό που θες να κάνεις είναι να την κρατήσεις σε φυσιολογικά επίπεδα. Οπότε αποφεύγεις να φωνάζεις ή να ψιθυρίζεις. Επίσης, καλό είναι να μη μιλάς πολύ γρήγορα γιατί αυτό θα δείξει το άγχος σου. Ακόμα κι αν είναι η φυσιολογική σου ομιλία γρήγορη, αυτό μπορεί να αγχώσει τους γύρω σου ακόμα κι αν δεν το εννοείς.

Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξεις τη φωνή σου, είναι να ελέγξεις την αναπνοή σου. Για να το κάνεις αυτό, φρόντισε να αναπνέεις από το διάφραγμα και όχι από το θώρακα. Η σωστή διαφραγματική αναπνοή, θα σε αναγκάσει να ελέγξεις και τη φωνή σου και βασικά αυτό είναι και το σωστό.

Όσο για το σώμα σου, και εκεί τα πράγματα είναι απλά. Αυτό που χρειάζεται πάνω από όλα, είναι ηρεμία στις κινήσεις σου. Απόφυγε τις υπερβολές με τα χέρια σου και κράτα τα χαμηλά, γύρω από τη μέση σου. Οι ώμοι σου πρέπει να είναι χαλαροί, χωρίς όμως να είναι πεσμένοι ή να είσαι σκυφτός, γιατί έτσι θα εκπέμπεις ήττα.

Τέλος, τα πόδια σου πρέπει να είναι σε φυσιολογική διάσταση, χωρίς να είναι ορθάνοικτα σα να είσαι γελαδάρης στο Τέξας, αλλά ούτε να στέκεσαι με κολλημένα πόδια σα να κάθεσαι προσοχή.

Ξεκίνα την εξάσκηση λοιπόν και σύντομα τα ξαναλέμε.

Για να μάθεις να έχεις πλήρη αυτοέλεγχο και ψυχραιμία στο φλερτ, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!