Πώς να κάνεις νέες Γνωριμίες στα Πάρτι και παντού - Men's Bible

Πώς να κάνεις νέες Γνωριμίες στα Πάρτι και παντού

Πώς να κάνεις νέες Γνωριμίες στα Πάρτι και παντού

Πόσες φορές σου έχει συμβεί αυτό; Αποφασίζεις ότι θες να είσαι πιο κοινωνικός και να κάνεις νέες γνωριμίες στα πάρτι, οπότε αποδέχεσαι όσες περισσότερες προσκλήσεις μπορείς. Όμως κάθε φορά που βγαίνεις, είτε το event είναι σε σπίτι, είτε σε μαγαζί, καταλήγεις και πάλι μόνος σου στη γωνία, νιώθοντας άβολα.

Ή ακόμα χειρότερα πιστεύεις ότι κανείς δεν ήθελε να σου μιλήσει. Οπότε έχασες άλλο ένα βράδυ, υπέσκαψες λίγο ακόμη την αυτοπεποίθησή σου και νιώθεις ότι είσαι από αυτούς που θα είναι για πάντα μόνοι.

Όμως κάνεις λάθος. Δεν έχει να κάνει με το ποιος είσαι αλλά με το τι κάνεις. Αυτό που δεν συνειδητοποιείς είναι ότι απλά κάνεις κάποια λάθη με αποτέλεσμα να περιορίζεσαι κοινωνικά.

Μόλις επαναπροσδιορίσεις τις κινήσεις σου, θα ανακαλύψεις ότι αντίθετα με ότι πίστευες, οι άνθρωποι θέλουν να σου μιλήσουν και να σε γνωρίσουν. Αυτό που χρειάζεται είναι να κάνεις τον εαυτό σου πιο προσεγγίσιμο και κοινωνικό.

Αν λοιπόν δυσκολεύεσαι να κάνεις νέες γνωριμίες στα πάρτι, στα μπαρ κλπ, τότε πρέπει απλά να αλλάξεις κάποια πράγματα.

Για να κάνεις νέες γνωριμίες στα πάρτι μην δίνεις λάθος σημάδια

Η πρώτη εντύπωση που δίνουμε είναι σημαντική και το πώς φέρεσαι (προτού καν πεις την πρώτη λέξη) δείχνει στους άλλους τι τύπος είσαι και πώς να σου φερθούν. Ανεξαρτήτως του αν είσαι σε κάποια συγκέντρωση σε σπίτι, μπαρ, κλαμπ, χρειάζεται να μην δίνεις τα λάθος σημάδια.

Βλέπεις, συχνά πολλοί άθελά τους στέλνουν στους άλλους σημάδια ότι δεν ενδιαφέρονται για νέες γνωριμίες στα πάρτι, παρ’ όλο που στην πράξη η επιθυμία τους είναι η ακριβώς αντίθετη.

Το παράδοξο του να προσπαθείς να είσαι πιο κοινωνικός και να κάνεις νέες γνωριμίες είναι ότι χρειάζεται ήδη να έχεις καλές κοινωνικές δεξιότητες. Κι αν είσαι κάποιος που προσπαθεί να σπάσει ένα μακρύ μοτίβο εσωστρέφειας και ντροπαλότητας, το αρχικό βήμα μπορεί να μοιάζει τρομακτικό.

Στο κάτω –κάτω όταν ήδη υποφέρεις από φόβο προσέγγισης και νιώθεις άβολα σε κοινωνικά περιβάλλοντα, είναι ακόμα πιο δύσκολο να βγεις από τους καβούκι σου όταν γύρω σου έχει αγνώστους.

Οι άνθρωποι όμως τείνουμε να κατανοούμε πράγματα από τη συμπεριφορά των ανθρώπων γύρω μας. Έτσι κάποιος που μιλάει με άλλους με χαμόγελο κάνοντας ψιλοκουβέντα, μας φαίνεται φιλικός και κοινωνικός. Αντίθετα, κάποιος που στέκεται μόνος του στη γωνία, κοιτώντας το ποτό του μας δείχνει ότι δεν έχει διάθεση για κουβέντα. 5 κανόνες για εύκολες γνωριμίες στα Πάρτι, Σε θέλει! Μην την αφήνεις να περιμένει νέες γνωριμίες στα πάρτι

Μην κολλάς στους ήδη γνωστούς σου

Κάποιοι επιδιώκουν να σπάσουν το αίσθημα ντροπής και άγχους, συνοδευόμενοι από φίλους. Είναι πολύ πιο εύκολο να βγεις και να κάνεις πράγματα με ανθρώπους που νιώθεις ομάδα σου, για υποστήριξη και ενθάρρυνση. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί βγαίνουν με τον κολλητό τους, το να έχεις κάποιον δίπλα σου σε κάνει να νιώθεις πιο δυνατός και σίγουρος.

Όμως το να έχεις και τους φίλους σου μαζί, μπορεί τελικά να σε περιορίσει αν δεν το έχεις κατά νου. Είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα του να κάνεις παρέα και κουβέντα μόνο με τους φίλους, χωρίς να επιδιώξεις να γνωρίσεις νέους ανθρώπους.

Ενώ αυτό σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια και άνεση, τελικά σε δυσκολεύει από το να κάνεις νέες γνωριμίες στα πάρτι.

Το να έρθει κάποιος να σας μιλήσει ενώ είστε σε πηγαδάκι είναι πιο δύσκολο. Οπότε αν δεν προσέξεις, η ασφάλεια των φίλων τελικά μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκεις τελικά. Ειδικά όταν είσαι single και θες να ανοιχτείς σε καινούριους ανθρώπους.

Θες να γίνεις πιο επικοινωνιακός και κοινωνικός με όλους; Δες το Σεμινάριο μας.

Κάνε ζέσταμα προτού βγεις

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μην πέφτεις σε αυτή την παγίδα.

Το πρώτο είναι να κάνεις «ζέσταμα» προτού βγεις (ειδικά αν σκοπεύεις να βγεις μόνος σου). Ο λόγος που συχνά δυσκολευόμαστε να κάνουμε γνωριμίες είναι ότι προσπαθούμε να πάμε από το 0 στο 100 απευθείας. Αν είσαι όλη την ημέρα σπίτι σιωπηλός είναι δύσκολο ξαφνικά να μπεις σε κοινωνική διάθεση με ενέργεια και κέφι. Έτσι είναι λογικό να δυσκολεύεσαι να συνδεθείς με τους άλλους, γιατί είσαι ακόμα στην ίδια διάθεση που ήσουν στο σπίτι.

Αν όμως φροντίσεις να ζεσταθείς κοινωνικά, τότε μπαίνεις σε διαφορετικό mood. Μπορείς πριν πας στο μαγαζί, να συναντηθείς με κάποιον φίλο για να τσιμπήσετε κάτι ή έστω να περπατήσετε μαζί. Κι αν αυτό δεν γίνεται μπορείς έστω να μιλήσεις τηλεφωνικά σε κάποιον φίλο, ώστε σταδιακά να μπεις σε πιο κοινωνική διάθεση.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό, είναι λογικό ότι οι φίλοι σου δεν θα είναι πάντα διαθέσιμοι, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να ζεσταθείς κοινωνικά.

Σε ένα μπαρ, για παράδειγμα, μπορείς να πιάσεις μια χαλαρή κουβέντα με τον μπάρμαν. Όχι μόνο είναι ευκαιρία να εξασκήσεις την κοινωνικότητά σου σε ένα χαλαρό περιβάλλον, αλλά μιλώντας με το προσωπικό δημιουργείς την κοινωνική διάθεση και σε άλλους να συμμετάσχουν. Άσε που συχνά ο μπάρμαν θα φέρει κι άλλους ανθρώπους στην κουβέντα, γινόμενος κάτι σαν wingman για σένα.

Άσε που αν γίνεις οικείος στο προσωπικό του μαγαζιού, θα νιώθεις και εσύ πιο άνετα εκεί. Κι αν γίνεις και τακτικός θαμώνας, δεν θα νιώθεις σαν να μην ταιριάζεις ή ότι όλοι σε κοιτάνε. Έτσι θα έχεις και περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Παρομοίως, αν πηγαίνεις σε κάποιο πάρτι –ειδικά σε κάποιο όπου δεν γνωρίζεις πολλούς ανθρώπους- ξεκίνα με αυτούς που γνωρίζεις και προχώρα από εκεί.

Αν νιώθεις ντροπαλός ή αγχωμένος, ή αν οι φίλοι σου δεν έχουν έρθει ακόμα, μίλα στον οικοδεσπότη. Πες του ότι δεν γνωρίζεις πολύ κόσμο και ρώτα τον αν θα μπορούσε να σε συστήσει σε κάποιους. Το να έχεις κάποιον να κάνει τις αρχικές συστάσεις βοηθάει πολύ στο να περιορίσεις το άγχος σου, ώστε να μπορείς να απολαύσεις την κουβέντα και να γοητεύσεις το συνομιλητή.

Αν πάλι, είσαι έξω με φίλους, προσπάθησε να μην πέσεις στην παγίδα του να μείνεις κλεισμένος σε αυτόν τον κύκλο. Όταν σχηματίζεις κλειστά πηγαδάκια, σηματοδοτείς στους άλλους ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην παρέα σας.

Αντ’ αυτού σπάζε κάθε τόσο τον κύκλο, προκειμένου να μιλήσεις και σε άλλους, πέρα από τους φίλους σου, δίνοντας το σήμα ότι είσαι ανοικτός σε νέες γνωριμίες. Όπως και εσύ θα ένιωθες πιο άνετα να μιλήσεις σε κάποιον που δεν είναι κλεισμένος σε κάποιο πηγαδάκι, το ίδιο ισχύει και για τους άλλους: νιώθουν πιο άνετα να σου μιλήσουν όταν είσαι μόνος.

Απλά φρόντισε να τους δώσεις αυτή την ευκαιρία.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!