Πιάνοντας συζήτηση με αγνώστους: Μίλα σε όλους σε κάθε περίσταση - Men's Bible

Πιάνοντας συζήτηση με αγνώστους: Μίλα σε όλους σε κάθε περίσταση

Πιάνοντας συζήτηση με αγνώστους: Μίλα σε όλους σε κάθε περίσταση

Οι περισσότεροι από σας ίσως δεν είστε αρκετά κοινωνικοί.

Όχι ίσως. Σίγουρα δεν είστε. Δεν μπορώ να το πω πιο ευγενικά. Για να μη μιλήσουμε για αυτούς που βγαίνουν, πηγαίνουν σε πάρτι, σε μπαρ, και απλώς κάθονται και ρουφάνε το ποτό τους νιώθοντας άβολα που δεν γνωρίζουν κανένα στο χώρο.

Είστε πολλοί και το ξέρω. Κάθεστε στη γωνιά σας κι απλώς προσεύχεστε να εμφανιστεί κανένας γνωστός για να σας σώσει.

Μόνο που υπάρχει και η άλλη λύση: Να αρχίσεις να γνωρίζεις κόσμο, να μιλάς με αυτούς που είναι γύρω σου.

Ώρα για μια σκληρή αλήθεια: Δεν μπορείς μια ζωή να μένεις κολλημένος στους ασφαλείς ανθρώπους που γνωρίζεις, ή στη σφαίρα της γνώριμης άνεσής σου. Δεν θα γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους έτσι. Πρέπει να μάθεις τουλάχιστον να πιάνεις κουβέντα, δεν είπαμε να γίνεις η ψυχή του πάρτι, πρόσεξε. Είπαμε να μάθεις να πιάνεις κουβέντα, να ξεκινάς μια συζήτηση.

Γι αυτό σήμερα θα αναλύσουμε μαζί πώς γίνεται.

Κανένας λόγος άγχους

Όπως κι όταν πλησιάζεις μια γυναίκα για πρώτη φορά, έτσι κι εδώ. Δεν χρειάζεται να έχεις κατασκευάσει από πριν μια δικαιολογία για να μιλήσεις με κάποιον. Απλώς άνοιξε το στόμα σου και μίλα.

Υπάρχουν πολλές επιλογές. Δες τι γίνεται γύρω σου, τι συμβαίνει στο χώρο που θα μπορούσες να το σχολιάσεις. Κάποιος έκανε μια παλαβομάρα. Χύθηκε το κρασί. Άνοιξε η τηλεόραση, παίζει μια εκπομπή. Μίλα για την εκπομπή, ή για την τηλεόραση γενικότερα.

Μπορείς πάλι να πλησιάσεις και να συστηθείς, έτσι old school που λέμε. Μπορείς (με ευγένεια πάντα) να χωθείς σε μία συζήτηση που ακούς και γίνεται, εφόσον βέβαια έχεις να πεις κάτι σχετικό. Μπορεί απλώς να αρχίσεις να μιλάς, και να δεις πώς θα αντιδράσουν οι άλλοι.

Το σημαντικό είναι ωστόσο ότι πρέπει να πάρεις πρωτοβουλία. Το να κάθεσαι και να περιμένεις να αναλάβει ο άλλος να σου μιλήσει είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για τη μοναξιά και το αίσθημα της αυτολύπησης εν μέσω μιας παρέας ανθρώπων όπου όλοι περνάνε καλά εκτός από σένα.

Δείξε το ενδιαφέρον σου

Το έχω ξαναπεί, θα το ξαναπώ: οι άνθρωποι που δείχνουν ότι ενδιαφέρονται για μας, μας αρέσουν, έτσι λειτουργεί το ένστικτό μας. Αν κάποιος επενδύσει χρόνο σε μία γνωριμία μαζί μας, μας κολακεύει. Είναι ένα ασφαλές τέχνασμα για να κάνεις τους ανθρώπους να σε συμπαθήσουν. Δείξε τους ενδιαφέρον.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά: ρωτάς πράγματα για αυτούς. Ό,τι θέλεις. Δεν είναι ραντεβού, όπου εντάξει, πρέπει να αποφεύγεις κάποιες ερωτήσεις στην πρώτη συνάντηση, είναι απλή κουβέντα γνωριμίας. Μπορείς να κάνεις ερωτήσεις μέσα στα πλαίσια της κοσμιότητας.

Ρώτησε για τα επαγγελματικά, με τι ασχολείται ο άλλος. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αρχίσει να ρέει η συζήτηση. Ρώτα τι τους αρέσει, και τι μισούν. Πολλοί, αμέσως, θα θελήσουν να μοιραστούν την προσωπική τους ιστορία. Θα εκπλαγείς.

Πιάνοντας συζήτηση με αγνώστους: Μίλα σε όλους σε κάθε περίσταση

Μην το περιορίζεις γύρω από τον εαυτό σου

Δηλαδή, μην μιλάς μονάχα για τον εαυτό σου, τι κάνεις εσύ, τι σου αρέσει κ.λπ. Κανείς δεν συμπαθεί κάποιον που εκμεταλλεύεται κάθε περίσταση για να μιλήσει για τον εαυτό του. Επίσης δεν πηδάς μέσα στην κουβέντα προσπαθώντας να αλλάξεις τη ροή της συζήτησης σε θέματα που σε ενδιαφέρουν. Το κάνουν πολλοί, και τους αντιπαθούν όλοι. Δεν θες να γίνεις ο τύπος που όλοι αντιπαθούν.

Αν θες να βελτιωθείς στην κοινωνική νοημοσύνη και να γοητεύεις όλους με την παρουσία σου, δες περισσότερα εδώ:

Βρες κοινά σημεία

Είτε είναι η ωραία κοπέλα που κάθεται στη γωνιά και θες να πας να της μιλήσεις, είτε είναι η ουρά στο ταμείο, είτε είναι η καινούρια παράσταση, βρες ένα θέμα κοινό για να κουβεντιάσεις. Βρες ένα κοινό πεδίο επικοινωνίας. Αν φλερτάρεις, το κοινό πεδίο επικοινωνίας σε βοηθάει να χτίσεις συναισθηματικό δέσιμο με το άλλο άτομο. Αν απλώς προσπαθείς να κάνεις φίλους, το κοινό πεδίο επικοινωνίας θα σας κάνει να νιώσετε άνεση μεταξύ σας.

Δεν εννοώ να πιάσεις κουβέντα για τη φιλοσοφία του ζεν. Μία απλή συζήτηση, ένα κοινό σημείο μεταξύ απλών ανθρώπων. Μπορεί να έχετε κοινή καταγωγή, να σας αρέσουν οι ίδιες ταινίες. Να είστε ίδια ομάδα στο ποδόσφαιρο. Να υπάρχουν κοινά σημεία στη δουλειά σας. Αν είστε σε πάρτι, κουβεντιάστε για το από που ξέρετε τον οικοδεσπότη.

Απόφυγε τα επικίνδυνα θέματα

Είναι αρκετά απλό: απόφυγε όσο μπορείς να κάνεις κουβέντα για ζητήματα αμφιλεγόμενα. Για ζητήματα δηλαδή που μπορεί να θίγουν κάποιους. Απόφυγε ας πούμε τα πολιτικά, αν μπορείς, αν ανιχνεύσεις στον άλλο εντελώς αντίθετη διάθεση από τη δική σου. Απόφυγε θρησκευτικές κόντρες, εκτός και ξέρεις πού βαδίζει ο άλλος.

Ακόμη και αν ο άλλος έχει οπωσδήποτε διάθεση να μιλήσει για κάτι τέτοιο, μπορείς είτε να προσποιηθείς πως δεν έχεις γνώμη για το ζήτημα είτε να προσπαθήσεις να στρέψεις τη συζήτηση κάπου αλλού.

Να ξέρεις πότε να αποχωρήσεις

Είναι ωραίο να μένεις σε μία κουβέντα, αλλά μην το παρακάνεις. Πρέπει να δεις τα σημάδια, πότε ο άλλος αρχίζει να βαριέται, πότε τελειώνουν τα κοινά θέματα προς συζήτηση, πότε αρχίζουν εκείνες οι κουβέντες που δείχνουν βαρεμάρα. Τι λέγαμε, α, ναι.

Αν ο συνομιλητής σου δεν κάνει προσπάθεια να συνεχίσει τη συζήτηση, αποχωρείς με ευγένεια. Κοιτάζει το ρολόι του, κινείται νευρικά, κοιτάζει γύρω του σαν να περιμένει κάποιος να έρθει να τον σώσει. Αποχώρησε – δεν έχεις άλλο λόγο να επιμένεις.

Γενικά, είναι καλύτερα να λήξεις εσύ τη συζήτηση παρά ο συνομιλητής σου. Το να ξέρει κάποιος πότε είναι η ώρα να αποχωρήσει είναι σημάδι κοινωνικής νοημοσύνης. Αν μείνεις όμως μέχρι η συζήτηση να πεθάνει εντελώς δείχνεις εντελώς απελπισμένος.

Δείχνεις ότι δεν μπορείς να βρεις αλλού παρέα, και αυτό δεν είναι διόλου ελκυστικό. Δείχνεις ό,τι δεν ενδιαφέρεσαι αν ο άλλος δεν περνάει καλά άμα του μιλάς, κι έτσι γκρεμίζεις ό,τι είχες χτίσει. Καλύτερα δηλαδή να φύγεις και να τους λείψεις, παρά να φύγεις αφού θα σε έχουν βαρεθεί. Θα αφήσεις καλή εντύπωση αν αποχωρήσεις τη σωστή ώρα. Είναι πολύ πιθανό να σε αναζητήσουν κιόλας πριν το τέλος της βραδιάς.

Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να ξεκινήσεις και να χτίσεις μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με αγνώστους. Όσο περισσότερη άνεση αποκτάς στο θέμα, τόσο λιγότερο άγχος θα έχεις όταν ξεκινάς μία γνωριμία.

Θα διαπιστώσεις ότι θα σου είναι όλο και ευκολότερο να προσεγγίζεις καινούριους ανθρώπους. Θα διαπιστώσεις ότι τα λόγια θα σου έρχονται όλο και ευκολότερα και θα το απολαμβάνεις κιόλας, δεν θα το φοβάσαι.

Επί προσθέτως, το να ανοίγεις συζήτηση με κάποιον μπορεί να σου δώσει σπουδαίες ευκαιρίες. Και στα εργασιακά σου και σε όλα τα θέματα. Μπορεί επίσης να κάνεις γνωριμίες που να μην σου είναι μεν χρήσιμες άμεσα, αλλά να αποδειχτούν εξαιρετικά πολύτιμες στο μέλλον. Ένας ξένος μπορεί να εξελιχθεί σε μελλοντικό χρηματοδότη, ας πούμε. Ή μπορεί να γνωρίσεις κάποιο πρόσωπο μέσω ενός άλλου προσώπου.

Εξασκήσου και τόλμησέ το. 

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!