Σχέση εξ αποστάσεως: 5 Προβλήματα που θα Αντιμετωπίσεις - Men's Bible

Σχέση εξ αποστάσεως: 5 Προβλήματα που θα Αντιμετωπίσεις

σχέση εξ αποστάσεως

Δεν είναι εύκολο να είσαι σε σχέση, πόσο μάλλον σε σχέση εξ αποστάσεως όπου εσύ και η σύντροφος σου βρίσκεστε χιλιόμετρα μακριά. Όμως αν είσαι με το σωστό άτομο, τότε το πιθανότερο είναι ότι δεν θα είναι και τόσο δύσκολο.

Κάθε σχέση έχει τα πάνω και τα κάτω της, δεν είναι όλα ρόδινα. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιλύσεις τα προβλήματα της σχέσης αν εσύ και η σύντροφος σου έχετε σχέση εξ αποστάσεως. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν το θέλουν και οι δυο.

Παρακάτω υπάρχουν τα έξι πιο συνηθισμένα προβλήματα σε μια σχέση εξ αποστάσεως και πως μπορείς να αντιμετωπίσεις.

#1 Η κακή επικοινωνία είναι ένα από προβλήματα στη σχέση εξ αποστάσεως

Είναι το νούμερο ένα πρόβλημα σε κάθε σχέση, πόσο μάλλον σε μια σχέση εξ αποστάσεως. Η επικοινωνία είναι αναπόσπαστο κομμάτι μια σχέσης και αν δεν υπάρχει, τότε είναι δύσκολο να διατηρηθεί η σχέση. Μερικές φορές, θα νιώθεις ότι εσύ και η σύντροφος σου δεν μιλάτε αρκετά ή το αντίθετο.

Όπως και να χει, κανένα από τα δύο δεν αποδεικνύει ότι έχεις μια υγιή σχέση. Θα πρέπει να βρείτε τη χρυσή τομή. Θα πρέπει να εμπιστεύεσαι τη σύντροφο σου και να της λες πως νιώθεις. Μην φοβάσαι να εκφράσεις τα συναισθήματα σου, γιατί αν σε αγαπάει πραγματικά θα σε καταλάβει.

Η ισορροπία είναι πολύ σημαντική. Επομένως, για να αποφύγεις την κακή επικοινωνία θα πρέπει εσύ και η σύντροφος σου να μιλάτε και να επικοινωνείτε ουσιαστικά. Δεν χρειάζεται να μιλάτε κάθε λεπτό της ημέρας. Το πιο σημαντικό είναι ότι όταν μιλάτε, να μπορείς να μεταδώσεις τα συναισθήματα και τα προβλήματα σου και να μιλήσεις για αυτά ανοιχτά, αντί να τα κρατάς για τον εαυτό σου.

#2 Ζηλεύεις τη σύντροφο σου

Η ζήλια είναι ένα αρκετά κοινό πρόβλημα σε οποιαδήποτε σχέση, είτε είναι μια σχέση εξ αποστάσεως, είτε όχι. Εάν δεν υπάρχει κανένας λόγος για να ζηλέψεις, τότε μην το κάνεις. Θα πρέπει να εμπιστεύεσαι την σύντροφο σου και να μην κάνεις σενάρια μόνος σου.

Άλλωστε η ζήλια είναι κάτι που πηγάζει κυρίως από μέσα σου και δεν ευθύνεται ο άλλος για αυτό. Τουλάχιστον, όχι τις περισσότερες φορές. Καλό είναι να έχεις αυτοπειθαρχία και αυτοέλεγχο σε μία τέτοια συναισθηματική σου έξαρση. Σχέση από Απόσταση: 3 μυστικά για να διαρκέσει σχέση εξ αποστάσεως

#3 Νιώθεις μοναξιά

Θα υπάρξουν στιγμές που η μοναξιά θα σε επισκεφτεί, αλλά αυτό είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Η μοναξιά θα σου «χτυπήσει την πόρτα», επειδή η σύντροφος σου δεν είναι μαζί σου.

Αν κοιτάξεις τη θετική πλευρά, μπορεί να νιώθεις μοναξιά επειδή επιθυμείς την αγάπη που αισθάνεσαι όταν η σύντροφος σου είναι μαζί σου. Μπορεί να υπάρχουν πολλές αιτίες μοναξιάς.

Μπορεί να οφείλεται στο ότι εσύ και η σύντροφος σου, ζείτε σε χώρες με διαφορά ώρας. Επίσης, μπορεί να έχετε και οι δύο μεγάλο φόρτο εργασίας και να είστε πολυάσχολοι, με αποτέλεσμα να μην μιλάτε όσο θα ήθελες.

Σε μια σχέση εξ αποστάσεως, πρέπει να βρεις τους ρυθμούς σου και τις ισορροπίες μαζί με την σύντροφο σου, για να μπορέσετε να διατηρήσετε αυτό που έχετε.

#4 Ο χρόνος είναι ένα από τα προβλήματα στη σχέση εξ αποστάσεως

Μερικές φορές οι άνθρωποι σε μια σχέση εξ αποστάσεως είναι τόσο εγκλωβισμένοι στη ζωή τους, που ξεχνούν να περνούν χρόνο με τους συντρόφους τους. Άλλοι άνθρωποι είναι πολύ αφοσιωμένοι στη καριέρα τους που ξεχνούν να αφιερώσουν χρόνο για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε ζευγάρια αλλά και σε οικογένειες, φίλους κλπ.

Ο χρόνος είναι ακόμη πιο δύσκολος αντίπαλος αν η σύντροφος σου ζει σε άλλη ήπειρο και έχετε διαφορετικές ζώνες ώρας. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να επικοινωνείτε, ειδικά εάν εσύ είσαι για παράδειγμα στη δουλειά όλη την ημέρα και όταν τηλεφωνείς στη σύντροφο σου εκείνη κοιμάται ήδη.

Η έλλειψη επικοινωνίας μπορεί να οδηγήσει σε δυσπιστία, σε έλλειψη εμπιστοσύνης ακόμη και σε ζήλια. Για να καταπολεμήσεις το πρόβλημα του χρόνου, θα πρέπει να έχεις πρόγραμμα. Μπορεί να ακούγεται βαρετό γιατί μπορεί να γίνει ρουτίνα, αλλά σε μια σχέση εξ αποστάσεως λειτουργεί.

Δεν ξέρει πώς να διαχειριστείς τη σχέση εξ αποστάσεως; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#5 Έλλειψη εμπιστοσύνης

Η σχέση εξ αποστάσεως δοκιμάζει την εμπιστοσύνη σας καθημερινά. Ωστόσο, αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, δεν θα υπάρχει μέλλον στη σχέση, όπως και σε οποιαδήποτε μορφή σχέσης. Σίγουρα το γεγονός του να μην βλέπεις τη σύντροφο σου συχνά και εκείνη εσένα μπορεί να προκαλέσει δυσπιστία, περισσότερες ανασφάλειες και ζήλια.

Ο μόνος τρόπος για να το ξεπεράσεις αυτό είναι να δημιουργήσετε υψηλότερα επίπεδα εμπιστοσύνης μεταξύ σας και να έχεις πίστη στη σύντροφο σου. Μην «κυνηγάς» την σύντροφο σου όλη την ώρα. Δώσε της τον προσωπικό χώρο και χρόνο που χρειάζεται γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλει είναι να την κάνεις να νιώσει καταπιεσμένη.

Η αγάπη έχει δυσκολίες. Χρειάζεται αφοσίωση και σκληρή δουλειά για να διατηρήσεις μια σχέση εξ αποστάσεως. Δεν θα υπάρξουν μόνο χαρούμενες στιγμές. Θα υπάρξουν στιγμές που εσύ και η σύντροφος σου θα τσακωθείτε ακόμη και θα μισείτε ο ένας τον άλλον για ασήμαντους λόγους. Αλλά ποτέ δεν πρέπει να εγκαταλείπεις τους ανθρώπους που αγαπάς.

Ακόμα κι όταν η σύντροφος σου γίνεται δύσκολη επιλέγεις να την αγαπάς παρά τις χειρότερες στιγμές. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι αυτό συμβαίνει σε κάθε σχέση και ότι για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, υπάρχει πάντα μια λύση.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!