Πώς να καλλιεργήσεις την Εμπιστοσύνη στη Σχέση σου - Men's Bible

Πώς να καλλιεργήσεις την Εμπιστοσύνη στη Σχέση σου

Σχέσεις εμπιστοσύνης: Πώς να καλλιεργήσεις την εμπιστοσύνη στη σχέση σου

Η εμπιστοσύνη είναι το άλφα και το ωμέγα στις σχέσεις. Χωρίς αυτή δεν υπάρχει ασφάλεια και χωρίς ασφάλεια, η έλξη και ο σεβασμός που νιώθει η κοπέλα για εσένα (ή και εσύ για εκείνη) φθείρονται ανεπανόρθωτα.

Χρειάζεται λοιπόν να καλλιεργήσεις την εμπιστοσύνη στη σχέση σου αν θες αυτή να διαρκέσει και να εξελιχθεί.

Πως όμως μπορείς να το κάνεις αυτό;

Διαφάνεια και ευαλωτότητα

Για να υπάρχει εμπιστοσύνη χρειάζεται να υπάρχει διαφάνεια στη σχέση και να μπορείς να αφήνεις τον εαυτό σου ευάλωτο.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως από νωρίς στη γνωριμία θα χρειαστεί να αποκαλύψετε ο ένας στον άλλο πράγματα για τον εαυτό σας και να δείξετε τις ευαίσθητες πλευρές σας.

Αρκετοί εξισώνουν την ευαλωτότητα με την αδυναμία, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν είναι το γεγονός πως δείχνεις κάποια ευαίσθητη πλευρά σου που σε κάνει αδύναμο (το αντίθετο μάλιστα σε κάνει πιο δυνατό).

Η αδυναμία βρίσκεται στην έλλειψη ορίων και στην ανασφαλή συμπεριφορά, όχι στο πόσο ανοιχτός είσαι στο να μιλάς για τον εαυτό σου.

Χρειάζεται λοιπόν να είσαι άμεσος, ειλικρινής και ευάλωτος από την αρχή της γνωριμίας. Αυτό συμπεριλαμβάνει και το τι θες από την κοπέλα και τη μεταξύ σας σχέση. Αν ψάχνεις σοβαρή σχέση θα πρέπει η κοπέλα να το γνωρίζει. Αν θες κάτι χαλαρό πάλι θα πρέπει η κοπέλα να το γνωρίζει.

Το ίδιο ισχύει και για άλλα πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζει η κοπέλα απ’ την αρχή, όπως πχ το αν έχεις περάσει κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα πρόσφατα.

θα πρέπει να πάρεις πρωτοβουλία να μιλήσεις πρώτος για τα θέματα αυτά και όχι να τα ανακαλύψει η κοπέλα μονή της αργότερα.

Πολλές φορές προσπαθούμε να κρύψουμε πλευρές του εαυτού μας γιατί θεωρούμε πως έτσι θα αποφύγουμε την απόρριψη, όμως η τακτική αυτή οδηγεί σε προβλήματα μακροπρόθεσμα.

Αν δεν ήσουν ειλικρινής και αυτό αποκαλυφθεί αργότερα στη σχέση, η εμπιστοσύνη της κοπέλας θα κλονιστεί και μαζί της θα αρχίζει να φθείρεται και το ερωτικό της ενδιαφέρον.

Από την αρχή λοιπόν χρειάζεται να είσαι ανοιχτός.Σχέσεις εμπιστοσύνης: Πώς να καλλιεργήσεις την εμπιστοσύνη στη σχέση σου

Ο λόγος σου συμβόλαιο

Ένα κομμάτι της ανδρικής συμπεριφοράς το οποίο γίνεται στόχος των γυναικείων τεστ και δοκιμασιών, είναι η συνέπεια ανάμεσα σε αυτά που λες και σε αυτά που κάνεις.

Αυτό γιατί κάποιος εύκολα μπορεί να πει πως θα κάνει κάτι και αυτό το κάτι να μη συμβεί ποτέ. Για να μη σε νιώθει η κοπέλα σου ως ανέντιμο πολιτικό λοιπόν, χρειάζεται να έχεις στο νου σου το εξής αξίωμα: μην υπόσχεσαι πράγματα που δεν μπορείς ή που είναι αμφίβολο ότι μπορείς στα σίγουρα να εκπληρώσεις.

Επίσης, φρόντισε αυτά που υπόσχεσαι να τα πραγματοποιείς.

Όταν η σύντροφός σου ξέρει πως είσαι τύπος που κρατάει το λόγο του και τηρεί τις υποσχέσεις του, ξέρει πως μπορεί να βασιστεί πάνω σου και να νιώσει ασφάλεια μαζί σου.

Αυτή η αξιοπιστία που δείχνεις αυξάνει την εμπιστοσύνη της σε εσένα και τη βοηθάει να σε νιώσει ως άνδρα δυνατό και αξιόπιστο.

Όρια και εμπιστοσύνη

Όσο αναπάντεχο και οξύμωρο και αν ακούγεται, το να βάζεις τα όρια σου και να μην αποφεύγεις τις ενδεχόμενες συγκρούσεις στη σχέση, βοηθάει την εμπιστοσύνη που νιώθει η κοπέλα σου για εσένα.

Ο λόγος γι’ αυτό είναι πως αρκετοί άνδρες και συγκεκριμένα τα καλά παιδιά, προκειμένου να αποφύγουν κάποια σύγκρουση, δε θα αποκαλύψουν πλήρως τις επιθυμίες τους, τις απόψεις τους και τις ανάγκες τους. Ως αποτέλεσμα δείχνουν συναισθηματικά πιο αδύναμοι.

Αντίθετα, όταν δηλώνεις με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο τί σε ενοχλεί και γιατί και είσαι πρόθυμος να κάνεις κουβέντα αλλά και να συγκρουστείς για αυτό, μπορεί να δημιουργούνται σποραδικά διαφωνίες στο ζευγάρι, αλλά η κοπέλα νιώθει περισσότερο πως μπορεί να σε εμπιστευτεί και να βασιστεί πάνω σου.

Δεν κρύβεις τις επιθυμίες σου. Είσαι ευάλωτος. Μάλιστα το γεγονός πως πρόθυμα συγκρούεσαι μαζί της την κάνει να νιώθει πως είσαι δυνατός χαρακτήρας και πως μπορεί να νιώσει ασφάλεια μαζί σου.

Τα όρια λοιπόν χτίζουν εμπιστοσύνη.

Η εμπιστοσύνη δύσκολα ανακτάται αν χαθεί

Το θέμα με την εμπιστοσύνη στη σχέση είναι πως δύσκολα ανακτάται, αν ο ένας από τους δύο συντρόφους προδώσει την εμπιστοσύνη του άλλου. Δε μιλάω απαραίτητα για κάποιου είδους απιστία.

Ακόμα και τα πιο μικρά και αθώα ψέματα μπορούν να κλονίσουν την ασφάλεια που νιώθει η σύντροφός σου προς τα εσένα και το αντίστροφο. Αυτός είναι και ο λόγος που θες να είσαι εξ’ αρχής σαφής, ειλικρινής και ευάλωτος.

Να θυμάσαι η εμπιστοσύνη χτίζεται απ’ την αρχή της γνωριμίας. Για να την καλλιεργήσεις δεν εστιάζεις στο να «ρίξεις» με κάθε τρόπο την κοπέλα που έχεις μπροστά σου, αλλά στο να χτίσεις εξ’ αρχής μια ποιοτική σχέση εμπιστοσύνης.

Θες να διατηρήσεις την ερωτική έλξη στη σχέση σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!