Σχέση και Φλερτ: Πως οι Συναισθηματικές Ανάγκες μας επηρεάζουν το αποτέλεσμα - Men's Bible

Σχέση και Φλερτ: Πως οι Συναισθηματικές Ανάγκες μας επηρεάζουν το αποτέλεσμα

Σχέση και Φλερτ: Πως οι Συναισθηματικές μας Ανάγκες επηρεάζουν το αποτέλεσμα

Ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνουν οι άντρες, αλλά και οι γυναίκες, στο φλερτ και τις σχέσεις, είναι πως περιμένουν από το άλλο άτομο να καλύψει απόλυτα τις δικές τους συναισθηματικές ανάγκες και κενά.

Οι άνθρωποι είμαστε πλάσματα που παρακινούμαστε έντονα από το πώς νιώθουμε. Όπως οι επιλογές που κάνουμε ως καταναλωτές επηρεάζονται από αυτά, έτσι και οι επιλογές μας στο φλερτ επηρεάζονται επίσης από συγκεκριμένα συναισθήματα και ανάγκες. Πολλοί αγνοούν όμως πως οι ανάγκες αυτές είναι και το καύσιμο που πυροδοτεί τις πράξεις τους και τη συμπεριφορά τους. 

Και πολλές φορές είναι εύκολο για κάποιον να προβληματιστεί απλά με την επιφάνεια: με το πώς να διαχειριστεί μια συγκεκριμένη κατάσταση, όπως είναι μια προσέγγιση που δεν πήγε καλά ή η τα προβλήματα μιας σχέσης.

Απογοητεύεται επειδή, για παράδειγμα, η κοπέλα δεν αποκρίνεται θετικά, δεν απαντάει στα μηνύματα και αποφεύγει την επαφή μαζί του. Σκέφτεται ότι ίσως αν έκανε το Χ αντί για το Ψ να πήγαιναν καλύτερα τα πράγματα ή αν έλεγε κάτι πιο έξυπνο και εντυπωσιακό να έπαιρνε καλύτερες αντιδράσεις.

Στύβει το μυαλό του και να αναρωτιέται τι μπορούσε να πει ή να κάνει διαφορετικά. Οι συναισθηματικές  ανάγκες του όμως, η κινητήριος δύναμη πίσω από τις πράξεις του, είναι εύκολο να του διαφύγουν. 

Το να επικεντρώνεται κανείς υπερβολικά στο πώς πρέπει να φερθεί, είτε πρόκειται για κάποια που μόλις γνώρισε είτε για κάποια που έχει επαφή αρκετό καιρό, είναι κάτι το οποίο όχι μόνο έχει αρνητική επίδραση, αλλά τον εμποδίζει να δει και του λόγους και τις ανάγκες που τον παρακινούν. 

Αν όμως θέλει να αυξήσει όχι μόνο την επιτυχία του με τις γυναίκες αλλά και την ποιότητα των σχέσεων του μαζί τους, είναι επιτακτικό όχι μόνο να τις αναγνωρίσει αλλά και να αναλάβει την ευθύνη να καλύψει αυτές τις συναισθηματικές ανάγκες ο ίδιος.

Κοινωνική αναγνώριση

Η αναγνώριση από τον κοινωνικό περίγυρο και την ομάδα στην οποία ανήκουμε είναι μια ανάγκη η οποία επηρεάζει τις επιλογές και τις πράξεις πολλών αντρών στο φλερτ. Για πολλούς από αυτούς, αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να εντυπωσιάσουν τους φίλους τους, να νιώσουν σημαντικοί και να τροφοδοτήσουν το εγώ τους ρίχνοντας μια εντυπωσιακή γυναίκα.

Σχέση και Φλερτ: Πως οι Συναισθηματικές μας Ανάγκες επηρεάζουν το αποτέλεσμα

Δίνουν πολύ περισσότερη έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση και λιγότερη σε άλλα κριτήρια που όμως είναι πιο σημαντικά για μια ποιοτική σχέση. Προσπαθούν περισσότερο να εντυπωσιάσουν σε μια προσέγγιση και σα συνέπεια φαίνονται περισσότερο ανασφαλείς και οι συναισθηματικά υγιείς γυναίκες τους αποφεύγουν.

Ασφάλεια

Μια άλλη βασική ανάγκη στην οποία δίνουν περισσότερο βάση οι γυναίκες, αλλά ισχύει και για πολλούς άντρες, είναι η ανάγκη για ασφάλεια. Υπάρχουν άντρες που προσπαθούν να καλύψουν την ανάγκη αυτή μένοντας σε δυσλειτουργικές σχέσεις επειδή δε θέλουν να μείνουν μόνοι τους.

Αρκετοί άλλοι αποφεύγουν να προσεγγίσουν τις γυναίκες που τους ενδιαφέρουν πραγματικά γιατί θεωρούν ότι δεν «το έχουν». Ως αποτέλεσμα φλερτάρουν με γυναίκες για τις οποίες ενδιαφέρονται λιγότερο, μόνο και μόνο επειδή αισθάνονται πως θα έχουν μεγαλύτερη επιτυχία ή πως η απόρριψη δε θα τους πονέσει τόσο.

Αποδοχή και σύνδεση

Η ανάγκη για αποδοχή και σύνδεση είναι και αυτή βασική και ανθρώπινη. Είναι το συναίσθημα πως γινόμαστε κατανοητοί και πως μοιραζόμαστε παρόμοιες εμπειρίες και αξίες με τους ανθρώπους γύρω μας. 

Οι άνδρες όμως που έχουν μεγάλη έλλειψη από αποδοχή και συναισθηματική σύνδεση είναι εύκολο να προσκολληθούν σε μια κοπέλα μέσα σε μια σχέση. Άλλοι ζητάνε από κάποια απεγνωσμένα ένα ραντεβού και την πλημμυρίζουν με μηνύματα και κλήσεις και άλλοι βολεύονται με οποιαδήποτε τους δώσει επιβεβαίωση και λίγη σημασία παραβλέποντας τα οποια ελαττώματα της.

Οι συναισθηματικές ανάγκες είναι φυσιολογικές και τις έχουμε όλοι σε διάφορους βαθμούς. Αν όμως έχουμε κάποια έλλειψη και αυτές οι ανάγκες δεν καλύπτονται είναι κυρίως δική μας ευθύνη και όχι της συντρόφου μας. 

Για αυτό είναι επιτακτικό να είμαστε σε θέση να μπορούμε να μπορούμε να κατανοήσουμε τι δίνει ώθηση στη συμπεριφορά μας, με ποια κριτήρια κάνουμε τις επιλογές μας αλλά και να καταλαβαίνουμε τη συμπεριφορά των άλλων.

Ένας άντρας που έχει καλύψει αυτά τα κενά είναι και πιο ολοκληρωμένος και περισσότερο ακαταμάχητος στο άλλο φύλο και απολαμβάνει υγιείς και ποιοτικές σχέσεις. Γι’ αυτό και εδώ στο Men’s Bible λέμε συχνά πως δεν υπάρχουν μαγικές ατάκες. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα λόγια αλλά το να αναπτύξει κανείς τον εαυτό του και να χτίσει μια γοητευτική και ελκυστική προσωπικότητα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!