Πώς να κλείσεις μέσα σου μία σχέση που τελείωσε - Men's Bible

Πώς να κλείσεις μέσα σου μία σχέση που τελείωσε

Πώς να κλείσεις μέσα σου μία σχέση που τελείωσε

Κάτι πολύ ενδιαφέρον που μπορεί να δεις σε πολλές ταινίες, είναι η σκηνή που ακολουθεί, έπειτα από έναν χωρισμό. Πολλές φορές και χωρίς τον χωρισμό! Ο τύπος επιστρέφει στο σπίτι και βρίσκει ένα σημείωμα  που ούτε λίγο, ούτε πολύ, λέει, «Μην με ψάξεις, φεύγω και δεν γυρίζω».

Ο τύπος τρελαίνεται, φυσικά και την ψάχνει, γιατί όταν μας πιάνει ο εγωισμός μας, αγνοούμε τις επιθυμίες των άλλων και είναι αναμενόμενο, γιατί χρειάζεται να μάθει! Πρέπει να ξέρει τί έγινε, τί πήγε στραβά, γιατί τον εγκαταλείπει. Και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό.

Φυσικά δεν χρειάζεται να είναι τόσο ακραία η κατάσταση. Αυτό μπορεί να γίνει και σε έναν κανονικό χωρισμό. Ένα ωραίο πρωί, σου δηλώνει ότι θέλει να χωρίσετε. Παγώνεις, μπλοκάρεις και πριν προλάβεις να πεις το οτιδήποτε, έχει περάσει την εξώπορτα και έχει εξαφανιστεί.

Σίγουρα δεν θες να βιώσεις κάτι τέτοιο και καλό θα ήταν να μην το κάνεις κι εσύ σε καμία. Οπότε είναι καλό, όταν λήγεις μία σχέση να την κλείνεις ομαλά και οριστικά, βοηθώντας και τους δύο να έχετε αυτό που λέμε, «Κλείσιμο».

Τί είναι το κλείσιμο;

Το κλείσιμο είναι μία αμοιβαία συμφωνία όπου και τα δύο μέρη αποχωρούν με μία αίσθηση τελικότητας και ολοκλήρωσης. Μία κατάσταση αποδοχής.

Αν δεν έχεις αυτό το κλείσιμο, τότε το πιο πιθανό είναι να αργήσεις να ωριμάσεις συναισθηματικά για να κάνεις την επόμενη σχέση. Ακόμη κι αν κάνεις κάποια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις συναισθηματικές εκκρεμότητες που θα σε εμποδίζουν να αφοσιωθείς στη νέα σου κατάσταση.

Κάθε χωρισμός είναι μοναδικός και ο χρόνος που χρειάζεται για να κλείσεις μία σχέση, διαφέρει κάθε φορά.

Ξεκινώντας με την παραδοχή ότι θες πραγματικά να κλείσεις αυτό τον κύκλο και να ολοκληρωθεί η σχέση και ο χωρισμός, και δεν το κάνεις για να ασκήσεις πίεση, τότε χρειάζεται να κάνεις κάποια πράγματα.

Θες να κλείσεις την παλιά σχέση σου και να ετοιμαστείς για καινούρια; Δες εδώ

Κίνηση πρώτη

Από την στιγμή που θα αποφασίσεις να χωρίσεις και το ανακοινώσεις, συμφωνήστε ότι για μερικές ημέρες δεν θα πρέπει να μιλήσετε καθόλου. Δεν θα βοηθήσει καθόλου αν στις τέσσερις το πρωί στείλεις ή λάβεις ένα μήνυμα που θα λέει «Μου λείπεις πολύ». Χαίρω πολύ. Είναι αναμενόμενο το συναίσθημα ειδικά αν η σχέση ήταν πολυετής.

Βλέπεις η συνήθεια είναι μεγάλος παράγοντας και το σοκ που θα βιώσεις από την αλλαγή της ρουτίνας, είναι μεγαλύτερο από την ίδια την απώλεια. Συνεπώς, το καλύτερο είναι να μην μιλήσετε ή να μην ειδωθείτε για δύο εβδομάδες περίπου.

Το διάστημα που θα μεσολαβήσει, είναι αρκετό για να σκεφτείτε κάποια πράγματα με ψυχραιμία. Έτσι θα αποφύγετε σκηνές και τραγελαφικές καταστάσεις. Επίσης, ξέροντας ότι θα ειδωθείτε μετά από μία με δύο εβδομάδες, θα κάνει την αναμονή λίγο ευκολότερη.

Κίνηση δεύτερη

Μετά από αυτό το διάστημα, κανονίστε να βρεθείτε, αλλά με όρους. Ο σκοπός της συνάντησης είναι να συζητήσετε. Να δείτε τι πήγε στραβά, να μάθετε ότι περισσότερο γίνεται και να χαιρετηθείτε.

Για να αποφύγετε δραματικές καταστάσεις και θερμά επεισόδια, είναι προτιμότερο να κανονίσετε την συνάντηση κάπου έξω. Σε ένα ουδέτερο μέρος, όπου μπορείτε να πάρετε έναν καφέ και να μιλήσετε. Ακόμα καλύτερα αν κανονίσετε σε ένα μέρος όπου μπορείτε να περπατήσετε.

Δεν χρειάζεται να καθίσετε παραπάνω από μία ώρα (που και αυτή πολύ είναι), γιατί δεν έχετε τόσα πολλά να πείτε. Όσο περισσότερο καθίσετε μετά από αυτό, τόσο ευκολότερο είναι να ξεφύγει η κατάσταση και να χάσετε τον έλεγχο.

Αφού μάθετε ότι χρειάζεστε και αισθάνεστε ότι δεν έχετε κάτι παραπάνω να πείτε, τότε ολοκληρώστε την κουβέντα, αποχαιρετιστείτε και φύγετε. Δεν υπάρχει χώρος  για θεατρινισμούς και υπερβολές. Πώς να κλείσεις μέσα σου μία σχέση που τελείωσε

Εναλλακτική κίνηση

Αν τώρα, δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με την πρώην σου γιατί επέλεξε να εξαφανιστεί και να σε αποκόψει από παντού, τότε τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Εφ’ όσον δεν μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί της, χρειάζεσαι ένα είδους απτού κλεισίματος. Κάτι δηλαδή που να σε κάνει να αισθανθείς αυτό το συναίσθημα της ολοκλήρωσης. αυτό μπορεί να είναι το κάψιμο κάποιων πραγμάτων της ή κάτι που αποκτήσατε μαζί. Το ίδιο συναίσθημα μπορεί να προσφέρει και το θάψιμο κάποιων πραγμάτων. Προσωπικά το βρίσκω λίγο υπερβολικό. Αν είναι όμως κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει, τότε δεν βλέπω τον λόγο για να μην το κάνεις.

Ακόμα κι αν πεις δυνατά αυτά που σκέφτεσαι, μπορεί να σου κάνει καλό. Βρες κάποιον που να έχει την διάθεση να σε ακούσει και πες ότι σε προβληματίζει.

Επίσης, μπορείς να της γράψεις ένα γράμμα ή ένα e-mail, στο οποίο θα πεις όλα αυτά που σε προβληματίζουν και δεν σου έδωσε την ευκαιρία να της τα πεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις όμως, είναι να μην της το στείλεις ποτέ.

Τέλος, ίσως είναι καλό να αλλάξεις περιβάλλον. Αν ο χώρος σου, είναι χώρος που τον είχατε κοινό, τότε καλύτερα να τον αφήσεις. Αν η σχέση ήταν μεγάλη ή μιλάμε για γάμο, τότε μία μετακόμιση θα σου έκανε καλό.

Φρόντισε να κλείσεις τον κύκλο με κάθε τρόπο, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, έτσι ώστε να έχεις χρόνο για συναισθηματική ίαση, με ηρεμία.

Αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι βοήθεια σε αυτό, επικοινώνησε άμεσα μαζί μας. 

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!