Σχετίζεσαι ή κάνεις σεξ; - Men's Bible

Σχετίζεσαι ή κάνεις σεξ;

Σχετίζεσαι ή κάνεις σεξ;,Καλύτερος Εραστής: Τι χρειάζεται να γνωρίζεις για να κάνεις καλό σεξ

Αλήθεια έχεις καταλάβει τι είναι το σεξ; Πόσο συχνά κάνεις άραγε και κατά πόσο συνειδητοποιείς τι είναι αυτό που κάνεις;

Ίσως κι εσένα να μην σου εξήγησε κανείς τι πραγματικά σημαίνει να συνδέεσαι και να σχετίζεσαι με μία γυναίκα σε κάτι τόσο στενό και οικείο. Οι περισσότεροι άντρες έχουμε μία περίεργη σχέση με το σεξ. Παρόλο που είμαστε σε μία προοδευτική χώρα (αν μπορείς να το πεις αυτό), στο θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και ενημέρωσης είμαστε αρκετά πίσω.

Οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώνουμε με ελάχιστη ενημέρωση, καθώς είναι ακόμα θέμα ταμπού. Οι περισσότερες μανάδες δε μπαίνουν καν στην διαδικασία να ενημερώσουν τα παιδιά τους, καθώς υποστηρίζουν ότι αυτό είναι ένα θέμα των πατεράδων.

Οι δε πατεράδες είναι σε ακόμα χειρότερη μοίρα. Οι περισσότεροι δεν βοηθάνε, όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί πραγματικά ούτε οι ίδιοι ξέρουν πολλά πράγματα. Στην «καλύτερη» περίπτωση, θα πάρουν το παιδί τους μία ημέρα με την κλασσική ατάκα «Ήρθε η ώρα να μάθεις για τις γυναίκες» ή «Ήρθε η ώρα να γίνει άντρας» και θα καταλήξουν σε οίκους ανοχής. Άντε και καλή τύχη…

Όπως καταλαβαίνεις, μπορεί να φτάσεις στα τριάντα, στα σαράντα, στα πενήντα και να μην έχεις συνειδητοποιήσει τι πραγματικά σημαίνει σεξ. Ειδικά τα τελευταία χρόνια με την συμβολή του internet, το θέμα έχει χειροτερέψει. Οι περισσότεροι βλέπουν μία εντελώς παρεξηγημένη κατάσταση και ερμηνεύουν το σεξ ως μία ωμή, ψυχρή διαδικασία, χωρίς καμία συναισθηματική αξία.

Και εκεί ξεκινάνε τα περισσότερα προβλήματα.Σχετίζεσαι ή κάνεις σεξ;

Δεν μαθαίνεις να εκφράζεσαι

Ακριβώς επειδή αντιμετωπίζεις το σεξ ως μία απλή διαδικασία που δεν θέλει συναισθηματική επένδυση, δεν σε ενδιαφέρει να εκφραστείς. Εφόσον δεν χρειάζεται να δείξεις συναισθήματα, αποφεύγεις να μιλάς για τον εαυτό σου, δεν σχετίζεσαι και στην πρώτη δυσκολία φεύγεις. Εύκολο; Ναι. Αποδοτικό; Όχι.

Από την στιγμή που σου γίνεται συνήθεια, βρίσκεις δυσκολίες σε κάθε επόμενη σχέση σου και όταν θα θες πραγματικά να είσαι με κάποια, δεν θα ξέρεις πώς να επικοινωνήσεις αυτά που νοιώθεις και χρειάζεσαι.

Είναι κλασσικό πρόβλημα των ανδρών, ειδικά σε μία χώρα που μας μαθαίνουν να μην εκφραζόμαστε και να μην δείχνουμε τα συναισθήματα μας ή τις αδυναμίες μας.

Δεν μένεις καιρό σε μία σχέση

Είναι η συνέχεια του προηγούμενου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δε μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι μία κατάσταση, ειδικά όταν δυσκολεύει. Βλέπεις, είναι εύκολο να βγεις δύο ή τρία ραντεβού με κάποια και να καταλήξεις στο κρεβάτι.

Αν όμως σου αρέσει και θες να μείνεις περισσότερο με μία γυναίκα, τότε θα χρειαστεί να επικοινωνείς και να σχετίζεσαι πιο αποτελεσματικά μαζί της. Θα χρειαστεί να επενδύσεις χρόνο, διάθεση και να δώσεις πράγματα του εαυτού σου, αν θέλεις να σου δώσει κι εκείνη κάτι.

Συνεπώς θα βγει στην επιφάνεια ο πραγματικός σου εαυτός και αν δεν αισθάνεσαι άνετα με αυτό, τότε δεν θα αισθάνεσαι άνετα και με την κατάσταση.

Αν θες να νιώθεις άνετα με τις γυναίκες, δες εδώ

Το σεξ είναι χειρότερο

Βασικά είναι αποδεδειγμένο από διάφορες μελέτες ότι το σεξ είναι καλύτερο όταν έχεις γνωριστεί καλύτερα με μία γυναίκα. Αυτό είναι λογικό αν αναλογιστείς ότι, έχοντας περάσει περισσότερο χρόνο μαζί της, έχεις μάθει τι της αρέσει και τι όχι και μπορείς να της προσφέρεις περισσότερα. Αυτό με τη σειρά του θα την βοηθήσει να χαλαρώσει και να προσφέρει κι εκείνη σε εσένα.

Επίσης, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι καλό θα ήταν να σου αρέσει αυτή με την οποία θέλεις να κάνεις σεξ. Ακούω από πολλούς άντρες ότι θέλουν να κάνουν πολλά κρεβάτια ή ότι θέλουν κάθε εβδομάδα να είναι και με διαφορετική γυναίκα. Καταλαβαίνω ότι θες εμπειρίες και ότι θα ήθελες να έχεις πολλές γυναίκες στη ζωή σου αλλά τουλάχιστον ας είναι γυναίκες που σου αρέσουν και όχι όποια βρεθεί στο πέρασμα σου.

Πολλά θέματα σεξουαλικής φύσεως μπορεί να προκύψουν από αυτό. Σκέψου το λίγο. Αν βρεθείς με μία γυναίκα που δεν σου αρέσει, πως περιμένεις να αποδώσεις αποτελεσματικά;

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!