4 Τρόποι να εκφράσεις τις προθέσεις σου σωστά (και 4 να το κάνεις λάθος) - Men's Bible

4 Τρόποι να εκφράσεις τις προθέσεις σου σωστά (και 4 να το κάνεις λάθος)

Μια μεγάλη αλήθεια στο φλερτ είναι η εξής: Δεν έχει σημασία πόσο σου αρέσει μια κοπέλα, σημασία έχει πόσο αρέσεις εσύ σε αυτήν. Γι’ αυτό και πρέπει να εκφράσεις τις προθέσεις σου σωστά.

Ο μέσος άντρας κάνει το λάθος να πιστεύει πως όσο περισσότερο του αρέσει κάποια, τόσο περισσότερο οφείλει και εκείνη να έλκεται από αυτόν. Και πως εκείνη έχει την υποχρέωση να μη του ραγίσει την καρδιά όταν αυτός εκφράζει τα συναισθήματα του.

Αν όμως καθίσεις και το σκεφτείς, θα δεις πως δεν έχει τόσο σημασία αν εσένα σου αρέσει μια κοπέλα. Γιατί το γεγονός πως σου αρέσει, δεν την κάνει να νιώθει περισσότερη έλξη για σένα.

Δεν μπορεί να νιώσει πάθος και επιθυμία απλά και μόνο επειδή τη βλέπεις ως την πιο ωραία γυναίκα στον κόσμο. Παρ’ όλο που αυτό σου λέει η λογική και το ένστικτό σου, ειδικά αν έχεις λίγες εμπειρίες στο φλερτ.

Όταν σου αρέσει μια γυναίκα, θες αυτή να νιώθει το ίδιο για σένα. Έτσι αρχίζεις να αναπτύσσεις μια φλεγόμενη επιθυμία να της δείξεις τα συναισθήματα σου. Μάλιστα αισθάνεσαι πως θα εκραγείς και θα το μετανιώσεις αν δε της πεις πως νιώθεις.

Πριν όμως ανοίξεις το στόμα σου χρειάζεται να παίξεις έξυπνα και να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου στο πως θα φλερτάρεις μια γυναίκα. Στο πως θα εκφράσεις σωστά τις προθέσεις σου και θα της δείξεις πως είσαι άνδρας αξίας.

Το να εκφράσεις τις προθέσεις σου απαιτεί στρατηγική

Αυτό που σκέφτεσαι να πεις ή να κάνεις, μπορεί να μην έχει τα αποτελέσματα και την αντίδραση που ψάχνεις.

Από την εμπειρία μου, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να εκφράσει ένας άντρας τις προθέσεις του δεν είναι με λέξεις. Είναι με πράξεις και με τη συμπεριφορά του.

Και η επιθυμία γεννιέται μέσα σε μια γυναίκα, όταν η συμπεριφορά σου, η γλώσσα του σώματος σου και γενικά η μη λεκτική επικοινωνία σου, δείχνει πως έχεις εμπειρίες. Πως είσαι άντρας που ξέρει τι κάνει και διαφέρεις από τους άλλους.

Ο τρόπος που αντιδράς λοιπόν στέλνει τα κατάλληλα σήματα που κάνουν τη φύση μιας γυναίκας να νιώσει έλξη και επιθυμία. Αν αντιδράσεις λάθος και της πεις με τον λάθος τρόπο πως νιώθεις, τότε μάλλον θα σου πει πως είσαι καλό παιδί και πως σε βλέπει σαν φίλο.

Για να σε βοηθήσω να το αποφύγεις αυτό, ακολουθούν μερικοί τρόποι να εκφράσεις σωστά τις προθέσεις σου.

Να θυμάσαι. Οι λέξεις δεν αρκούν για να δημιουργηθεί έλξη και να έχεις το αποτέλεσμα που θες.

Οι περισσότεροι τρόποι να εκφράσεις ενδιαφέρον σε μια γυναίκα είναι μη λεκτικοί. Αν όμως δε νιώθεις άνετα με τα παρακάτω, κάνε τη κίνηση σου όπως μπορείς, ώστε να βγεις από τη ζώνη άνεσης σου.4 Τρόποι να εκφράσεις τις προθέσεις σου σωστά (και 4 να το κάνεις λάθος)

#1 Δείξε πως έχεις κάποια στάνταρ

Όταν είσαι εκείνος που κυνηγάει τη κοπέλα για να βγουν μαζί κλπ, το σενάριο είναι γνωστό. Και ειδικά αν εκείνη είναι και αρκετά εμφανίσιμη, τότε σίγουρα το έχει δει πολλές φορές.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, να δείχνεις ότι σου αρέσει, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να δείξεις πως δεν είσαι χαλί να σε πατήσει.

Πως θα το κάνεις αυτό;

Στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο δύσκολο. Αρκεί να ξέρεις ποια είναι τα στάνταρτ σου και οι αξίες σου.

Αν κάτι δε θα το ανεχόσουν από ένα φίλο, γιατί να το ανεχτείς από εκείνη;

Προφανώς δε σου λέω να μαλώσεις μαζί της, ούτε να το παίξεις δύσκολος απλά και μόνο για να το παίξεις δύσκολος.

Όταν όμως δε σου αρέσει κάτι θα πρέπει να της το δείξεις και κυρίως να της δείξεις πως έχεις κάποια στάνταρ. Δεν αρκεί να είναι ωραία για να βγει μαζί σου. Θα πρέπει και εκείνη να το κερδίσει με τον τρόπο της.

#2 Πείραξε την

Όταν κάνεις υπερβολικά πολλά κομπλιμέντα σε μια κοπέλα, μοιάζει λίγο με το να την βλέπεις ως ένα βραβείο. Αυτό που ουσιαστικά επικοινωνείς είναι πως νιώθεις ότι δεν είσαι αρκετός και ότι χρειάζεται να προσπαθήσεις για να σε συμπαθήσει. Κάτι τέτοιο δεν την μαγνητίζει πάνω σου αλλά στην πραγματικότητα την απωθεί.

Όταν όμως μιλάς και συμπεριφέρεσαι πιο ανάλαφρα και παιχνιδιάρικα, αυτό που επικοινωνείς είναι πως αισθάνεσαι άνετα. Πως νιώθεις ότι είστε ίσοι, πως έχεις αυτοπεποίθηση και πως δε διστάζεις να την ταρακουνήσεις λίγο.

Της δείχνεις με διασκεδαστικό τρόπο τις προθέσεις σου, χωρίς όμως να δείχνεις ότι σε φοβίζει η πιθανότητα απόρριψης.

Ένας καλός τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι με το να την πειράζεις, χωρίς όμως να γίνεσαι προσβλητικός. Ένα καλό πείραγμα μεταφέρει όλα τα σωστά μη λεκτικά σήματα και αυξάνει τις πιθανότητες να της αρέσεις.

Το πείραγμα μπορεί να την προκαλέσει και να τη δυσκολέψει με έναν διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο τρόπο, δείχνοντας της παράλληλα ότι δε τη βλέπεις ως φίλη.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γιατί αν η κοπέλα νιώσει ότι τη φοβάσαι και ότι δεν έχεις αυτοπεποίθηση, τότε υποσυνείδητα σε βάζει στην κατηγορία του φίλου. Παρέα με όλους τους άλλους άντρες για τους οποίους δε νιώθει ερωτική έλξη.

#3 Ηγήσου

Δείξε της πως είσαι άνδρας αξίας και πως αξίζει να περάσει χρόνο μαζί σου.

Πώς;

Παίρνοντας τα ηνία. Ή αλλιώς, σταμάτα να λες πράγματα όπως «Που θες να πάμε;», «Τι θες να κάνεις σήμερα;», «Ποια ταινία λες να δούμε;» κλπ.

Μην την βάζεις να αποφασίζει εκείνη συνεχώς.

Εννοείται πως δεν είσαι ο τύραννος που θέλει μόνιμα οι άλλοι να κάνουν το δικό του. Όμως στη διαδικασία του φλερτ η γυναίκα θέλει να ηγηθείς. Αντί λοιπόν να τη ρωτάς συνεχώς τι θέλει, παίρνε πρωτοβουλίες και κάνε προτάσεις.

Κάνε προτάσεις εσύ για το που θα πάτε, που θα κάτσετε κλπ. Κάνε την κίνηση σου να τη φιλήσεις. Και το σημαντικότερο απ’ όλα, πάρε την ευθύνη των επιλογών αυτών.

#4 Μη φοβάσαι να κάνεις κάποιο σεξουαλικό υπονοούμενο

Το να κάνεις κάποιο σεξουαλικό υπονοούμενο και γενικά να υπάρχει το σεξουαλικό στοιχείο στην επικοινωνία σας, κάνει τις προθέσεις σου ξεκάθαρες.

Φυσικά δεν εννοώ να γίνεις χυδαίος. Ωστόσο ένας άντρας που είναι άνετος με το να μιλάει για το σεξ, να κάνει πλάκα σχετικά με αυτό και να πετάει μερικά έξυπνα σεξουαλικά υπονοούμενα δείχνει άνεση και εμπειρία με τις γυναίκες και το σεξ.

Βέβαια χρειάζεται μέτρο. Αν χρησιμοποιείς συνεχώς σεξουαλικά υπονοούμενα και μιλάς όλη την ώρα για το σεξ, αυτό που επικοινωνείς είναι πως έχεις να κάνεις σεξ 14 μήνες.

Επίσης χρειάζεται να έχεις θάρρος και να είσαι άνετος και ανοιχτός με το ενδεχόμενο απόρριψης. Όταν όμως αποκτήσεις περισσότερη εμπειρία με τις γυναίκες, τα σωστά σεξουαλικά υπονοούμενα θα αρχίσουν να βγαίνουν από μόνα τους.

Θες να μάθεις πως να εκφράσεις τις προθέσεις σου σωστά; Δες εδώ

Οι λάθος τρόποι να εκφράσεις τις προθέσεις σου

Οι παραπάνω είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους εκφράζεις σωστά της προθέσεις σου. Εξίσου σημαντικό όμως είναι να αποφύγεις και τους λάθος τρόπους. Να αποφύγεις όλες εκείνες τις συμπεριφορές που δεν κάνει ένας άνδρας αξίας.

Όταν κάποιος φοβάται την απόρριψη ή έχει έλλειψη εμπειριών, ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται δεν είναι ο καλύτερος.

Δε γνωρίζει πως ακριβώς λειτουργεί η έλξη και θολωμένος από το συναίσθημα βιάζεται να της δείξει ή να της πει το πώς αισθάνεται. Το πρόβλημα είναι πως κάτι τέτοιο μπορεί να σε βάλει σε μια μειονεκτική θέση από την οποία είναι δύσκολο να ανακάμψεις.

Πληρώνεις για εκείνη

Όταν είσαι ερωτευμένος με μια κοπέλα είναι πολύ εύκολο να θες με κάποιο τρόπο να της προσφέρεις κάτι για να κερδίσεις το ενδιαφέρον και την προσοχή της. Και για αρκετούς άντρες η προσφορά αυτή έρχεται με τη μορφή των χρημάτων.

Όταν όμως χρησιμοποιείς τα χρήματα για να κερδίσεις το ενδιαφέρον της, αυτό που ουσιαστικά επικοινωνείς είναι το «μπορείς να με χρησιμοποιήσεις για τα λεφτά μου, γιατί είμαι απελπισμένος και σε θέλω ότι και να γίνει

Η νοοτροπία αυτή όμως κάθε άλλο παρά την κερδίζει και την κάνει να νιώθει έλξη για σένα.

Ποτέ μη χρησιμοποιήσεις τα χρήματα για να κερδίσεις αποδοχή ή να γίνεις ο ήρωας. Μην πληρώνεις τους λογαριασμούς της για να τη «σώσεις». Αντί να σκεφτεί ότι είσαι φοβερός και καταπληκτικός τύπος, πιο πιθανό είναι να σκεφτεί ότι είσαι αδύναμος χαρακτήρας.

Της αγοράζεις δώρα και λουλούδια

Η εικόνα ενός άντρα που δίνει λουλούδια σε μια γυναίκα, είναι χαραγμένη στο μυαλό μας ως κίνηση που εκδηλώνει ενδιαφέρον. Ως ένας τρόπος να δείξει ένας άντρας τις προθέσεις του.

Όμως, τέτοιες κινήσεις αγνοούν τον μεγάλο κανόνα του φλερτ που αναφέραμε πιο πάνω. Πως σημασία δεν έχει μόνο αν σου αρέσει εσένα, αλλά και αν αρέσεις εσύ σε αυτήν.

Τα λουλούδια είναι ρομαντικά αν ήδη έλκεται από εσένα, αν από την άλλη δε σε βρίσκει καθόλου ελκυστικό τα λουλούδια δεν θα την κάνουν να αλλάξει γνώμη.

Χωρίς έλξη το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις στη ζώνη φιλίας, αντί να σε δει ως σύντροφο.10 τρόποι να ξεχωρίσεις από το μέσο άντρα 4 Τρόποι να εκφράσεις τις προθέσεις σου σωστά (και 4 να το κάνεις λάθος)

Περιμένεις να πιείτε πολύ για να της εκφράσεις το πως νιώθεις

Το γεγονός πως εσύ ή αυτή έχει καταναλώσει πολύ αλκοόλ, δε σημαίνει πως είναι καλή στιγμή για να κάνεις το ενδιαφέρον σου γνωστό.

Άσε την να πιει και να περάσει καλά. Μην κάνεις την ατμόσφαιρα πιο σοβαρή, βαριά ή άβολη. Δεν είναι οκ να σκεφτείς ότι μπορεί να είναι πιο ανοιχτή στην ιδέα να κάνει κάτι μαζί σου επειδή έχει πιει λίγο παραπάνω.

Άσε που το να περιμένεις μέχρι να πέσουν οι άμυνες της δείχνει αδυναμία από μεριά σου και έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Της λες πως νιώθεις με υπερβολικά συναισθηματικό τρόπο

Άφησα το χειρότερο για το τέλος, γιατί δουλεύει μόνο στις ταινίες.

Βλέπεις, η λογική και το ένστικτό σου σού λένε να πάρεις το ρίσκο και να πεις όλα όσα νιώθεις και αισθάνεσαι. Όμως κάτι τέτοιο δε λειτουργεί εκτός και αν εκείνη νιώθει όπως εσύ.

Αν γίνεις υπερβολικά συναισθηματικός και εκφραστείς με μελό και έντονο τρόπο, της γράψεις μηνύματα με σπρέι έξω από το σπίτι της, εμφανιστείς με μουσική κάτω από το μπαλκόνι της κλπ, τι επικοινωνούν όλα αυτά για σένα;

Τι εικόνα σχηματίζει εκείνη;

Σημαίνει ότι έχεις παραδοθεί και ότι θα κάνεις τα πάντα για εκείνη.

Δεν είναι κακό να γίνεσαι ρομαντικός και συναισθηματικός και αυτό χρειάζεται. Όχι όμως όταν θες να φλερτάρεις μια γυναικά και να την κάνεις να νιώσει έλξη για σένα.

Γιατί αυτό που θέλει είναι έναν άντρα δυνατό και ώριμο, που δεν περιμένει την αποδοχή μιας γυναίκας για να νιώσει καλά με τον εαυτό του.

Όπως κατάλαβες το να της εκφράσεις τις προθέσεις σου και να πάρεις μια θετική αντίδραση είναι κάπως περίπλοκο.

Απαιτεί να δεις τα πράγματα περισσότερο λογικά, να αντισταθείς στην παρόρμηση να γίνεις υπερβολικά συναισθηματικός και φυσικά να δημιουργήσεις έλξη ανάμεσα σας.

Το να σε δει ως γλυκό και χαριτωμένο δεν θα την κάνει να σε θέλει ως κάτι περισσότερο από φίλο.

Πριν λοιπόν δείξεις ξεκάθαρα τις προθέσεις σου, σκέψου και κάνε το παιχνίδι σου με στρατηγική. Δημιούργησε την απαραίτητη έλξη που χρειάζεται και κάνε την να νιώσει πως αξίζει να περάσει χρόνο μαζί σου.

Και αν νιώθεις πως δεν είσαι έτοιμος να χτίσεις αυτή τη στρατηγική, έλα από εδώ για έναν καφέ να το δούμε μαζί.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποτελούμε τη νο1 Ακαδημία για την Αυτοβελτίωση του Άνδρα στην Ελλάδα. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερος. Για να σε βοηθήσουμε να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι με επιλογές στη ζωή σου.

Για τον Συγγραφεα

Antonis

Ένθερμος υποστηρικτής της άποψης ότι αν θες κάτι να αλλάξει, πρέπει πρώτα να αλλάξεις εσύ ο ίδιος, ο Antonis έχει πάθος με την επιστήμη της ψυχολογίας και την μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Αγαπά να βοηθάει τους ανθρώπους στην πορεία τους να βελτιωθούν, όπως και να ανακαλύπτουν τον ελκυστικό εαυτό τους ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν καλύτερες και ποιοτικότερες σχέσεις με το άλλο φύλο.


Βελτίωσε τα αποτελέσματα σου στο Φλερτ!

Γίνε άμεσα καλύτερος με τις γυναίκες.
x