Στον αυτόματο πιλότο: Γιατί πολλές φορές λειτουργούμε με Πεποιθήσεις που μας έχουν περάσει άλλοι - Men's Bible

Στον αυτόματο πιλότο: Γιατί πολλές φορές λειτουργούμε με Πεποιθήσεις που μας έχουν περάσει άλλοι

Στον αυτόματο πιλότο: Γιατί πολλές φορές λειτουργούμε με Πεποιθήσεις που μας έχουν περάσει άλλοι

Ξέρεις γιατί κάνεις τα πράγματα που κάνεις;

Έχεις τον έλεγχο των πράξεων και των πεποιθήσεών σου ή σε ελέγχουν αυτές;

Δεν υπάρχουν φορές που νιώθεις ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τον ψυχισμό σου και ότι λειτουργείς βάσει ενός «αυτόματου πιλότου» που κάποιος άλλος τοποθέτησε εκεί;

Για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ θα ξεκινήσω με μια αρκετά περιγραφική ιστορία:

Ένα παράδειγμα

Ένα κοριτσάκι κοίταζε τη μαμά του που ετοίμαζε ψάρι για το δείπνο τους. Η μητέρα έκοψε το κεφάλι και την ουρά του ψαριού και έβαλε το υπόλοιπο ψάρι στο ταψί για να το ψήσει. Το κοριτσάκι γεμάτο ενδιαφέρον και περιέργεια τη ρώτησε γιατί έκοψε το κεφάλι και την ουρά.

Η μητέρα το σκέφτηκε για λίγο και είπε: «Χμ, δεν ξέρω, το κάνω πάντα με τον τρόπο που συνήθιζε να το κάνει η γιαγιά σου»

Το κοριτσάκι δεν ικανοποιήθηκε από την απάντηση και, φύσει περίεργο, την επόμενη φορά που συνάντησε τη γιαγιά του τη ρώτησε ακριβώς το ίδιο πράγμα. «Χμ», απάντησε η γιαγιά, «το κάνω πάντα με τον τρόπο που το έκανε η μητέρα μου»

Οπότε το κοριτσάκι επισκέφτηκε την προγιαγιά του για να πάρει επιτέλους μια απάντηση.

Η προγιαγιά το σκέφτηκε λίγο και είπε: «Το έκανα έτσι γιατί το παλιό μου ταψί ήταν πολύ μικρό για να χωρέσει ολόκληρο το ψάρι».

Τι μας επηρεάζει;

Παρατηρούμε λοιπόν ότι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι κάνουμε πράγματα πολλές φορές επηρεάζεται περισσότερο από την παράδοση και την ιστορία παρά τη λογική.

Αυτό ισχύει και για τη δική μας προσωπική συμπεριφορά. Ίσως είναι δύσκολο να το παραδεχτούμε, αλλά πολλά από αυτά που κάνουμε και θεωρούμε για τον εαυτό μας, δεν είναι δικά μας αλλά προέρχονται από τους γονείς μας ή άλλους συγγενείς. Τοποθετήθηκαν δηλαδή μέσα μας όταν ήμασταν ακόμη μικρά παιδιά.

Αυτές οι πεποιθήσεις, η οπτική και οι παραδοχές μάς παραδίδονται από τις προηγούμενες γενιές και καθοδηγούν τη ζωή μας.

Όλα αυτά δεν τα αναφέρουμε για να αρχίσουμε να μοιράζουμε ευθύνες παντού. Είναι για να μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας, όπως κι αν έχει διαμορφωθεί από γονείς και περιστάσεις αυτός ο εαυτός.

Πρόκειται για πεποιθήσεις σχετικές με τα χρήματα, τις γυναίκες, τις σχέσεις, την επιτυχία και τη θέση μας στον κόσμο.

Και πολλές από αυτές τις πεποιθήσεις είναι απλά περιοριστικές πεποιθήσεις.

Σε κάποιο σημείο στο παρελθόν, κάποιος μας πέρασε αυτές τις πεποιθήσεις, χωρίς καλά –καλά να το καταλάβουμε.

Αυτές οι πεποιθήσεις δημιουργήθηκαν όταν ήμασταν νεότεροι και οι συνθήκες ήταν διαφορετικές από ότι είναι τώρα.

Και πολλές από αυτές μας περιορίζουν από το να φτάσουμε σε αυτό που πραγματικά μπορούμε. Στον αυτόματο πιλότο: Γιατί πολλές φορές λειτουργούμε με Πεποιθήσεις που μας έχουν περάσει άλλοι

Τα καλά νέα

Υπάρχουν όμως και καλά νέα: Δεν τις χρειαζόμαστε άλλο.

Κι αυτό που χρειάζεται να κατανοήσεις είναι ποιες πεποιθήσεις είναι αυτές, πως σε επηρεάζουν αρνητικά και επιτέλους να τις σπάσεις.

Και μόλις τις αφήσεις πίσω σου, η ικανότητά σου να γνωρίζεις νέους ανθρώπους, να δημιουργείς νέες σχέσεις, και να γίνεις πιο κοινωνικός και ελκυστικός, θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Θα νιώθεις νέος άνθρωπος.

Θα είσαι πολύ πιο ελκυστικός για το άλλο φύλο.

Θα είσαι πολύ πιο άνετος κοινωνικά.

Θα μπορείς να εφαρμόζεις με μεγαλύτερη ευκολία, όλα αυτά που σου μαθαίνουμε.

Γιατί πρόκειται για το ποιος είσαι εσύ ο ίδιος.

Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποφασίσεις εσύ και μόνο εσύ. Γιατί αφορά την ίδια σου τη ζωή και τον τρόπο που πορεύεσαι σε αυτήν.

Θες να φτιάξεις τον εαυτό σου από την αρχή; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!