Πώς να βελτιώσεις την τύχη σου στο Φλερτ και τις Σχέσεις - Men's Bible

Πώς να βελτιώσεις την τύχη σου στο Φλερτ και τις Σχέσεις

Πώς να βελτιώσεις την τύχη σου στο Φλερτ και τις Σχέσεις

Πολύς κόσμος εμπιστεύεται την τύχη όσον αφορά θέματα σχέσεων. Πολλοί ελπίζουν να γνωρίσουν ένα άτομο τέλειο επειδή έτσι τους είναι γραφτό. Άλλοι θρηνούν για την κακή τους τύχη, μη μπορώντας να βρουν μια σύντροφο της αρεσκείας τους ή κάποια που τουλάχιστον να είναι συναισθηματικά διαθέσιμη.

Το πρόβλημα και των δύο αυτών περιπτώσεων είναι η μετάθεση των ευθυνών. Η καλή ή η κακή τύχη ευθύνεται για τη μία ή την άλλη έκβαση της κατάστασης. Οι άνθρωποι δεν κάνουν καμία προσπάθεια να ελέγξουν οι ίδιοι τις ζωές τους και συνεπώς, αποτυγχάνουν.

Αν θέλεις λοιπόν να γίνεις πιο τυχερός δε θα περιμένεις το μάνα εξ’ ουρανού. Θα δουλέψεις για να το καταφέρεις.

Γνώθι σ’ αυτόν

Πραγματικά δε φαντάζεσαι πόσο σημαντικό πράγμα είναι η αυτογνωσία. Απλώς αποφεύγουμε να αναλύσουμε τον εαυτό μας, να τον εξετάσουμε χωρίς προκαταλήψεις. Μας ενδιαφέρει μονάχα το πώς θέλουμε να είμαστε ή το πώς πιστεύουμε ότι είμαστε. Η αλήθεια όμως μας διαφεύγει. Δεν έχουμε ιδέα στην πραγματικότητα για τον εαυτό μας και αυτή η έλλειψη αυτογνωσίας δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και στην προσωπική μας ζωή.

Για παράδειγμα, όταν ήμουν πιο νέος και είχα μόλις αρχίσει να βελτιώνω τις σχέσεις μου με τις γυναίκες, σύχναζα σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Έβλεπα ότι οι γυναίκες με ήθελαν, βγαίναμε, κάναμε σεξ, αλλά καμία από αυτές που γνώριζα δεν ήταν άτομο με το οποίο θα ήθελα να έχω παρατεταμένη ή ουσιαστικότερη σχέση.

Βλέπεις, είχα αναλωθεί στο κομμάτι του κυνηγιού. Ήμουν απλά ο ευχάριστος τύπος που οι γυναίκες, χαίρονται να τον συναναστρέφονται. Όσον αφορά το κομμάτι της δέσμευσης, ήμουν εντελώς ανίδεος.

Άλλο παράδειγμα: Ένας από τους καλύτερούς μου φίλους έκανε διαρκώς την ίδιου τύπου σχέση. Γνώριζε κοπέλες, περνούσαν μαζί ένα διάστημα έντονου πάθους και μετά χώριζαν πολύ δραματικά, αφήνοντάς τες να αναρωτιούνται με δάκρυα που είχαν κάνει λάθος.

Ο φίλος μου αυτός, ήταν ερωτευμένος με το να είναι ερωτευμένος. Όσον αφορά το επόμενο κομμάτι, το κομμάτι της δέσμευσης δηλαδή, ήταν επίσης ανίδεος. Είχε ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά όσον αφορά το τι περίμενε από τη σχέση του με μία γυναίκα. Υπερβολικά ψηλά. Μονάχα όταν κατάλαβε ότι απλώς αυτό ήταν μία δικαιολογία για να διώχνει τις γυναίκες όταν του περνούσε ο πρώτος ενθουσιασμός, μπόρεσε να κάνει μια σχέση κάπως διαρκέστερη.

Αν συνεχώς κάνεις αποτυχημένες σχέσεις, πολύ περισσότερο ανκάνεις αποτυχημένες σχέσεις που ακολουθούν το ίδιο μοτίβο, πρέπει να κάτσεις και να σκεφτείς μήπως ο κοινός παρονομαστής όλων αυτών των αρνητικών καταστάσεων είσαι στην πραγματικότητα εσύ.

Δες τα μοτίβα που επαναλαμβάνονται. Δες ποιές αρνητικές συμπεριφορές σου, πυροδοτούν αυτά τα μοτίβα. Δες τί σου καθρεφτίζει η ερωτική σου ζωή – είναι ο εαυτός σου. Εσύ και μόνον εσύ είσαι υπεύθυνος για την ατυχία σου.

Για να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου, δες εδώ 

Να ξέρεις τι θέλεις

Τι ψάχνεις ακριβώς; Ψάχνεις τον άνθρωπο της ζωής σου; Ψάχνεις να κάνεις σεξ χωρίς συναισθηματικές δεσμεύσεις; Ψάχνεις μια κοπέλα ήσυχη και εκλεπτυσμένη ή κάποια δυναμική και διεκδικητική; Ή απλώς βγαίνεις και αναζητάς στα τυφλά, και ό,τι πέσει στα πόδια σου;

Δείχνει ίσως περίεργο αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους. Άλλα λέμε και θεωρούμε ότι θέλουμε και αλλά δείχνει η πράξη ότι αποζητούμε. Κάποιοι προτιμούν να σκεφτούν πως δεν αναζητούν τη δέσμευση. Σας πληροφορώ όμως πως οι περισσότεροι αυτό αναζητάνε.

Άλλοι ψάχνουν άτομα που πιστεύουν ότι πρέπει να τους αρέσουν και δεν τολμούν να παραδεχτούν αυτό που αληθινά τους αρέσει. Άλλοτε ψάχνουμε για κάτι που μας έμαθαν ότι πρέπει να μας αρέσει, μία γυναίκα με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Δε σταματάμε στιγμή να σκεφτούμε αν θα είμαστε αληθινά συμβατοί με ένα τέτοιο άτομο. Δε σταματάμε στιγμή να σκεφτούμε αν θα είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι με μια τέτοια γυναίκα στο πλευρό μας.

Όπως είδη είπα, ξόδεψα πολύ χρόνο κυνηγώντας ένα συγκεκριμένο είδος γυναίκας πριν καταλάβω ότι στην ουσία αυτό το είδος γυναίκας δε μου ταίριαζε. Ήθελα τελικά μία σχέση με μια κοπέλα που να μπορεί να είναι και χαλαρή και φίλη μου και όχι τον τύπο της κλαμπάτης «γκόμενας» που κυνηγούσα και νόμιζα ότι ήταν αυτό που αληθινά χρειαζόμουν.

Αν θέλεις λοιπόν να γίνεις πιο τυχερός στη συναισθηματική σου ζωή, φρόντισε να καταλάβεις και να αποδεχτείς τί είναι αυτό που πραγματικά ψάχνεις.Πώς να βελτιώσεις την τύχη σου στο Φλερτ και τις Σχέσεις

Μάθε πού θα ψάξεις να βρεις αυτό που θέλεις να βρεις

Από τη στιγμή που αποφασίσεις τί ακριβώς είναι αυτό που ψάχνεις, πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς πού πρέπει να πας για να το βρειςΟι διαφορετικοί άνθρωποι συχνάζουν σε διαφορετικά μέρη. Όταν στοχεύεις σε συγκεκριμένου τύπου ανθρώπους, πρέπει να βρεθείς σε μέρη που συνήθως μαζεύονται αυτού του είδους οι άνθρωποι.

Αν σου αρέσουν γυναίκες που συχνάζουν σε μέρη που εσύ δεν αντέχεις, όπως μέρη με πολυκοσμία, χαμό, φασαρία, μπαράκια ως το πρωί, τότε μήπως φίλε μου πρέπει να ξανασκεφτείς, αν και κατά πόσο θέλεις  να έχεις κοντά σου μία τέτοια γυναίκα;

Βρες το πλεονέκτημά σου. Βρες τη σωστή στιγμή

Από τη στιγμή που έχεις αποφασίσει τί τύπου κοπέλα ψάχνεις και πού πρέπει να πας για να τη συναντήσεις, φρόντισε ώστε να κάνεις την κίνησή σου τη σωστή στιγμή. Το να εντοπίσεις το στόχο σου είναι μονάχα η μισή δουλειά. Πρέπει και να τον προσεγγίσεις.

Το να κάθεσαι να χαζεύεις εκ του μακρόθεν την κοπέλα που σου αρέσει, δε θα ωφελήσει ούτε εσένα ούτε εκείνη. Και επειδή πιθανώς δε θα καταφέρεις να επικοινωνήσεις τηλεπαθητικά, πάρε τα ποδαράκια σου και τράβα να της συστηθείς. Έσω έτοιμος, έσω πρόθυμος. Έσω αποφασισμένος και σπεύσε πριν σπεύσει κάποιος άλλος.

Να είσαι προετοιμασμένος για την αποτυχία

Δυστυχώς εγγυήσεις δεν υπάρχουν πουθενά στη ζωή. Μπορεί να βρήκες το σωστό άτομο, να το προσέγγισες σωστά και πάλι να μην τα κατάφερες. Κανείς δεν τα καταφέρνει πάντα και παντού, κανένας, όσο λεφτάς ή ωραίος ή επιτυχημένος και αν είναι.

Δε μπορείς να ξέρεις πώς θα της φανεί η προσέγγισή σου, δε μπορείς να ξέρεις αν σκέφτεται κάποιον άλλο. Τίποτα δε μπορείς να ξέρεις. Μπορεί απλώς η θεά σου να μην γουστάρει άλλους πιστούς επί της παρούσης. Μπορεί το διοπτροφόρο κοριτσι με το βιβλίο υπό μάλης να έχει ήδη βρει το έτερον της ήμισυ. Όλα παίζουν.

Ή μπορεί να πεις κάτι λάθος, να κάνεις κάποια ανεπανόρθωτη γκάφα, ή απλώς να μην της αρέσεις. Μπορεί να είναι ανάδρομος ο Ερμής. Προσωπικά έχω γίνει ρόμπα όταν πνίγηκα, ενώ προσπαθούσα να μιλήσω σε κάποια κοπέλα.

Δεν πηγαίνουν όλα όπως θα θέλαμε να πάνε. Αλλά το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, είναι να αφήσεις το φόβο της αποτυχίας να πάρει τον έλεγχο και να μην τολμήσεις καν. Αν δεν παίζεις, δε χάνεις, αλλά αν δε ρισκάρεις να χάσεις, δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσεις.

Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς!

Βγες έξω λοιπόν και πήγαινε να βρεις την τύχη σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!