Η Επιτυχία θα έρθει όταν Πάψεις να Αποφεύγεις την Απόρριψη - Men's Bible

Η Επιτυχία θα έρθει όταν Πάψεις να Αποφεύγεις την Απόρριψη

Η επιτυχία θα έρθει όταν Πάψεις να Αποφεύγεις την Απόρριψη, Ανέβασε τον εαυτό σου: Οι 3 ψυχολογικές δεξιότητες της Επιτυχίας

Δεν πρόκειται να προσποιηθώ και να πω ότι η απόρριψη δεν υπάρχει. Η αλήθεια είναι μια. Υπάρχει και πληγώνει. Και πολλές φορές πληγώνει βαθειά.

Είναι ο κυρίαρχος φόβος και στο φλερτ αλλά και στη ζωή γενικά. Και ξέρω καλά ότι αν δε σε ένοιαζε, τότε δε θα ένιωθες την ανάγκη να βελτιωθείς στο πως φλερτάρεις με τις γυναίκες.

Η απόρριψη, και ο πόνος που προκύπτει απ’ αυτή, σε ωθεί να ψαχτείς, να μάθεις περισσότερα για το φλερτ, να γραφτείς γυμναστήριο, να φτιάξεις το στυλ σου, να αναζητήσεις τρόπους συμπεριφοράς που θα προβάλουν μια ελκυστικότερη εικόνα κλπ.

Και εννοείται τα παραπάνω είναι σωστές κινήσεις. Αρκεί να μην το πας στα άκρα.

Υπάρχει διαφορά στο να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου και στο να είσαι τόσο τέλειος που καμία γυναίκα δε θα μπορεί να σου αντισταθεί.

Το πρώτο είναι άκρως ρεαλιστικό, εφικτό και φυσικά αποδοτικό. Το δεύτερο σε βάζει στο λάθος δρόμο.

Και δυστυχώς, διάφοροι διαδικτυακοί coaches ζωγραφίζουν με το περιεχόμενο τους την ιδέα ότι μπορείς να έχεις εγγυημένη επιτυχία με τη Μαρία από το γραφείο (και την κάθε Μαρία).

Αυτό όμως είναι μια πλάνη.

Δες την απόρριψη σα σύμμαχο

Δεν μπορείς να προφυλαχτείς από την απόρριψη. Δεν μπορείς να εξασφαλίσεις ότι δε θα την αντιμετωπίσεις.

Και δε χρειάζεται κιόλας. Γιατί η απόρριψη σε βοηθάει. Λειτουργεί ως φίλτρο με το οποίο διαχωρίζεις της γυναίκες που γνωρίζεις.

Οι περισσότεροι δίνουν πολύ μεγάλη βάση στην εμφάνιση, ενώ αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι το πως νιώθεις όταν είσαι μαζί της.

Αν η κοπέλα που σε ενδιαφέρει, σε απορρίπτει γιατί είσαι κοντός ή γιατί δεν ταιριάζεις στο ανδρικό πρότυπο που έχει στο μυαλό της, πιστεύεις ότι αν την πείσεις να βγείτε, θα περάσεις καλά μαζί της;

Το πιθανότερο είναι πως όχι και αυτό γιατί, κατά πάσα πιθανότητα, θα είστε διαφορετικοί άνθρωποι, με αρκετά διαφορετικά βιώματα, αξίες, απόψεις και πεποιθήσεις.

Προς θεού δε λέω να διεκδικείς γυναίκες που δε σε ελκύουν. Κοροϊδεύεις και τον εαυτό σου και τις κοπέλες με αυτόν τον τρόπο.

Αλλά αν θες να πετύχεις στο φλερτ θα πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι καλύτερα την πιθανότητα της απόρριψης. Και για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να δεις την απόρριψη ως σύμμαχο που σε βοηθάει να βρεις τις γυναίκες εκείνες με τις οποίες ταιριάζεις περισσότερο και οι οποίες θα σε κάνουν περισσότερο ευτυχισμένο.

Εστίασε κυρίως στην προσωπική σου βελτίωση

Τα παραπάνω δεν αποτελούν δικαιολογία για να μείνεις στα αυγά σου. Θα χρειαστεί να επενδύσεις και να βελτιώσεις τον εαυτό σου με κάθε τρόπο. Άλλωστε η ποιότητα των συντρόφων που ελκύουμε είναι ανάλογη με το πόσο φροντίζουμε, βελτιώνουμε και καλλιεργούμε τον εαυτό μας.

Αυτός είναι και ένας απ’ τους λόγους που δε θέλω να προσπαθήσεις να αποφύγεις με κάποιον τρόπο την απόρριψη. Γιατί η επιθυμία αυτή βασίζεται σε ανασφάλεια και με κάποιον τρόπο θα βγει προς τα έξω.

Είτε απλά δε θα προσεγγίζεις και δε θα μιλάς με τις γυναίκες που σου αρέσουν, άρα η προσωπική σου ζωή θα χαρακτηρίζεται από μια σχετική στασιμότητα.

Είτε, θα τις προσεγγίζεις με χλιαρό και ήπιο τρόπο, κρύβοντας τις απόψεις σου, αποφεύγοντας τις πρωτοβουλίες, καλοπιάνοντας τις γυναίκες με κομπλιμέντα και κάνοντας τους όλες τις χάρες, πράγμα που μπορεί να αποφεύγει μια ενδεχόμενη σύγκρουση μαζί τους, ταυτόχρονα όμως δεν τις ενθουσιάζεις.

Είτε, θα πας στο άλλο άκρο περνώντας στην φουλ επίθεση προσπαθώντας να δείξεις πολύ δυναμικός και alpha male. Κάτι που επίσης βασίζεται στην ανασφάλεια, καθώς ότι κάνεις το κάνεις γιατί προσπαθείς να ταιριάξεις στο καλούπι που έχεις στο μυαλό σου ως ελκυστικό και άρα το κάνεις για να μη σε απορρίψει.

Το φλερτ είναι πολλά περισσότερα απ’ την εικόνα που δίνουν τα διάφορα άρθρα και τα βίντεο στο YouTube, τα οποία μπορούν να είναι άκρως βοηθητικά, αρκεί πρώτα να βλέπεις το υλικό που προσφέρεται μέσα από ένα πλαίσιο εξέλιξης και όχι ως τρόπο να αποφύγεις τις ανασφάλειες σου.

Δες την βελτίωση στο φλερτ ως ένα τρόπο να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να γίνεις καλύτερη επιλογή για μια γυναίκα και όχι ως τρόπο να χειριστείς την εικόνα που έχει η γυναίκα για εσένα.Αυτοεικόνα και Πραγματικότητα: Άσε τον καθρέφτη, δε λέει πάντα την Αλήθεια, Η επιτυχία θα έρθει όταν Πάψεις να Αποφεύγεις την Απόρριψη

Μην κυνηγάς την απόλυτη επιτυχία με μια συγκεκριμένη κοπέλα, κυνήγα τη δική σου προσωπική εξέλιξη και βελτίωση.

Εστίασε στο να γίνεις εσύ καλύτερος και όχι στο να χειριστείς μια κατάσταση με τον ιδανικό και τέλειο τρόπο ώστε η κοπέλα να γουστάρει ότι και να γίνει.

Ίσως το μεγαλύτερο σφάλμα των ανδρών στο θέμα του φλερτ είναι πως το αντιμετωπίζουν ως πρόβλημα λογικής, και τις ατάκες ή τις χ,ψ συμπεριφορές ως τη λύση στο πρόβλημα.

Δεν είναι λάθος να προσέχεις πως διατυπώνεις τα λόγια σου ή να καλλιεργήσεις νέες συμπεριφορές, ίσα ίσα έτσι θα ξεκινήσεις να βελτιώνεσαι στο φλερτ. Αλλά αυτό που πραγματικά μετράει και αυτό που πραγματικά είναι ελκυστικό, είναι το πως νιώθεις με τον εαυτό σου και ποιες είναι οι προθέσεις πίσω από τις πράξεις και τα λόγια σου.

Ότι και να πεις και ότι και να κάνεις, αν προέρχεται από την επιθυμία να εντυπωσιάσεις και να αποφύγεις την απόρριψη πάση θυσία, δε θα είναι ελκυστικό, ακόμα και αν ξεστομίσεις την εξυπνότερη ατάκα.

Δεν τα γράφω όλα αυτά για να σε αποθαρρύνω. Ίσα ίσα θέλω να ξέρεις ότι η αλλαγή που επιθυμείς είναι εφικτή, αλλά είναι πολύ σημαντικό μέσα σε όλον αυτό το χαμό από συμβουλές και coaches να επιδιώξεις να βελτιωθείς στο φλερτ έχοντας μια υγιή και χρήσιμη νοοτροπία. Γιατί με τη σωστή νοοτροπία μπορείς να καταφέρεις πολλά.

Θες να βελτιωθείς με το σωστό τρόπο στο φλερτ, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!