Γιατί ο Έρωτας δεν είναι Aρκετός - Men's Bible

Γιατί ο Έρωτας δεν είναι Aρκετός

Μην φοβάσαι να χωρίσεις, Γιατί ο Έρωτας δεν είναι αρκετός

Ο έρωτας είναι υπέροχο συναίσθημα και το να είσαι ερωτευμένος είναι μια από τις ομορφότερες εμπειρίες της ζωής.

Όμως όπως συμβαίνει και με όλα τα πράγματα σε τούτη τη ζωή, έτσι στον έρωτα τα πράγματα δεν είναι πάντα ξεκάθαρα.

Υπάρχει η όμορφη, φυσιολογική και υγιής πλευρά του. Υπάρχει όμως και η μη υγιής, υπερβολική και ακραία πλευρά του.

Και όπως συμβαίνει με όλες τις άλλες ανθρώπινες εμπειρίες έτσι και ο έρωτας μπορεί να μας κάνει ζημιά υπό προϋποθέσεις.

Δεν πρέπει να τον αφήνουμε να ορίζει τη ζωή μας. Ούτε πρέπει να τον αφήνουμε να μας εξουσιάζει.

Ο έρωτας δεν αρκεί για να ζήσεις ευτυχισμένος και να κάνεις μια υγιή σχέση. Είναι σημαντικός, αλλά δεν είναι ο μόνος και δεν είναι και ο καθοριστικότερος παράγοντας που καθορίζει τις σχέσεις που κάνεις.

Έρωτας δε σημαίνει συμβατότητα

Το θέμα είναι πως ακριβώς επειδή ο έρωτας είναι μια πολύ όμορφη και δυνατή εμπειρία, φτάσαμε στο σημείο να τον εξιδανικεύσουμε. Να θεωρούμε πως είναι το μόνο πράγμα που χρειαζόμαστε για μια ποιοτική, υγιή και όμορφη σχέση.

Ναι είναι σημαντικός. Όμως το γεγονός ότι είσαι ερωτευμένος με την κοπέλα που γνώρισες την προηγούμενη εβδομάδα, δε σημαίνει ότι εσύ και αυτή ταιριάζετε.

Μπορεί μέσα σας να γουστάρετε απίστευτα που είστε μαζί αλλά σαν χαρακτήρες να είστε ασύμβατοι.

Και όταν το πάθος καταλαγιάσει, και αυτό να είσαι σίγουρος ότι θα συμβεί κάποια στιγμή, οι διαφορές που έχετε στις αξίες, στις πεποιθήσεις, στον τρόπο ζωής κλπ, θα σας φέρουν σε αλλεπάλληλες συγκρούσεις.

Το συναίσθημα από μόνο του δε φτάνει λοιπόν για είσαι μαζί με κάποια. Θα πρέπει εκτός από το πάθος και την επιθυμία να είσαι μαζί της, να βλέπεις ότι έχετε κοινά και κυρίως ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε ανοιχτά.Πώς να Βγεις από το Friendzone μια και καλή, Γιατί ο Έρωτας δεν είναι αρκετός

Ο έρωτας δε λύνει δια μαγείας τα προβλήματα της σχέσης

Αυτή η εξιδανίκευση του έρωτα οδηγεί πολλά ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις σχέσεις τους, στο συμπέρασμα ότι αν αναθερμάνουν το πάθος στη σχέση τους τα προβλήματα θα εξαφανιστούν δια μαγείας.

Όμως αυτή είναι μια απατηλή εντύπωση.

Ναι, η αγάπη και ο έρωτας βοηθούν. Όταν είσαι ερωτευμένος μπορείς να υπομένεις κάποια πράγματα και να κάνεις τα στραβά μάτια σε προβλήματα και πράγματα που δε σου αρέσουν.

Αλλά για πόσο;

Το να πάτε ένα ρομαντικό ταξίδι που θα αναθερμάνει το πάθος μεταξύ σας, σίγουρα θα έχει θετική επίδραση στη σχέση σας. Όμως αν έχετε προβλήματα επικοινωνίας δε θα τα λύσει μαγικά, ούτε θα τα εξαφανίσει δια παντός.

Αν έχεις χάσει την εμπιστοσύνη της συντρόφου σου ή αντιμετωπίζετε οικονομικά προβλήματα ως ζευγάρι, ο έρωτας από μόνος του δεν θα σας λυτρώσει.

Χρειάζεται δουλειά και αμοιβαία προσπάθεια πέρα απ’ το συναίσθημα, για να λύσετε τα προβλήματα της σχέσης σας.

Δεν αξίζει πάντα να θυσιάζεις τον εαυτό σου για τον έρωτα

Όταν δυο άνθρωποι αγαπιούνται και είναι ερωτευμένοι μεταξύ τους, είναι φυσιολογικό να κάνουν κάποιες θυσίες ο καθένας για χάρη του άλλου.

Είναι ανθρώπινο. Δείχνουν με αυτόν τον τρόπο την εκτίμηση και τα αισθήματα τους ο ένας στον άλλο.

Όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσουν τα πάντα.

Όταν θυσιάζεις τους στόχους σου, τις φιλοδοξίες σου, τον αυτοσεβασμό σου, την αξιοπρέπεια σου, το σώμα σου και την υγεία σου, για να είσαι με κάποια, τότε ο έρωτας γίνεται προβληματικός.

Όταν βάζεις μόνιμα τον εαυτό σου δεύτερο και υπονομεύεις το μέλλον σου, τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου, ο έρωτας σε ζημιώνει.

Αντικαθιστάς τη ζωή σου και τις ανάγκες σου με τη ζωή και τις ανάγκες της συντρόφου σου. Αλλά δεν πρέπει να είναι έτσι. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό και όταν ο έρωτας και το πάθος καταλαγιάσουν θα διαπιστώσεις ο ίδιος ότι θυσίασες υπερβολικά πολλά.

Σε μια υγιή και ποιοτική σχέση λειτουργεί θετικά στη ζωή και των δύο και σας βοηθάει να εξελιχθείτε, να ωριμάσετέ και να αναπτυχθείτε.

Γι’ αυτό και όσο ερωτευμένος και αν είσαι πάντα να έχεις στο νου σου να θέτεις προτεραιότητες και όρια στις σχέσεις σου και να κρατάς μια καλή ισορροπία, ανάμεσα στις ανάγκες σου και τους στόχους σου, και στην επιθυμία σου να είσαι μαζί της.

Θέλεις να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!