Θα πάρεις το ρίσκο ή θα μείνεις στάσιμος; - Men's Bible

Θα πάρεις το ρίσκο ή θα μείνεις στάσιμος;

Θα πάρεις το ρίσκο ή θα μείνεις στάσιμος;

Ας υποθέσουμε πως έτυχε να ξεκινήσεις μια κουβέντα με μια όμορφη κοπέλα στον δρόμο. Κάτι που η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν πολλοί άντρες, οπότε μπράβο σου για αυτό.

Το επόμενο βήμα για να δημιουργήσεις έλξη είναι να μεταφέρεις την κουβέντα από κάτι πλατωνικό σε κάτι που αφορά άμεσα εσάς τους δύο. Ο στόχος είναι να αναπτυχθεί οικειότητα, ή τουλάχιστον να πας την κουβέντα σε ένα σημείο όπου θα ξεκινήσει και η κοπέλα να «επενδύει» και να σου κάνει ερωτήσεις αντί να δίνει παθητικές απαντήσεις στις δικές σου ερωτήσεις.

Ένα συνηθισμένο λάθος όμως που κάνουν όσοι πιάνουν κουβέντα με μια κοπέλα που τους αρέσει είναι ότι εγκλωβίζονται μέσα σε μια προστατευτική «επικοινωνιακή γυάλα» και προτιμούν να παραμείνουν εκεί αντί να πάνε την συζήτηση σε πιο προσωπικό επίπεδο.

Ένας τυπικός διάλογος

Για παράδειγμα, συναντάς τυχαία στον δρόμο μια κοπέλα που έχει βγάλει και αυτή βόλτα τον σκύλο της. Ξεκινάνε τα σκυλάκια σας και παίζουν μεταξύ τους και ο διάλογος που ακολουθεί έχει ως εξής:

Εσύ: Τα βρίσκουν πολύ καλά μεταξύ τους ε;

Αυτή: Ναι.

Εσύ: Νόμιζα πως μόνο ο δικός μου είναι ζωηρός αλλά βλέπω πως και ο δικός σου δεν πάει πίσω…

Αυτή: Ναι είναι πολύ ζωηρός και ο δικός μου.

Εσύ: Έχει πολύ ενέργεια, τι τροφή τον ταΐζεις;

Αυτή: Δεν ξέρω, μια που του παίρνει ο πατέρας μου, πιο πολύ αυτός ασχολείται με την διατροφή του.

Εσύ: Εγώ του δίνω την «τάδε», είναι πολύ καλή και δυναμώνει το τρίχωμα…

Αυτή: μμμμμ…Όντως, έχει λαμπερό τρίχωμα ο δικός σου.

Εσύ: Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις κ εσύ την ίδια.

Δεν χρειάζεται να συνεχίσω, ξέρεις που θα καταλήξει…. Θα συνεχίσεις να της μιλάς για τα επόμενα πέντε λεπτά με μοναδικό θέμα συζήτησης τα σκυλάκια σας και μετά από λίγο λεπτά θα σου πει «χάρηκα για την γνωριμία, καλή βόλτα».

Έπειτα θα φύγει χωρίς να μάθει ποτέ ποιες ήταν οι προθέσεις σου. Είναι κρίμα, διότι μπορεί να είχες πολύ μεγάλες πιθανότητες να βγεις ραντεβού μαζί της εάν είχες ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση. Πως θα μπορούσες όμως να το καταφέρεις αυτό;Θα πάρεις το ρίσκο ή θα μείνεις στάσιμος;

Τι θα μπορούσες να κάνεις; Να πάρεις το ρίσκο

Πρώτα απ’ όλα αυτό που θες να αποφύγεις είναι να μην πέσεις στην παγίδα της «χαζοκουβεντούλας». Αν το κάνεις το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ακούς σε κάθε σου προσέγγιση «χάρηκα, τα λέμε», ώσπου κάποια στιγμή θα αρχίσεις να απογοητεύεσαι. Μετά θα ρίχνεις το φταίξιμο είτε στον εαυτό σου είτε στις γυναίκες, και τα αποτελέσματα είναι γνωστά…

Σίγουρα υπάρχουν και περιπτώσεις που απλά και μόνο με χαζοκουβεντούλα κάποιος (μπορεί να είσαι και εσύ αυτός) που συνάντησε τυχαία μια κοπέλα πήρε το τηλέφωνο της, βγήκαν ραντεβού και έκαναν μια ευτυχισμένη σχέση. Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, σε πόσους γνωστούς ή φίλους σου έχει συμβεί αυτό και με ποια συχνότητα; Δεν θα ήταν προτιμότερο να μπορείς να αυξήσεις τις πιθανότητες επιτυχίας σου όταν σου παρουσιάζονται τέτοιες ευκαιρίες;

Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι θα χρειαστεί να ρισκάρεις, και τι εννοώ με αυτό; Να πας την κουβέντα σε προσωπικό επίπεδο!

Μπορεί σου φαίνεται δύσκολο στην αρχή και αμήχανο, ωστόσο θα διαπιστώσεις οτι εφόσον το κάνεις, η κουβέντα σας θα γίνει πιο ενδιαφέρουσα και θα αποκτήσει νόημα. Δεν πιστεύω ότι θα σου άρεσε να μιλάς με μια ελκυστική κοπέλα επί μισή ώρα για τον καιρό και να την βρίσκεις ενδιαφέρουσα!

Είναι ζήτημα ρίσκου – ανταμοιβής, εάν δεν είσαι πρόθυμος να πάρεις το ρίσκο τότε δεν θα λάβεις και την ανταμοιβή! Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσεις να γεφυρώσεις αυτό το κενό και να δημιουργήσεις μια συζήτηση η οποία θα εξελιχθεί σε κάτι πέρα του επιφανειακού.

Για την ακρίβεια όσο πιο σύντομα το κάνεις, τόσο το καλύτερο. Το μυστικό είναι ότι δεν χρειάζεται υπεράνθρωπη προσπάθεια. Την επόμενη φορά που θα μιλήσεις με μια άγνωστη κοπέλα στον δρόμο βρες κάτι που φοράει επάνω της και πήγαινε το σε προσωπικό επίπεδο.

Μπορείς να της πεις χαριτολογώντας «Αυτά τα γυαλιά που φοράς μου δίνουν την εντύπωση ότι είσαι κορίτσι που της αρέσει το διάβασμα». Θα το σχολιάσει και από τις πληροφορίες που θα σου δώσει θα βρεις και άλλα πολλά πράγματα να πεις. Τώρα μιλάτε σε προσωπικό επίπεδο!

Μπορεί σύντομα να αρχίσετε να μιλάτε για σχέσεις και να σου αποκαλύψει ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάει πάνω σε έναν άντρα. Ποίος ξέρει; Αν δεν έπαιρνες το ρίσκο δεν θα μάθαινες ποτέ!

Και στο χειρότερο σενάριο όπου μπορεί η κουβέντα να μην πάει και τόσο καλά, τι έγινε; Απολύτως τίποτα! Ίσα ίσα, απέκτησες μια μικρή δόση αυτοπεποίθησης και εμπειρίας η οποία θα ενισχύεται σε κάθε μελλοντική σου προσέγγιση και θα σε φέρνει πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αρκεί να πάρεις το ρίσκο!

Και αν ο βάσιμος προβληματισμός σου είναι ότι δεν ξέρεις πώς να το κάνεις, τότε μπορούμε να σου δείξουμε

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!