Διαπραγματευτικές Iκανότητες στο Φλερτ - Men's Bible

Διαπραγματευτικές Iκανότητες στο Φλερτ

Διαπραγματευτικές ικανότητες στο Φλερτ

Σίγουρα δε θέλουμε να κάνουμε το φλερτ επιστήμη. Το φλερτ ήταν, είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι κάτι διασκεδαστικό, κάτι ευχάριστο και κάτι που να κυλάει εύκολα. Ωστόσο, χρειάζεται κάποιες διαπραγματευτικές ικανότητες και υπάρχουν κάποιες κοινές αρχές που δε γίνεται να τις αγνοήσουμε και οφείλουμε να τις συζητήσουμε.

Διαπραγματευτικές Iκανότητες στο Φλερτ

Γιατί να δω το φλερτ ως διαπραγμάτευση;

Γιατί ουσιαστικά αυτό είναι και γι’ αυτό χρειάζεται να έχεις ακονίσει τις διαπραγματευτικές ικανότητες σου. Όταν κάνεις μία οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, αυτό στο οποίο σκοπεύεις είναι να βρεις ένα κοινό έδαφος. Μία λύση που θα είναι αποδεκτή από όλα τα μέρη και που θα τα κάνει να αισθανθούν ότι επωφελούνται από αυτή. Έτσι ακριβώς είναι και το φλερτ.

Όταν προσεγγίζεις μία κοπέλα και πιάνεις κουβέντα, θέλεις να μάθεις κάποια πράγματα για αυτή για να δεις αν σου κάνει και ταυτόχρονα, δείχνεις την ποιότητά σου για να της δείξεις ότι κι αυτή έχει να κερδίσει κάτι από τη συναναστροφή σας.

Ποιες είναι οι ικανότητες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις λοιπόν, χωρίς να γίνει η διαδικασία πολύπλοκη ή υπερβολικά λογική; Όπως είναι γνωστό, το φλερτ δεν είναι λογική διαδικασία αλλά καθαρά συναισθηματική. Είναι μία χορογραφία που περιλαμβάνει soft skills, διαπραγματευτικές ικανότητες και θετική διάθεση, άρα η εκλογίκευση θα την κάνει «στεγνή» και αδιάφορη.

Πριν την προσέγγιση

Σε γενικές γραμμές είναι καλό να ξέρω τι θέλω να πετύχω από την προσέγγισή μου. Θέλω απλά να πάω για να μιλήσω και να περάσω καλά λίγη ώρα; Θέλω να τη γνωρίσω καλά και να ανταλλάξω τηλέφωνα; Θέλω κάτι περισσότερο; Σε κάθε περίπτωση, όσο πιο ξεκάθαρο είναι στο μυαλό μου το τι θέλω να πετύχω, τόσο πιο στοχευμένη θα είναι η προσέγγισή μου. Το μυαλό μου, ασυνείδητα, θα με βοηθήσει να πετύχω τον στόχο μου.«Πως Φλερτάρω όταν δεν έχω καθόλου Εμπειρία;», Διαπραγματευτικές ικανότητες στο Φλερτ

Κατά την προσέγγιση

Η πρώτη μου κίνηση είναι να ξεκινήσω να χτίζω επικοινωνιακή άνεση. Να την βοηθήσω ουσιαστικά να χαλαρώσει και να ανοιχτεί σε εμένα.

Όσο συζητάμε, εντοπίζω τα κοινά σημεία και διακριτικά τα αναφέρω. Θέλω να χτίσω ένα θετικό κλίμα που θα υπάρχει η αίσθηση ότι ταιριάζουμε και θέλω να το πετύχω όσο το δυνατόν συντομότερα. Προφανώς δεν μπορώ να το κάνω αποτελεσματικά αν δεν έχω τίποτα κοινό με την κοπέλα. Ακόμα κι αν το προσπαθήσω αργότερα, θα φανεί η αλήθεια και πολύ γρήγορα θα χαθεί η χημεία και η σύνδεση μεταξύ μας.

Χτίζω ερωτική προδιάθεση «δένοντας» συναισθήματα και καταστάσεις. Σε κάθε στιγμή που γελάμε με την κοπέλα ή που ανταλλάσουμε πειράγματα, κάνω κινήσεις που θα μας φέρουν πιο κοντά. Ο συνδυασμός καλής διάθεσης και σωματικής επαφής, δημιουργεί μία συναισθηματική άγκυρα που θα την κάνει να θυμάται τη συναναστροφή μας με χαμόγελο.

Συζητάω μαζί της το γεγονός ότι περνάω όμορφα και ότι αυτή είναι που το κάνει αυτό. Την ρωτάω πως θα μπορούσαμε να το επαναλάβουμε, έτσι ώστε να της δημιουργήσω την προδιάθεση να θέλει να με ξαναδεί και μάλιστα να το προτείνει από μόνη της.

Έτσι θα την βοηθήσω να αισθανθεί ότι είναι μέρος της λύσης και όχι η αντίσταση στην όλη κατάσταση.

Διαχείριση αντιρρήσεων

Πολλές φορές, όπως είναι αναμενόμενο, θα βρω αντίσταση από την κοπέλα με την οποία συνομιλώ και είναι φυσιολογικό. Είμαι ένας άγνωστος που τον βλέπει πρώτη φορά, οπότε είναι λογικό να έχει τις αμφιβολίες της και να μη θέλει να ανοιχτεί αμέσως.

Έτσι, είναι πιθανό να έχει αντιρρήσεις σε αυτά που λέω ή προτείνω. Όταν συναντώ τέτοιες καταστάσεις, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τις διαχειριστώ.

Βρίσκω λύσεις για τις αντιρρήσεις της. Για παράδειγμα, αν μου πει «Δε σε ξέρω αρκετά για να σου δώσω το τηλέφωνό μου», μπορώ να απαντήσω με κάτι του τύπου «Και καλά κάνεις γιατί είναι περίεργος ο κόσμος. Οπότε ας γνωριστούμε λίγο καλύτερα πρώτα και ανταλλάζουμε τηλέφωνα μετά».

Υπερβάλω την αντίρρηση και την κάνω να φανεί αστεία. «Έλα βρε παιδί μου, αν ήξερα ότι πρέπει να έχω και φάκελο μητρώου μαζί μου, θα είχα περάσει από την εφορία πρώτα».

Τέλος, αν διαπιστώσω ότι δεν είμαι αρκετά ετοιμόλογος ή ότι απλά δεν ξέρω τι να της πω, αγνοώ την αντίρρηση και απλά συνεχίζω να μιλάω. Ο σκοπός μου δεν είναι να αγνοήσω την κοπέλα αλλά να βρω λίγο χρόνο για να σκεφτώ τι μπορώ να πω.

Εξάλλου, τις περισσότερες φορές, οι αντιρρήσεις που θα υπάρξουν δημιουργούνται από την αμφιβολία της κοπέλας για την όλη κατάσταση. Δεν είναι όλες συνηθισμένες στο να τις προσεγγίζουν και αυτό μπορεί να την αγχώσει και να το δείξει με τη μορφή αντίρρησης.

Κερδίζω λοιπόν λίγο χρόνο και αν η κοπέλα μου ξαναπαρουσιάσει τη συγκεκριμένη αντίρρηση, τότε θα πρέπει να τη διαχειριστώ όσο καλύτερα μπορώ με έναν από τους παραπάνω τρόπους που αναφέραμε.

Θες να μάθεις όλα τα μυστικά του φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!