Μυστικά για Καλή Επικοινωνία στο Φλερτ - Men's Bible

Μυστικά για Καλή Επικοινωνία στο Φλερτ

Μυστικά για Καλή Επικοινωνία στο Φλερτ, Πώς να της Ζητήσεις να Βγείτε Ραντεβού, Πως να Ξεχωρίσεις στο Φλερτ από τους άλλους άνδρες

Τα λεγόμενα “soft skills” βοηθούν πολύ στο Φλερτ. Η καλή επικοινωνία είναι απαραίτητη και είναι κάτι που συχνά μας διαφεύγει.

Βλέπεις θεωρούμε ότι το να φαινόμαστε σκληροί, δυνατοί, αθλητικοί και ικανοί, είναι αρκετό από μόνο του. Σπάνια όμως λαμβάνουμε υπόψη ότι χρειάζονται κι αυτές οι πιο απλές διαπροσωπικές επικοινωνιακές ικανότητες, ειδικά όταν μιλάμε για το φλερτ και τις γυναίκες.

Το να έχεις καλή επικοινωνία και να είσαι χαρισματικός βοηθάει πολύ τόσο στην προσωπική ζωή, όσο και στην επαγγελματική και κοινωνική.

#1 Μίλα με Αυτοπεποίθηση

Για να έχεις καλή επικοινωνία, πρώτα απ’ όλα πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου. Αν δεν μπορείς να κοιτάξεις στα μάτια την κοπέλα που σε ενδιαφέρει (ή τον προϊστάμενο στη δουλειά) και απλά ψελλίζεις κάτι που ίσα ίσα που ακούγεται, δεν θα πας μακριά.

Ωστόσο πολλοί από εμάς πιστεύουν ότι απλά γεννιέσαι με υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης. Δεν είναι όμως έτσι. Αυτό που μας δίνει αυτοπεποίθηση είναι αυτά που έχουμε καταφέρει, οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και μπορέσαμε να ξεπεράσουμε στηριζόμενοι στις δυνάμεις μας.

Οπότε, πρέπει να βγεις έξω και να κάνεις πράγματα που φοβάσαι. Έτσι θα κερδίσεις την αυτοπεποίθηση. Αν για παράδειγμα σκέφτεσαι «Δεν έχω τόση αυτοπεποίθηση για να έχω καλή επικοινωνία με μια άγνωστη κοπέλα που μου αρέσει», τότε ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση είναι να πας να της μιλήσεις.

Χρειάζεται να έχεις θάρρος, για να μπορείς να επικοινωνήσεις σωστά. Χρειάζεται να κάνεις καλή οπτική επαφή, να μιλάς σταθερά, δυνατά και να μην μπλέκεις τα λόγια σου.

Επίσης χρειάζεται και χαμόγελο. Ένα ειλικρινές χαμόγελο που απλώνεται μέχρι τα μάτια σου, σε κάνει ελκυστικό. Σε κάνει να δείχνεις ακίνδυνος, ασφαλής και σίγουρος για τον εαυτό σου και δημιουργεί στους συνομιλητές σου την εντύπωση ότι μπορούν να σε εμπιστευθούν.

Ομοίως, να θυμάσαι να κάθεσαι με ίσια την πλάτη. Ψηλά το πηγούνι, κάτω οι ώμοι και τα μπράτσα χαλαρά στο πλευρό σου. Οι χαρισματικοί άνθρωποι έχουν τον προσωπικό τους χώρο, δεν μαζεύονται και δεν συρρικνώνονται στο κάθισμά τους.

Θες να μάθεις σε βάθος τα μυστικά της Επικοινωνίας στο Φλερτ; Δες εδώ

#2 Γίνε Διεκδικητικός

Έχε υπόψη ότι υπάρχουν 4 τρόποι να επικοινωνείς με τους γύρω σου και δεν προσφέρονται όλοι για καλή επικοινωνία. Είμαι σίγουρος ότι και οι 4 αυτοί τρόποι σου είναι γνώριμοι, καθώς πολλές φορές τους έχεις δει σε άλλους.

Παθητική Επικοινωνία

Πρόκειται για αδυναμία. Δεν μοιράζεσαι τις ιδέες σου και ακόμα κι όταν το κάνεις είσαι απολογητικός ή διστακτικός. Ως αποτέλεσμα οι γύρω σπάνια σε λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους…

Παθητικό-Επιθετική Επικοινωνία

Εδώ ενώ είσαι ενεργός ή ακόμα και επιθετικός άνθρωπος παριστάνεις (ή προσπαθείς να παριστάνεις) ότι είσαι παθητικός και «καλός».

Επειδή όμως δεν εκφράζεις απευθείας αυτό που θέλεις, αναπτύσσεις διάφορες άμυνες. Για παράδειγμα γίνεσαι σαρκαστικός, υποσκάπτεις τους άλλους, τους διακωμωδείς, βρίσκεις ελαττώματα σε ότι πουν και όλα αυτά με πλάγιους τρόπους.

Και ενώ μέχρι ενός σημείου είσαι αστείος, και πάλι δεν μπορείς να εκφράσεις αυτό που θέλεις, καθώς δεν γνωρίζεις πώς να διαχειριστείς τις δύσκολες και άβολες συζητήσεις.

Επιθετική Επικοινωνία

Αυτός που επικοινωνεί επιθετικά θέλει να κυριαρχεί επί των άλλων. Πρόκειται για κάποιον με ισχυρή παρόρμηση και υψηλή ενέργεια, που δεν δέχεται το όχι ως απάντηση και που δεν μπορεί να λάβει υπόψη του τις απόψεις των άλλων. Πρακτικά κυριαρχεί και ισοπεδώνει όλες τις άλλες απόψεις προκειμένου να περάσει το δικό του.

Ίσως διαβάζοντας τα παραπάνω να σκεφτείς ότι πρόκειται για έναν καλό ηγέτη. Και ότι ο καλός ηγέτης ακόμα κι αν είναι παρορμητικός, έχει καλή επικοινωνία. Όμως θα μου επιτρέψεις να σου επισημάνω ότι είναι άλλο πράγμα ο ηγέτης και άλλο ο δικτάτορας.

Μπορεί ο συγκεκριμένος τύπος επικοινωνίας να δημιουργεί αποτελέσματα για κάποιο διάστημα, αλλά κι αυτό για λίγο μέχρι να καταλάβουν οι συνομιλητές του ότι είναι ανυπόφορος και ότι δεν θέλουν να καθοδηγούνται από αυτόν.

Διεκδικητική Επικοινωνία

Πρόκειται για τον τύπο που αποτελεί την βάση για καλή επικοινωνία. Από τη μια λαμβάνεις υπόψη σου τις απόψεις των άλλων και μπορείς να κατανοήσεις την οπτική τους. Από την άλλη ξέρεις καθαρά τι θέλεις και μπορείς κι επιθυμείς να το μοιραστείς και με τους άλλους.

Κι όταν βλέπεις ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, δεν το αφήνεις στην άκρη. Δεν είσαι παθητικός και άβουλος με αυτό, αλλά δεν είσαι και επιθετικός με το να ισοπεδώνεις τα πάντα. Λαμβάνεις υπόψη όλες τις παραμέτρους προκειμένου να μπορείς να κινηθείς μπροστά.

Δεν παριστάνεις τη στρουθοκάμηλο. Δεν κάνεις ότι δεν υπάρχουν απειλές. Γιατί ξέρεις ότι αν αναβάλλεις τη δράση τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Προσπάθησε λοιπόν να είσαι διεκδικητικός σε όλες τις συναναστροφές σου και επαφές σου με τους άλλους.

#3 Επικοινώνησε αποτελεσματικά

Πέρα από το να είσαι διεκδικητικός στην επικοινωνία σου, απαιτείται να είσαι και αποτελεσματικός.

Είτε πρόκειται να διαπραγματευτείς κάποια αύξηση, είτε να κάνεις πρόταση γάμου στην κοπέλα σου, είτε να φλερτάρεις με μια άγνωστη κοπέλα, χρειάζεται να μπορείς να επικοινωνήσεις αποτελεσματικά και να μεταδώσεις ακριβώς το μήνυμα που επιθυμείς.

Αν ανοίγεις το στόμα σου και δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους ήχους και τις λέξεις με τρόπο που να περιγράφει ακριβώς τι θέλεις και πως μπορεί να γίνει, τότε δύσκολα θα κατορθώσεις τον στόχο σου.

Επιπλέον για καλή επικοινωνία, χρειάζεται να μπορείς να κατανοήσεις και τα μηνύματα που προσπαθούν να σου περάσουν κι οι άλλοι.

Το να υποθέτεις το νόημα όσων θέλει να σου πει ο συνομιλητής σου και να βγάζεις άμεσα ένα συμπέρασμα για τις προθέσεις του, είναι συνταγή για συχνές παρεξηγήσεις και διαφωνίες.

Αν, για παράδειγμα, πέφτεις εύκολα σε την παγίδα του να βγάζεις άμεσα συμπεράσματα, τότε μάθε να κάνεις διευκρινιστικές ερωτήσεις και να ζητάς λεπτομέρειες. Το να ρωτάς το πώς και το γιατί, θα εμβαθύνει την κατανόηση σου πάνω στο θέμα, στα συναισθήματα και τον τρόπο σκέψης το άλλου και θα σε βοηθήσει να αποφύγεις πιθανές παρανοήσεις.

Πρακτικά ο καλύτερος τρόπος για να καταφέρεις στην πράξη να γίνεις αποτελεσματικός στην επικοινωνία σου είναι να βάλεις τον εαυτό σου σε καταστάσεις που χρειάζεται να επικοινωνήσεις. Αν πρέπει να κάνεις μια δύσκολη συζήτηση με την κοπέλα σου, τότε κάνε αυτή τη συζήτηση. Αν υπάρχει μια ευκαιρία να κάνεις μια παρουσίαση στη δουλειά, τότε άρπαξε αυτή την ευκαιρία.

Δεν πρόκειται να είναι εύκολο, ίσως αρχικά νιώσεις άβολα και ότι δεν ανταπεξέρχεσαι όπως θα ήθελες. Όμως έτσι είναι που αποκτούμε καλή επικοινωνία, όταν εξασκούμαστε συχνά. Μυστικά για Καλή Επικοινωνία στο Φλερτ

#4 Συνέχισε να μαθαίνεις

Κάτι που μας διαφεύγει όταν μιλάμε για καλή επικοινωνία, είναι ότι χρειάζεται να έχουμε αρκετές γενικές γνώσεις. Αυτά που μάθαμε στο σχολείο δεν αρκούν. Χρειάζεται να διαβάσουμε βιβλία, εφημερίδες, να είμαστε ενήμεροι τι γίνεται γύρω μας.

Έτσι μόνο θα μπορούμε να συμμετέχουμε σε γενικές συζητήσεις με άλλους και να συνεισφέρουμε τις απόψεις μας. Όσο περισσότερες γενικές γνώσεις έχουμε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να προσφέρουμε αξία στους γύρω μας.

Κι αυτό δεν πάει μόνο στις θεωρητικές γνώσεις και το διάβασμα. Υπάρχουν κι άλλες δεξιότητες που θα σε βοηθήσουν με την επικοινωνία. Για παράδειγμα, μπορείς να μάθεις κιθάρα, να κάνεις κάποιο άθλημα. Όσο μαζεύεις εμπειρίες και γνώσεις στη ζωή σου, τόσο πιο πολλά θα μπορείς να προσφέρεις σε μια συζήτηση. Και τόσο πιο πολύ να δείξεις ότι έχεις ενδιαφέροντα και ότι έχει νόημα να συνεχίσουν να μιλάνε μαζί σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!