Προσωπικές Ιστορίες: Ο τρόπος να αναδείξεις τον εαυτό σου στο Φλερτ - Men's Bible

Προσωπικές Ιστορίες: Ο τρόπος να αναδείξεις τον εαυτό σου στο Φλερτ

Προσωπικές Ιστορίες: Ο τρόπος να αναδείξεις τον εαυτό σου στο Φλερτ, Πως να Ξεχωρίσεις στο Φλερτ από τους άλλους άνδρες

Σήμερα θέλω να ασχοληθούμε με κάτι πολύ σημαντικό στον τρόπο που κοινωνικοποιείσαι (αλλά και φλερτάρεις), τις προσωπικές ιστορίες. Όπως έχουμε ξαναπεί, όποιος κι αν είναι ο συνομιλητής σου, χρειάζεται να συνδεθείς μαζί του, να τον καταλάβεις και να σε καταλάβει καλύτερα.

Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό, από το να μοιράζεσαι πληροφορίες και στοιχεία του εαυτού σου και της μοναδικής προσωπικότητάς σου.

Κάτι που επιτυγχάνεται άριστα μέσα από τις προσωπικές ιστορίες.

Προσωπικές Ιστορίες με τον σωστό τρόπο

Υπάρχουν κάποιοι πολύ απλοί (αλλά αποτελεσματικοί) κανόνες που μπορούν να αλλάξουν την επίδραση που έχουν οι προσωπικές ιστορίες σου.

Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι ότι μιλούν τεχνικά για όλα. Αναλύουν τα γεγονότα και τις λεπτομέρειες, αντί να μιλούν συναισθηματικά για αυτό που περιγράφουν και την προσωπική τους σύνδεση με αυτό.

Αυτός είναι ένας πολύ βασικός λόγος που οι περισσότερες συζητήσεις γίνονται βαρετές. Η συνεχής παράθεση άσχετων λεπτομερειών ή τεχνικών στοιχείων δεν βοηθάει καθόλου.

Αυτό είναι κάτι που το έχεις ζήσει και ο ίδιος. Όταν κάποιος αρχίσει να μιλάει με λεπτομέρειες για την πολιτική, τους υπολογιστές, το χρηματιστήριο, τα αθλητικά στατιστικά ή οτιδήποτε δεν γνωρίζεις σε βάθος, αρχίζεις να αφαιρείσαι, σωστά;

Ενώ όταν κάποιος μιλάει με πάθος και συναίσθημα για κάτι, τότε είναι και πιο εύκολο να το καταλάβεις.

Οπότε μην μιλάς στους άλλους για το πράγμα αυτό (συγκρότημα, ταινία, εστιατόριο, πόλη κλπ). Μίλα τους για τη σχέση σου με αυτό.

Τι συναισθήματα και εμπειρίες έχεις σχετικά με αυτό; Πως σε επηρέασε;

Αυτό αυτομάτως κάνει την ιστορία σου πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Επειδή η εμπειρία σου και η οπτική σου είναι μοναδικές. Ενώ οι «στρογγυλεμένες» γνώμες και τα τεχνικά σχόλια δεν δίνουν στο μυαλό κάτι να αγκιστρωθεί. Προσωπικές Ιστορίες: Ο τρόπος να αναδείξεις τον εαυτό σου στο Φλερτ

Τι προσφέρουν οι προσωπικές ιστορίες;

Με τις προσωπικές ιστορίες, επικοινωνείς μέρος του ποιος είσαι και της μοναδικής αξίας σου.

Μοιράζεσαι κομμάτια του εαυτού σου και προσκαλείς και την κοπέλα με την οποία μιλάς να κάνει και εκείνη το ίδιο. Αυτό δημιουργεί ενδιαφέροντες διαλόγους και σύνδεση, γιατί συμμετέχεις με αυθεντικότητα, πάθος και άνεση. Όταν μοιράζεσαι με αυτό τον τρόπο, οι άλλοι τείνουν να ανταποκρίνονται όμοια.

Και μη νομίζεις: Όταν μιλάμε για ιστορίες, μπορεί να είναι και πολύ μικρές (5-10 δευτερόλεπτα) αλλά και μεγαλύτερες (5-10 λεπτά), αν και προσωπικά προτιμώ τις μικρότερες. Και δεν χρειάζεται να είναι κάποιο κινηματογραφικό σενάριο. Αυτό που χρειάζεται είναι με σαφήνεια να περιγράψεις μια εμπειρία ή προτίμηση με μια προσωπική νότα μέσα.

Τι είναι το γοητευτικό σε εσένα; Μα φυσικά η μοναδικότητα, η ατομικότητα και το πάθος σου.

Αυτά μπορείς να τα βρεις κάνοντας στον εαυτό σου τις ακόλουθες ερωτήσεις:

Γιατί να θέλει κάποιος να κάνει παρέα μαζί σου; Τι προσφέρεις ως φίλος, εραστής ή παρέα; Τι κάνει για εσένα τη ζωή να έχει νόημα;

Κάτι άλλο που σε κάνει γοητευτικό είναι να έχεις στόχους και όραμα για τη ζωή. Οι άνθρωποι με αίσθηση σκοπού και κατεύθυνσης στη ζωή τους έχουν μαγνητισμό και εμπνέουν του άλλους. Είσαι ξεκάθαρος με τους στόχους, τα όνειρά σου και τις επιθυμίες σου; Ποιοι είναι αυτοί; Και πως θα φτάσεις σε αυτούς;

Όταν αρχίσεις να λειτουργείς με τις αξίες και το όραμα που έχεις και καταλάβεις το «γιατί» πίσω από αυτά, μπορείς να δημιουργήσεις δυνατές προσωπικές ιστορίες.

Ένα ωραίο παράδειγμα

Αυτό μπορείς να το αρχίσεις ακόμη και τώρα.

Απλά θέματα όπως η αγαπημένη μας μουσική, ταινίες, μαγαζιά πάντα έρχονται στην κουβέντα. Βρες λοιπόν τις απαντήσεις σου για κάθε ένα και δημιούργησε μια ενδιαφέρουσα προσωπική ιστορία.

Έπειτα εξασκήσου. Για παράδειγμα ένας μαθητής μας λέει:

«Αγαπημένη ταινία; Σίγουρα το inception. Οπτικά είναι τέλειο, αλλά κυρίως ασχολείται με τα όνειρα που πάντα με τραβούσαν. Από μικρός ακόμη, είχα πάντα πολύ έντονα όνειρα. Συχνά, θυμάμαι, νόμιζα ότι ξύπναγα αλλά τελικά ήμουν ακόμα μέσα στο όνειρο. Και μου αρέσει πολύ να αναλύω όνειρα, είναι ένα τόσο περίεργο μέρος της ζωής, δεν συμφωνείς; Γι’ αυτό το Inception είναι η αγαπημένη μου ταινία, γιατί μου θυμίζει όλα αυτά».

Βλέπεις γιατί είναι πολύ πιο ενδιαφέρον, από το να πεις ένα ξερό: «Σίγουρα το inception είναι η αγαπημένη μου ταινία, έχει ωραία εφέ!».

Το πρώτο σου λέει κάτι για την προσωπικότητα αυτού που μιλάει που διαφορετικά δεν θα γνώριζες, και για τον τρόπο που σκέφτεται, δίνοντας ταυτόχρονα πολλά «πατήματα» για να συνεχιστεί η συζήτηση.

Θες να μπορείς να κρατάς το ενδιαφέρον στη συζήτηση; Δες εδώ

Με το πέρασμα του καιρού θα έχεις αρκετές ωραίες ιστορίες σαν αυτήν, για κάθε περίσταση και θέμα και θα μπορείς να συνδεθείς με πολλούς διαφορετικούς τύπους κοριτσιών και να μοιραστείς τις πολλές διαφορετικές πλευρές του εαυτού σου.

Κι αν θες να εξασκηθείς, αυτό στο οποίο θέλω να εστιάσεις αυτές τις μέρες είναι οι προσωπικές σου ιστορίες.

Θα δεις ότι είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ότι νομίζεις!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!