Θετική Διάθεση: Πώς να γίνεις Αισιόδοξος - Men's Bible

Θετική Διάθεση: Πώς να γίνεις Αισιόδοξος

Θετική Διάθεση: Πώς να γίνεις Αισιόδοξος, Η καθημερινότητά σου παράγει θετική ενέργεια;

Ο αισιόδοξος είναι συνολικά πιο χαρούμενος και υγιής από τον απαισιόδοξο. Το μυστικό του είναι απλό: πιστεύει ότι η ζωή, συνολικά, είναι καλή μαζί του και ότι προσωπικά θα τα καταφέρει σε ότι βάλει στόχο.

Το πρώτο κλειδί είναι ότι έχει μεγαλύτερο τσαγανό και επιμονή από τον απαισιόδοξο, όταν αντιμετωπίζει μια αναποδιά ή δυσκολία. Όχι, δεν είναι ότι ζει στο ροζ συννεφάκι του, απλά είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να προσπαθεί. Ο απαισιόδοξος, όχι. 

Το δεύτερο κλειδί είναι ότι οι άλλοι άνθρωποι τον συμπαθούν πιο πολύ. Και όσο πιο πολύ σε συμπαθούν οι άλλοι, τόσο περισσότερη κοινωνική δικτύωση μπορείς να έχεις.

Ο λόγος που τον συμπαθούν οι άλλοι άνθρωποι είναι εξωφρενικά απλός. Τον συμπαθούν, γιατί προσδοκά ο ίδιος ότι θα τον συμπαθήσουν. Βγάζει μια ζεστασιά και θετικότητα, που είναι μεταδοτική για όλους.

Επιπλέον, και εξίσου σημαντικό, είναι ότι ο αισιόδοξος είναι πιο τυχερός. Όχι, δεν έχει σχέση με «θετική ενέργεια» και άλλες new age αηδίες, απλά ο αισιόδοξος είναι σε καλύτερη θέση να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες. Είναι πιο ανοιχτός σε νέες εμπειρίες, στο να δοκιμάσει νέα πράγματα.

Πώς να γίνεις πιο αισιόδοξος

Έχω συνηθίσει να ακούω από πολλούς που προσπαθούν να βελτιωθούν στο φλερτ: «και γιατί να είμαι πιο αισιόδοξος και θετικός; Αφού μια ζωή με απορρίπτουν οι γυναίκες». Εδώ είναι που γνέφω καταφατικά και λέω: «ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα».

Πέρα από αστεία όμως, πρόκειται για μια συνηθισμένη στάση: θεωρείς ότι δικαιούσαι να έχεις χάλια στάση απέναντι στη ζωή, ακριβώς επειδή έχεις έλλειψη επιτυχίας. Και ακριβώς εδώ βρίσκεται το πρόβλημα. Είναι σα να πιστεύεις ότι η επιτυχία είναι που θα φέρει την σωστή στάση ζωής και όχι το ανάποδο.

Με το να βασίζεις όμως την στάση σου στις επιτυχίες σου ή σε όσα έχεις καταφέρει, χάνεις την ευκαιρία να τις εκτιμάς.

Αν κάνεις την ευτυχία σου εξαρτώμενη από τα επιτεύγματά σου, τότε το μόνο που θα γίνει είναι να έχεις συνεχείς απογοητεύσεις. Όπως πολλοί άνθρωποι ανακάλυψαν, για παράδειγμα, απλά και μόνο χάνοντας βάρος δεν κάνει αυτομάτως και τα πάντα στη ζωή σου καλύτερα. Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν και πριν, απλά πιο αδύνατοι.

Από την άλλη, ένας άνθρωπος που είναι χαρούμενος και αισιόδοξος είναι σε καλύτερη θέση να χαρεί τις αλλαγές που κάνει και έχει και μεγαλύτερο κίνητρο να τις κάνει.

Αυτός είναι και ο λόγος που είναι σημαντικό να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου. Ακόμα και αν δεν είχες τίποτα άλλα παρά αποτυχίες, μπορείς να μάθεις να είσαι πιο αισιόδοξος. Στην πραγματικότητα, αν γίνεις αισιόδοξος, θα μπορείς πιο εύκολα να ξεπεράσεις τις αποτυχίες. Νιώθεις ότι έχεις μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στον εαυτό σου και την τύχη και συνεχίσεις να προχωράς μπροστά

Οπότε, πως γίνεσαι πιο αισιόδοξος; Θετική Διάθεση: Πώς να γίνεις Αισιόδοξος

Δες την κατάσταση αλλιώς

Όσο απλοϊκό κι αν σου φαίνεται, το να αποφασίσεις συνειδητά να βλέπεις τα προβλήματα, ως προκλήσεις κάνει μεγάλη διαφορά στον τρόπο που τα ζεις.

Αν λες στον εαυτό σου ότι κάτι είναι πρόκληση, αντί για απειλή ή απιθανότητα, αλλάζει και τον τρόπο που το αντιμετωπίζεις. Κάτι που είναι αδύνατο είναι μόνιμο, η πρόκληση, από την άλλη, μπορεί να είναι δύσκολη αλλά είναι επιτεύξιμη. Μπορείς να καταφέρεις να εκπληρώσεις μια πρόκληση.

Και όσο περισσότερο βλέπεις κάτι σαν πρόκληση, αντί για εμπόδιο, τόσο περισσότερο βοηθάς τον εαυτό σου να το ξεπεράσει, ακόμα κι αν παίρνει χρόνο. Επιπλέον αυτό η θεώρηση σε βοηθάει να γίνεις πιο ευέλικτος και να σκέφτεσαι πιο δημιουργικά. Μπορεί να μην ξέρεις πώς να το διαπεράσεις, αλλά μπορείς να βρεις τρόπο να το παρακάμψεις.

Για να μπορείς να ξεπερνάς τα προσωπικά εμπόδια, δες εδώ

Πανηγύρισε τα επιτεύγματα σου

Ένα από τα λάθη που κάνουμε είναι ότι υπερ-εστιάζουμε στους στόχους μας. Κάνοντάς το, καταλήγουμε να ξεχνάμε πόση πρόοδο έχουμε ήδη κάνει.

Κάποιος που προσπαθεί να χάσει 20 κιλά, μπορεί να μην καταλάβει ότι ακόμα και τα 5 που έχασε ως τώρα είναι μεγάλο επίτευγμα. Κάποιος που θέλει να τρέξει μαραθώνιο, μπορεί να ξεχάσει ότι πριν δεν μπορούσε να τρέξει ούτε 3 χιλιόμετρα. Και η μικρή αλλαγή είναι αλλαγή και είναι κάτι που πρέπει να εκτιμούμε.

Εστίασε στο συγκεκριμένο

Οι απαισιόδοξοι κάνουν το λάθος να πιστεύουν στις γενικεύσεις: όλες οι γυναίκες θα τους απορρίψουν, ότι κι αν προσπαθήσουν δεν έχει νόημα κλπ. Οι αισιόδοξοι, από την άλλη, εστιάζουν στο συγκεκριμένο: η συγκεκριμένη γυναίκα δεν τους συμπάθησε, αυτό όμως δεν θα ισχύει για όλες, το συγκεκριμένο project δεν πήγε καλά, τα επόμενα θα πάνε καλύτερα.

Δίνοντας την έμφαση στο συγκεκριμένο του πράγματος, το κάνεις λιγότερο σημαντικό, λιγότερο γενικό και λιγότερο μόνιμο. Ουσιαστικά μετατρέπεις το άσχημο σε κάτι στιγμιαίο και όχι σε κάτι ολιστικό που σε περικυκλώνει μόνιμα.

Πίστεψε στις δυνάμεις σου για να γίνεις αισιόδοξος

Αυτό που κάνει τους αισιόδοξους να πετυχαίνουν πιο συχνά είναι ότι πιστεύουν ότι έχουν τη δυνατότητα να τα καταφέρουν. Παίρνουν το μερίδιο που τους αναλογεί, όχι μόνο για τις αποτυχίες, αλλά και τις επιτυχίες.

Ακόμα κι αν αποτύχουν σε κάτι αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν αποτύχει ή ότι η επιτυχία είναι αδύνατη, αλλά ότι απλά δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά και ότι την επόμενη τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Αισιόδοξος σημαίνει να προσμένεις τα καλύτερα

Το τελικό στοιχείο για να έχεις μια πιο θετική στάση και να είσαι αισιόδοξος είναι απλό: να ελπίζεις. Το να προσδοκάς ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, ότι θα τα πας εσύ καλύτερα και ότι θα τα καταφέρεις, κάνει πιο πιθανό ότι όντως θα τα καταφέρεις.

Η ελπίδα και η προσδοκία έχουν άμεσα αποτελέσματα στην επίτευξη των στόχων. Αν επιτρέπεις στον εαυτό σου να πιστέψει στην επιτυχία του εγχειρήματος που έχεις θέσει ως στόχο, θα έχεις και τη δύναμη να παλέψεις για αυτόν και να επανέλθεις αν δεν τα καταφέρεις με την πρώτη.

Μην αφήσεις λοιπόν τον τρόπο σκέψης σου να περιορίσει την πρόοδο σου. Καλλιέργησε μια πιο θετική στάση ζωής, γίνε πιο αισιόδοξος και θα εκπλαγείς με όσα μπορείς να καταφέρεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!