3 Πράγματα που Eπιβάλλεται να μάθεις για να Αλλάξεις τη Ζωή σου - Men's Bible

3 Πράγματα που Eπιβάλλεται να μάθεις για να Αλλάξεις τη Ζωή σου

3 Πράγματα που επιβάλλεται να μάθεις για να Αλλάξεις τη Ζωή σου

Λένε πως το να νιώθεις ανικανοποίητος ή και δυσαρεστημένος από τη ζωή σου, είναι καλό πράγμα. Γιατί το συναίσθημα αυτό γίνεται η αφορμή να θέσεις τα γρανάζια σε κίνηση και να αλλάξεις τη ζωή σου.

Ωστόσο αυτή η αλλαγή δεν είναι πάντα εύκολη ή επιτυχημένη. Για να μπορέσεις να αλλάξεις τη ζωή σου και να της δώσεις την κατεύθυνση που θες, χρειάζεται να σταματήσεις να κάνεις όλα εκείνα που σε φτάσανε στο σημείο που είσαι τώρα και να αρχίσεις να κάνεις αυτά τα πράγματα που θα σε πάνε εκεί που επιθυμείς.

Υπάρχουν πολλές και διάφορες αλλαγές  που μπορείς να κάνεις για φέρεις τη ζωή σου πιο κοντά σε αυτό που ονειρεύεσαι. Ωστόσο, αν θες πραγματικά να αλλάξεις τη ζωή σου υπάρχουν και τρείς δεξιότητες που θεωρούνται βασικές και απαραίτητες, και που πρέπει οπωσδήποτε να μάθεις.

#1 Για να αλλάξεις τη ζωή σου, πρώτα μάθε να αμφισβητείς και να αλλάζεις τις πεποιθήσεις σου

Όταν οι πεποιθήσεις μας αμφισβητούνται και δοκιμάζονται, οι περισσότεροι από εμάς γαντζωνόμαστε από αυτές ακόμα πιο δυνατά. Τις πιστεύουμε με μεγαλύτερη ένταση και τις θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι της πραγματικότητας.

Μόνο που οι πεποιθήσεις μας συνήθως δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα με ακρίβεια. Αντίθετα συνήθως απέχουν πολύ από αυτή.

Δυστυχώς για τους περισσότερους από εμάς, οι πεποιθήσεις μας δεν είναι απλά ιδέες που πιστεύουμε, αλλά κομμάτια της ταυτότητας μας και του ποιοι είμαστε.

Το να αμφισβητείς τις πεποιθήσεις αυτές σημαίνει να αμφισβητείς το ποιος είσαι ως άτομο. Κάτι το οποίο είναι αρκετά δύσκολο και συναισθηματικά επίπονο.

Έχω δει πολλούς άνδρες να διατηρούν απόψεις και πεποιθήσεις που σχημάτισαν στην εφηβεία  για τον εαυτό τους και που μπορεί τότε να τους εξυπηρετούσαν με κάποιον τρόπο, όμως στα 30 και στα 40 τους οι ίδιες πεποιθήσεις υπονομεύουν την ερωτική και την προσωπική τους ζωή.

Αυτό που θέλω να σου πω είναι πως θα κάνεις λάθος σε αρκετά πράγματα στη ζωή. Όχι μονάχα εσύ, αλλά όλοι μας.

Και η ικανότητα να πετυχαίνεις και να εξελίσσεσαι σε βάθος χρόνου, έχει άμεση σχέση με την ικανότητα σου να αναγνωρίζεις την άγνοια σου και να αλλάζεις αυτά που πιστεύεις βασισμένος στα λάθη σου.

Τώρα θα μου πεις: «Οκ αλλά πως το κάνω αυτό;»

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει σωστός τρόπος. Όλα είναι στο μυαλό σου. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις πέρα από το να αρχίζεις να βλέπεις τον κόσμο από διαφορετικές οπτικές γωνίες και να επιδιώκεις να αποκτήσεις όλο και περισσότερες διαφορετικές εμπειρίες.

Φυσικά δεν είναι εύκολο. Για να αλλάξεις τη ζωή σου απαιτείται να βγεις από τη ζώνη άνεσης σου και να αμφισβητήσεις βαθειά χαραγμένες αντιλήψεις που έχεις για τον εαυτό σου και τον κόσμο γύρω σου.

Πράγμα που μας φέρνει στο…

#2 Μάθε να δρας χωρίς να γνωρίζεις το αποτέλεσμα

Κατά τη διάρκεια της ζωής σου, σχεδόν οτιδήποτε κάνεις έχει ένα ξεκάθαρο και προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Στο σχολείο έγραφες τα διαγωνίσματα γιατί έτσι έλεγε ο δάσκαλος και έτσι έπαιρνες καλούς βαθμούς, στο σπίτι καθάριζες το δωμάτιο σου γιατί έτσι λάμβανες επιπλέον χαρτζιλίκι από τους γονείς σου κλπ.

Δεν υπήρχε κάποια αμφιβολία για το ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της δράσης αυτής. Ο δάσκαλος σου ήθελε ένα γραπτό και εσύ το έγραφες, η μητέρα σου ήθελε ένα καθαρό δωμάτιο και εσύ το καθάριζες.

Όμως, κατά το μεγαλύτερο της μέρος, η ζωή δε δουλεύει κατ’ αυτόν τον τρόπο. Αν πχ, αποφασίσεις να αλλάξεις καριέρα και επαγγελματικό κλάδο, κανένας δε μπορεί να σου πει ποια καριέρα να ακολουθήσεις.

Όταν αποφασίζεις να παντρευτείς, κανένας δε μπορεί να σου εξασφαλίσει πως αυτή η σχέση θα σε κάνει ευτυχισμένο ή πως θα κρατήσει για πάντα.

Όταν ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση ή μεταναστεύσεις σε μια νέα χώρα, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζεις με ασφάλεια το μέλλον. Δεν μπορείς να γνωρίζεις εξ’ αρχής αν αυτές οι αποφάσεις είναι σωστές ή λάθος.

Και δυστυχώς όταν αμφιβάλουμε για το αποτέλεσμα μιας απόφασης, τείνουμε να αναβάλλουμε, να αποφεύγουμε και να καθυστερούμε τις πράξεις. Και ακριβώς επειδή δεν μπορούμε να δράσουμε όταν δε γνωρίζουμε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα, οι ζωές μας γίνονται ανυπόφορα επαναλαμβανόμενες και βαρετές.

Όμως κανείς άλλος δε μπορεί να αποφασίσει για εσένα, ούτε μπορεί να σου εγγυηθεί κάποιο αποτέλεσμα.

Για να αλλάξεις τη ζωή σου χρειάζεται να μπορείς να δρας και να κάνεις πράγματα χωρίς εξασφαλίσεις και χωρίς να γνωρίζεις από την αρχή τι θα γίνει.

Χρειάζεται να αποδεχτείς λίγο χάος και αταξία. Με μέτρο, το να μπορείς να βουτάς στην αμφιβολία και το ρίσκο είναι υγιές, αποδεκτό και απαραίτητο. Έτσι αλλάζεις, εξελίσσεσαι και θριαμβεύεις.

Θες να αλλάξεις τη ζωή σου; Δες εδώ

#3 Μάθε να μην παίρνεις τα πάντα προσωπικά

Μια άσχημη παρενέργεια του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο εγκέφαλος μας, είναι πως οτιδήποτε βιώνουμε στη ζωή, θεωρούμε ότι σχετίζεται κατά κάποιον τρόπο με εμάς και μας προκαλεί κάποια συναισθήματα.

Ως αποτέλεσμα αυτής της γνωστικής παρενέργειας, τείνουμε να έχουμε την εξής έμφυτη προκατάληψη: Υποθέτουμε πως σχεδόν όλα όσα συμβαίνουν σε εμάς, έχουν και σχέση με εμάς.

Κλασικό παράδειγμα είναι η απόρριψη στο φλερτ, όπου η άρνηση μιας κοπέλας μεταφράζεται από τον άνδρα, πολλές φορές ασυνείδητα, ως απόδειξη της αξίας του.

Όμως το γεγονός πως σου συμβαίνει κάτι, ή πως ένα γεγονός σε κάνει να νιώθεις με τον Χ ή Ψ τρόπο, δε σημαίνει πως αυτό το κάτι έχει σχέση και με εσένα.

Ξέρω πως είναι δύσκολο να το θυμάσαι στις δύσκολες στιγμές, όμως δεν έχουν όλα να κάνουν μ’ εσένα σε αυτή τη ζωή.

Σίγουρα είναι ωραίο να νιώθεις πως οτιδήποτε καλό και όμορφο σου συμβαίνει στη ζωή, συμβαίνει γιατί εσύ το έχεις κερδίσει και γιατί είσαι αρκετά καλός στο Χ ή το Ψ πράγμα.

Όμως το τίμημα που πληρώνεις για αυτές τις ευχάριστες εμπειρίες είναι πως συσχετίζεσαι και με τις κακές εμπειρίες και τις ερμηνεύεις με τρόπο που έχουν να κάνουν με εσένα.Πώς να έχεις Αυτοπεποίθηση όταν δεν έχεις εμπειρίες και προηγούμενες επιτυχίες;, 3 Πράγματα που επιβάλλεται να μάθεις για να Αλλάξεις τη Ζωή σου

Το πρόβλημα με το να συνδέεις οτιδήποτε σου συμβαίνει με τον εαυτό σου, είναι πως βάζεις την αυτοπεποίθηση σου σε ένα συναισθηματικό τραινάκι του τρόμου. Η αίσθηση της αυτοαξίας σου πηγαίνει συνεχώς πάνω κάτω και ή αγγίζει ιλιγγιώδη ύψη ή συντρίβεται απότομα.

Όταν τα πράγματα πάνε καλά, νιώθεις σαν ημίθεος επί της Γης που αξίζει τον θαυμασμό και τη λατρεία των άλλων. Όταν τα πράγματα πάνε άσχημα, νιώθεις το αδικημένο θύμα που δεν παίρνει αυτό που του αξίζει.

Στην πραγματικότητα όμως όταν κάποιος σε κρίνει αυστηρά ή σε απορρίπτει, έχει περισσότερο να κάνει με εκείνον, με τις αξίες του, με τις προτεραιότητες του, με τις πεποιθήσεις του, παρά με εσένα.

Στην πραγματικότητα οι άλλοι δεν σε σκέφτονται τόσο πολύ όσο νομίζεις. Είναι περισσότερο απασχολημένοι με το να πιστεύουν κι εκείνοι με τη σειρά τους πως οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή αυτή σχετίζεται μ’ εκείνους.

Αν λοιπόν προσπαθήσεις να πετύχεις κάτι και αποτύχεις, αυτό δεν αποδεικνύει κάτι για την αξία σου ως άνδρα. Απλά σημαίνει πως η συγκεκριμένη προσπάθεια δεν πέτυχε.

Για να αλλάξεις τη ζωή σου, δε πρέπει να σταθείς μονάχα σε μια μεμονωμένη προσπάθεια αλλά να δεις την μεγάλη εικόνα και να συνεχίσεις ακάθεκτος.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!