Τι να κάνεις όταν η Σύντροφός σου δε σε Εμπιστεύεται - Men's Bible

Τι να κάνεις όταν η Σύντροφός σου δε σε Εμπιστεύεται

Τι να κάνεις όταν η σύντροφός σου δε σε εμπιστεύεται

Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο κάθε ανθρώπινης σχέσης. Αν λοιπόν διαπιστώνεις πως η σύντροφος σου δε σε εμπιστεύεται εύκολα τότε υπάρχει πρόβλημα.

Μια σχέση χωρίς εμπιστοσύνη δεν μπορεί να λειτουργήσει. Το άτομο που έχει έλλειψη εμπιστοσύνης σπαταλάει τόσο πολύ συναισθηματική ενέργεια για να καταπολεμήσει τους φόβους του, που δεν επιτρέπει στη σχέση να «ανθίσει».

Η σχέση γίνεται πηγή άγχους και όχι πηγή αγάπης και ευτυχίας. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως τα άτομα με έλλειψη εμπιστοσύνης δεν μπορούν να κάνουν μια σχέση γεμάτη αγάπη. Απλώς πρέπει να καταβάλουν υπερπροσπάθεια προκειμένου να βγουν από τη ζώνη άνεσης τους και να ξεπεράσουν τους φόβους και τις ανασφάλειές τους.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μια κοπέλα εμφανίζει έλλειψη εμπιστοσύνης στις σχέσεις της, αλλά σήμερα θα ασχοληθούμε με τους πιο σημαντικούς.

Γιατί δε σε εμπιστεύεται;

#1 Μεγαλώνοντας δεν είχε γύρω της υγιή πρότυπα οικογένειας

Πολλοί άνθρωποι μεγαλώνουν σε διαλυμένα ή τοξικά σπίτια και δε ξέρουν ούτε τι είναι πραγματική οικογένεια ούτε πως είναι οι υγιείς σχέσεις. Πιθανό ο πατέρας της ή οι άλλοι άντρες της οικογένειάς της να μη φερόντουσαν σωστά και να έχει μάθει να περιμένει το χειρότερο από το αντρικό φίλο.

Δυστυχώς, άτομα που έχουν μεγαλώσει σε τέτοια σπίτια μπαίνουν σε μια σχέση φοβούμενοι πως θα συμβεί το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Είναι «φτιαγμένοι» να περιμένουν πως θα πληγωθούν.

Κάτι που τους βοηθάει σε αυτό είναι να κρατάνε μια απόσταση συναισθηματικά, προκειμένου να μην πληγωθούν.

#2 Την απάτησε προηγούμενη σχέση της

Όταν πέφτεις θύμα απιστίας γκρεμίζεται όλος σου ο κόσμος. Δε ξεπερνιέται εύκολα και πολλές φορές δε ξεπερνιέται ποτέ. Η προδοσία κάποιου που αγαπάς μπορεί να σε αλλάξει για πάντα.

Αν έχει πέσει θύμα απιστίας λοιπόν στο παρελθόν, είναι πολύ πιθανό να φοβάται ότι θα ξανασυμβεί.

#3 Ίσως κάτι συνέβη που διατάραξε την εμπιστοσύνη σας

Πολλές φορές στις σχέσεις εμφανίζονται προβλήματα που τα ζευγάρια προσπαθούν να λύσουν προκειμένου να μείνουν μαζί. Κάποια προβλήματα όμως δε λύνονται.

Αν έκανες κάτι που κλόνισε την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπο σου, δύσκολα θα το ξεπεράσει. Πρέπει να αποδεχτεί τι έκανες, να σε συγχωρέσει και να διαχειριστεί όλα όσα νιώθει. Μέσα σε αυτά είναι και ο φόβος μη ξαναγίνει το ίδιο ή κάτι παρόμοιο. Δεν είναι εύκολο.

Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που μπορούν να συγχωρέσουν μια προδοσία και να μείνουν στη σχέση. Τις περισσότερες φορές οι σχέσεις καταστρέφονται τόσο που δεν μπορούν να συνεχιστούν.

Τι κάνεις όμως αν υπάρχει η θέληση να δουλέψετε για να επαναφέρετε τη σχέση σας; Τι κάνεις αν μπαίνεις σε μια σχέση που δε σε εμπιστεύεται η σύντροφός σου;Τι να κάνεις όταν η σύντροφός σου δε σε εμπιστεύεται

Πως το χειρίζεσαι;

#1 Θέσε με ευγένεια όρια για το τι είναι ανεκτό

Τα όρια είναι απαραίτητα για να προστατέψεις τον εαυτό σου μέσα σε μια σχέση. Κάνε ξεκάθαρο τι μπορεί να κάνει και τι όχι.

Για παράδειγμα, μπορείς να την ενημερώνεις για το που και με ποιον είσαι, αλλά δεν μπορείς να της επιτρέπεις να διαλέγει αυτή με ποιους θα βγαίνεις. Καλό είναι να μην της κρατάς μυστικά, αλλά μην την αφήνεις να σε παρακολουθεί.

Δεν πρέπει να γίνει πιεστική προκειμένου να καλύψει τις ανασφάλειές της. Θέσε όρια ως προς το τι είναι λογικό και κατανοητό και τι είναι ανεπίτρεπτο και κουραστικό.

Εννοείται πως αυτές οι συζητήσεις γίνονται με σεβασμό και ειλικρίνεια. Σκοπός είναι να θέσετε γερές βάσεις για τη σχέση σας και να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα, όχι να δημιουργήσετε περισσότερα.

#2 Χτίσε εμπιστοσύνη με το να είσαι άτομο εμπιστοσύνης

Η εμπιστοσύνη είναι δύσκολο να χτιστεί αν δεν είσαι άτομο εμπιστοσύνης. Δεν είναι δύσκολο να γίνεις αξιόπιστος. Κάνε αυτά που είπες ότι θα κάνεις, φέρσου σωστά και μην της λες ψέματα. Στήριξε την όταν σε χρειάζεται και δείξε της ότι την αγαπάς.

Μπορεί να της είναι δύσκολο να πιστέψει πως λες αλήθεια, αλλά στο τέλος θα αξίζει και θα χαίρεσαι που βοήθησες και εσύ να φτάσετε εκεί που φτάσατε.

Εξάλλου αν θες να την εμπιστεύεσαι, πρέπει να μπορεί να σε εμπιστευτεί και εκείνη.

 

#3 Κάνε υπομονή και δώσε της χρόνο να δουλέψει μέσα της τα θέματά της

Η υπομονή είναι κάτι που είναι σε έλλειψη τη σημερινή εποχή. Είμαστε όλοι τόσο απασχολημένοι και έχουμε τόσα πράγματα να κάνουμε, που η υπομονή μας εξαντλείται.

Η αυτοβελτίωσή μας δεν είναι κάτι που γίνεται σε ένα βράδυ. Τραύματα πολλών χρόνων, τα οποία αγνοούσαμε, δε γιατρεύονται τόσο εύκολα. Χρειάζεται επανάληψη και συνεχή προσπάθεια.

Χρειάζεσαι υπομονή για να είσαι δίπλα σε ένα άτομο που δουλεύει με τον εαυτό του για να διορθώσει την έλλειψη εμπιστοσύνης που νιώθει. Χρειάζεται χρόνο για να σε εμπιστευτεί και να νιώσει ασφάλεια μαζί σου.

Το να είσαι δίπλα σε ένα άτομο που προσπαθεί να γιατρευτεί από πληγές του παρελθόντος δεν είναι εύκολο, ούτε όμως και ασήμαντο. Είναι κάτι που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και τους ωριμάζει. Πρέπει να της δείξεις πως είσαι δίπλα της και θα την στηρίξεις σε ό,τι χρειαστεί.

Θες να μάθεις πως να συνεχίσεις να φλερτάρεις και να ελκύεις την κοπέλα σου ακόμα και αν είστε καιρό σε σχέση; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!