Αισθάνονται οι γυναίκες Ασφάλεια δίπλα σου; - Men's Bible

Αισθάνονται οι γυναίκες Ασφάλεια δίπλα σου;

Αισθάνονται οι γυναίκες Ασφάλεια δίπλα σου;

Κατά πόσο εμπνέεις εμπιστοσύνη στις γυναίκες; Αισθάνονται ασφαλείς δίπλα σου ή σου λένε συστηματικά ότι δεν μπορούν να ηρεμήσουν όταν είναι γύρω σου;

Η ασφάλεια είναι ένας μεγάλος παράγοντας για τις γυναίκες.

Παρ’ όλο που τις τελευταίες δεκαετίες οι γυναίκες έχουν αλλάξει δραστικά τον τρόπο που τις αντιμετωπίζει η κοινωνία, κάποια πράγματα παραμένουν σταθερές αξίες. Η γυναικεία απελευθέρωση και το γυναικείο κίνημα έφεραν τις γυναίκες σε μία κατά πολύ καλύτερη κατάσταση, όμως η εξελικτική διαδικασία έχει αφήσει το σημάδι χιλιάδων χρόνων επάνω τους. Αυτό δεν είναι κάτι κακό ή καλό. Απλά είναι αυτό που είναι.

Λόγω της εξελικτικής ιστορίας και των εγγενών διαφορών στην φυσιολογία μας, οι περισσότερες γυναίκες είναι βιολογικά «καλωδιωμένες» να αισθάνονται την ανάγκη για προστασία. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι μία γυναίκα δεν είναι ικανή να φροντίσει ή να προστατέψει τον εαυτό της. Μακράν το αντίθετο.

Απλά όταν θα το συνειδητοποιήσεις και καταλάβεις γιατί λειτουργούν κατά αυτόν τον τρόπο, θα δεις και την λογική πίσω από κάποιες συμπεριφορές που μέχρι τώρα σου φαίνονταν ακαταλαβίστικες. Όπως για παράδειγμα, το γεγονός ότι σε πολλές καταστάσεις προσπαθούν να ασκήσουν επιρροή και να αναλάβουν τον έλεγχο. Παρ’ όλο που δεν είναι απαραίτητο να το ανεχτείς, μπορείς να το αποδεχτείς συνειδητοποιώντας τι περνάνε.

Λόγοι για να αισθάνεται ανασφάλεια μία γυναίκα

Ίσως εσύ να μην μπορείς να το καταλάβεις αλλά οι γυναίκες έχουν πάρα πολλά πράγματα για τα οποία αισθάνονται ανασφάλεια. Ίσως ο ίδιος δεν έχεις αισθανθεί να κινδυνεύεις, αλλά οι γυναίκες αισθάνονται απειλή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Μπαίνουν στα ΜΜΜ και σκέφτονται ότι κάποιος μπορεί να τις πειράξει, περπατάνε σε σκοτεινά στενά και φοβούνται. Αισθάνονται οι γυναίκες Ασφάλεια δίπλα σου;

Αυτός είναι ένας πρωτόγονος φόβος που έχει να κάνει με την επιβίωση. Σε μία μοντέρνα κοινωνία υπάρχουν κι άλλοι φόβοι που πρέπει να υπολογίσει μία γυναίκα. Υπάρχει οικονομική ανασφάλεια, κοινωνική ανασφάλεια και πολλοί άλλοι λόγοι που ασκούν πίεση σε μία γυναίκα.

Γι’ αυτό θα δεις πολλές γυναίκες να ψάχνουν την οικονομική ασφάλεια σε μία σχέση και να εστιάζουν σε άντρες που έχουν πολλά χρήματα. Άλλες εστιάζουν στην κοινωνική ασφάλεια και ψάχνουν άντρες με φήμη και αποδοχή για να την μοιραστούν. Άλλες πάλι, το μόνο που ζητάνε, είναι έναν άντρα να τις καταλαβαίνει και να τις κάνει να αισθάνονται αποδεκτές όταν είναι κοντά του.

Τι πρέπει να κάνεις εσύ;

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά πράγματα που μπορεί να κάνουν μία γυναίκα να αισθάνεται ανασφαλής. Οπότε τι πρέπει να κάνεις εσύ; Η δουλειά σου είναι να τα βρίσκεις και να την ηρεμείς.

Μπορεί να αισθάνεται ανασφάλεια από μικρά πράγματα ή από πολύ μεγάλα. Αντί να ενοχλείσαι και να αντιδράς, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να δείξεις κατανόηση και συμπαράσταση. Βλέπω πολλούς άντρες να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται και πολλές φορές λένε τις γυναίκες παρανοϊκές, επιπόλαιες ή υπερβολικές. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν την θέση που βρίσκονται οι γυναίκες.

Σκέψου το λίγο. Πολλές φορές τις βλέπεις να αντιδρούν υπερβολικά ακόμα και για μικρά πράγματα. Αυτό είναι ένα είδος τεστ που κάνουν για να δουν αν μπορείς να δεχτείς την πίεση και να προσαρμοστείς.

Θες να καταλάβεις καλύτερα τις γυναίκες; Δες εδώ

Δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που το καταλαβαίνουν αλλά είναι κάτι που έχουν μάθει να κάνουν. Όταν βλέπεις, λοιπόν, μία γυναίκα να αντιδρά υπερβολικά, δεν υπάρχει λόγος να ρίξεις λάδι στην φωτιά.

Αντί να αντιδράσεις και να αρχίσεις να φωνάζεις κι εσύ, είναι προτιμότερο να την αφήσεις να ξεθυμάνει. Αντί να την αποκαλέσεις τρελή ή υπερβολική, άσε την να πει αυτό που θέλει να πει και μην αντιδράσεις.

Ξέρω ότι σαν άντρες, πολλές φορές μας αρέσει να είμαστε ανταγωνιστικοί, γιατί κυλάει στο αίμα μας. Αυτό δεν είναι απαραίτητο όταν συναναστρέφεσαι με μία γυναίκα.

Όταν αντιδράς όπως κι εκείνη, δεν εισπράττει κάτι «αντρικό» από εσένα. Βλέπει άλλη μία γυναίκα να αντιδρά όπως κι εκείνη. Φαντάσου τι κάνει αυτό στην εικόνα σου.

Μείνε ψύχραιμος, απόφυγε τις υπερβολικές αντιδράσεις και το δράμα, άφησε την να ξεθυμάνει και όταν το κάνει, προσφέρσου να την πας μία βόλτα. Θα δει ότι είσαι διατεθειμένος να την ακούσεις και να την αποδεχτείς. Τι καλύτερο για μία γυναίκα;

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!