Χαλαρή Σχέση με Φίλη: Ναι ή Όχι; - Men's Bible

Χαλαρή Σχέση με Φίλη: Ναι ή Όχι;

Χαλαρή Σχέση με Φίλη: Ναι ή Όχι;

Χαλαρή σχέση σημαίνει να είστε φίλοι με προνόμια, δηλαδή φίλοι που έχουν περιστασιακή σεξουαλική επαφή. Είτε ανήκεις σε αυτούς που είναι υπέρ, καθώς θεωρείς πως έχει τόσο τα καλά της φιλίας όσο και τα καλά της σχέσης, είτε σε αυτούς που πιστεύουν πως αυτού τους είδους η σχέση δεν πρόκειται να δουλέψει με τίποτα. Σε όποια ομάδα και αν ανήκεις, σίγουρα έχει τόσο τα θετικά της όσο και τα αρνητικά της.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά θετικά αλλά και αρνητικά που έχει η χαλαρή σχέση με κάποια φίλη σου.

Χαλαρή σχέση με φίλη: Τα Υπερ

#1 Είναι πιο ασφαλές από τα one-night stands

Με τη φίλη σου έχετε ήδη χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης. Την ξέρεις και σε ξέρει πολύ καλά. Ξέρεις που μένει, τι άνθρωπος είναι, την υγεία της, τις προηγούμενες σχέσεις της. Ξέρεις με λίγα λόγια τα πάντα. Δε θα έχεις το φόβο τι άτομο είναι αυτό που γνώρισες.

#2 Δεν έχει τις δεσμεύσεις της σχέσης

Αν δε σου αρέσει το να μιλάτε όλη την ώρα και να δίνεις λογαριασμό που και με ποιον είσαι, ή γενικότερα βαριέσαι όλα αυτά που έρχονται μαζί με μία σχέση, τότε η φίλη με προνόμια είναι τέλεια για σένα. Έχεις κάποια να περνάς καλά, αλλά δεν έχεις τις ευθύνες της σχέσης.

#3 Δε χρειάζεται να την εντυπωσιάσεις

Ο σκοπός σε μια χαλαρή σχέση είναι να περνάτε καλά. Δε χρειάζεται να βασανίζεσαι με το πως θα την εντυπωσιάσεις, πως θα την κάνεις να σε θέλει περισσότερο και όλα αυτά που προσπαθείς να κάνεις για κάποια που σου αρέσει.

#4 Έχεις πάντα κάποιον δίπλα σου

Όπως είπαμε, οι φίλοι με προνόμια έχουν και τα καλά της φιλίας αλλά και τα καλά της σχέσης. Θα έχεις πάντα κάποια εύκαιρη για ό,τι χρειαστείς.

Και τα κατά

#1 Αν κάνει σχέση, θα μείνεις πίσω

Μπορεί όλο αυτό να σας οδηγήσει σε κανονική σχέση ή να πείτε από κοινού πως δε θέλετε να συνεχίσετε άλλο. Όσο όμως είστε φίλοι με προνόμια, μετράς αντίστροφα μέχρι να βρει κάποια σχέση. Τότε πολύ πιθανό και λογικό να δώσει όλο της το ενδιαφέρον και την προσοχή σε αυτόν τον τύπο που θα γνωρίσει και εσύ να νιώσεις μόνος σου.

#2 Ίσως αναπτυχθούν συναισθήματα

Κανένας δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του. Ακόμα και αν είχατε πει πως θα είστε μόνο φίλοι με προνόμια, αν στην πορεία άρχισες να αισθάνεσαι πράγματα για αυτή, δεν είναι κακό.

Αν μπορούσαμε να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας, θα είχαμε σωθεί από πολλά προβλήματα.

Αν αισθάνεστε συναισθήματα και οι δύο, μπορείτε να δοκιμάσετε αν η σχέση είναι για εσάς. Αν πάλι αισθάνεσαι πράγματα μόνο εσύ ή μόνο αυτή, τότε κάποιος θα πληγωθεί.

#3 Μπορεί να διαλύσει τη φιλία σας

Αυτό είναι κάτι που πρέπει πάντα να έχεις κατά νου. Ακόμα και αν κανένας δεν αναπτύξει συναισθήματα ή επιλέξετε από κοινού να σταματήσετε αυτού του είδους σχέση που είχατε, η φιλία σας ίσως να μην είναι όπως πριν.

Πολλά πράγματα θα έχουν αλλάξει. Ίσως οι επόμενες σχέσεις σας να μη νιώθουν άνετα να μιλάτε, ίσως εσείς οι ίδιοι να μη νιώθετε άνετα να είστε φίλοι μετά από αυτό.

Επίσης, μη ξεχνάς πως υπάρχει η πιθανότητα μόλις ανακοινώσεις στη φίλη σου ότι θέλεις να είστε φίλοι με προνόμια, να μη συμφωνήσει και να διαλυθεί εκεί η φιλία σας.

#4 Ίσως αναπτυχθεί ζήλια

Αν αναπτυχθούν συναισθήματα που δεν υπολόγιζε κανείς σας, είναι πιθανό να υπάρξει και ζήλια. Αν για παράδειγμα αυτή γνωρίσει ένα αγόρι, εσύ θα αρχίσεις να ζηλεύεις και θα νιώθεις παραμελημένος ή και το αντίστροφο. Όπως είπαμε κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του. Αν όμως αναπτυχθούν, θα φέρουν μαζί και άλλα που δεν είχες υπολογίσει, όπως η ζήλια.

Αναρωτήσου λοιπόν, αν αξίζει να γίνετε φίλοι με προνόμια.

Αυτό που προτείνω εγώ είναι η σωστή επικοινωνία. Πάντα πρέπει να λες τι ακριβώς θέλεις και αν αυτό που ήθελες έχει πλέον αλλάξει, είναι απαραίτητο να την ενημερώσεις.

Αν ο σκοπός σου είναι να καταλήξει σε σχέση αλλά θες να της το φέρεις πλαγίως, θα σε συμβούλευα να μην το κάνεις. Πρέπει να είσαι ξεκάθαρος εξ αρχής. Ποτέ δε ξέρεις. Ίσως και αυτή να θέλει το ίδιο.

Αν επιλέξετε να είστε φίλοι με προνόμια, ορίστε κάποιους «κανόνες» ώστε να αποφύγετε τις παρεξηγήσεις. Ό,τι και αν αποφασίσεις να κάνεις, να θυμάσαι πάντα να περνάς καλά!

Και αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως μπορείς να κάνεις χαλαρές σχέσεις, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!