Το να πιστέψεις στον εαυτό σου δεν έχει νόημα. Χρειάζεται και δουλειά - Men's Bible

Το να πιστέψεις στον εαυτό σου δεν έχει νόημα. Χρειάζεται και δουλειά

Το να πιστέψεις στον εαυτό σου δεν έχει νόημα. Χρειάζεται και δουλειά

«Αν δεν πιστέψεις εσύ στον εαυτό σου, τότε ποιος θα το κάνει;»

Συμφωνώ, είναι μια καλή ερώτηση. Μια ερώτηση, μια φράση που έχει ειπωθεί από αμέτρητους ομιλητές, έχει γραφτεί σε άπειρα motivation quotes και έχει αναφερθεί σε χιλιάδες βιβλία self help.

Πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου! Προσποιήσου μέχρι να τα καταφέρεις!

Το πρόβλημα όμως είναι πως πρόκειται για βλακείες.

Όσοι «το ‘χουν» δεν χρειάζεται να πιστέψουν στον εαυτό τους. Δεν χρειάζεται να προσποιηθούν. Έχουν αποδείξεις.

Βλέπεις έναν πετυχημένο τραγουδιστή ή ηθοποιό. Που οφείλεται η μεγάλη του άνοδος; Από πού αντλεί πίστη για τον εαυτό του;

Μα από τη δουλειά που έχει ρίξει σε όλη του τη ζωή.  Έχει αφιερώσει ατελείωτες ώρες στο αντικείμενό του. Αυτό όμως είναι κάτι που το ξεχνάμε. Κόψε τις δικαιολογίες: 4 Μύθοι του Ανδρικού Στιλ που πρέπει να πάψεις να πιστεύεις πιστέψεις στον εαυτό

Χρειάζεται να ρίξεις και δουλειά

Συχνά παίρνω μηνύματα από φίλους του site που επιθυμούν να κάνουν μεγάλα πράγματα. Κάτι καλλιτεχνικό, μια μεγάλη επιχειρηματική ιδέα. Και είναι σίγουροι ότι θα είναι επιτυχία.

Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση είναι το πάνω σε τι βασίζουν αυτή την πεποίθησή τους: σε τίποτα. Απλά εύχονται και ελπίζουν η ιδέα τους και η προσπάθειά τους να πάει καλά.

Δεν έχουν κάνει αρκετή δουλειά στο αντικείμενο. Μερικοί δεν έχουν ξεκινήσει καν.

Πιστεύουν ότι η επιτυχία τους ορίζεται από τη μοίρα, όταν στην πραγματικότητα, η επιτυχία και η αυτοπεποίθηση έρχεται από την προσπάθεια και τα αποτελέσματα. Με σταδιακά βήματα καθώς έρχονται σιγά σιγά οι πρώτες ενδείξεις.

Αυτό ισχύει ακόμα και στο μπάσκετ. Στηριζόμενοι σε όσα έχουν κάνει στην προπόνηση, στηριζόμενοι στα στατιστικά τους, οι παίκτες έχουν μια αίσθηση των πιθανοτήτων για κάθε σουτ τους.

Όταν ρίχνουν ένα μακρινό τρίποντο υπό πίεση δεν περιμένουν το θαύμα, αλλά είναι κάτι που γνωρίζουν ότι το έχουν ξανακάνει και ότι έχουν x% πιθανότητες επιτυχίας και αυτή τη φορά.

Όταν άφησα μια αρκετά καλοπληρωμένη δουλειά για να ασχοληθώ full time με το Men’s Bible, δεν ήμουν σίγουρος ότι θα τα καταφέρω. Που μπορούσα να το στηρίξω;

Μα σε ενδείξεις που δείχνουν τα ίχνη της επιτυχίας. Είχα κάνει σπουδές στην ψυχοθεραπεία, ήδη βοηθούσα άνδρες να γίνουν καλύτεροι στην επικοινωνία, έβγαινα και ο ίδιος και δοκίμαζα πράγματα και έβλεπα αποτελέσματα.

Θες να πατήσεις γερά στα πόδια σου; Δες εδώ 

Ο τρόπος να πιστέψεις στον εαυτό σου περνάει από τα αποτελέσματα

Πίστεψε με είναι μεγάλη η χαρά του να βλέπεις τα αποτελέσματα  των κόπων σου, τα επιτεύγματα που έρχονται σιγά σιγά και βήμα βήμα. Του να βλέπεις αυτό που δημιούργησες και να σκέφτεσαι: «μα από πού ήρθε αυτό;».

Και η απάντηση να είναι ότι ήρθε από εσένα και τους κόπους σου. Όχι επειδή γεννήθηκες με αυτό, όχι επειδή σου δόθηκε, αλλά επειδή το δημιούργησες από το πουθενά.

Αυτό είναι ένα συναίσθημα που πρέπει να το κερδίσεις. Δεν έχει νόημα να το προεξοφλήσεις, να το κλέψεις, να το ισχυριστείς. Αυτό σε γδύνει από όλη την χαρά της πραγματικότητας.

Δεν μπορείς να ζεις μόνο με την ελπίδα. Η ελπίδα δεν είναι στρατηγική για να κάνεις τη δική σου επιχείρηση, να βρεις μια σύντροφο που να ταιριάζετε. Δεν είναι κάτι πάνω στο οποίο μπορείς να στοιχηματίσεις την καριέρα σου ή τη ζωή σου.

Είναι η συνταγή για τέλεια αποτυχία.

Είναι πολλά τα παραδείγματα πολιτικών που δεν άκουγαν τους ειδικούς, τους συμβούλους τους και στηρίχτηκαν στην πίστη, στην ελπίδα, στη σιγουριά του ότι εκείνοι ξέρουν.

Μην παρασύρεσαι από την τύχη και την ελπίδα. Κάποιος μπορεί να πηδήξει από τον γκρεμό και να επιζήσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ήταν καλή ιδέα. Απλά σημαίνει ότι αν αναθαρρήσει και το ξανακάνει, πιθανότητα θα είναι το τέλος.

Άρα εσύ τι θέλεις; Ποιους ακολουθείς; Τους τζογαδόρους ή αυτούς που κάνουν πράγματα;

Όσο τρελό κι αν ακούγεται δεν χρειάζεται να «πιστέψεις στον εαυτό σου». Δεν είναι αυτό που σε κρατάει πίσω. Το αν πιστεύεις ότι μπορείς ή δεν μπορείς να κάνεις κάτι είναι πολύ λιγότερο σημαντικό από το αν μπορείς ή δεν μπορείς πραγματικά να το κάνεις.

Χρειάζεται μόνο να βρεις τις ενδείξεις που σου δείχνουν ότι μπορείς. Να κάνεις τη δουλειά που υποστηρίζει για το τι είσαι ικανός.

Και έτσι θα μπορείς να προχωράς με σιγουριά και όχι στην τύχη.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!