Φτάσε στο Peak σου: Το Σώμα δεν είναι μόνο για το φαίνεσθε - Men's Bible

Φτάσε στο Peak σου: Το Σώμα δεν είναι μόνο για το φαίνεσθε

Φτάσε στο peak σου: Το σώμα δεν είναι μόνο για το φαίνεσθε

Είναι πολλά τα κλισέ που ακούγονται γύρω από το σώμα μας. «Οι γυναίκες θέλουν μπρατσαράδες», «Αν έχω καλό σώμα, θα με θέλουν περισσότερες» και πάει λέγοντας και για να λέμε του στραβού το δίκιο, αν το σώμα σου είναι δουλεμένο, σίγουρα θα παίξει ρόλο στο φλερτ.

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές σε αυτό το θέμα και φυσικά το καλογυμνασμένο σώμα είναι προσόν, ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που θα κάνει μία γυναίκα να σε θέλει. Υπάρχουν πολλοί άντρες που ενώ έχουν ωραίο σώμα, εξακολουθούν να δυσκολεύονται στο φλερτ και εκεί γίνεται ξεκάθαρο ότι παίζει μεγάλο ρόλο ο ψυχολογικός τομέας.

Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει και να αμελείς το σώμα σου.

Νους υγιείς εν σώματι υγιεί

Πολλές φορές απορώ γιατί ενώ η σοφία και η γνώση υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων, εμείς επιλέγουμε να την αγνοούμε. Ένα υγειές σώμα θα κάνει πολλά περισσότερα από να μας φέρει γυναίκες – που φυσικά και το θέλουμε κι αυτό. Η ισορροπία ανάμεσα στην καλή φυσική κατάσταση και την καλή πνευματική κατάσταση, είναι όχι μόνο σημαντική αλλά και απαραίτητη.

Το σώμα και το πνεύμα είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Όταν το σώμα σου είναι παρατημένο στη μοίρα του, το πνεύμα ακολουθεί και η διάθεση σου γίνεται χειρότερη και ειδικά με τον τρόπο ζωής που έχουμε οι περισσότεροι, αυτό γίνεται πιο έντονο.

Το Σώμα σου και η Διατροφή σου

Η σωστή διατροφή είναι κρίσιμος παράγοντας που επηρεάζει άμεσα το πώς αισθανόμαστε. Η χημεία, το junk food, οι λάθος ώρες που τρώμε, έχουν άμεση επίδραση στη διάθεσή μας.

Αν φάμε αργά το βράδυ, θα επηρεαστεί ο ύπνος μας και κατ’ επέκταση, η επόμενη ημέρα μας θα είναι αρκετά πιο δύσκολη, άσε που μεγαλώνει η πιθανότητα για παχυσαρκία. Το junk food και όλες οι χημικές παρεμβάσεις, επηρεάζουν τον κύκλο του εντέρου -κάτι που σίγουρα θα επηρεάσει την διάθεσή μας.

Οι κακοί υδατάνθρακες που περιλαμβάνονται στο λευκό ψωμί, στα γλυκά, στις σφολιάτες και γενικά στα λευκά αρτοσκευάσματα, θα επηρεάσουν το σώμα σου και το μυαλό σου καθώς δεν σου προσφέρουν την «καλή» ενέργεια που θα σου προσφέρουν άλλες τροφές.Τα πάντα είναι δική σου Επιλογή, Ο μόνος τρόπος να αφανίσεις μια Κακή Συνήθεια, Ο σωστός δρόμος προς την Αυτοπειθαρχία περνάει από εσένα, Φτάσε στο peak σου: Το σώμα δεν είναι μόνο για το φαίνεσθε,

Το Σώμα σου και το Κάπνισμα

Φυσικά και το κάπνισμα θα έχει αρνητική επίδραση στην πνευματική σου κατάσταση. Όσο κι αν πιστεύεις ότι ένα τσιγάρο θα σε χαλαρώσει ή θα σε βοηθήσει στην χώνευση – που δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που να το στηρίζει αυτό, ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Σε κλινικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, έχει διαπιστωθεί ότι το κάπνισμα επιδρά άμεσα στην παραγωγή ντοπαμίνης τους οργανισμού. Παρόλο που η νικοτίνη αυξάνει την έκκριση ντομαπίνης, ταυτόχρονα απενεργοποιεί τον φυσικό μηχανισμό του εγκεφάλου που την παράγει. Σε βάθος χρόνου αυτό θα κάνει κάποιον να αισθάνεται ότι μόνο με το τσιγάρο γίνεται πιο χαρούμενος.

Το Σώμα σου και το Αλκοόλ

Πολλοί γιατροί λένε ότι ένα ποτήρι κρασί την ημέρα είναι καλό για την υγεία σου και δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω σε αυτό. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ένα ποτήρι κρασί όμως και στο κατεβάζω ένα μπουκάλι ουίσκι, απλά γιατί μπορώ.

Η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει άμεσα – και όχι με καλό τρόπο, πάρα πολλές από τις σωματικές μας λειτουργίες. Εγκέφαλο, νεφρά, συκώτι, έντερο και πάει λέγοντας. Μία βραδιά κραιπάλης, θα χρειαστεί άλλη μία μέρα ανάκαμψης και σε βάθος χρόνου μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στον οργανισμό μας.

Αγάπησε την Άθληση

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να αισθάνεσαι το σώμα σου ζωντανό, δυνατό, ελαστικό και υγειές.

Σκέψου το λίγο. Η ζωή που κάνουμε στις πόλεις είναι καθαρά καθιστική. Οκτώ με δέκα ώρες καθόμαστε μπροστά σε έναν υπολογιστή, σε μία αφύσικη στάση για το σώμα, έπειτα περνάμε δύο ώρες μέσα στο αυτοκίνητο και μετά καταλήγουμε στον καναπέ του σαλονιού μας, μέχρι να νυστάξουμε και να πάμε για ύπνο.

Που και που, καθόμαστε και σε ένα καφέ.

Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι σχεδιασμένο για να κάθεται. Έχει σχεδιαστεί για να βρίσκεται σε κίνηση, σε δράση. Αποδεδειγμένα, η άσκηση κάνει καλό και στους ενήλικες και στα παιδιά. Συμβάλει στην παραγωγή ντοπαμίνης, που θα σε κάνει να αισθάνεσαι χαρούμενος και δίνει στο σώμα σου την απαραίτητη ώθηση για να λειτουργήσεις μέσα στην ημέρα.

Σκέψου το σαν το μεταφορικό μέσο της ζωής. Όσο περισσότερο το φροντίζεις τόσο πιο άνετα και για πιο πολλά χρόνια θα σε πηγαίνει.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, η καλή φυσική κατάσταση δεν έχει να κάνει μόνο με το αν οι κοιλιακοί σου διαγράφονται στο μπλουζάκι σου, ούτε με τους πρησμένους δικέφαλους σου. Όσο πιο καθαρό και δυνατό είναι το σώμα σου, τόσο πιο καθαρό και δυνατό θα είναι και το πνεύμα σου.

Φρόντισέ το για να σε φροντίσει και οι γυναίκες θα έρθουν.

Θες να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου και να φτάσεις το peak σου στην επικοινωνία; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!