3 Λόγοι που το «Να είσαι ο Εαυτός σου» είναι η Χειρότερη Συμβουλή - Men's Bible

3 Λόγοι που το «Να είσαι ο Εαυτός σου» είναι η Χειρότερη Συμβουλή

3 Λόγοι που το «Να είσαι ο Εαυτός σου» είναι η χειρότερη συμβουλή

Το 1/6 των ανδρών που ανοίγονται και εκμυστηρεύονται σε άλλους τους ερωτικούς προβληματισμούς τους, λαμβάνουν πίσω μια πρακτική συμβουλή. Μια συμβουλή η οποία μπορεί να είναι σωστή, μπορεί να είναι λάθος αλλά κατά κάποιον τρόπο δείχνει σε αυτόν που απορεί για το τί να κάνει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Τα υπόλοιπα 5/6 αυτών, απλά ακούν ένα «να είσαι ο εαυτός σου».

Οκ, ίσως οι αναλογίες και τα ποσοστά να μην είναι ακριβώς έτσι, αλλά λίγο πολύ καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Το «να είσαι ο εαυτός σου» είναι η πιο κλισέ συμβουλή στην ιστορία των συμβουλών.

Αν υπήρχε αγώνισμα για το ποια συμβουλή έχει ειπωθεί περισσότερες φορές τότε το «να είσαι ο εαυτός σου» θα έπρεπε να πάρει και χρυσό, και ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο.

Στατιστικά λοιπόν, είμαι σίγουρος πως κι εσύ το έχεις ακούσει κάμποσες φορές στη ζωή σου. Πολύ πιθανό μάλιστα να το έχεις πει κι εσύ σε κάποιον άλλο. Το θέμα όμως είναι, πόσο χρήσιμη συμβουλή είναι και αν όντως σε βοηθάει να ξεπεράσεις τους ερωτικούς προβληματισμούς σου.

Τα θετικά του «Να είσαι ο εαυτός σου»

Δεν είναι τυχαίο που η συμβουλή αυτή είναι τόσο δημοφιλής .

Όπως όλα τα πράγματα που επαναλαμβάνονται τόσες πολλές φορές και καταλήγουν να είναι κλισέ, έτσι κι εδώ υπάρχει αξία και χρησιμότητα πίσω απ’ αυτή τη φράση.

Το «να είσαι ο εαυτός σου» τονίζει την ανάγκη να παραμείνεις αυθεντικός και να μην καταφεύγεις σε περιττές κινήσεις εντυπωσιασμού.

Είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα της υπερβολής όταν σε ενδιαφέρει κάποια. Θες την αποδοχή της, θες να την κάνεις να ενδιαφερθεί και στην πορεία να το πετύχεις αρχίζεις να φέρεσαι με τρόπο μη αυθεντικό.

Το άλλο θετικό μήνυμα πίσω απ’ αυτή τη συμβουλή είναι πως αναδεικνύει τη σημασία του να είσαι άνετος και χαλαρός.

Πράγματι είναι πιο χρήσιμο να είσαι ψύχραιμος και να εκπέμπεις ηρεμία, απ’ το να πεις / κάνεις κάτι ωραίο ενώ είσαι σουπερ αγχωμένος.

Αν βγάζεις προς τα έξω αυτοπεποίθηση και σιγουριά και νιώθεις καλά με εσένα, οι πιθανότητες επιτυχίας σου πολλαπλασιάζονται ακόμα και αν δεν έχεις την τέλεια ατάκα ή το ιδανικό πλάνο φλερτ.

Το μήνυμα λοιπόν που εμπεριέχει ως συμβουλή το «να είσαι ο εαυτός σου» είναι σωστό.

Παρ’ όλα αυτά όμως, είναι και κακή συμβουλή.

Και τα αρνητικά

#1 Είναι μια κλισέ και αόριστη συμβουλή

Το πρώτο βασικό μειονέκτημα είναι η αοριστία και η ασάφεια του «να είσαι ο εαυτός σου».

Πρόκειται για μια συμβουλή η οποία είναι πολύ γενική και η οποία σε κάποιες περιπτώσεις δεν προσφέρει τίποτε. Ειδικά αν ο άλλος είναι σχετικά «άβγαλτος» και χωρίς ιδιαίτερες εμπειρίες.

Δε σου δίνει κάποια κατεύθυνση για το τι μπορείς να κάνεις ούτε σε βοηθάει να αποφασίσεις τι να κάνεις για να φλερτάρεις την κοπέλα που σου αρέσει.

Αντίθετα μπορεί να σε μπερδέψει περισσότερο με αποτέλεσμα να αγχωθείς ακόμα πιο πολύ και να αποφασίσεις πως είναι καλύτερο να μην κάνεις τίποτα.

#2 Σε κάνει να νιώθεις ότι δε σε ακούν πραγματικά

Το δεύτερο μεγάλο μειονέκτημα είναι πως, όπως και με όλες τις κλισέ απαντήσεις, σε κάνει να νιώθεις ότι οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τα συναισθήματα σου.

Ακριβώς επειδή τα λόγια μοιάζουν να βγαίνουν αυτόματα απ’ τα χείλη των άλλων και ακριβώς επειδή ως συμβουλή είναι υπερβολικά γενική και ασαφής, νιώθεις ότι αυτός στον οποίο εκμυστηρεύεσαι τους ερωτικούς προβληματισμούς σου δε σε ακούει πραγματικά.

Δε συναισθάνεται το άγχος σου, την αγωνία σου και την αμφιβολία που νιώθεις για τον εαυτό σου. Απλά απαντάει με έναν τυπικό τρόπο για να μπορεί να λέει ότι σου έδωσε μια συμβουλή.Πως να ζεις μια Ζωή που ελκύει Γυναίκες, 3 Λόγοι που το «Να είσαι ο Εαυτός σου» είναι η χειρότερη συμβουλή

#3 Σε οδηγεί να πιστέψεις πως δεν υπάρχει λόγος για αυτοβελτίωση

Το τρίτο και το πιο θανάσιμο απ’ όλα τα μειονεκτήματα, είναι πως σε οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δε χρειάζεται να αλλάξεις/βελτιώσεις τον εαυτό σου.

Αν πρέπει «να είσαι ο εαυτός σου» και κάθε φορά που επιδιώκεις να κάνεις κάποια αλλαγή (στο στιλ, στον τρόπο που επικοινωνείς ή στον τρόπο που φέρεσαι) βγαίνεις απ’ τη ζώνη άνεσης σου και νιώθεις ότι «δεν είσαι εσύ αυτός», τότε θα καταλήξεις να απορρίπτεις εσύ ο ίδιος τις προσπάθειες σου να γίνεις καλύτερος.

Το θέμα όμως είναι πως ναι μεν οφείλεις να είσαι αυθεντικός στο φλερτ και να δείχνεις τον πραγματικό σου εαυτό, χρειάζεται όμως να βγάλεις προς τα έξω τον καλύτερο σου εαυτό.

Να είσαι ο εαυτός σου αλλά να συνεχίσεις να εξελίσσεσαι και να πειραματίζεσαι. Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Θέλεις πρακτικές συμβουλές και εκπαίδευση γύρω απ’ το φλερτ και την επικοινωνία; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!