3 Συμβουλές για να υιοθετήσεις στα σίγουρα Νέες Συνήθειες - Men's Bible

3 Συμβουλές για να υιοθετήσεις στα σίγουρα Νέες Συνήθειες

Αλλάζοντας πραγματικά: Πώς να δημιουργήσεις νέες συνήθειες, 3 Συμβουλές για να υιοθετήσεις στα σίγουρα νέες συνήθειες, Η καθημερινότητά σου παράγει θετική ενέργεια;

Είσαι ό,τι επανειλημμένως κάνεις και γι’ αυτό ο καλύτερος τρόπος να αλλάξεις και να βελτιώσεις τον εαυτό σου είναι να υιοθετήσεις συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις. Γιατί ξέρω ότι θες να υιοθετήσεις στα σίγουρα νέες συνήθειες.

Όμως πόσες φορές είπες ότι από αύριο θα ξεκινήσεις τη χ ή την ψ συνήθεια και μετά από ένα διάστημα διαπιστώνεις ότι δεν μπόρεσες να μείνεις πιστός στο πρόγραμμα σου;

Αν και ακούγεται απλό, στην πραγματικότητα το να αλλάξεις συνήθειες δεν είναι και τόσο εύκολο.

Διάφοροι ψυχολογικοί μηχανισμοί μας εμποδίζουν να αλλάξουμε συνήθειες που ενώ μπορεί να μην μας εξυπηρετούν και να μας σαμποτάρουν, μας προσφέρουν όμως ένα επίπεδο άνεσης και ευχαρίστησης.

Αντίθετα οι νέες συνήθειες που θέλουμε να υιοθετήσουμε και οι οποίες είναι περισσότερο ευεργετικές, συχνά μας προκαλούν δυσφορία. Τουλάχιστον στην αρχή.

Έτσι καταλήγουμε να ξεκινάμε μεν μια προσπάθεια, πχ, να πηγαίνουμε τακτικά γυμναστήριο ή να μιλάμε με περισσότερο κόσμο, όμως ακριβώς επειδή οι συμπεριφορές αυτές μας βγάζουν απ’ τη ζώνη άνεσης μας, μετά από ένα διάστημα σταματάμε την προσπάθεια και επιστρέφουμε στον γνώριμο τρόπο λειτουργίας μας.

Ευτυχώς υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν να μείνεις πιστός στο νέο πρόγραμμα που θες να ακολουθήσεις και να υιοθετήσεις στα σίγουρα τις νέες συνήθειες που θες να αποκτήσεις.

Στόχευσε στην επανάληψη, όχι στην τελειότητα

Ό,τι συνήθεια και αν έχεις βάλει στόχο να υιοθετήσεις, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα ξεφύγεις απ’ το πλάνο σου. Αυτό είναι φυσιολογικό και αναπόφευκτο. Η πορεία προς την αλλαγή δεν είναι μια ευθεία γραμμή αλλά έχει αρκετές διακυμάνσεις.

Το πως όμως θα αντιμετωπίσεις αυτές τις διακυμάνσεις είναι που θα κάνει και τη διαφορά.

Οι περισσότεροι το χάνουν γιατί τιμωρούν τον εαυτό τους κάθε φορά που ξεφεύγουν απ’ το πρόγραμμα που θέλουν να ακολουθήσουν με αποτέλεσμα να τον αποθαρρύνουν να συνεχίσει.

Όμως αυτό που πρέπει να κάνεις για να υιοθετήσεις στα σίγουρα νέες συνήθειες είναι να το πάρεις χαλαρά. Είναι οκ αν έχασες μια προπόνηση στο γυμναστήριο. Είναι οκ αν έφαγες ένα σακουλάκι πατατάκια αντί να ακολουθήσεις το πρόγραμμα του διατροφολόγου.

Είναι φυσιολογικό. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να μην σπας την αλυσίδα δύο φορές συνεχόμενα. Με απλά λόγια, προσπάθησε να μην ξεφύγεις απ’ το πρόγραμμα δεύτερη φορά συνεχόμενα.

Ακόμα όμως και αν έχασες πέντε προπονήσεις σερί γιατί ένιωθες πολύ κουρασμένος ή χάλασες για μια εβδομάδα τη διατροφή σου και δεν ακολούθησες το πλάνο του διατροφολόγου, πάλι αυτός δεν είναι λόγος να τα παρατήσεις.

Να θυμάσαι πως όταν θέλεις να υιοθετήσεις μια νέα συνήθεια, ο βασικός σου στόχος είναι να είσαι όσο πιο συνεπής γίνεται και όχι να το κάνεις όσο πιο καλά ή τέλεια γίνεται.

Για να υιοθετήσεις στα σίγουρα νέες συνήθειες, ξεκίνα με υπερβολικά μικρά βήματα

Θέλεις να πηγαίνεις για τρέξιμο τέσσερεις φορές την εβδομάδα; Φόρα τη φόρμα σου, δέσε τα αθλητικά σου και βγες για έναν μικρό περίπατο γύρο απ’ το τετράγωνο που μένεις. Αυτό μόνο, τίποτα άλλο.

Την επόμενη ημέρα επανάλαβε τη διαδικασία και πήγαινε περπατώντας μέχρι το πιο κοντινό πάρκο.

Την επόμενη, πήγαινε περπατώντας μέχρι το πιο κοντινό πάρκο και περπάτα για δέκα λεπτά μέσα στο πάρκο.

Κάνε το και θα διαπιστώσεις πως έχεις ήδη κάνει το 80% αυτών που χρειάζεται να κάνεις για να υιοθετήσεις τη συνήθεια να πηγαίνεις για τρέξιμο τέσσερεις φορές την εβδομάδα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να φτάσεις το 100% είναι να αρχίσεις σταδιακά να επιταχύνεις όσο βρίσκεσαι μέσα στο πάρκο και από χαλαρό περπάτημα να αρχίσεις να τρέχεις.

Αυτός είναι και ο πιο απλός τρόπος να υιοθετήσεις οποιαδήποτε συνήθεια, όσο δύσκολη και αν φαντάζει αρχικά. Ξεκίνα με υπερβολικά μικρά βήματα, τόσο μικρά που είναι αδύνατον να σου φανούν δύσκολα, και σταδιακά αύξανε τη δυσκολία.Ο μόνος τρόπος να αφανίσεις μια Κακή Συνήθεια, 3 Συμβουλές για να υιοθετήσεις στα σίγουρα νέες συνήθειες

Υιοθέτησε πρώτα τη συνήθεια και έπειτα σκέψου πως να την κάνεις καλύτερα

Όταν στοχεύεις στο να υιοθετήσεις στα σίγουρα νέες συνήθειες ο στόχος σου πρέπει να είναι απλώς η συμπεριφορά που θες να αυτοματοποιήσεις.

Ξέρω ότι ίσως ακούγεται χαζό ή και υπερβολικό αλλά είναι σούπερ σημαντικό. Επικεντρώσου απλά στο να δώσεις το παρόν. Ξέχνα την απόδοση, το πόσο καλά θα το κάνεις και αν το κάνεις με τον ιδανικό τρόπο.

Αν θέλεις να πηγαίνεις τακτικά σε γυμναστήριο, στόχευσε αρχικά απλά να πατάς το πόδι σου εκεί. Και ας κάνεις μόνο δέκα λεπτά διάδρομο.

Και αφού συνηθίσεις λίγο, τότε μπορείς να κοιτάξεις το πως θα φτιάξεις ένα καλύτερο πρόγραμμα προπόνησης. Όμως στην αρχή, το πιο βασικό και το πιο δύσκολο είναι το να πας. Και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθείς.

Θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!