Ζήσε μια Ενδιαφέρουσα Ζωή - Men's Bible

Ζήσε μια Ενδιαφέρουσα Ζωή

Ζήσε μια Ενδιαφέρουσα Ζωή

Όταν ξεκινούσα το ταξίδι μου στο φλερτ, έλαβα μια πραγματικά πολύ καλή συμβουλή. Μου είπαν: Αν θες να γίνεις καλός με τις γυναίκες, ζήσε μια ενδιαφέρουσα ζωή.

Και είχαν δίκιο. Η ενδιαφέρουσα ζωή και οι ενδιαφέρουσες εμπειρίες είναι αυτές που μας κάνουν να έχουμε ενδιαφέρον ως άνθρωποι.

Και δεν χρειάζεται να αποτελείται η ζωή μας από «σπουδαίες» εμπειρίες, αρκεί αυτές να μας μαθαίνουν πράγματα και να μας ανοίγουν τα μάτια.

Μη νομίσεις ότι το ανωτέρω περιορίζεται στο φλερτ. Συζητούσα πρόσφατα με έναν φίλο που είναι στέλεχος Ανθρωπίνου Δυναμικού και μου έλεγε πόσο ανέμπνευστα είναι τα βιογραφικά των περισσότερων σήμερα: Αποφοίτησε από το τάδε πανεπιστήμιο, έκανε το δείνα μεταπτυχιακό, μετά έκανε πρακτική στην Χ εταιρεία, ξέρει πολύ καλά αγγλικά και υπολογιστές.

Μπορείς να φτιάξεις ένα template, μου είπε, και απλά να αλλάζεις το όνομα και τον τίτλο του πτυχίου.

Αν όμως θες να γίνεις καλός στο φλερτ ή καλός συγγραφέας ή καλό στέλεχος ή καλός ηγέτης ή καλός γονιός πρέπει πρώτα απ’ όλα να καταλάβεις τον κόσμο. Πρέπει να ζήσεις εμπειρίες. Να ζήσεις δυσκολίες από πρώτο χέρι. Να πάρεις ρίσκα. Να κάνεις πράγματα.

Χωρίς αυτά, όχι μόνο γίνεσαι βαρετός, αλλά και απομονώνεσαι και αποχαυνώνεσαι.

Οπότε ζήσε μια ενδιαφέρουσα ζωή.

Για να γίνεις ενδιαφέρων στο φλερτ, δες εδώ

Πως ζεις όμως μια ενδιαφέρουσα ζωή;

Να ξέρεις ότι η ζωή πάντα σου παρουσιάζει ευκαιρίες. Ο δρόμος διασταυρώνεται με το δάσος και έχουμε επιλογή. Τον ασφαλή δρόμο και τον επικίνδυνο δρόμο. Τον δρόμο που πληρώνει πολλά και τον δρόμο που διδάσκει πολλά. Τον δρόμο που οι άνθρωποι καταλαβαίνουν και τον δρόμο που δεν αντιλαμβάνονται. Τον δρόμο που αποτελεί πρόκληση και τον δρόμο που αποτελεί συνήθεια.

Είναι το αθροιστικό αποτέλεσμα από αυτές τις επιλογές που οδηγεί σε μια ζωή που αξίζει να ζήσεις και να γράψεις για αυτήν. Το άτομο που διαλέγει ασφάλεια, συνήθεια, τα ίδια με όλους τους άλλους, τη οπτική θα αποκομίσει που θα του επιτρέψει να είναι μοναδικός, ξεχωριστός και πιο σοφός από τους άλλους; Το άτομο που ποτέ δεν ρισκάρει τι ελπίζει να κερδίσει;

Αναμφίβολα θα πρόκειται για έναν δύσκολο δρόμο. Θα υπάρξει αποτυχία. Θα υπάρξει πόνος. Θα οικτίρεις τον εαυτό σου πολλές φορές. Ειδικά όταν παλιοί γνωστοί θα έχουν ωραία σπίτια ή αναγνώριση. Όταν θα παλεύεις με θηρία, θα ζηλέψεις αυτό που φαίνεται να είναι το εύκολο μονοπάτι. Θα ευχηθείς, ορισμένες φορές, να το είχες πάρει και εσύ.

Όμως θυμήσου, όλα αυτά αθροίζονται και μαζεύονται. Βάζεις κόπο και δουλειά. Σηκώνεις βάρη. Φτιάχνεις τη ζωή σου. Ζήσε μια Ενδιαφέρουσα Ζωή

Κι ο ίδιος στη ζωή μου, έχω αποτύχει. Έχω ταξιδέψει. Τα έχω παρατήσει. Έχω ξεκινήσει επιχειρήσεις. Έχω κάνει λεφτά, έχω χάσει λεφτά. Έχω γνωρίσεις καλούς ανθρώπους, έχω γνωρίσει κακούς ανθρώπους. Βρέθηκα σε δωμάτια που έγιναν σημαντικά πράγματα. Είδα από κοντά την ανικανότητα, όπως και την ανωτερότητα. Έχω περάσει από πόνο κι από απώλεια. Έχω κάνει λάθη. Έχω ζήσει την διάψευση. Έχω ζήσει την έκπληξη.

Όλα αυτά τελικά τα αντιμετώπισα σαν υλικό. Όλα είχαν κάποιο σκοπό, όλα αποτέλεσαν έναν πηλό που μπορούσα να διαμορφώσω σε κάτι καινούριο.

Κι εσένα ότι συμβαίνει στη ζωή σου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάτι χρήσιμο, είτε είναι για τη σχέση σου, είτε για τη δουλειά, είτε ως μια εμπειρία που σε εμπλούτισε με κάποιο τρόπο. Τα πάντα είναι υλικό. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Είτε είσαι παίκτης του μπάσκετ, δικηγόρος, φυσικός, αστυνομικός.

Τα θέματα που είχαμε με τους γονείς μας γίνονται μαθήματα που μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας. Ένας τραυματισμός που μας καθηλώνει στο κρεβάτι γίνεται ο λόγος να κάτσουμε να σκεφτούμε τη ζωή μας και το που πηγαίνει. Αυτά τα εμπόδια γίνονται ευκαιρίες. Αυτές οι εμπειρίες και αποτυχίες και πειραματισμοί και αναποδιές και ανακαλύψεις μετατρέπονται σε αυτό που λέμε εύρος πνεύματος.

Γιατί η ικανότητά σου να παίρνεις γνώση και δεξιότητες και να τις εφαρμόζεις σε ένα πρόβλημα ή περίσταση που δεν έχεις ξαναζήσει, εξαρτάται από την ποικιλία των καταστάσεων που έχεις αντιμετωπίσει. Κι αυτό έχει εφαρμογή είτε μιλάμε για ποδόσφαιρο, είτε για μαθηματικά. Καθώς μεγαλώνει το εύρος των εμπειριών σου, αναγκάζεσαι να σχηματίζεις ευρύτερα νοητικά μοντέλα, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις με ευελιξία σε νέες καταστάσεις.

Κάπως έτσι βρίσκουμε και νόημα και ευχαρίστηση. Ο τρόπος που βλέπουμε τον εαυτό μας ορίζεται από το σύνολο των προηγούμενων εμπειριών μας. Για αυτό χρειάζεται να κάνουμε πράγματα στη ζωή μας.

Και έτσι είναι ωραίο να ζούμε. Θέλουμε να είμαστε οι καλλιτέχνες που μετατρέπουν τον πόνο και την απογοήτευση σε ομορφιά. Θέλουμε να είμαστε οι εργαζόμενοι που μετατρέπουν μια δυσκολία σε ευκαιρία για προαγωγή. Θέλουμε να είμαστε τα άτομα που παίρνουν τις δικές τους εμπειρίες και τις μετατρέπουν σε σοφία που μπορεί να διδαχθεί και να περάσει και σε άλλους.

Οπότε πήγαινε και ψάξε για καύσιμο. Διάλεξε τον πιο ενδιαφέροντα δρόμο.

Ζήσε μια ζωή που δεν είναι βαρετή. Ζήσε μια ενδιαφέρουσα ζωή.

Ο εαυτός σου (και ο κόσμος) θα σε ευχαριστούν για αυτό.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!