Πώς να Σταματήσεις να Συγκρίνεις τον Εαυτό σου με Άλλους - Men's Bible

Πώς να Σταματήσεις να Συγκρίνεις τον Εαυτό σου με Άλλους

Πώς να Σταματήσεις να Συγκρίνεις τον Εαυτό σου με Άλλους

Το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους σου στερεί τη χαρά και την ευτυχία. Δεν είναι εύκολο όμως να αποφύγεις τη ζωή των άλλων ανθρώπων. Πολλοί έχουν ξεχάσει πως ήταν η ζωή χωρίς τα social media, τα οποία εντείνουν όλο και περισσότερο αυτό το πρόβλημα.

Κάθε φορά που συνδέεσαι σε μια πλατφόρμα social media, είτε πρόκειται για το Facebook, είτε για το Instagram, βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τις επιτυχίες άλλων ανθρώπων. Ευτυχισμένες στιγμές και φαινομενικά τέλειες και έτσι αρχίζεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με αυτούς.

Μάθε να μην πέφτεις σε αυτή την παγίδα, του να νιώθεις μειονεκτικά και να συγκρίνεις τον εαυτό σου με κάθε άνθρωπο που πιστεύεις ότι περνάει καλύτερα από εσένα και υπερτερεί με κάποιο τρόπο. Παρακάτω υπάρχουν τρόποι με τους οποίους θα σταματήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους ώστε να αρχίσεις να τον αγαπάς.

#1 Μειώνεις την αυτοεκτίμηση σου, αν συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους

Το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους, συχνά σε κάνει να σκέφτεσαι πως η ζωή σου ή η κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι είναι γενικά λιγότερο ευνοϊκή από τη δική τους.

Μπορεί επίσης, να σε κάνει να υποτιμάς τα επιτεύγματα σου τις ικανότητες σου και ό,τι γενικά έχεις καταφέρει να πετύχεις.

Σε βάθος χρόνου, αυτό θα υπονομεύσει την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια σου, με αποτέλεσμα να απορρίψεις τον εαυτό σου.

#2 Χάνεις τον χρόνο σου, όταν συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους

Όταν συνεχώς συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους, εστιάζεις σε αυτά που δεν έχεις, και δεν εκτιμάς αυτά που έχεις ώστε να τα ενισχύσεις. Επιπλέον, η σύγκριση σημαίνει πως εστιάζεις σε έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία σχέση με εσένα.

Στην πραγματικότητα, η προσωπική του ζωή είναι τελείως διαφορετική από την δική σου, επομένως δεν είναι και πολύ λογικό να συγκρίνεις τον εαυτό σου με εκείνον. Επίσης, έχε κατά νου πως ο μόνος τρόπος να βελτιωθείς είναι εστιάζοντας στον εαυτό σου. Γιατί οι άλλοι είναι καλύτεροι από εμένα; Το αυτοκαταστροφικό μοτίβο της σύγκρισης στο φλερτ. συγκρίνεις τον εαυτό σου

#3 Συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους: Χρησιμοποίησε το ως έμπνευση

Χρησιμοποιήστε τη σύγκριση ως έμπνευση. Μόλις προσδιορίσεις τι είναι αυτό που θέλεις, μπορείς να σκεφτείς τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να το πετύχεις.

Αν είσαι περιτριγυρισμένος από εικόνες άλλων ανθρώπων που πετυχαίνουν πράγματα, είναι βέβαιο ότι θα αισθάνεσαι άσχημα, ειδικά αν δεν είσαι απολύτως σίγουρος για το τι θέλεις.

Αντί να επιτρέψεις στη σύγκριση να σε αποθαρρύνει και να σε κάνει να νιώθεις άσχημα με τον εαυτό σου, χρησιμοποίησε τη ως «καύσιμο» για να κυνηγήσεις τα όνειρα σου. Κάνε έναν γρήγορο απολογισμό του πού βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή και πού θα ήθελες να βρίσκεσαι στο μέλλον.

Προσπαθήστε να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να σκεφτείς τι θέλεις να πετύχεις. Πώς θέλεις να εξελιχθείς; Τι δραστηριότητες θα ήθελες να ξεκινήσεις;

#4 Πέρνα χρόνο με τον εαυτό σου

Όταν περνάς χρόνο με τον εαυτό σου μαθαίνεις πώς να λειτουργείς χωρίς να επηρεάζεσαι από άλλους ανθρώπους. Θα πρέπει να αποδεχτείς τον εαυτό σου και να μάθεις ότι αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι δεν χρειάζεται να γίνει σημείο αναφοράς σου.

Δοκίμασε να ταξιδέψεις μόνοι σου, να περάσεις χρόνο διαβάζοντας ή ακόμα και να περπατήσεις λίγο για να καθαρίσεις το κεφάλι σου. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος, αλλά θα σε βοηθήσει. Με αυτό τον τρόπο θα αρχίσεις να συμφιλιώνεσαι με τον εαυτό σου και να μην σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι.

Θες να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#5 Να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου και με τους γύρω σου

Στην εποχή μας υπάρχει πολλή κακεντρέχεια και τα social media σίγουρα δεν βοηθούν στο να εξαλειφθεί, αντιθέτως επικρατεί ζήλια και κρίνουμε τους πάντες, διότι δεν μπορούμε να έχουμε ότι εκείνοι.

Προσπάθησε να μην το κάνεις αυτό. Η καλοσύνη είναι μεταδοτική. Όσα περισσότερα κάνεις για άλλους ανθρώπους, τόσο περισσότερα θα θέλεις να κάνεις για τον εαυτό σου. Αυτό λειτουργεί αμφίδρομα.

Ξεκίνα να εστιάζεις στο να ζεις μια ουσιαστική ζωή και να τη γεμίζεις με θετικές και ευγενικές πράξεις. Με αυτό τον τρόπο, θα αρχίσεις να παρατηρείς ότι θα ασχολείσαι λιγότερο με άλλους ανθρώπους, θα σταματήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου και θα τον εκτιμάς περισσότερο.

#6 Εκτίμησε την διαφορετικότητα σου και σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου

Όλοι οι άνθρωποι γεννιόμαστε διαφορετικοί. Έχεις διαφορετικό τρόπο σκέψης, διαφορετικές εμπειρίες, διαφορετική προσωπικότητα από τους άλλους. Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση, εφόσον, κανένας δεν είναι τέλειος. Ξεκίνα να εκτιμάς την διαφορετικότητα σου.

Η διαφορετικότητα σου δίνει αξία. Να συγκρίνεις τον εαυτό σου μόνο με σένα. Εκτίμησε τις ικανότητες σου, τον τρόπο σκέψης σου, το ποιος είσαι και τι έχεις καταφέρει μέχρι τώρα. Αυτό θα σε κάνει να νιώσεις καλά με εσένα, χωρίς να υποτιμάς τους άλλους.

Αναγνώρισε ότι η πραγματική αληθινή αγάπη που πρέπει να βρεις στη ζωή σου είναι για τον εαυτό σου, διότι αν δεν μπορείς να δεχτείς και να αγαπήσεις τον εαυτό σου, χωρίς κριτική, δεν μπορείς πραγματικά να δώσεις αγάπη σε κανέναν άλλο.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!