Οι 3+1 κανόνες των SMS - Men's Bible

Οι 3+1 κανόνες των SMS

Οι 3+1 κανόνες των SMS

Ξέρω, ξέρω, της μίλησες, πήρες το τηλέφωνό της και τώρα αναρωτιέσαι τι sms να στείλεις. Ή μήπως καλύτερα να την καλέσεις στο τηλέφωνο; Για κάποιο λόγο η πρώτη επαφή μετά την αρχική γνωριμία δημιουργεί μεγάλο άγχος σε πολλούς άνδρες, ίσως γιατί νιώθουν ότι πρόκειται για μια ακόμη στιγμή που κρίνονται όλα: Θα φανεί αν η κατάσταση προχωράει ή αν η κοπέλα άλλαξε γνώμη.

Όπως και να έχει, υπάρχουν πάντα κάποια στάνταρ κανόνες που μπορείς να έχεις υπόψη, κυρίως προκειμένου να μην βάλεις κάποιο αυτογκόλ.

Κανόνας #1: Μην στέλνεις sms προκειμένου να αποφύγεις να μιλήσεις στο τηλέφωνο

Τα γραπτά μηνύματα δεν είναι εργαλείο για να αποφύγουμε μία τηλεφωνική συνομιλία. Το να μιλάς σε μια γυναίκα στο τηλέφωνό είναι σίγουρα πολύ πιο ελκυστικό από το να στέλνεις μηνύματα. Όπως βέβαια και το να βλέπεις κάποιον από κοντά είναι πολύ καλύτερο από το να μιλάτε απλώς στο τηλέφωνο.

Αν γνώρισες κάποια κοπέλα και σου έδωσε το τηλέφωνό της, η αμέσως επόμενη δουλειά σου είναι να κλείσεις ραντεβού. Είναι λιγότερες οι πιθανότητες να το πετύχεις αυτό μόνο μέσω γραπτών μηνυμάτων. Όχι ότι δεν γίνεται, κι εγώ και πολλοί από εσάς το έχετε κάνει, αλλά σίγουρα αν συνδυαστεί με τηλεφωνική επικοινωνία, οι πιθανότητες πολλαπλασιάζονται καθώς θα της είσαι πιο «οικείος».

Προσωπικά, πάντα προσπαθώ να τηλεφωνώ πριν καταφύγω σε SMS. Και αν δεν μου απαντήσει, δεν αφήνω μήνυμα στον τηλεφωνητή, αλλά στέλνω SMS. Μην προτιμάς όμως τα γραπτά μηνύματα από δειλία. Φέρσου αντρίκια, που λένε. Πάρε τηλέφωνο.

Για να έχεις τον σωστό κώδικα επικοινωνίας με τις γυναίκες, δες εδώ

Κανόνας #2: Φρόντισε τα SMS σου να προσφέρουν Αξία

Όπως θες να είσαι Άνδρας Αξίας, έτσι θες και τα μηνύματά σου να έχουν Αξία. Είναι απαραίτητο αυτό, αν δεν θέλεις να φανείς εντελώς …λιγούρης. Μην ρίχνεις το επίπεδο σε συνομιλία του στυλ: «Τι κάνεις;» ή «Κάνουμε κάτι απόψε;». Αυτά τα μηνύματα δεν θα σε πάνε πουθενά επειδή σε κάνουν να δείχνεις απελπισμένος. Δεν προκαλούν κανένα θετικό συναίσθημα από την άλλη πλευρά.

Δοκίμασε, ειδικά αν είστε στην αρχή, να σκεφτείς ότι το άλλο πρόσωπο πλήττει αυτή τη στιγμή στη δουλειά του. Σκέψου ότι ψάχνει κάτι που να φωτίσει τη μέρα της. Κάνε λοιπόν το μήνυμά σου να της φωτίσει τη μέρα. Να ένα δείγμα μηνύματος που και στην κοπέλα θα άρεσε και θα σε χαρακτήριζε πολύ θετικά, αν το έστελνες:

«Ας παίξουμε ένα παιχνίδι. Σου γράφω μία λέξη, κι εσύ μου γράφεις πίσω την πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό». Μην περιμένεις να σου απαντήσει, απλώς στείλε τη λέξη. Και κοίταξε να μην είναι σεξουαλικό υπονοούμενο, τουλάχιστον στην αρχή.

Μην στέλνεις άλλα βαρετά SMS

Κανόνας #3: Ποτέ μην το παρακάνεις με τα μηνύματα!

Μπορεί να μην μπορείς να σκεφτείς τίποτα πέρα από αυτήν, να την έχεις μόνιμα στο μυαλό σου, αλλά καλύτερα να μην της το δώσεις να το καταλάβει. Αν φανείς απελπισμένος μπορεί να τη διώξεις από κοντά σου. Ένα μήνυμα στείλε της και όχι άλλο μέχρι να σου απαντήσει. Αν δεν σου απαντήσει, να περιμένεις τουλάχιστον 24 ώρες μέχρι το επόμενο μήνυμα.

Φρόντισε να μεσολαβεί λίγος χρόνος μεταξύ των μηνυμάτων σας. Μην δίνεις την εντύπωση ότι η συνομιλία σας είναι το μόνο σημαντικό πράγμα στη ζωή σου (ακόμη και αν όντως είναι). Να θυμάσαι ότι όσο λιγότερο κολλημένος φαίνεσαι, όσο λιγότερο απελπισμένος, όσο πιο ακριβοθώρητος, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις. Αν όμως κι εκείνη απαντήσει γρήγορα, μην την αφήσεις να περιμένει. Αν της πάρει δέκα λεπτά, να σου πάρει και σένα τόσο. Αν επιλέξει να μην απαντήσει, περίμενε, όπως είπαμε, 24 ώρες μέχρι το επόμενο μήνυμα.

Bonus Κανόνας: Ο Νόμος της οικειότητας.

Μπορείς μέσω των γραπτών μηνυμάτων να εφαρμόσει το Νόμο της Οικειότητας (περισσότερα στο βιβλίο του Cialdini). Για παράδειγμα, με το που θα πάρεις τον αριθμό της, στείλε της αμέσως ένα μήνυμα, ενόσω είσαι ακόμα δίπλα της. Αυτό το άμεσο μήνυμα δημιουργεί ένα κλίμα οικειότητας και χαλαρής διάθεσης μεταξύ σας. Γράψε ας πούμε: «Τώρα έχεις τον αριθμό μου αλλά σου επιτρέπεται να μου τηλεφωνείς μονάχα μια φορά την ημέρα. Μην το παρακάνεις». Ή: «Ποιος είναι αυτός ο φοβερός τύπος δίπλα σου με το κινητό στο χέρι;»

Αν μετά από το μήνυμα αποθηκεύσει τον αριθμό και το όνομά σου, καταλαβαίνεις ότι ενδιαφέρεται πολύ. Και το κυριότερο, όταν της τηλεφωνήσεις αργότερα και εμφανιστεί το όνομά σου, θα έχετε ήδη καλλιεργήσει κάποια οικειότητα. Είναι πιο πιθανό να σηκώσει το τηλέφωνο αν δει το όνομά σου, παρά απλώς έναν άγνωστο αριθμό.

Και μετά θα είσαι έτοιμος για το ιδανικό πρώτο ραντεβού! 

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!