4 λάθος κινήσεις που κάνουμε πριν τον Χωρισμό - Men's Bible

4 λάθος κινήσεις που κάνουμε πριν τον Χωρισμό

4 λάθος κινήσεις που κάνουμε πριν τον Χωρισμό

Ένας χωρισμός δεν είναι μία απλή υπόθεση. Ειδικά σε μεγάλες σχέσεις που κρατάνε χρόνια η διαδικασία μπορεί να γίνει αρκετά επίπονη, μακρόσυρτη και αντιπαραγωγική.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν μία σχέση στο τέλος της. Το πιο συνηθισμένο είναι η ασυμφωνία χαρακτήρα και το γεγονός ότι κανείς δεν θέλει να κάνει υποχωρήσεις. Όσο εδραιώνεται η συνειδητοποίηση του χωρισμού, τόσο εστιάζουμε στα αρνητικά της σχέσης και έχουμε την τάση να προβλέπουμε τα κακώς κείμενα.

Ρωτάμε κάτι και περιμένουμε ότι θα λάβουμε αρνητική απάντηση ή γκρίνια. Ακόμα κι αν δεν γίνει αυτό, η σκέψη μας θα είναι στο «Μπα, πως το έπαθε και δεν γκρινιάζει;». Έτσι, τίποτα δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση. Το πρόβλημα ξεκινάει πολύ νωρίτερα, από την στιγμή που σταμάτησες ή που δεν ξεκίνησες καν να συζητήσεις αυτά που σε προβληματίζουν. Το ίδιο θέμα θα προκύψει και στον χωρισμό.

Λάθος κινήσεις που κάνουμε

Το κυριότερο λάθος που κάνουμε όταν θέλουμε να χωρίσουμε, είναι το ότι δεν το λέμε. Κοινώς, αποφεύγουμε το πρόβλημα ελπίζοντας ότι θα λυθεί από μόνο του. Μάντεψε όμως τι δεν πρόκειται να συμβεί.

Θα ήταν ωραίο να λυνόταν μόνο του αλλά δεν το βλέπω να συμβαίνει. Αντ’ αυτού λοιπόν, υιοθετούμε συμπεριφορές που δεν είναι παραγωγικές.

Παραίτηση

Η πρώτη λάθος κίνηση είναι η παραίτηση. Βλέπω πολύ συχνά, ζευγάρια τα οποία συνυπάρχουν από κεκτημένη ταχύτητα. Καμία όρεξη, κανένας ενθουσιασμός. Μόνο ρουτίνα, βαρεμάρα, και έλλειψη ερωτικής επαφής. Καταλαβαίνω γιατί μπορεί να μην έχεις όρεξη αλλά αν είναι έτσι, τότε καλύτερα να το λήξεις μία και καλή και να μην παιδεύεσαι. 4 λάθος κινήσεις που κάνουμε πριν τον Χωρισμό

Αναζήτηση άλλης συντρόφου

Η δεύτερη λάθος κίνηση που κάνουμε είναι ότι αναζητούμε κατανόηση και συντροφιά αλλού. Θεωρώντας πως δεν μας καταλαβαίνει αυτή που έχουμε δίπλα μας, απευθυνόμαστε κάπου αλλού για να καλύψουμε το κενό μας. Τώρα κοίτα, δεν είμαι ο καλύτερος για να μιλήσω για θέματα ηθικής, οπότε ας το προσεγγίσουμε από άλλη πλευρά.

Την στιγμή που αποφασίζεις να καλύψεις το ερωτικό ή όποιο άλλο κενό έχεις με κάποια άλλη, αυτομάτως αποστασιοποιείσαι από την σχέση σου. Όσο και να θες, το μυαλό σου δεν μπορεί να είναι σε δύο γυναίκες ταυτόχρονα, ακόμα κι αν το σώμα σου είναι. Αυτό σημαίνει ότι (και είναι λογικό) θα εστιάσεις στην νέα «σχέση». Εδώ ξεκινάνε αρκετά προβλήματα.

Κατ΄ αρχάς βρίσκεις διέξοδο από το πρόβλημα σου. Ωραίο, δεν λέω. Όμως δε λύνει το υπάρχον θέμα που εκκρεμεί. Αντιθέτως το κάνει χειρότερο.

Τώρα έχεις να διαχειριστείς διπλή ζωή, οπότε έξτρα χρόνο κι ενέργεια για να προλάβεις δύο γυναίκες. Αυτό μας οδηγεί στο δεύτερο ερώτημα. Το τρίτο πρόσωπο ξέρει για την τωρινή σου κατάσταση; Πόσο είναι διατεθειμένη να το δεχτεί; Θα σου δημιουργήσει πρόβλημα αν δεν αφοσιωθείς σε αυτή; Όλη αυτή η κατάσταση μας οδηγεί στο επόμενο πρόβλημα.

Ενοχές

Το οποίο είναι οι ενοχές. Είτε τις αντιλαμβάνεσαι, είτε τις βιώνεις ενδόμυχα, αυτές είναι εκεί. Ειδικά αν έχεις υψηλό δείκτη ηθικής, θα σε βασανίσουν όσο δεν πάει.

Εκεί περιπλέκεται το θέμα γιατί πάνω στην ενοχική κρίση κάνεις πράγματα που δεν θα τα έκανες. Αγοράζεις δώρα στην κοπέλα σου, ξεστομίζεις ρομαντικές κουβέντες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα το έκανες ποτέ. Προτείνεις βόλτες και τριήμερα και πάει λέγοντας. Αυτό δεν λύνει το πρόβλημα αλλά το δυσκολεύει.

Απελπισία

Σου φαίνεται μπλέξιμο όλο αυτό; Πολλοί απελπίζονται όταν φτάνουν σε μία τέτοια κατάσταση και δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν. Αντί λοιπόν να το λύσουν, έστω και καθυστερημένα, περνούν σε μία άλλη τακτική. Αφήνουν το μυστικό να μαθευτεί. Περίεργα μηνύματα τα ξημερώματα, σημάδια στο σώμα, άρωμα στα ρούχα και διάφορα άλλα που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε ξέσπασμα.

Βλέπεις, πολλοί βρίσκουν πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσουν μία κρίση που δεν ξεπερνιέται, παρά να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα κατάματα. Έτσι, καταλήγουν φταίχτες ενώ θα μπορούσαν να το είχαν αποφύγει όλο αυτό απλά κάνοντας μία κουβέντα.

Συζήτηση

Όσο κι αν δεν σου αρέσει, όσο κι αν πιστεύεις ότι τα παραπάνω είναι λύσεις, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να συζητήσεις την κατάσταση. Κατά προτίμηση πριν καν φτάσει να γίνει πρόβλημα.

Υπάρχει κάτι που σε ενοχλεί; Επικοινώνησε το άμεσα και με ήρεμο τρόπο. Μην περάσεις σε κατηγορίες και φωνές. Απλά πες τι ήταν αυτό που σε ενόχλησε και πρότεινε και μία εναλλακτική λύση για να βοηθήσεις την κοπέλα σου. Αυτή θα πρέπει να είναι πάγια τακτική στις σχέσεις σου.

Εξάλλου, αν έχεις κάνει αυτές τις συζητήσεις και δεν έχει βρεθεί λύση, τότε όταν θα φτάσεις στο σημείο χωρίς επιστροφή και θα ζητήσεις να χωρίσετε, θα έχεις κάθε δίκιο με το μέρος σου και δεν θα έχεις άγχος, αμφιβολίες ή δεύτερες σκέψεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!