5 Στάδια που δημιουργούν Πίεση και Ένταση σε μία σχέση - Men's Bible

5 Στάδια που δημιουργούν Πίεση και Ένταση σε μία σχέση

5 στάδια που δημιουργούν Πίεση και Ένταση σε μία σχέση

Δεν είναι ενδιαφέρον που θυμόμαστε πως ζούσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας και αναρωτιόμαστε πως κατάφερναν να παραμένουν σε έναν γάμο για τόσα πολλά χρόνια παρ’ όλα τα προβλήματα και τις αντιξοότητες που αντιμετώπιζαν;

Και φυσικά δεν μιλάμε για προβλήματα όπως, κόπηκε το wifi ή δεν πάμε συχνά για ποτό. Μιλάμε για σοβαρά προβλήματα που είχαν να κάνουν με την επιβίωση τους. Για ποιο λόγο όμως έχουμε φτάσει σε αυτή την διαφορά φάσης; Τι έκαναν οι παλαιότεροι που δεν κάνουμε εμείς τώρα;

Θα μπορούσα να μιλάω με τις ώρες για τον κοινωνικό προγραμματισμό, την έλλειψη παιδείας και τα λανθασμένα πρότυπα που έχουν οδηγήσει γενιές ολόκληρες σε αυτή την κατάσταση αλλά δεν θα το κάνω.

Αντίθετα, θα εστιάσουμε σε πέντε απλούς παράγοντες που δημιουργούν πίεση μέσα σε μία σχέση και που δεν τους συνειδητοποιούμε, ούτε και το πόσο κακό μπορούν να κάνουν σε μία σχέση.

#1 Απώλεια της έλξης

Η μοναδική διαφορά ανάμεσα σε μία σχέση και την φιλία είναι η ερωτική οικειότητα. Όταν η επιθυμία και η όρεξη για βαθύτερη σύνδεση χαθεί, τότε το πάθος χάνεται και η σχέση πεθαίνει. Όταν δύο άνθρωποι αρέσουν ο ένας στον άλλο, το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο είναι να δεχτούν τις ιδιαιτερότητες και τα «χούγια» της άλλης πλευράς.

 

Αντίστοιχα, είναι διατεθειμένοι να παραβλέψουν τυχόν προβλήματα που υπάρχουν και να θυσιάσουν τις επιθυμίες τους στον βωμό της ερωτικής έλξης. Όταν όμως η έλξη μειώνεται ή χάνεται, τότε η κατάσταση παίρνει την κάτω βόλτα. Αρχίζει ο εκνευρισμός, η πίεση και η απογοήτευση.

Άραγε, γιατί χάνεται η έλξη; Πόσες φορές σου έχει τύχει να είσαι σε μία σχέση και ενώ περνάς καλά, ξαφνικά και χωρίς να το καταλάβεις, αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι θες να την λήξεις και να σηκωθείς να φύγεις; Αν πιστεύεις ότι είναι θέμα φυσικής, σωματικής έλξης, τότε πέφτεις έξω. Η κυριότερη αιτία για την απώλεια της έλξης, είναι η πόλωση.

Για να στο δώσω να το καταλάβεις, θα στο εξηγήσω απλά. Όλοι έχουμε μέσα μας αυτό που λέμε αρσενική και θηλυκή ενέργεια. Οι άντρες, συνήθως λειτουργούμε με αρσενική ενέργεια και οι γυναίκες με θηλυκή. Όταν λόγω συνθηκών, αυτό χάνεται, τότε σταματάει και το παιχνίδι μεταξύ τους και αυτό οδηγεί στην απώλεια του πάθους. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ζευγαριών περνάει πολλά χρόνια σε αυτή την κατάσταση. Και αν δεν υπάρξει σωστή διαχείριση, αυτό μπορεί να οδηγήσει στην επόμενη φάση που είναι η παρακάτω.

#2 Εκνευρισμός, εντάσεις και επίρριψη ευθυνών

Η απώλεια της έλξης, τις περισσότερες φορές οδηγεί σε απώλεια επικοινωνίας στα ζευγάρια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλές αρνητικές καταστάσεις. Σκέψου το λίγο.

Η κοπέλα σου κάνει κάτι που σε ενοχλεί και αντί να της το πεις, το κρατάς μέσα σου ελπίζοντας ότι θα το σταματήσει κάποια στιγμή. Αν δεν το σταματήσει, η πίεση αυξάνεται και θα οδηγηθείς στη δυσαρέσκεια, η οποία θα συνδράμει σε μεγαλύτερη συσσώρευση αρνητικών συναισθημάτων.

Αυτό με την σειρά του θα οδηγήσει την σχέση στην απόρριψη, όπου η τοξικότητα και τα καυστικά σχόλια θα εντείνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Η σχέση μουδιάζει, αισθάνεσαι αβοήθητος, τα στάνταρ σου έχουν πέσει και πλέον ψάχνεις να καλύψεις τις ανάγκες σου αλλού.

#3 Απώλεια σαρκικής έλξης

Σαν αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, έρχεται η ερωτική αδιαφορία. Το οποίο είναι λογικό αν αναλογιστείς ότι σε μία σχέση πρέπει να υπάρχει σύνδεση και επικοινωνία για να υπάρχει και ερωτική έλξη.

Αν αισθάνεσαι ότι δεν σε καταλαβαίνει ή ότι είσαι παραμελημένος, τότε πως περιμένεις να αισθανθείς ερωτική έλξη; Εδώ φτάνουμε σε ένα κρίσιμο σημείο, από το οποίο υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχει επιστροφή.

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου προτού να είναι αργά; Δες εδώ

#4 Απώλεια δέσμευσης

Με την απώλεια της ερωτικής έλξης, χάνεται αυτόματα και η δέσμευση σου στην προσπάθεια να καταλάβεις ή να στηρίξεις την κοπέλα σου.

Εξάλλου γιατί να το κάνεις αν αισθάνεσαι ότι δεν σε έχει ανάγκη, ότι δεν σε εκτιμά ή δεν σε καταλαβαίνει. Κατευθύνεις την ενέργειά σου αλλού (φίλους, δουλειά, δραστηριότητες) αλλά όχι στη σχέση σου και αυτό μπορεί να σημάνει το τέλος της.5 στάδια που δημιουργούν Πίεση και Ένταση σε μία σχέση

#5 Μία ιστορία (μη) συμβατότητας

Η αίσθηση της μη συμβατότητας προκύπτει από την αδυναμία σου να ικανοποιήσεις τις ανάγκες της και το αντίθετο. Μπορεί πραγματικά να μην είσαι συμβατός με την κοπέλα που έχεις δίπλα σου αλλά αυτό θα το ξέρει μόνο αν προσπαθήσεις να ικανοποιήσεις τις ανάγκες της (και φυσικά δεν εννοούμε να γίνεις χαλάκι να σε πατήσει, ούτε να χάσεις την αξιοπρέπεια σου).

Αυτό που χρειάζεται, είναι να αναλάβεις τον έλεγχο και να δημιουργήσεις την σχέση που θες. Να πλάσεις μία ιστορία που θα περιγράφει τι και πως θες την σχέση σου και να λειτουργήσεις για να πετύχεις αυτόν τον σκοπό.

Αν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις, μην περιμένεις να συσσωρευτεί η πίεση και να καταρρεύσει η σχέση σου για να δραστηριοποιηθείς. Κάλεσε μας και θα σε βοηθήσουμε να σώσεις την κατάσταση.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!