Έχεις ήδη ότι χρειάζεσαι: Το μόνο που έχεις πραγματικά Ανάγκη είσαι Εσύ - Men's Bible

Έχεις ήδη ότι χρειάζεσαι: Το μόνο που έχεις πραγματικά Ανάγκη είσαι Εσύ

Έχεις ήδη ότι χρειάζεσαι: Το μόνο που έχεις πραγματικά Ανάγκη είσαι Εσύ

Όλοι έχουμε ανάγκες. Ανάγκες σωματικές και συναισθηματικές. Ανάγκες που χρειάζεται ή μάλλον καλύτερα απαιτείται, να τις καλύπτουμε τακτικά.

Όπως ακριβώς δεν αρκεί να φας μια φορά για να νιώθεις χορτάτος για πάντα, έτσι δεν αρκεί να αγαπήσεις μια φορά ή να νιώσεις για μια στιγμή πως έχεις την εκτίμηση μιας γυναίκας και το ερωτικό της ενδιαφέρον.

Γιατί εκείνη τη στιγμή θα νιώσεις ικανοποιημένος και χαρούμενος όμως, αυτό το στιγμιαίο ενδιαφέρον δεν αρκεί για να καλύψεις τις συναισθηματικές σου ανάγκες για πάντα.

Οτιδήποτε λοιπόν και αν απαιτούν οι ανάγκες σου για να ικανοποιηθούν – είτε μιλάμε για φαγητό, για αγάπη ή για νόημα στη ζωή σου – θα πρέπει να αναπληρώνεται τακτικά και όχι να καλύπτεται μονάχα μια φορά.Έχεις ήδη ότι χρειάζεσαι: Το μόνο που έχεις πραγματικά Ανάγκη είσαι Εσύ

Ο φόβος της απώλειας

Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε με έναν μόνιμο φόβο πως αυτό που καλύπτει τις ανάγκες μας στο παρόν, κάποια στιγμή στο μέλλον θα φύγει από τη ζωή μας.

Η κοπέλα που μας αγαπάει, θα πάψει μια μέρα να μας αγαπά. Η δουλειά που μας προσφέρει ασφάλεια και τροφή, μια μέρα θα πάψει να μας προσφέρει ασφάλεια και τροφή. Η ωραία εμφάνιση που μαγνητίζει τα βλέμματα των άλλων πάνω μας και κερδίζει τα κομπλιμέντα τους, μια μέρα θα χαθεί.

Και πως αντιδράμε στην παρουσία του φόβου αυτού;

Γαντζωνόμαστε στο αντικείμενο που μας παρέχει ότι χρειαζόμαστε.

Κολλάμε στην κοπέλα μας και παλεύουμε να την κάνουμε να μας αγαπήσει περισσότερο. Προσπαθούμε να γίνουμε απαραίτητοι στην δουλειά μας. Ξοδεύουμε όσο περισσότερο χρόνο και χρήμα μπορούμε στην πορεία να διατηρήσουμε αυτή την όμορφη εμφάνιση όσο περισσότερο γίνεται.

Με λίγα λόγια, κρατάμε σφιχτά τους ανθρώπους και τα πράγματα εκείνα που μας κάνουν να νιώθουμε σημαντικοί και άξιοι και δεν τα αφήνουμε να φύγουν.

Αυτή η κίνηση όμως μας κάνει σκλάβους σε αυτούς τους ανθρώπους και σε αυτά τα πράγματα από τα οποία έχουμε πιαστεί.

Όταν το μοναδικό πράγμα μέσα από το οποίο νιώθουμε πως αξίζουμε, είναι η εμφάνιση μας ή τα χρήματα μας τότε γινόμαστε σκλάβοι της εμφάνισης μας ή της καριέρας μας.

Αν πάλι νιώθουμε πως η κοπέλα μας είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε έτσι, τότε κολλάμε πάνω της και την πνίγουμε με τις απαιτήσεις μας για προσοχή, στοργή και τρυφερότητα.

Αυτή η αίσθηση της σπανιότητας – η οπτική πως αυτό που καλύπτει τις ανάγκες μας στο παρόν – είναι μοναδικό ή σπάνιο και δε θα ξαναβρούμε κάτι αντίστοιχό, ελέγχει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας.

Ταυτίζουμε τους ανθρώπους ή τα αντικείμενα τα οποία καλύπτουν τώρα τις ανάγκες μας, με τις ίδιες τις ανάγκες μας.

Όμως δεν έχεις ανάγκη την κοπέλα σου, αυτό που έχεις ανάγκη είναι να νιώσεις πως σε αγαπούν. Δεν έχεις ανάγκη τη δουλειά σου, αυτό που έχεις ανάγκη είναι να νιώσεις ασφαλής. Δεν έχεις ανάγκη να είσαι ωραίος, cool ή δημοφιλής, αυτό που έχεις ανάγκη είναι να νιώσεις πως σε εκτιμούν.

Το μόνο πράγμα που έχεις πραγματικά ανάγκη είναι ο εαυτός σου

Στον κόσμο που ζούμε υπάρχουν άπειροι τρόποι για να καλυφθούν οι ανάγκες σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις την ικανότητα, και την εμπιστοσύνη στην δική σου ικανότητα, να καλύπτεις εσύ τις δικές σου ανάγκες.

Η κοπέλα με την οποία είσαι ερωτευμένος μπορεί κάποια στιγμή να σε αφήσει, αν ψάξεις όμως θα βρεις κάποια άλλη.

Μπορεί να απολυθείς από τη δουλεία που σου παρέχει ασφάλεια, όμως αν ψάξεις θα βρεις μια άλλη ευκαιρία για εργασία.

Το status σου ή η ομορφιά σου μπορεί να χαθούν με το χρόνο και η δημοφιλία που απολαμβάνεις μπορεί να πέσει στα τάρταρα, όμως πάντα υπάρχουν τρόποι να νιώσεις σημαντικός και πως σε εκτιμούν.

Θες να γίνεις ανεξάρτητος και ελκυστικός άνδρας; Δες εδώ

Όλες οι ανάγκες σου μπορούν να καλυφθούν από εσένα, αρκεί να υπάρχει η θέληση από μεριάς σου.

Έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που έχουν χάσει κάποιο μέλος του σώματος τους ή έχουν μείνει παράλυτοι είναι κατά μέσο όρο εξίσου χαρούμενοι και πνευματικά υγιείς με τους υπόλοιπους.

Ακόμη λοιπόν και αν αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σου αυτή τη στιγμή μια μέρα εξαφανιστεί, μπορείς να μάθεις να τις καλύπτεις μέσα από άλλες πηγές. Αρκεί να θες.

Σε ένα από τα email που έλαβα κάποιος με ρώτησε τι θα έκανα αν ξυπνούσα αύριο χωρίς φίλους και χωρίς χρήματα.

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη απάντηση στην ερώτηση αυτή. Δε ξέρω τι θα έκανα για να βρω χρήματα εκείνη την πρώτη ημέρα. Αυτό που ξέρω είναι πως θα ήταν δύσκολο και θα ένιωθα μοναξιά.

Επίσης ξέρω πως κατά βάθος θα είμαι εντάξει. Μπορεί να κλάψω, να γκρινιάξω και να ζοριστώ. Όμως θα είμαι εντάξει.

Αν μη τι άλλο μακροχρόνια, σε βάθος χρόνου, όλα τα πράγματα που αποκτάμε στη ζωή μας χάνονται.

Ευτυχία δεν είναι να αποτρέπεις τις απώλειες αυτές. Ευτυχία είναι να μάθεις να προσαρμόζεσαι σε αυτές.

Δεν είναι ούτε οι άνθρωποι, ούτε τα αντικείμενα, ούτε τα επιφανειακά πράγματα – όπως η ομορφιά – που καλύπτουν τις ανάγκες σου και που σε κάνουν χαρούμενο. Εσύ κάνεις τον εαυτό σου χαρούμενο.

Και αν όλα αυτά που απολαμβάνεις τώρα φύγουν μια μέρα μακριά, κλάψε και θρήνησε την απώλεια τους αλλά μη μείνεις εκεί. Βρες νέους ανθρώπους, νέα αντικείμενα, νέες δραστηριότητες και πάθη. Χτίσε μια νέα ταυτότητα, έναν νέο εαυτό, και προχώρα μπροστά.

Το μόνο που έχεις πραγματικά ανάγκη, είσαι εσύ.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!