Πως η Ταυτότητα σου καθορίζει την Επιτυχία σου - Men's Bible

Πως η Ταυτότητα σου καθορίζει την Επιτυχία σου

Πως η Ταυτότητα σου και το ορίζεις τον Εαυτό σου καθορίζουν την Επιτυχία σου

Ποιος είσαι; Πως σε βλέπουν οι άλλοι; Ποια στοιχεία και ποια χαρακτηριστικά είναι αυτά που σε καθορίζουν; Ποια είναι η ταυτότητα σου;

Τα παραπάνω ερωτήματα ακροβατούν ανάμεσα στην ψυχοθεραπεία και τη φιλοσοφία όμως έχουν άμεση σχέση με την κοινωνική σου επιτυχία και την αποτελεσματικότητα σου στο φλερτ.

Το σύνολο των πεποιθήσεων σου, των χαρακτηριστικών του χαρακτήρα σου, των αξιών και των προτεραιοτήτων σου, απαρτίζει αυτό που λέμε ταυτότητα.

Και η ταυτότητα αυτή ασκεί πανίσχυρη επιρροή στο πως εξελίσσεται η ζωή σου.

Πως ορίζεις τον εαυτό σου;

Η ταυτότητα έχει να κάνει με το πως ορίζεις εσύ τον εαυτό σου, το πως αξιολογείς τη ζωή σου, το ποιες είναι οι προτεραιότητες σου.

Πολλές φορές νομίζουμε ότι η ταυτότητα μας δεν είναι παρά μια ταμπέλα, μια περιγραφή. Στην πραγματικότητα όμως είναι πολλά περισσότερα.

Από το πως αξιολογούμε καταστάσεις και το πως θέτουμε τις προτεραιότητες μας, μέχρι το πως επιλέγουμε να περάσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας.

Η ταυτότητα μας είναι στην ουσία όλα αυτά που είναι σημαντικά για εμάς και επιλέγουμε να μας χαρακτηρίσουν.

Για παράδειγμα για κάποιον είναι σημαντικό το είδος μουσικής που ακούει για και επιλέγει να είναι αυτό ένα σημαντικό κομμάτι της ταυτότητας του (μεταλλάς, χιπχοπας κλπ).

Κάποιος άλλος μπορεί να ακούει το ίδιο είδος μουσικής αλλά να μην το θεωρεί τόσο σημαντικό και να επιλέξει να ορίσει την ταυτότητα του πατώντας σε άλλα χαρακτηριστικά ή ρόλους που είναι σημαντικά για εκείνον (πχ, φίλος, γονέας, αθλητής, συγγραφέας κλπ).Πως η Ταυτότητα σου και το ορίζεις τον Εαυτό σου καθορίζουν την Επιτυχία σου

Η ταυτότητα λειτουργεί ως ένα φίλτρο

Η ταυτότητα είναι σημαντική γιατί το πως ορίζεις τον εαυτό σου λειτουργεί ως καταλύτης για την πραγματικότητα που διαμορφώνεις.

Το πως φέρεσαι, το πως σκέφτεσαι και το πως συμπεριφέρεσαι καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό απ’ το πως βλέπεις τον εαυτό σου.

Αν βλέπεις και ορίζεις τον εαυτό σου ως μη κοινωνικό και μη ελκυστικό τύπο, τότε η συμπεριφορά σου και οι αποφάσεις σου θα είναι αντίστοιχες.

Θα παίρνεις λιγότερες κοινωνικές πρωτοβουλίες, θα μεταφράζεις τη συμπεριφορά των άλλων με τρόπο που επιβεβαιώνει ότι δεν είσαι ελκυστικός, θα φέρεσαι γενικά πιο μαζεμένα και δειλά.

Αν πάλι βλέπεις τον εαυτό σου ως άτομο που παίρνει ρίσκα, θα ρισκάρεις περισσότερο.

Αν βλέπεις τον εαυτό σου ως έξυπνο και ικανό ακαδημαϊκά θα διαβάζεις περισσότερο και θα αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στη μελέτη.

Η ταυτότητα σου και γενικά το ποιος πιστεύεις ότι είσαι ποτίζει κάθε στοιχείο της συμπεριφοράς σου. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχεις ενστερνιστεί μια ταυτότητα που σε βοηθάει να εξελιχθείς κοινωνικά.

Η ταυτότητα σου επηρεάζει το πως σε βλέπουν οι άλλοι

Η ταυτότητα σου είναι το προσωπικό σου brand. Και αν την εκμεταλλευτείς σωστά μπορεί να γίνει ένας πανίσχυρος σύμμαχος στην πορεία του να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή.

Το πως αυτοπροσδιορίζεσαι, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το πως σε βλέπουν οι άλλοι και το πως σου φέρονται.

Όταν βλέπεις τον εαυτό σου ως μη ελκυστικό και γκρινιάζεις όλη την ώρα για το πόσο άτυχος είσαι στις ερωτικές γνωριμίες, δεν πρόκειται να γοητεύσεις κανένα.

Αντιθέτως, οι άλλοι θα σε αντιμετωπίσουν ως τύπο που βουλιάζει στην γκρίνια και την απελπισία.

Όταν βλέπεις τον εαυτό σου ως γοητευτικό, τότε θα χαμογελάς και θα διατηρείς την αυτοπεποίθηση σου ακόμα και στις πιο δύσκολες κοινωνικές προκλήσεις.

Δε χάνεις την ψυχραιμία σου όταν σε τεστάρει η γυναίκα που φλερτάρεις. Πράγμα που θα κάνει τους άλλους να σε βλέπουν ως ένα σίγουρο και γοητευτικό τύπο.

Όπως βλέπεις η ταυτότητα που ενστερνίζεσαι δημιουργεί το μονοπάτι μέσα στο οποίο πορεύεσαι στη ζωή και το οποίο μπορεί να σε οδηγήσει σε μια ευτυχισμένη και ικανοποιητική ζωή, αλλά και σε μια ζωή με λίγες ποιοτικές και ευχάριστες εμπειρίες.

Αν επιθυμείς λοιπόν να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου και να γίνεις καλύτερος στο φλερτ, σκέψου κατά πόσο σε εξυπηρετεί η ταυτότητα με την οποία λειτουργείς αυτή τη στιγμή.

Και αν δεις ότι δε σε εξυπηρετεί, επίλεξε να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις και προσδιορίζεις τον εαυτό σου.

Είναι σημαντικό για την κοινωνική σου επιτυχία, να καλλιεργήσεις μια ταυτότητα η οποία σε οδηγεί σε μια ευτυχισμένη και πλούσια κοινωνική ζωή.

Θες να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!