Σχέσεις Εμπιστοσύνης: Πώς να βοηθήσεις την κοπέλα σου να σε Εμπιστευτεί σε 3 απλά βήματα - Men's Bible

Σχέσεις Εμπιστοσύνης: Πώς να βοηθήσεις την κοπέλα σου να σε Εμπιστευτεί σε 3 απλά βήματα

Σχέσεις Εμπιστοσύνης: Πώς να βοηθήσεις την κοπέλα σου να σε Εμπιστευτεί σε 3 απλά βήματα

Σχέση χωρίς εμπιστοσύνη είναι σχέση με ημερομηνία λήξης. Αν η κοπέλα σου δεν μπορεί να σε εμπιστευτεί και εσύ δεν μπορείς να εμπιστευτείς την κοπέλα σου, τότε η σχέση σας δεν προορίζεται να κρατήσει πολύ.

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Εμπιστοσύνη σημαίνει ασφάλεια και ηρεμία. Ειδικά για μια γυναίκα είναι πολύ δύσκολο να μείνει με κάποιον τον οποίο δε νιώθει ότι μπορεί να τον πιστέψει ή να βασιστεί πάνω του.

Γι’ αυτόν το λόγο είναι σημαντικό να αποφύγεις συμπεριφορές που δυναμιτίζουν το κλίμα μεταξύ σας και που σπέρνουν υποψίες και δυσπιστία και να συνεισφέρεις στη δημιουργία ενός θετικού κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης μέσα στη σχέση.

Πως; Διάβασε παρακάτω.

Πως να βοηθήσεις την κοπέλα σου να σε εμπιστευτεί σε 3 απλά βήματα

#1 Μίλα ανοιχτά για τον εαυτό σου και τα συναισθήματά σου

Ο τρόπος που επικοινωνείς τους προβληματισμούς σου μέσα στη σχέση παίζει τεράστιο ρόλο στην ασφάλεια που νιώθει η κοπέλα σου μαζί σου και στην εμπιστοσύνη που σου έχει.

Αν κρύβεις πράγματα, αν μιλάς με υπονοούμενα και υπαινιγμούς, αν αποφεύγεις να μιλήσεις πρώτος για προβλήματα που υπάρχουν και περιμένεις να σε ρωτήσει η κοπέλα πρώτη, υπονομεύεις τη σχέση σου.

Για να χτίσεις μια ποιοτική και υγιή σχέση είναι σημαντικό να είσαι ευάλωτος και «διάφανος» με την κοπέλα σου.

Η αλήθεια είναι πως για πολλούς από εμάς κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Οι άνδρες τρέμουμε στην ιδέα ότι μπορεί να φανούμε αδύναμοι, ειδικά μπροστά στη σύντροφό μας.

Έτσι μπορεί να αρχίσουμε να κρύβουμε πράγματα για τη δουλειά, την καθημερινότητα, τη ζωή, τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας επειδή ντρεπόμαστε για αυτά.

Δυσκολευόμαστε να δείξουμε ευάλωτοι και στην προσπάθεια να φανούμε δυνατοί, μαζευόμαστε και αποφεύγουμε να αποκαλύψουμε τον πραγματικό εαυτό μας και το ποιοι είμαστε.

Κατά μια τραγική ειρωνεία όμως, ακριβώς αυτή είναι και η μεγαλύτερη ένδειξη δύναμης. Το να είσαι άνετος με το να αποκαλύπτεις τον εαυτό σου στους άλλους. Γιατί με αυτόν τον τρόπο δείχνεις ότι νιώθεις άνετα και ότι δε φοβάσαι.

Ειδικά μέσα στη σχέση είναι απαραίτητη αυτού του είδους η ευαλωτότητα.

Αυτό σημαίνει να μπορείς να μιλήσεις πρώτος, ανοιχτά, με ηρεμία και ευθύτητα για πράγματα που σε ενοχλούν στην καθημερινότητα ή τη σχέση σου, να βάζεις τα όριά σου (ναι τα όρια όταν τίθενται με σωστό τρόπο στη σχέση αυξάνουν την εμπιστοσύνη) και να μιλάς για το πως νιώθεις και το πως αισθάνεσαι.

Όλα αυτά είναι σημαντικά γιατί για να μπορεί να σε εμπιστευτεί η κοπέλα, θα πρέπει να νιώθει ασφάλεια μαζί σου. Να νιώθει πως είσαι αυτός που δείχνεις και πως δεν κρύβεις τίποτα.

#2 Κάνε ότι υπόσχεσαι

Για να σε εμπιστευτεί περισσότερο η σύντροφός σου είναι σημαντικό να νιώθει ότι είσαι άνδρας αξιόπιστος που κρατάει το λόγο του και τις υποσχέσεις του.

Πολλοί κάνουν το λάθος να μιλούν διαρκώς για πράγματα που θα κάνουν στο μέλλον. Και είτε καθυστερούν να τα πραγματοποιήσουν, είτε δεν προχωρούν ποτέ σε πράξεις. Δίνουν στη σύντροφό τους την αίσθηση ότι είναι διστακτικοί, αναποφάσιστοι ή όχι και τόσο ικανοί, πράγμα που προκαλεί προβλήματα στη σχέση.

Η σύντροφός τους μαθαίνει να αντιμετωπίζει τις εξαγγελίες και τα «θα» τους ως κούφια λόγια και δεν μπορεί να τους εμπιστευτεί κάθε φορά που λένε ότι θα κάνουν το Χ ή το Ψ.

Για να μπορεί λοιπόν να υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσά σας, χρειάζεται να μη λειτουργείς ως πολιτικός σε προεκλογική εκστρατεία.

Απόφυγε λοιπόν τα πολλά «θα», τις πολλές εξαγγελίες και τις πολλές υποσχέσεις και φρόντισε ό,τι πεις πως θα κάνεις, να το κάνεις.

Όταν η κοπέλα σου βλέπει πως κάνεις ό,τι υπόσχεσαι και πως είσαι γενικά άνδρας της δράσης και όχι των υποσχέσεων, νιώθει πως μπορεί να βασιστεί πάνω σου και φυσικά πως μπορεί να σε εμπιστευτεί περισσότερο.

Με αυτόν τον τρόπο διατηρείς και το σεβασμό που έχει για εσένα και φυσικά την έλξη ανάμεσά σας.Σχέσεις Εμπιστοσύνης: Πώς να βοηθήσεις την κοπέλα σου να σε Εμπιστευτεί σε 3 απλά βήματα

#3 Δείξε της εμπιστοσύνη

Είναι δύσκολο για την κοπέλα σου να σε εμπιστευτεί όταν εσύ με τη σειρά σου δεν της δείχνεις την ανάλογη εμπιστοσύνη. Αν διαρκώς υποπτεύεσαι ότι σου λέει ψέματα και της ζητάς συνεχώς να σου αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, υπάρχουν δύο πιθανοί λόγοι που συμβαίνει αυτό.

Είτε έχεις βάσιμες υποψίες ότι σε απατάει ή ότι δεν είναι ειλικρινής μαζί σου, πράγμα που σημαίνει ότι τα έχεις με τη λάθος κοπέλα, καθώς δεν μπορείς να κάνεις μια υγιή σχέση μαζί της υπό αυτές τις προϋποθέσεις και άρα δεν είναι η γυναίκα που θα σε κάνει ευτυχισμένο.

Είτε ζηλεύεις υπερβολικά, αγχώνεσαι κάθε φορά που βγαίνει με τις φίλες της ή μιλάει σε άλλον άνδρα και προσπαθείς να ελέγξεις ή να περιορίσεις τις κινήσεις της. Πράγμα που από πλευράς σου δείχνει έντονη ανασφάλεια και που όπως είναι λογικό, δημιουργεί τριβές ανάμεσά σας και οδηγεί στην έλλειψη κατανόησης και εμπιστοσύνης.

Αν μιλάμε για την πρώτη περίπτωση και βλέπεις ότι η σχέση σου χαρακτηρίζεται από συνεχή σκαμπανεβάσματα, τότε καλύτερα να την τελειώσεις γιατί το μοτίβο αυτό δε θα αλλάξει.

Αν όμως δυσκολεύεσαι να εμπιστευτείς τη σύντροφό σου γιατί εσύ αγχώνεσαι και ζηλεύεις υπερβολικά, τότε είναι σημαντικό να την εμπιστευτείς πρώτος εσύ.

Πρέπει να μπορείς να δείξεις εμπιστοσύνη στη σύντροφό σου αν θες να λάβεις εμπιστοσύνη απ’ αυτή. Αν δείχνεις ότι την υποπτεύεσαι και δεν την πιστεύεις και ειδικά όταν δεν έχεις κάποιο καλό λόγο να το κάνεις, τότε σαμποτάρεις ο ίδιος τη σχέση σου μαζί της.

Ο καλύτερος τρόπος να το αντιμετωπίσεις είναι να αφεθείς ευάλωτος και να μιλήσεις χαλαρά και ήρεμα στη σύντροφό σου για το πως νιώθεις και να της δείξεις ότι την εμπιστεύεσαι.

Άλλωστε η εμπιστοσύνη μέσα στη σχέση δεν είναι κάτι για το οποίο απλά συζητάς αλλά κάτι που εξασκείς και καλλιεργείς.

Έχασες την εμπιστοσύνη της και θες να την ξανακερδίσεις; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!