9 σημάδια ότι είσαι Πραγματικός Ενήλικος - Men's Bible

9 σημάδια ότι είσαι Πραγματικός Ενήλικος

9 σημάδια ότι είσαι Πραγματικός Ενήλικος, Πώς να αποπνέεις Ερωτισμό, Πώς να γίνεις Καλύτερος Άνδρας

Το να είσαι ενήλικος δεν είναι μόνο θέμα ηλικίας. Μπορεί τυπικά με το που φτάσεις τα 18 έτη να θεωρείσαι ενήλικος νομικά, αλλά θα συμφωνήσεις κι εσύ μαζί μου πως ξέρεις άνδρες στα 30 (ή και τα 40 τους) που μόνο σαν ενήλικοι δεν φέρονται.

Βλέπεις, δεν είναι ότι μαγικά γινόμαστε πιο ώριμοι και υπεύθυνοι άνδρες με το που πιάσουμε μια συγκεκριμένη ηλικία.

Όχι, το να είσαι ενήλικος έχει περισσότερο να κάνει με το να είσαι τίμιος με τον εαυτό σου, να αναπτύξεις τον χαρακτήρα σου και να ζήσεις με ακεραιότητα.

Ίσως όμως αυτά σου ακούγονται κάπως αόριστα ή / και γενικά. Οπότε πως μπορείς να ξέρεις αν φέρεσαι ως ενήλικος; Ώρα να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.

#1 Όταν αναλαμβάνεις κάτι, όλοι γνωρίζουν ότι θα το ολοκληρώσεις

Κάτι που μαθαίνεις μεγαλώνοντας είναι ότι η φήμη σου είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο σου. Σίγουρα, δεν χρειάζεται να αποκτήσεις εμμονή με το τι λένε και σκέφτονται οι άλλοι για εσένα. Με αυτό τον τρόπο θα εξαρτιόσουν πάντα από την άποψη των άλλων.

Ωστόσο, θες να είσαι ο άνθρωπος που θεωρείται αξιόπιστος και αποτελεσματικός και όχι κάποιος πάνω στον οποίο δεν μπορούν να στηριχτούν οι γύρω σου. Θες να γνωρίζουν οι άλλοι ότι κάνεις αυτό που λες και ότι μπορούν να σε εμπιστεύονται.

#2 Ντύνεσαι καλά (και όχι ακριβά)

Η αλήθεια είναι πως τείνουμε να θεωρούμε εγωκεντρικούς όσους δίνουν μεγάλη έμφαση στο ντύσιμό τους. Όμως και εδώ χρειάζεται ισορροπία. Ο τρόπος που ντύνεσαι αλλάζει τον τρόπο που σε βλέπουν οι άλλοι.

Όταν λοιπόν δίνεις προσοχή και φροντίδα στην εμφάνισή σου, αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια και την πειθαρχία μεταφέρεται και σε άλλους τομείς της ζωής σου (παρόμοια με την επίδραση που έχει στον ψυχισμό σου η καθημερινή γυμναστική).

Αν λοιπόν ντύνεσαι καλά (και σημειώνω εδώ, ότι σε καμία περίπτωση δεν εννοώ με ακριβά ρούχα) δείχνεις σεβασμό στον εαυτό σου, αλλά και στους γύρω σου.

#3 Κρατάς τον χώρο σου τακτοποιημένο

Αν η ζωή σου είναι μια χαοτική τρέλα τον περισσότερο καιρό, τότε χρειάζεται να ρίξεις μια καλή (και τίμια) ματιά στο ημερολόγιό σου και να πάρεις αποφάσεις. Αλλά χρειάζεται να κοιτάξεις και γύρω σου, στο άμεσο περιβάλλον σου.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, το περιβάλλον και το σπίτι μας αποτελούν και μια αντανάκλαση του εσωτερικού εαυτού μας. Ένα χαοτικό περιβάλλον σημαίνει και χαοτικές σκέψεις.

Τα καλά νέα είναι ότι αν το σπίτι σου είναι ασυμμάζευτο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Μέρος του να είσαι ενήλικος είναι να φροντίζεις τον εαυτό σου. Και αυτό μπορεί να σημαίνει να συμμαζέψεις το σπίτι σου για να «καθαρίσεις» και την εσωτερική σου αναστάτωση.

#4 Δεν ζεις υπό τον φόβο των χαμένων εμπειριών

Ίσως έχεις ακούσει κι εσύ αυτό τον όρο που πλασάρεται τελευταία: FOMO (Fear Of Missing Out), που σημαίνει το φόβο μας να χάσουμε κάτι σημαντικό που γίνεται γύρω μας, κάτι σημαντικό που κάνουν όλοι οι άλλοι και εμείς δεν το γνωρίζουμε.

Και κάπως έτσι βρίσκεις τον εαυτό σου να πηγαίνει σε πάρτυ ή δραστηριότητες, όχι επειδή σε ενδιαφέρουν, αλλά επειδή «θα είναι όλοι εκεί» και εσύ φοβάσαι ότι θα χάσεις κάτι σημαντικό.

Καθώς όμως μεγαλώνεις και γίνεσαι πιο ώριμος και ενήλικος, αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι το να παίρνεις αποφάσεις στηριζόμενος στον φόβο είναι ένας χάλια τρόπος να ζεις. Αντίθετα, το να ακολουθείς τα δικά σου ενδιαφέροντα και να ακολουθείς το δικό σου ένστικτο σε κάνει πιο χαρούμενο μακροχρόνια.

Επιπλέον, θα διαπιστώσεις ότι μερικές φορές χαίρεσαι να πεις και «όχι». Όχι για να την «σπάσεις» στους άλλους, αλλά επειδή δε νιώθεις την υποχρέωση να ακολουθείς την «παρέα» σε ότι κι αν συμβαίνει.

Θες να φτιάξεις τη δική σου προσωπική ζωή όπως ακριβώς την θέλεις; Δες εδώ

#5 Παίρνεις τη δουλειά σου στα σοβαρά

Πολλοί άνδρες περνούν χρόνο στη ζωή τους κατά τον οποίο δεν εργάζονται μόνο για την επαγγελματική καταξίωση και την καριέρα τους, αλλά για να βγάλουν τα προς το ζην.

Ακόμα όμως κι αν πρόκειται απλά για μια προσωρινή δουλειά, κάτι που δεν σε καλύπτει επί του παρόντος, δεν σημαίνει πως πρέπει να το δείχνεις σε όλους.

Ο πραγματικός ενήλικος γνωρίζει ότι κάθε δουλειά, όσο «πρόχειρη» κι αν είναι, αξίζει να γίνεται σωστά. Επίσης γνωρίζει ότι ο τρόπος που συμπεριφέρεται (ακόμα κι αν οι απαιτήσεις από αυτόν είναι χαμηλές) αποτελεί σημάδι του πραγματικού χαρακτήρα του.

#6 Αναγνωρίζεις ότι το ταλέντο δεν σημαίνει τίποτα χωρίς σκληρή δουλειά

Σίγουρα ξέρεις ότι η σκληρή δουλειά είναι σημαντική. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Μερικές φορές το ταλέντο και η ιδιοφυία αποδεικνύονται μειονεκτήματα.

Όταν είσαι νέος και σου λένε ότι είσαι ταλαντούχος ή χαρισματικός, αυτό μπορεί να αποτελέσει μεγάλη παγίδα για εσένα.

Καθώς όμως μεγαλώνεις, αναγνωρίζεις ότι όσο καλή εκκίνηση κι αν είχες, χρειάζεται να δουλέψεις και σκληρά. Ίσως μάλιστα, όταν είσαι ταλαντούχος, χρειάζεται να εργαστείς και σκληρότερα για να βρεις ρυθμό. 9 σημάδια ότι είσαι Πραγματικός Ενήλικος

#7 Καταλαβαίνεις ότι η αποτυχία είναι απλά σήμα για να προσπαθήσεις περισσότερο

Είναι λογικό να φοβάσαι την αποτυχία όταν έχεις μικρή εμπειρία ζωής. Νομίζεις ότι κάθε μικρή αστοχία έχει μόνιμες συνέπειες.

Όταν είσαι μικρός, την πρώτη φορά που απογοητεύεις κάποιον ενήλικο, νομίζεις ότι είσαι κακό παιδί. Όταν είσαι νέος, την πρώτη φορά που σε χωρίζουν, νομίζεις ότι δεν θα βρεις ξανά αγάπη.

Καθώς όμως γίνεσαι πιο ώριμος και ενήλικος, συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς να ζεις τη ζωή σου φοβούμενος τα λάθη. Καταλαβαίνεις ότι τα μεγαλύτερα μαθήματα δεν έρχονται από τα πράγματα που πάνε καλά. Μαθαίνεις πολύ περισσότερα όταν όλα πάνε χάλια.

Και όσο περισσότερα μαθαίνεις, τόσο περισσότερο συνειδητοποιείς ότι αν πολλοί από τους σπουδαιότερους άνδρες τα παρατούσαν μετά την πρώτη αποτυχία τους, τότε τίποτα σπουδαίο δεν θα δημιουργείτο ποτέ.

Η αποτυχία δεν είναι το σήμα για να σταματήσεις, είναι το έναυσμα για να σηκώσεις τον εαυτό σου όρθιο, να διαπιστώσεις ποιο ήταν το μάθημα και να ριχτείς ξανά στη μάχη.

#8 Μπορείς να συζητήσεις με κάποιον που διαφωνείς

Μέρος του να μεγαλώνεις και να γίνεσαι ενήλικος είναι να αρχίσεις να αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν όλων των λογιών οι άνθρωποι στη γη. Άνθρωποι με διαφορετικά background, διαφορετικές ελπίδες και όνειρα από εσένα, άνθρωποι που δείχνουν και είναι διαφορετικοί.

Πλέον αυτού, αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν πολύ λίγες «σωστές» απαντήσεις στη ζωή μας. Και άρα αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη από εσένα, δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να τον ακούσεις.

Μια από τις πραγματικές χαρές του να είσαι ώριμος και ενήλικος είναι το να μπορείς να κάτσεις κάτω με κάποιον με τον οποίο διαφωνείς και να έχεις μια παραγωγική συζήτηση.

Ίσως κανείς από τους δύο δεν αλλάξει άποψη στο τέλος. Και αυτό είναι θεμιτό.

Αλλά αν είσαι αρκετά γενναίος και ανοιχτός, ίσως μάθεις κάτι βλέποντας και την οπτική του άλλου. Και αυτό σίγουρα θα σε κάνει καλύτερο άνδρα.

#9 Δεν εξαρτάσαι από αυτά που έχεις

Ας είμαστε ειλικρινείς, όταν ήσουν παιδί, πιθανότατα θα αποκήρυττες τον καλύτερο σου φίλο αν έκανε μια γρατζουνιά στο ποδήλατό σου.

Καθώς όμως μεγαλώνεις και γίνεται ενήλικος, συνειδητοποιείς ότι στην πορεία της ζωής, τα υλικά υπάρχοντα μας δεν σημαίνουν και τόσα πολλά μπροστά στα πραγματικά σημαντικά της ζωής, όπως η οικογένεια, η σύντροφός σου, οι φίλοι σου.

Ταυτόχρονα όμως, αρχίζεις να εκτιμάς και την αξία όσων έχεις με έναν διαφορετικό τρόπο επειδή τα έχεις αγοράσει με τα δικά σου χρήματα εργαζόμενος σκληρά. Και τα περιποιείσαι όσο χρειάζεται, όχι επειδή αποτελούν προέκταση της ταυτότητάς σου, αλλά επειδή θες να κρατήσουν όσο χρειάζεται για να σε εξυπηρετούν.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!