5 απλές, καθημερινές Ασκήσεις για να φτιάξεις Πνευματικές Αντοχές - Men's Bible

5 απλές, καθημερινές Ασκήσεις για να φτιάξεις Πνευματικές Αντοχές

Πως να χτίσεις πνευματικές αντοχές

Πολλοί από εμάς αφιερώνουμε αρκετό χρόνο μέσα στην εβδομάδα μας για να ασκηθούμε και να γυμνάσουμε το σώμα μας. Κάποιοι βγαίνουν για τρέξιμο, άλλοι γυμνάζονται στα γυμναστήρια ή στα σπίτια τους. Λίγοι από εμάς όμως κοιτάνε να φροντίσουν και τις πνευματικές αντοχές τους.

Δίνουμε μεγάλη βάση στο να αναπτύξουμε σωματικές αντοχές και αυτό φαίνεται να επηρεάζει και την πνευματική μας υγεία. Πέρα από τους έμμεσους τρόπους όμως, είναι καλό να εφαρμόσεις και κάποιες απλές αλλά πολύ αποδοτικές ασκήσεις που θα ενισχύσουν την πνευματική σου υγεία.   Όσο περισσότερο κρατάς δραστήριο το μυαλό σου, τόσο καλύτερα και για περισσότερο καιρό θα σε υπηρετεί κι αυτό.

Οπότε ας δούμε μερικές απλές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να χτίσεις πνευματικές αντοχές.

5 Ασκήσεις για Πνευματικές Αντοχές

#1 Όταν ξυπνάς

Κατά προτίμηση, κάνε τα παρακάτω ενώ στέκεσαι στον ήλιο, ακόμα και μέσα από την μπαλκονόπορτά σου. κάνε μερικές θετικές δηλώσεις για να φτιάξεις την προδιάθεσή σου για όλη την ημέρα. Για παράδειγμα, μπορείς να πει:

«Σήμερα θα είναι μία καταπληκτική ημέρα»

«Ας δούμε τι ενδιαφέρον θα συμβεί σήμερα»

«Τι θα μάθω σήμερα που θα με κάνει καλύτερο;»

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αφιερώσεις δέκα λεπτά από τον χρόνο σου για να μαζέψεις λίγο ήλιο και να φτιάξεις την προδιάθεση σου.

#2 Κατά την διάρκεια του πρωινού

Καθώς λειτουργείς μέσα στην ημέρα, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την καλή σου διάθεση αν δώσεις προσοχή στα συναισθήματά σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις πολύ απλά, αν κάνει μία μικρή παύση ενόσω κάνεις κάτι και αναρωτηθείς «Εντάξει, πως αισθάνομαι τώρα

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να αναγνωρίσεις και να συνδεθείς με τα συναισθήματά σου. Απλά άκου τι σου λέει το σύστημά σου και ακόμα και αν είναι αρνητικό το συναίσθημα, απλά αναγνώρισε το και εντόπισε την πηγή. «Τι με κάνει να αισθάνομαι έτσι;»

Αν δεν έχεις κόσμο δίπλα σου, είναι ακόμα καλύτερο αν μπορείς να το πεις δυνατά και όχι από μέσα σου. μετά ρώτησε τον εαυτό σου «Τι χρειάζεται να κάνω για να το ξεπεράσω;» Κάνε κάτι μικρό που θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το αρνητικό συναίσθημα ή που θα ενισχύσει το θετικό.

#3 Προς το μεσημέρι

Η πνευματική χαλάρωση είναι πολύ σημαντική, ειδικά αν εργάζεσαι σε περιβάλλον με φασαρία ή πολύ πίεση και στρες. Στο διάλειμμα σου, βρες ένα απόμερο μέρος, και χαλάρωσε για πέντε με δέκα λεπτά. Κλείσε τα μάτια σου και άσε το μυαλό σου να αδειάσει όσο μπορείς. Για να σταματήσεις τον εσωτερικό μονόλογο μπορείς να κάνεις μερικά απλά πράγματα.

Εστίασε στην αναπνοή σου για πέντε λεπτά. Παρατήρησε τον τρόπο που εισπνέεις και εκπνέεις και θα διαπιστώσεις πολύ γρήγορα ότι το μυαλό σου θα εστιαστεί και θα αδειάσει πολύ γρήγορα.

Βάλε λίγη χαλαρωτική μουσική στο κινητό σου και φόρα τα ακουστικά σου. Ακόμα καλύτερα, βάλε «λευκό θόρυβο».  Ο ήχος θα υπερφορτώσει το σύστημά σου και θα σιγάσει την βαβούρα της ημέρας. Μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά θα δεις διαφορά.

#4 Προς το απόγευμα

Είτε κάνεις διάλειμμα από την εργασία σου, είτε από το διάβασμά σου, είτε απλά επιστρέφεις σπίτι σου, κάνε πέντε λεπτά διάλειμμα και σκέψου κάποιο άτομο ή κάποια κατάσταση που σε κάνει χαρούμενο.

Φέρε την εικόνα στο μυαλό σου, χαλάρωσε και δες αυτά που είδες τότε, άκου αυτά που άκουσες και επέτρεψε στον εαυτό σου να χαλαρώσει και να αφεθεί στην θετική ανάμνηση. Γρήγορα θα διαπιστώσεις ότι μαζί με το μυαλό σου, χαλαρώνει και το σώμα σου.

Αφέσου σε αυτή την διαδικασία και αν μία ανάμνηση δεν είναι αρκετή, βρες και μία δεύτερη και επανέλαβε την διαδικασία. Ο σκοπός είναι να οδηγήσεις το μυαλό σου σε θετικές αναμνήσεις και να το βοηθήσεις να ηρεμήσει και να αποβάλει το στρες της ημέρας.Πως να χτίσεις πνευματικές αντοχές

#5 Πριν πέσεις για ύπνο

Ένας καλός και βαθύς ύπνος είναι απαραίτητος για να ξεκουράσεις σώμα και πνεύμα. Όσο μπορείς, μείνε μακρυά από κινητά και οθόνες τουλάχιστον μισή ώρα πριν κοιμηθείς, για να βοηθήσεις το σώμα σου να μπει σε mood χαλάρωσης και προετοιμασίας για ύπνο. Ξάπλωσε και φέρε στο μυαλό σου κάτι ωραίο που συνέβη μέσα στην ημέρα.

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι συγκλονιστικό, αρκεί να σε έκανε να αισθανθείς καλά. Όσο το σκέφτεσαι, κλείσε τα μάτια σου και ξεκίνα να μετράς ανάποδα από το 100 με σκοπό να έχεις αποκοιμηθεί πριν φτάσεις στο 90. Αφέσου στην διαδικασία και πριν το καταλάβεις, θα έχεις αποκοιμηθεί.

Φρόντισε το μυαλό σου για να σε φροντίζει κι αυτό. Δώσε του την ευκαιρία να χαλαρώνει μέσα στην ημέρα και να «κλείνει» για λίγο, έτσι ώστε να είσαι πιο ξεκούραστος και παραγωγικός.

Θες να καλλιεργήσεις την αυτοπεποίθηση στο φλερτ ώστε να διατηρείς την ψυχραιμία σου ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!