Γιατί ο Ύπνος είναι ο καλύτερος σου Φίλος - Men's Bible

Γιατί ο Ύπνος είναι ο καλύτερος σου Φίλος

Ύπνος – Ο καλύτερος φίλος σου και πόσο σημαντικός είναι

Φαντάζομαι συμμεριζόμαστε και οι δύο την άποψη ότι ο ύπνος είναι καταπληκτικός. Και πώς να μην είναι όταν περνάμε τουλάχιστον το ένα τρίτο της ζωής μας κοιμώμενοι.

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία σου και την ευμάρεια σου. τα οφέλη του στην πνευματική και σωματική σου υγεία είναι τόσο σημαντικά όσο το φαγητό, το νερό και η αναπνοή. Είναι ο μηχανισμός που βοηθάει το σώμα σου να επουλώσει τραύματα –σωματικά και ψυχικά, και ουσιαστικά να γεμίσει τις μπαταρίες σου.

Είναι αδιαμφισβήτητη η σύνδεση ανάμεσα σε καλές περιόδους ύπνου και την φυσική και πνευματική σου υγεία. Τα κακά ωράρια ύπνου, ο σπαστός ύπνος και η έλλειψη του μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σου, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε κακό ύπνο και πάει λέγοντας.

Ύπνος και Κακές συνήθειες

Κάποια πολύ συχνά καθημερινά προβλήματα όπως στρες, άγχος και κατάθλιψη πολύ συχνά καταδεικνύουν προβλήματα ύπνου.  Αυτά με την σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε λήθαργο –όπως όταν πας για δουλειά και αισθάνεσαι ότι θα κοιμηθείς στο γραφείο, μόνιμη κόπωση και έλλειψη ενδιαφέροντος και έλλειψη συγκέντρωσης.

Συνήθως, αυτό προκαλείται λόγω κακής διαχείρισης από πλευράς σου. Το ξενύχτι και τα ανάποδα ωράρια είναι κύριος παράγοντας, όπως είναι και το φαγητό πολύ αργά το βράδυ.

Και στις δύο περιπτώσεις δημιουργούμε ένταση στον οργανισμό μας, ενώ θα έπρεπε να τον βοηθήσουμε να χαλαρώσει για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε κανονικά. Το ίδιο συμβαίνει και με τα φώτα και την τεχνολογία. Κρατάμε το σώμα μας και κατ επέκταση και το μυαλό μας σε υπερδιέγερση, αντί να το βοηθάμε να χαλαρώσει.Πως να κοιμάσαι καλύτερα, Ύπνος – Ο καλύτερος φίλος σου και πόσο σημαντικός είναι

Προβλήματα υγείας

Επίσης, πολλές φορές ο κακός ύπνος μπορεί να προκύπτει από κάποιο σωματικό πρόβλημα που δεν το έχουμε εντοπίσει. Η παχυσαρκία και προβλήματα στη μύτη και το λαιμό είναι μόνο δύο από τα πιο βασικά προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε κακό ύπνο.

Κάνε έναν γρήγορο έλεγχο στο σώμα σου όταν ξυπνάς. Ροχαλίζεις; Έχεις μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια; Ξυπνάς με πονοκέφαλο που δεν περνάει μέχρι αργά; Έχεις καούρα και είναι πρησμένο το στομάχι σου; Πονάει ή είναι πρησμένος ο λαιμός σου; Αισθάνεσαι πιασμένος και αδύναμος;

Αν έχεις κάποια ή όλα αυτά τα συμπτώματα και τα έχεις για πολύ καιρό, τότε ίσως είναι απαραίτητο να επισκεφτείς έναν γιατρό ή ένα κέντρο ύπνου για να δουν τι σου συμβαίνει.

Τι μπορώ να κάνω μόνος μου;

Ένας καλός ύπνος έχει πολλά οφέλη και υπάρχουν κάποιες απλές τεχνικές που μπορούν να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να έχεις έναν καλό, βαθύ, αναζωογονητικό ύπνο.

Το μέρος που κοιμάσαι παίζει μεγάλο ρόλο, οπότε ξέχνα τους καναπέδες και τις πολυθρόνες στο σαλόνι, μπροστά στην τηλεόραση. Το κρεβάτι σου είναι ο μόνος σωστός χώρος για να κοιμηθείς.

Φρόντισε το δωμάτιο να έχει σωστή θερμοκρασία για να είναι το σώμα σου άνετο. το υπνοδωμάτιο σου πρέπει να έχει μηδενικό φως και ήχους.

Απομάκρυνε την τεχνολογία από το υπνοδωμάτιο σου. Για κανένα λόγο δεν πρέπει να έχεις τηλεόραση εκεί.

Η ακτινοβολία και ειδικά το φως που εκπέμπει κατά την διάρκεια της νύχτας (ειδικά όταν αποκοιμιέσαι μπροστά της, μπορεί να σου δημιουργήσει διαταραχές στον ύπνο). Το ίδιο ισχύει και για το κινητό σου. Ξέρεις, αυτό που σου πέφτει στο κεφάλι όταν σε παίρνει ο ύπνος. Απόφυγε να φας στο κρεβάτι.

Μία απλή μέθοδος για να χαλαρώσεις για να σε πάρει ο ύπνος

Παρακάτω είναι μία απλή μέθοδος που θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς βαθιά. Ξεκινάει με σωματική χαλάρωση και οδηγεί σε νοητική χαλάρωση. Είναι μία απλή τεχνική για να απομακρύνεις το άγχος της ημέρας και να καταλαγιάσεις τις φωνές στο κεφάλι σου. Όλες αυτές τις σκέψεις που σε κρατάνε ξύπνιο τα βράδια.

Φρόντισε έτσι ώστε το υπνοδωμάτιο σου να έχει όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες, από αυτές που αναφέραμε παραπάνω.

Ξάπλωσε άνετα, σε μία στάση που να σε βολεύει.

Ξεκίνα από την κορυφή του κεφαλιού σου και χαλάρωσε τους μύς σου. Κατέβα σιγά σιγά μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σου χαλαρώνοντας όλους τους μύς σου σταδιακά. Αν δεν είσαι σίγουρος ότι κάποιος έχει χαλαρώσει, τότε ξανασφίξε και χαλάρωσέ τον.

Εστίασε στην αναπνοή σου. Χαλάρωσε την και κάνε την πιο βαθιά. Παρατήρησε τις ανάσες που παίρνεις και πως κάθε μία από αυτές σε χαλαρώνει και σε ηρεμεί καθώς μπαινοβγαίνει στους πνεύμονές σου. Αυτή είναι απόλυτη σωματική χαλάρωση.

Τώρα χαλάρωσε το μυαλό σου.

Ξεκίνα να μετράς αντίστροφα από το 100, αργά και παρατήρησε τους αριθμούς να εξαφανίζονται όσο το κάνεις. Μέχρι να φτάσεις στο 95, όλοι οι αριθμοί θα έχουν εξαφανιστεί και το μυαλό σου θα έχει χαλαρώσει αρκετά.   Αυτή είναι απόλυτη νοητική χαλάρωση.

Μετά βυθίσου σε έναν χαλαρωτικό και αναζωογονητικό ύπνο.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!