Ντύσιμο και στυλ: 5 σημαντικά λάθη να αποφύγεις για να αναβαθμίσεις την εμφάνιση σου - Men's Bible

Ντύσιμο και στυλ: 5 σημαντικά λάθη να αποφύγεις για να αναβαθμίσεις την εμφάνιση σου

Ντύσιμο και στυλ: 5 σημαντικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις αν θες να αναβαθμίσεις την εμφάνιση σου

Χρειάζεται να αναβαθμίσεις την εμφάνιση σου;Μια από τις μεγαλύτερες πλάνες του ανθρωπίνου νου, είναι η τάση να ερμηνεύει τον κόσμο γύρω του με δύο απόλυτες τιμές. Να βλέπει δηλαδή ένα γεγονός ως άσπρο ή μαύρο, αγνοώντας τις ενδιάμεσες καταστάσεις.

Η οπτική αυτή είναι προφανώς λανθασμένη. Λειτουργεί ωστόσο με έναν τόσο ύπουλο, πονηρό και ασυνείδητο τρόπο, που είναι δύσκολο να μην πέσει κανείς θύμα της.

Δεν είναι παράλογο λοιπόν, που σε ένα τόσο καυτό θέμα, όπως είναι η εμφάνιση στο φλερτ, οι απόψεις διίστανται.

Υπάρχουν εκείνοι που λένε πως η εμφάνιση δεν παίζει κανένα ρόλο και πως σημασία έχει μόνο η επικοινωνία και η συμπεριφορά στον άντρα. Από την άλλη, υπάρχει και η πλευρά που λέει πως η εμφάνιση είναι το παν. Πως χωρίς κοιλιακούς και ωραίο στυλ, δεν πας πουθενά.

Άραγε τί από τα δύο ισχύει;

Έχει νόημα να αναβαθμίσεις την εμφάνιση σου; Είναι ένα ασήμαντο στοιχείο στο φλερτ ή μήπως είναι το μοναδικό που έχει σημασία;

Ως συνήθως, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Στην πραγματικότητα, η εικόνα που σχηματίζουν οι άλλοι για εμάς είναι ένα παζλ από διάφορες συνιστώσες. Μια γυναίκα θα σχηματίσει μια άποψη για σένα και από το πώς ντύνεσαι και πόσο περιποιημένος είσαι, αλλά και από το πώς κινείσαι μέσα στο χώρο, πως μιλάς και πώς συμπεριφέρεσαι.

Η εμφάνιση λοιπόν, όχι από άποψη ομορφιάς, είναι σημαντική γιατί αποπνέει στοιχεία και πληροφορίες για εμάς.

Τα καλά νέα είναι πως το να αναβαθμίσεις την εμφάνιση σου, είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις και σίγουρα πολύ πιο απλό σε σύγκριση με την καθημερινή μάχη που δίνουν οι γυναίκες. Αρκεί να βάλεις λίγο την άσκηση στη ζωή σου και να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου.

Ενώ το πρώτο όμως είναι απλό και αυτονόητο, οι περισσότεροι άντρες δυσκολεύονται να αλλάξουν ντύσιμο και να διαμορφώσουν ένα στυλ που να το υποστηρίζουν και τους αναδεικνύει.

Αυτό συμβαίνει γιατί κάνουν αρκετά λάθη στην επιλογή των ρούχων και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν το ντύσιμό. Λάθη που πολύ πιθανό να κάνεις κι εσύ και σε εμποδίζουν από το να αναβαθμίσεις την εμφάνιση σου.

Ας δούμε λοιπόν μερικά από αυτά:

#1 Φοβάσαι μήπως δείχνεις …«gay»

Πολλοί straight άντρες αποφεύγουν να εξερευνήσουν το στυλ τους και να πειραματιστούν με διαφορετικά στυλ και χρώματα, από φόβο μήπως δείχνουν γκέι ή μήπως προκαλέσουν σχόλια από τον κοινωνικό τους περίγυρο. Όμως, αυτή η οπτική είναι κατάλοιπο ξεπερασμένων αντιλήψεων και σε οδηγεί σε ένα άχρωμο και βαρετό ντύσιμο.

Αντιθέτως, ένας ωραίος χρωματικά συνδυασμός και ένα περιποιημένο ντύσιμο, όχι μόνο τονίζουν την αρρενωπότητα σου, αλλά δείχνουν ότι εκτιμάς και περιποιείσαι τον εαυτό σου. Γι’ αυτό, μη φοβάσαι να βγεις από τη ζώνη άνεσης σου, να πειραματιστείς και να παίξεις με τα ρούχα και τα χρώματα, μέχρι να βρεις το στυλ που σου ταιριάζει.

#2 Δυσκολεύεσαι να αναβαθμίσεις την εμφάνιση σου γιατί αγοράζεις με λάθος κριτήρια

Ένα κλασσικό λάθος που κάνουν πολλοί, είναι πως αγοράζουν κάτι, μόνο όταν τους αρέσει πραγματικά πολύ, χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν αν ταιριάζει αυτό το ρούχο με την υπόλοιπη γκαρνταρόμπα τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν ένα σωρό ωραία μπλουζάκια, παντελόνια ή παπούτσια, αλλά να μην έχουν με τί να το συνδυάσουν.

Το στυλ όμως δεν είναι κάτι μεμονωμένο. Είναι ένα σύνολο. Και ενώ σίγουρα πρέπει τα ρούχα που παίρνεις να σου αρέσουν, είναι σημαντικό να μη βλέπεις το καθένα ξεχωριστά, αλλά όλα μαζί ως ένα συνολικό αποτέλεσμα. Για αυτό πριν βγεις και πριν αγοράσεις, έχε πάντα στο νου σου τί στυλ θες να δοκιμάσεις και τί εικόνα θες να βγάλεις προς τα έξω.

#3 Ντύνεσαι με βάση τη μόδα και όχι την προσωπικότητα σου

Το να ντύνεσαι καλά είναι σημαντικό. Όμως, εξίσου σημαντικό, είναι το ντύσιμο σου να ταιριάζει αρμονικά με την προσωπικότητα σου. Δεν είναι λίγοι οι άντρες που στην προσπάθεια τους να φτιάξουν το ντύσιμο τους, ακολουθούν τυφλά τη μόδα, τα trends, και τους star της εποχής, με αποτέλεσμα να φοράνε ρούχα που δεν τους αναδεικνύουν και κυρίως δεν είναι σύμφωνα με το lifestyle τους.

Για παράδειγμα, ο 40ρής που προσπαθεί να ντυθεί όπως ένας 20ρης ή κάποιος που προσπαθεί να υιοθετήσει ένα rock star ντύσιμο τη στιγμή που ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τη μουσική, τον τρόπο ζωής και προτιμά τα μπουζούκια. Ντύσιμο και στυλ: 5 σημαντικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις αν θες να αναβαθμίσεις την εμφάνιση σου

#4 Ντύνεσαι το ίδιο με τους άλλους

Το πιο πάνω λάθος είναι αποτέλεσμα του να προσπαθείς να ξεχωρίσεις πάρα πολύ. Όμως, είναι εξίσου λάθος, το να ντύνεσαι όπως όλοι οι άλλοι άντρες και να μη ξεχωρίζεις καθόλου.

Ένας από τους στόχους του καλού στυλ, είναι να δώσει ένα προσωπικό τόνο στο ντύσιμο και να σε κάνει να ξεχωρίσεις ελαφρώς από τους υπόλοιπους γύρω σου. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό στο φλερτ, καθώς ο γενικότερος στόχος σου είναι να διαχωρίσεις τον εαυτό σου από τους άλλους άντρες που τη φλερτάρουν και να μείνεις στο μυαλό της κοπέλας.

Για να το καταλάβεις καλύτερα, φαντάσου π.χ. μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με διάφορους ανθρώπους σε ένα δρόμο και σκέψου πως σε μια γωνία αυτής της φωτογραφίας υπάρχει ένας άντρας που τα ρούχα του εμφανίζονται έγχρωμα.

Με το που κοιτάζεις αυτήν τη φωτογραφία, που πιστεύεις ότι πηγαίνει πρώτα το μάτι σου και τί είναι αυτό που σου μένει στο μυαλό; Μα φυσικά ο τύπος με το χρώμα, γιατί ενώ όλοι οι άλλοι είναι ίδιοι, αυτός ξεχωρίζει.

#5 Για να αναβαθμίσεις την εμφάνιση σου μη φοράς ρούχα που σου είναι μεγάλα

Οι περισσότεροι προτιμούν την άνεση και την πρακτικότητα παρά την αισθητική. Αυτό καθρεπτίζεται συχνά στα ρούχα που φοράνε. Φοράνε μεγαλύτερο νούμερο ρούχα, είτε γιατί νιώθουν άβολα, είτε γιατί θέλουν να κρύψουν διάφορες ατέλειες. Το αποτέλεσμα είναι αυτά τα ρούχα, να μην κάθονται καλά πάνω τους.

Το σωστό μέγεθος είναι ο βασιλιάς στο αντρικό ντύσιμο και ο αμεσότερος τρόπος να αναβαθμίσεις την εμφάνιση σου, είναι να βρεις ρούχα που ταιριάζουν στο σώμα σου. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει πάντα να ξέρεις το νούμερο σου και φυσικά να είσαι σε θέση να απορρίψεις ένα ρούχο, όσο και αν σου αρέσει, αν δεν είσαι ικανοποιημένος.

Για να μάθεις πως να αναβαθμίσεις την εμφάνιση σου, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!