8+1 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρεις για τον Σεβασμό Απέναντι στη Γυναίκα - Men's Bible

8+1 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρεις για τον Σεβασμό Απέναντι στη Γυναίκα

8+1 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρεις για τον Σεβασμό Απέναντι στη Γυναίκα

Σε αυτή τη λίστα θα δούμε 9 πράγματα τα οποία υπογραμμίζουν το ότι, ως αξιόλογο μέλος της κοινωνίας, χρειάζεται να έχεις σεβασμό απέναντι στη γυναίκα και να υποστηρίζεις την πρόληψη της παρεχνόχλησης.

Είναι σημαντικό να θίξουμε το πολύ ευαίσθητο θέμα της παρενόχλησης, διότι συχνά η κοινωνία αναφέρεται μόνο στα θύματα – είτε για να τα κατηγορήσει, είτε για να τους ρίξει το φταίξιμο, είτε για να τα προειδοποιήσει να «φυλάγονται».

Αντιθέτως, όταν η συζήτηση στρέφεται στους δράστες, συνήθως επικεντρωνόμαστε στο πως να τους μεταχειριστούμε μετά το συμβάν και (δικαίως) να τους απαγγείλουμε κατηγορίες για το έγκλημά τους.

Επομένως, εάν θέλουμε να ζούμε σε μια ειρηνική κοινωνία που δε θα μαστίζεται από τέτοιες φρικαλεότητες και θα μπορούμε όλοι μας να αποτρέπουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές, τότε πρέπει να φέρουμε στο τραπέζι αυτή την συζήτηση.

Παρακάτω θα προσπαθήσω να σου δείξω ακριβώς τι πρέπει να γνωρίζεις προκειμένου να δείξεις πραγματικό σεβασμό απέναντι στη γυναίκα:

#1 Το «όχι» είναι «όχι»

Είναι πολύ προφανές αυτό, σωστά; Όλοι μας το έχουμε ακούσει κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Και βασικά είναι προφανές και λογικό, διότι, στην τελική, προχωράς παρακάτω.

Εξάλλου καταλαβαίνεις πως η συναίνεση έχει πάντα να κάνει με την άδεια, την έγκριση και τη συμφωνία και των δύο σχετικά με το πως θα προχωρήσει ή όχι μια σχέση.

Αν μια γυναίκα σου πει αυτό το «όχι», αυτό δεν σημαίνει πως “το παίζει δύσκολη” ή ότι θέλει να την πείσεις για το αντίθετο. Αυτό σημαίνει απλώς ότι δε θέλει κάτι περισσότερο. Κάτι που σέβεσαι και προχωράς.

#2 Δώσε της την ευκαιρία να πει «ναι»

Ακόμα και αν δεν ακούσεις πουθενά τη λέξη «όχι», τότε δε σημαίνει πως η απουσία του ισούται με το «ναι».

Αν είσαι μαζί με μια κοπέλα που είναι αρκετά μεθυσμένη για να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της, τότε σίγουρα η μέθη της δε θα τη βοηθήσει να σου δείξει ξεκάθαρα ότι δε θέλει να κάνεις κάτι περισσότερο μαζί της.

Προτού περάσεις την πρώτη νύχτα μαζί με μια κοπέλα που σου αρέσει, μη διστάσεις να τη ρωτήσεις ευγενικά «είσαι σίγουρη γι’ αυτό;». Είναι καλή ατάκα!

Με το να επιβεβαιώσεις ότι η κοπέλα με την οποία θα προχωρήσετε είναι όντως σίγουρη ότι το θέλει: α) της δίνεις την ευκαιρία να πει ξεκάθαρα και οριστικά το «ναι» ή το «όχι» και β) της δείχνεις άλλη μια φορά ότι κάνει την επιλογή να είναι με κάποιον που έχει σεβασμό απέναντι στη γυναίκα με την οποία βρίσκεται μαζί.

#3 «Κοντά» τα χέρια σου αν θες να έχεις σεβασμό απέναντι στη γυναίκα

Δεν έχει καμία απολύτως σημασία εάν μιλάμε για πέος, δάχτυλο, κόλπο ή στόμα, καθώς δεν υπάρχει ιεραρχία εδώ.

Είναι παραβίαση του δικού της σώματος, πρόκειται για σεξουαλικό έγκλημα, και είναι λάθος!

Για να προχωρήσεις με οποιονδήποτε τρόπο μαζί της, χρειάζεσαι την ξεκάθαρη συγκατάθεσή της.

#4 Να αναφέρεσαι στις γυναίκες με το όνομά τους

Από τη στιγμή που δε γνωρίζεις το όνομά της, δε χρειάζεται να μιλάς γι’ αυτή.

Αν θες να συζητήσεις για τον πισινό της, τα πόδια της, τα ρούχα της, ή οποιοδήποτε άλλο πράγμα πάνω της που τυχαίνει να σε «ανάβουν» ή να σε «σβήνουν», καλύτερα να μάθεις ποια είναι πρώτα, και γιατί όχι, ζήτα το όνομά της.

Και αυτό επειδή πρόκειται για άτομο και όχι για αντικείμενο, με το οποίο θα συνδιαλεχθείς και θα αποφασίσετε από κοινού πως θα προχωρήσετε.

#5 Ζήτα βοήθεια αν πιστεύεις ότι τη χρειάζεσαι

Το ακούμε συχνά από τα στόματα όσων τελικά κατηγορηθούν ή καταδικαστούν: “Είμαι άρρωστος. Χρειαζόμουν βοήθεια.”

Η αλήθεια είναι πως δε μου αρέσει που το αναφέρω τόσο ωμά και ελπίζω να μη σου συμβεί, αλλά κάποια άτομα στον κόσμο χρίζουν βοήθειας.

Και η αλήθεια είναι πως κανείς δε θα τους τη δώσει και κανείς δε θα γνωρίζει ότι χρειάζονται βοήθεια εάν δεν τη ζητήσουν. Επομένως, εάν πιστεύεις ότι κάτι δεν πάει καλά, κλείσει ένα ραντεβού με ειδικό ψυχικής υγείας, δεν είναι κακό.

Το να παραδεχτείς τις σκέψεις σου δυνατά είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που θα κάνεις ποτέ, αλλά είναι λιγότερο δύσκολο από το να πληγώσεις κάποιον και αργότερα να μετανιώνεις. 8+1 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρεις για τον Σεβασμό Απέναντι στη Γυναίκα

#6 Κάνε της κομπλιμέντα για το χαμόγελο, την αίσθηση του χιούμορ ή την ευφυία της. Αυτό δείχνει σεβασμό απέναντι στη γυναίκα

Σίγουρα θα έχεις σχολιάσει με την παρέα σου το πόσο προκλητικά ντύνονται οι γυναίκες. Αλλά το πράγμα έχει ως εξής: κάποιες φορές, οι γυναίκες επιλέγουν να ντυθούν με τέτοιο τρόπο για να τραβήξουν όντως τη προσοχή σου, ή απλώς επειδή δεν αντέχουν την αναθεματισμένη ζέστη.

Αυτό όμως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ότι θέλουν να κάνουν σεξ μαζί σου.

Οκ, ίσως σε βρίσκουν γοητευτικό.

Ίσως θέλουν να νιώσουν αυτές γοητευτικές.

Ίσως θέλουν να τα φτιάξουν μαζί σου.

Ή ίσως θέλουν απλά να νιώσουν πως κάποιος θα ήθελε να γίνει σύντροφός τους.

Ή ίσως απλά τους αρέσει το συγκεκριμένο φόρεμα και δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω.

Όπως και να ‘χει όμως, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το σεξ ως μέτρο σύγκρισης για το τι κάνει το άλλο άτομο ελκυστικό.

Προφανώς, όλα αυτά που αναφέρω δεν έχουν να κάνουν με τη αποκλειστική ευθύνη που φέρουν οι άνδρες για τον σεβασμό απέναντι στη γυναίκα, αλλά εδώ μιλάμε για εσένα προσωπικά και τι μπορείς να κάνεις.

Επομένως, σε προκαλώ να της δείξεις πως πιστεύεις ότι η αξία της είναι περισσότερη από το στήθος ή τον πισινό της. Γιατί ξέρω ότι το πιστεύεις όντως και πρέπει να το ξέρει κι αυτή.

#7 Μίλησε και για μη σεξουαλικά θέματα με τους κολλητούς σου

Πρέπει να ξεφύγουμε πια από την ιδέα ότι οι σχέσεις έχουν να κάνουν μόνο με το σεξ. Κάθε φορά που κάθεσαι εκεί με τους φίλους σου και μιλάς για το κορίτσι που σου αρέσει και πόσο μεγάλα είναι τα στήθη της, ενισχύεις αυτή την ιδέα στον εαυτό σου, στους φίλους σου και στο ίδιο κορίτσι.

Μα γιατί να θεωρείται λιγότερο αρρενωπό το να μιλάς για τα κοινά ενδιαφέροντα που μοιράζεσαι μαζί της (μερικά από τα οποία πιθανώς μοιράζεσαι και με τους φίλους σου);

Ας πούμε ότι αγαπάτε και οι δύο τις ταινίες τρόμου. Μίλησε στους φίλους σου για το πόσο ωραίο είναι που βρήκες επιτέλους ένα κορίτσι που μπορεί να εκτιμήσει την αγαπημένη σου ταινία.

Ή για ένα αστείο που σου είπε και σου άρεσε πραγματικά.

Όλα αυτά είναι πράγματα που οι φίλοι σου μπορούν να εκτιμήσουν και πέρα από το σεξουαλικό κομμάτι της σχέσης σου.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τον σεβασμό απέναντι στη γυναίκα; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#8 Να περιμένεις ότι το σεξ θα είναι καλό

Συνήθως αναμένεις το σεξ να γίνεται με κάποια που της αρέσουν τα προκαταρκτικά, που ανταποκρίνεται στα φιλιά σου, που ίσως σιγοψιθυρίσει το όνομά σου.

Επίσης, περιμένεις να είναι με κάποια που γδύθηκε, ή βοήθησε να γδυθείς και σου χαμογέλασε ή σε φίλησε ενώ το έκανε.

Με αυτό θέλω να πω ότι το σεξ χρειάζεται να είναι μια θετική εμπειρία και για τους δύο σας σε ευχάριστη ατμόσφαιρα. Και σίγουρα δεν περιλαμβάνει πίεση ή εξαναγκασμό.

#9 Αν δεις το σεξ σαν δώρο, αυτό δείχνει ξεκάθαρα σεβασμό απέναντι στη γυναίκα

Το σεξ δεν είναι ο απόλυτος παράγοντας διατήρησης των σχέσεων. Και κυρίως μη το βλέπεις σαν κάτι που ο άλλος σου χρωστάει – γιατί κανείς δε σου χρωστάει σεξ, είτε κεράσεις δείπνο, είτε δώσεις λύση σε μια δύσκολη κατάσταση, είτε επειδή είσαι παντρεμένος με αυτό το άτομο.

Μην το αντιμετωπίζεις σαν νίκη, επίτευγμα, το νόημα της ζωής, ή το μονοπάτι προς την αυτοεκτίμηση σου. Αλλά να μην το αντιμετωπίζεις και σαν κάτι αηδιαστικό, κάτι ταμπού, κάτι για το οποίο δεν μιλάς ποτέ.

Απεναντίας, να αντιμετωπίζεις το σεξ σαν δώρο. Και κυρίως, σαν δώρο από την παρτενέρ σου, το οποίο σημαίνει πως δεν είναι υποχρεωμένη να στο δώσει.

Επομένως, αποδέξου αυτό το δώρο που σου δόθηκε με αξιοπρέπεια και ευγένεια. Είναι ένα δώρο που δίνεις και λαμβάνεις και εσύ.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!