30 Χρονών με Έλλειψη Εμπειριών: Είναι Πολύ Αργά για Μένα; - Men's Bible

30 Χρονών με Έλλειψη Εμπειριών: Είναι Πολύ Αργά για Μένα;

30 Χρονών με Έλλειψη Εμπειριών: Είναι Πολύ Αργά για Μένα;

Ο μέσος άντρας κάνει πολλές παρανοήσεις στο θέμα σχέσεις, φλερτ και γυναίκες. Μια από αυτές και ίσως από τις πιο μεγάλες, έχει να κάνει με την έλλειψη εμπειριών.

Με αποτέλεσμα να νιώθει ότι είναι πολύ αργά για να μάθει να φλερτάρει.

Αυτό είναι και ένα ευαίσθητο θέμα, όμως είναι τόσο επίκαιρο σήμερα όσο ποτέ άλλοτε.

Είναι λοιπόν αρκετές οι περιπτώσεις ανδρών, που ενώ κοντεύουν τα 30 (συχνά και παραπάνω), έχουν ελάχιστες ή και καθόλου εμπειρίες με τις γυναίκες. Είτε γιατί είχαν μικρή επαφή με το άλλο φύλο, δηλαδή μια-δύο μικρές σχέσεις και τίποτα περισσότερο, είτε γιατί δεν έχουν κάνει ακόμα τη πρώτη τους σχέση, δεν έχουν γευτεί το πρώτο τους φιλί ή πολύ πιθανό να μην έχουν κάνει και σεξ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το άγχος, η αμφιβολία και το αίσθημα της μοναξιάς είναι συχνά μόνιμοι επισκέπτες και είναι φυσικό αυτό. Άλλωστε ποιος δεν είχε έστω λίγο άγχος ή αμφιβολία στις πρώτες του επαφές με το άλλο φύλο και ποιος άντρας δεν επιθυμεί τη συντροφιά, την αποδοχή και το ενδιαφέρον μιας γυναίκας;

Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι όταν ο άντρας που δεν έχει εμπειρίες, νιώθει πως είναι πλέον πολύ αργά. Και αυτό γιατί παρομοιάζει το φλερτ και τις ανθρώπινες σχέσεις, με ένα δρομολόγιο που άπαξ και το χάσεις, δεν υπάρχει εναλλακτική. «Έπρεπε να είχα μάθει στα 20», σκέφτεται, «τώρα το τρένο έχει φύγει».

Δε θα σου πώ ψέματα: Το να έχεις αρκετές και πλούσιες εμπειρίες, βοηθάει στην αναζήτηση συντρόφου και στη δημιουργία ποιοτικών σχέσεων. Ωστόσο αυτό δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας και φυσικά η έλλειψη εμπειριών δεν είναι το τέλος του κόσμου.

Στην πραγματικότητα, οι πεποιθήσεις που σχηματίζει ένας άντρας γύρω από τον εαυτό του και την έλλειψη αυτή, είναι που τον κρατάνε στάσιμο.

Γιατί με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος30 Χρονών με Έλλειψη Εμπειριών: Είναι Πολύ Αργά για Μένα;

Ο φαύλος κύκλος του άγχους και της αποφυγής

Σκέψου το εξής παράδειγμα:

Ένας άντρας βλέπει μια κοπέλα σ’ ένα μαγαζί. Του αρέσει πολύ και ξέρει πως θέλει να της μιλήσει, οι φίλοι του μάλιστα τον παροτρύνουν και σχεδόν τον σπρώχνουν να πάει. Όμως νιώθει χαμένος.

Τι θα της πει;

Πώς θα ξεκινήσει την κουβέντα;

Σκέφτεται πως η απειρία του θα φανεί άμεσα και θα γίνει αφορμή για αμηχανία, γέλιο και άβολες καταστάσεις. Επίσης, και μόνο η ιδέα να πλησιάσει και να φλερτάρει μια γυναίκα, τον κάνει να νιώθει ήδη τα μάτια του κόσμου καρφωμένα πάνω του. «Οι άλλοι», έτοιμοι να σχολιάσουν και να κρίνουν, θα τον κατασπαράξουν μόλις δουν μια λάθος κίνηση ή μια αδέξια στιγμή.

Όλες αυτές οι σκέψεις, είναι πολλές φορές στιγμιαίες και δημιουργούν ένα χείμαρρο συναισθημάτων στο σώμα του. Το οποίο, φυσικά αντιδρά ανάλογα. Αφού σκέφτεται όλα αυτά λοιπόν, παράλληλα λούζεται με άγχος, στρες και ιδρώτα, ενώ η καρδιά χτυπά δυνατά σαν πολεμικό τύμπανο εν ώρα παρελάσεως.

Έτσι λοιπόν αποφασίζει πως δεν αξίζει τον κόπο να βάλει τον εαυτό του σε αυτή την άσχημη θέση.

Δε θέλει να πληγωθεί από την απόρριψη, δε θέλει να νιώσει την αιχμηρή κριτική των γύρω και φυσικά, θέλει να σταματήσει να αισθάνεται στρες και άγχος. Έτσι, επιλέγει να μη μιλήσει στην κοπέλα που του αρέσει.

Μόνο που έτσι δε πρόκειται να μαζέψει ποτέ εμπειρίες

Βλέπεις, το πρόβλημα με τους φαύλους κύκλους είναι ότι διαιωνίζονται. Είναι μια ατέρμονη λούπα, όπου η έλλειψη αυτοπεποίθησης, οι αρνητικές σκέψεις και οι απαισιόδοξες προβλέψεις, οδηγούν σε μια χιονοστιβάδα από έντονα συναισθήματα και αντιδράσεις στο σώμα σου.

Αυτά τα συναισθήματα και αυτές οι σωματικές αντιδράσεις με τη σειρά τους για να σε προστατεύσουν, οδηγούν τη συμπεριφορά σου στην αναβλητικότητα και την αποφυγή.

Αν λοιπόν θέλεις να σταματήσει αυτός ο φαύλος κύκλος, τότε πρέπει κάπου να τον σπάσεις. Και αυτό με τη σειρά του σημαίνει να σπάσεις το μοτίβο της αποφυγής και να κάνεις αυτό που σε αγχώνει.

Μπορεί να μην το κάνεις καλά, μπορεί να μην τα πας τέλεια, όμως έτσι θα μαζέψεις σιγά σιγά τις εμπειρίες που χρειάζεσαι και θα εξελιχθείς ως άντρας.

Θες να σπάσεις το φαύλο κύκλο; Δες εδώ

Η ηλικία δεν έχει και τόσο σημασία

Το θέμα με την ηλικία έχει να κάνει περισσότερο, με τον φόβο πως δεν υπάρχει πλέον αρκετός χρόνος. Για αυτό και οι άντρες με λίγες ή καθόλου εμπειρίες νιώθουν άσχημα με την ηλικία τους και θεωρούν πως είναι πολύ αργά πλέον για να μάθουν.

Όμως αυτό είναι περισσότερο μια ψευδαίσθηση.

Σίγουρα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν ήσουν 20, όμως ασφαλώς και υπάρχει ακόμα άπλετος χρόνος για φλερτ και ποιοτικές σχέσεις. Αρκεί να αφήσεις τους φόβους και τις ντροπές στην άκρη.

Όταν είσαι ένας άντρας αξίας, ένας άντρας με αυτοπεποίθηση, ένας άντρας που είναι άνετος με τον εαυτό του, τότε και μια γυναίκα θα είναι άνετη μαζί σου.

Δε θα σκέφτεται, «Α, αυτός δεν έχει αρκετές εμπειρίες και έκανε την πρώτη του σχέση μεγάλος. Ας τον απορρίψω».

Φυσικά ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και πάντα θα υπάρχουν και οι περίεργες περιπτώσεις. Όμως σε γενικές γραμμές, αν μια γυναίκα περνάει καλά μαζί σου, τότε θα θέλει να είναι και μαζί σου.

Ποτέ λοιπόν δεν είναι πολύ αργά.

Γι’ αυτό σταμάτα να ανησυχείς για την ηλικία και την έλλειψη εμπειριών και ξεκίνα να εστιάζεις στο ποιος είσαι και στο τι άντρας γίνεσαι.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!