5 Σύνδρομα που σκοτώνουν την Ερωτική Έλξη - Men's Bible

5 Σύνδρομα που σκοτώνουν την Ερωτική Έλξη

5 Σύνδρομα που σκοτώνουν την έλξη

Έχω δει πολλά και έχω ζήσει πολλά από την στιγμή που ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα στο φλερτ. Έχω φάει τα μούτρα μου πολλές φορές και έχω μάθει από τα δικά μου λάθη αλλά και από τα λάθη των άλλων (και ακόμα μαθαίνω).

Παρακάτω θα αναλύσουμε τα σημαντικότερα λάθη που κάνουν οι άντρες όταν φλερτάρουν, γνωστά και ως «σύνδρομα», τα οποία πρέπει να αποφύγεις οπωσδήποτε.

1. Το σύνδρομο της «κότας»

Δεν εννοώ να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια μόλις τα βρεις σκούρα. Αυτό το λάθος έχει να κάνει με τη γλώσσα του σώματος και βλέπω συχνά να το κάνουν πολλοί όταν προσεγγίζουν γυναίκες σε μπαρ και κλαμπ.

Όταν η μουσική σε ένα μαγαζί είναι δυνατή και ο άντρας θέλει μιλήσει σε μια γυναίκα, τότε γέρνει (από τους γοφούς και πάνω) το σώμα του προς το μέρος της ώστε η γυναίκα να τον ακούσει. Έπειτα μόλις τελειώσει αυτό που έχει να πει,  επαναφέρει το σώμα του στην αρχική του θέση.  Ακόμα χειρότερα πολλοί άντρες το κάνουν αυτό επανειλημμένα όχι μόνο όταν θέλουν να μιλήσουν αλλά και όταν τους μιλάει μια γυναίκα.

Το μήνυμα που περνάει ο άντρας σε αυτή την περίπτωση είναι ότι θα έκανε τα πάντα προκειμένου η γυναίκα να συνεχίσει να του μιλάει ενώ σαν εικόνα από μακριά φαίνεται ο άντρας σαν μια κότα που «τσιμπάει» καλαμπόκι από το έδαφος.

5 Σύνδρομα που σκοτώνουν την έλξη

 2. Το σύνδρομο του «απελπισμένου»

Τουλάχιστον έτσι το αποκαλώ εγώ και το βλέπω συνήθως σε άντρες που προσεγγίζουν γυναίκες στον δρόμο. Π.χ Πλησιάζεις μια γυναίκα με πολύ γρήγορο βήμα, της μιλάς πολύ δυνατά και νευρικά, κάνεις υπερβολικά πολλές κινήσεις με τα χέρια σου και μόλις η γυναίκα χάσει το ενδιαφέρον της και αρχίσει να απομακρύνεται από το μέρος σου, τότε γυρνάς ολόκληρο το σώμα σου προς αυτήν και εξακολουθείς να της μιλάς ενώ σου έχει γυρισμένη την πλάτη.

Όταν μια γυναίκα σου γυρίσει την πλάτη έχει λόγο που το κάνει, το να την ακολουθείς και να συνεχίσεις να της μιλάς με την ελπίδα ότι θα επιστρέψει ξανά σε εσένα είναι στην καλύτερη περίπτωση «creepy», ενώ παράλληλα δείχνει έλλειψη κοινωνικής νοημοσύνης.

3. Το σύνδρομο του «κολλητού φίλου»

Οκ, είσαι άνετος όταν μιλάς με γυναίκες αλλά μήπως το παρακάνεις; Πολλοί άντρες στην προσπάθεια τους να δείξουν άνετοι και να μην προκαλέσουν στη γυναίκα αμηχανία, ξεφεύγουν.

Δηλαδή θα είναι υπερβολικά φιλικοί, θα αναπτύξουν οποιοδήποτε θέμα συζήτησης και θα μιλήσουν για οτιδήποτε, για τον καιρό, πολιτική, μπάλα, θα κάνουν και το χιούμορ τους βέβαια και μόλις τελειώσουν τα θέματα συζήτησης τότε θα ζητήσουν το τηλέφωνο της κοπέλας με σκοπό να βγουν ραντεβού μαζί της.

Όλα αυτά που ανέφερα πιο πάνω τα κάνεις με τους φίλους σου, γιατί λοιπόν να τα κάνεις και με μια κοπέλα που μόλις γνώρισες; Εκτός και αν όντως ψάχνεις για μια φίλη, τότε πάω πάσο…

Αν στο πρώτο στάδιο της γνωριμίας με μια κοπέλα είσαι υπερβολικά φιλικός, τότε θα σε αντιμετωπίσει και αυτή σαν «φιλαράκι». Ακόμα και ραντεβού να βγεις με αυτή την κοπέλα, οι προοπτικές να συμβεί κάτι ερωτικό μεταξύ σας είναι ελάχιστες έως μηδαμινές. 

4. Το σύνδρομο του James Bond

Όταν προσποιείσαι ότι είσαι υπερβολικά «cool» ενώ κάθεσαι όλη τη νύχτα στο μπαρ ή σε κάποια γωνιά του κλαμπ και περιμένεις ότι η ωραία στάση του σώματος σου και το υπερβολικά γοητευτικό σου βλέμμα θα προσελκύσει κάποια κοπέλα. Το έχουμε πει άπειρες φορές, αυτό συμβαίνει μόνο στις ταινίες!

Ας υποθέσουμε όμως ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο και σε πλησιάζει μια κοπέλα, θα μπορέσεις να υποστηρίξεις αυτή την εικόνα του «σιωπηλού, γοητευτικού άντρα» ή θα τα χάσεις μόλις αρχίσεις να της μιλάς;

5. Το σύνδρομο του «λιγούρη»

O λιγούρης θα εντοπίσει μια γυναίκα που του αρέσει και θα την κοιτάει επίμονα (συνήθως από τον λαιμό και κάτω). Είναι ο κλασικός τύπος που δεν ξέρει πως να προβάλει τα ελκυστικά στοιχεία της προσωπικότητας του και μένει στην επιφάνεια, δηλαδή θα στολίσει στην κυριολεξία την γυναίκα με κοπλιμέντα «είσαι πολύ όμορφη» ή «Έχεις πολύ ωραίο σώμα, κάνεις γυμναστική;». Γενικότερα ότι και να πει θα έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση και το βλέμμα του θα είναι γεμάτο «δίψα» για σεξ.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν υπάρχει κάτι κακό στο να θες να κάνεις σεξ, ούτε στο να εκφράζεις τις σεξουαλικές σου προθέσεις (ειδικά όταν το κάνεις με άνεση και ωραίο τρόπο). Όταν όμως διψάς τόσο πολύ για κάτι, σημαίνει πως αυτό το κάτι λείπει από την ζωή σου και όταν το προβάλεις στην γυναίκα τόσο έντονα, σαν τον Λύκο που μόλις εντόπισε την λεία του, τότε «σκοτώνεις» την έλξη σε δευτερόλεπτα.

Αν θες να πας την επικοινωνία σου με τις γυναίκες σε άλλο επίπεδο, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!