Φλερτ με συμφοιτήτρια: Πως να το κάνεις πετυχημένα - Men's Bible

Φλερτ με συμφοιτήτρια: Πως να το κάνεις πετυχημένα

Φλερτ με συμφοιτήτρια: Πως να το κάνεις πετυχημένα

Στις ταινίες, το φλερτ με συμφοιτήτρια εξελίσσεται συνήθως ως εξής: Ο πρωταγωνιστής ως ντροπαλός και όχι τόσο κοινωνικός τύπος κάθεται ήσυχος και ονειρεύεται μέχρι που κάποια στιγμή καταφέρνει κάτι πολύ εντυπωσιακό και η ωραία της σχολής ξαφνικά τον ερωτεύεται.

Οι ταινίες πολλές φορές μας διδάσκουν ασυνείδητα ότι το ερωτικό ενδιαφέρον ξεκινάει ξαφνικά και πάντα μετά από κάποιο εντυπωσιακό κατόρθωμα.

Και οκ, δεν είναι ότι αυτό το σενάριο δε θα μπορούσε με τίποτα να συμβεί στην πραγματική ζωή, όμως αυτό δεν είναι και το καλύτερο πλάνο στο οποίο θα βασιστείς για να κάνεις κάτι με την κοπέλα που σου αρέσει στη σχολή.

Το φλερτ με συμφοιτήτρια δε θέλει υπερβολές. Αλλά να καλλιεργήσεις και να αναδείξεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Το φλερτ με συμφοιτήτρια θέλει να είσαι κοινωνικός με όλους, όχι μόνο μαζί της

Φαντάσου για λίγο το εξής: Είσαι τύπος ήσυχος και μιλάς με ελάχιστα άτομα στη σχολή. Ξαφνικά αποφασίζεις ότι θέλεις να μιλήσεις στην κοπέλα που σου αρέσει και έτσι την πλησιάζεις και της πιάνεις την κουβέντα.

Όμως ακριβώς επειδή δεν μιλάς ιδιαίτερα με πολύ κόσμο:

α) Η κοπέλα μπορεί να σε βλέπει για πρώτη φορά, να μη σε ξέρει καθόλου και ως εκ τούτου να μην έχει κάποιο κίνητρο ή περιέργεια να σε γνωρίσει περισσότερο.

και

β) Δεν έχεις εξασκήσει αρκετά τις κοινωνικές σου δεξιότητες και γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να της μιλήσεις με τρόπο νευρικό, αμήχανο και αδέξιο.

Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν είναι σημαντικό να είσαι κοινωνικός και να μιλάς με όλους.

Και όχι, το ότι μπορεί να είσαι εσωστρεφής δεν είναι δικαιολογία να μην το κάνεις.

Εσωστρέφεια δε σημαίνει απαραίτητα ντροπαλότητα. Μπορείς να είσαι κοινωνικός και ταυτόχρονα εσωστρεφής.

Ο εσωστρεφής τύπος απλώς κουράζεται από ένα σημείο και μετά από τις κοινωνικές επαφές και χρειάζεται χρόνο μόνος του για να γεμίσει μπαταρίες. Δεν τις φοβάται ούτε απαραίτητα τις αποφεύγει.Φλερτ με συμφοιτήτρια: Πως να το κάνεις πετυχημένα

Να συμμετέχεις ενεργά στην τάξη και στα μαθήματα

Αν υπάρχει κάποια αλήθεια στα φανταστικά σενάρια του Holywood είναι πως στο φλερτ (είτε μιλάμε για με συμφοιτήτρια, είτε όχι) παίζει σημαντικό ρόλο το τί λένε για εσένα τα λόγια και οι πράξεις σου.

Δεν έχει σημασία το τί δηλώσεις εσύ ο ίδιος για τον εαυτό σου αλλά το τί εκπέμπει για εσένα η συμπεριφορά σου.

Γι’ αυτόν το λόγο λοιπόν (και σίγουρα γιατί είναι καλό και για τη δική σου σταδιοδρομία) καλό είναι να συμμετέχεις ενεργά στα μαθήματα και στη ζωή της σχολής.

Όχι μόνο ενισχύεις το ακαδημαϊκό σου προφίλ έτσι, αλλά έχοντας το θάρρος της γνώμης σου και το θάρρος να κάνεις ερωτήσεις, δείχνεις πως είσαι τύπος με αυτοπεποίθηση, αυτογνωσία (όταν παραδέχεσαι τα λάθη σου) και ευφυία.

Και επειδή συνήθως οι περισσότεροι φοιτητές αποφεύγουν να συμμετέχουν ενεργά, βοηθάς τον εαυτό σου να ξεχωρίσει με αυτόν τον τρόπο και να της μείνεις στο μυαλό πριν καν της μιλήσεις.

Να προσέχεις την εμφάνιση σου και να ντύνεσαι με στυλ που σε ξεχωρίζει

Η εμφάνιση μετράει. Σίγουρα δεν χρειάζεται να στο πω εγώ, αλλά το ξέρεις κι εσύ ότι είναι σημαντική. Δεν είναι το παν και από μόνη της δεν αρκεί για να κάνει το φλερτ με συμφοιτήτρια πετυχημένο, αλλά στα πρώτα στάδια μιας γνωριμίας παίζει σημαντικό ρόλο.

Γι’ αυτό και πολλές φορές το να βελτιώσεις την εμφάνιση σου είναι και η αλλαγή με τα πιο άμεσα και γρήγορα θετικά αποτελέσματα στο πως σε αντιμετωπίζουν οι άλλοι.

Υπερβολές δεν χρειάζονται. Γράψου σε ένα γυμναστήριο ή ξεκίνα κάποια αθλητική δραστηριότητα που σου αρέσει, ξεκίνα να προσέχεις τη διατροφή σου και από εκεί και πέρα:

α) Αν είσαι πολύ αδύνατος επικεντρώσου στο να πάρεις λίγα μυϊκά κιλά.

β) Αν είσαι περισσότερο γεμάτος επικεντρώσου στο να χάσεις λίγο βάρος και να βελτιώσεις την αναλογία μυϊκού και λιπώδη ιστού στο σώμα σου.

Δεν χρειάζεται να υπερβάλεις ή να γίνεις πολύ αυστηρός με τον εαυτό σου. Απλά ξεκίνα ένα πρόγραμμά και εστίασε στην αλλαγή συνηθειών και όχι στο αποτέλεσμα.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι να βρεις το στυλ που σου ταιριάζει και που σε ξεχωρίζει απ’ τους άλλους. Ψάξε για στυλ που σου αρέσουν στο διαδίκτυο ή στον κοινωνικό σου περίγυρο και πειραματίσου σταδιακά μέχρι να βρεις κάτι με το οποίο νιώθεις άνετα και σου ταιριάζει.

Να αξιοποιείς το χιούμορ σου στο φλερτ με συμφοιτήτρια

Αν έχεις κάνει ποτέ παρέα με κάποιον πολύ σοβαρό ή γκρινιάρη τύπο, τότε γνωρίζεις πολύ καλά ότι με το να είσαι πολύ σοβαρός και να παραπονιέσαι όλη την ώρα δεν μαγνητίζεις τους ανθρώπους κοντά σου. Αντίθετα τους απωθείς.

Και επειδή το φλερτ όπως καταλαβαίνεις θέλει θετική διάθεση, θα χρειαστεί να ακονίσεις και το χιούμορ σου.

Ευτυχώς αυτό είναι πιο εύκολο απ’ όσο ακούγεται.

Το πρώτο βήμα είναι να αρχίσεις να παρακολουθείς stand up κωμικούς. Ευτυχώς η Ελλάδα έχει πλέον μια μεγάλη σκηνή με αρκετά αξιόλογα ονόματα και σίγουρα θα βρεις κάποιους που σου αρέσει το στυλ τους.

Ο λόγος που βοηθάει να παρακολουθείς τακτικά stand up κωμικούς είναι πως το χιούμορ δεν είναι κάτι που μαθαίνεται στη θεωρία. Αλλά με την εξάσκηση και τη μίμηση.

Ξεκίνα να κάνεις πειράγματα τακτικά σε όλους όσους έρχεσαι σε επαφή και να εκφράζεσαι με αισιοδοξία και θετικότητα.

Κάνοντας τα παραπάνω, όχι μόνο βοηθάς τον εαυτό σου να εξελιχθεί και να αποκτήσει σημαντικές κοινωνικές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν γενικά στη ζωή σου, αλλά χτίζεις ένα ευχάριστο και δυναμικό προφίλ που θα ιντριγκάρει τη συμφοιτήτρια που σου αρέσει και προετοιμάζεις κατάλληλα τον εαυτό σου να τη φλερτάρει.

Θες να βελτιώσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!