Πώς να Κρατήσω Ζωντανή την Κουβέντα με μια Κοπέλα; - Men's Bible

Πώς να Κρατήσω Ζωντανή την Κουβέντα με μια Κοπέλα;

Άσε το Σώμα να Μιλήσει, v

Μια ερώτηση που ακούω συχνά από νέους μαθητές αλλά και φίλους του site, είναι το «πώς να κρατήσω ζωντανή την κουβέντα»;

Μια ερώτηση που είναι φυσικά αναμενόμενη.

Και είναι λογικό καθώς, μετά τον αρχικό φόβο της απόρριψης, το επόμενο μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζεις, όταν προσπαθείς να φλερτάρεις με μια κοπέλα, είναι η αμήχανη σιωπή. Η άβολη στιγμή που κάθεσαι και την κοιτάς ψάχνοντας να βρεις τι να πεις για να γεμίσεις το κενό.

Σε αυτή την περίπτωση είναι λογικό το άγχος να εκτοξεύεται και εσύ να νιώθεις σαν κυνηγός που έχει ξεμείνει από σφαίρες απέναντι σε ένα άγριο θηρίο.

Συναισθήματα που σε οδηγούν συχνά πυκνά στο να αποφεύγεις εξ’ αρχής να προσεγγίσεις και να φλερτάρεις με τις κοπέλες που σου αρέσουν.

Όμως, υπάρχει τρόπος να παρακάμψεις αυτή τη δυσκολία. Υπάρχει τρόπος να νιώσεις και να πεις από μέσα σου «μπορώ να κρατήσω ζωντανή τη κουβέντα».

Δεν φταίνε τα γονίδια σου

Στο παρελθόν ένιωθα τόσο συχνά αμηχανία όταν ήθελα να γνωρίσω και να φλερτάρω με κοπέλες, που η απογοήτευση μ’ έκανε να πιστέψω πως δε θα μπορούσα ποτέ να τα καταφέρω, να κρατήσω ζωντανή τη κουβέντα στο φλερτ και να κάνω μια γυναίκα να νιώσει έλξη για εμένα.

Έφτασα στο σημείο να πιστεύω ότι κάτι πάει στραβά με το χαρακτήρα μου ή το DNA μου. Νόμιζα πως δεν το είχα και το έπαιρνα προσωπικά. Πως έφταιγα εγώ και πως ήμουν από κατασκευής μου ατελής.

Τελικά αποδείχθηκε πως έκανα λάθος. Και αυτό το κατάλαβα όταν καλλιέργησα νέες συνήθειες και άλλαξα τον τρόπο που ερμηνεύω κάποια πράγματα. Κατάλαβα πως το θέμα ήταν τεχνικής φύσεως και όχι προσωπικής.

Και έτσι θέλω να το δεις και εσύ.

Το να μην έχεις μάθει πώς να κρατάς τη ροή σε μια συζήτηση, βλάπτει σοβαρά την κοινωνική και την ερωτική σου ζωή. Αν όμως ξέρεις πώς να κάνεις το λόγο σου να κυλάει, τότε μπορείς να συστηθείς σε οποιανδήποτε θελήσεις, να της μιλήσεις και να καταφέρεις να την γνωρίσεις καλύτερα.

Έτσι αυξάνεις τις πιθανότητες για επιτυχία αλλά και ικανοποίηση από την κοινωνική σου ζωή. Μεγαλώνεις τον κοινωνικό σου κύκλο, γνωρίζεις περισσότερες κοπέλες και αποκτάς εμπειρίες που σε άλλη περίπτωση θα έχανες.

Γιατί δεν μπορώ να κρατήσω ζωντανή την κουβέντα;

Όταν μελετάς την ανθρώπινη συμπεριφορά και τις κοινωνικές δυναμικές, ανακαλύπτεις μοτίβα αθέατα στο μάτι.

Συμπεριφορές και συνήθειες χρόνων που υπονομεύουν την κοινωνική αποτελεσματικότητα σου και σε εμποδίζουν να ξεκινήσεις να φλερτάρεις και να διατηρήσεις έναν ζωντανό και συναρπαστικό διάλογο.

Η βαθύτερη αιτία που το μυαλό κοκαλώνει και οι λέξεις, όταν βγαίνουν, βγαίνουν με το ζόρι, είναι η συνήθεια σου να φιλτράρεις τον λόγο σου.

Ακριβώς επειδή θες να πεις κάτι φοβερό, κάτι έξυπνο, κάτι εντυπωσιακό, δεν αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο. Αποτρέπεις ο ίδιος τον εαυτό σου από το να μιλήσει, γιατί θες να σιγουρευτείς πως αυτό που έχεις στο μυαλό σου είναι αρκετά καλό και θα έχει αποτέλεσμα.

Μόνο που η συνήθεια αυτή σκοτώνει εντελώς την ικανότητά σου να ανοίξεις και να συνεχίσεις μια συζήτηση!

Αν δέχεσαι μονάχα το τέλειο ως αρκετά καλό τότε μάντεψε, σπάνια θα εγκρίνεις τις λέξεις που σου έρχονται αυθόρμητα. Θα μιλάς πολύ λίγο και θα βλέπεις τον εαυτό σου ως κάποιον που δεν έχει – εντυπωσιακά και φοβερά – πράγματα να πει.

Είναι λογικό να λες «δεν μπορώ να κρατήσω ζωντανή την κουβέντα και να διατηρώ το ενδιαφέρον της γυναίκας στο φλερτ», όταν ζυγίζεις και φιλτράρεις το κάθε τι.

Η επικοινωνία όμως ως επί το πλείστον είναι μια δημιουργική διαδικασία.

Από τη στιγμή που μάθεις κάποια μοτίβα όπως το πως να εισάγεις χιούμορ και πείραγμα, πώς να κάνεις κομπλιμέντα, πώς να αφηγηθείς μια ιστορία κλπ, τα υπόλοιπα τα χτίζεις επί τόπου με τις πληροφορίες που σου δίνει η κοπέλα και το περιβάλλον στο οποίο είστε.

Παίζει και η διάθεση ρόλο

Ένα άλλο πρόβλημα είναι το να μην μπορείς να βρεις εύκολα την κατάλληλη διάθεση για φλερτ και κουβέντα.

Ένας από τους λόγους που τότε πίστευα πως δε μπορούσα να κρατήσω ζωντανή τη κουβέντα στο φλερτ και ένιωθα πως δεν το είχα, ήταν γιατί ήμουν όλη μέρα πάνω από ένα γραφείο ή μπροστά από έναν υπολογιστή, δουλεύοντας σε κάτι που απαιτεί λογική και αναλυτική σκέψη.

Αν λοιπόν εργάζεσαι για πολλές ώρες σε μια δουλειά που θέλει λογική και αναλυτική σκέψη και δεν ξέρεις πώς να κάνεις στροφή 180⁰ μοιρών, ώστε να είσαι πιο ανοιχτός στις κοινωνικές επαφές, τότε δεν είναι αφύσικο να σου παίρνει χρόνο μέχρι να «ζεσταθείς» ώστε να φλερτάρεις με άνεση.

Μπορείς να ξεπεράσεις αυτό το εμπόδιο κάνοντας αυτό που λέμε ζέσταμα. Πριν δηλαδή προσεγγίσεις την κοπέλα που σου αρέσει ή πριν πας σε κάποιο μαγαζί, μίλα σε ανθρώπους που δε γνωρίζεις. Μπορεί να είναι κάποιος σερβιτόρος στο μαγαζί, κάποιος άγνωστος στο δρόμο, ο περιπτεράς στη γωνία κλπ.

Δεν έχει σημασία αν θα πιάσετε συζήτηση κλπ, αυτό που έχει σημασία είναι να λαδώσεις τις κοινωνικές σου μηχανές ώστε να λειτουργούν πιο ομαλά όταν πλησιάσεις εκείνη την ωραία μελαχρινή που σου αρέσει.Πώς να Κρατήσω Ζωντανή την Κουβέντα με μια Κοπέλα όταν φλερτάρω;

Τι μπορώ να κάνω για να κρατήσω ζωντανή την κουβέντα;

Ας ξεκινήσουμε με μερικές απλές και συγχρόνως θεμελιώδεις τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να φλερτάρεις με περισσότερη άνεση και με εξάσκηση να διατηρείς την κουβέντα ομαλή και ζωντανή:

#1 Σταμάτα να φιλτράρεις τα λόγια σου

Πρώτα απ’ όλα ξέχνα το φιλτράρισμα, ξέχνα την εσωτερική σου φωνή που ελέγχει πώς θα ακουστεί το καθετί που σκέφτηκες να πεις. Δώσε την άδεια στον εαυτό σου να μην είναι τέλειος.

Και ο καλύτερος τρόπος να εξασκηθείς σε αυτόν τον αυθορμητισμό, είναι να ξεκινήσεις να τον εφαρμόζεις σε συνομιλίες με ανθρώπους που ήδη ξέρεις αρκετά καλά.

Έπειτα, δοκίμασε το καθώς φλερτάρεις με μια κοπέλα. Άσε στην άκρη το αποτέλεσμα και την εικόνα και εστίασε στο να εκφράζεις τη γνώμη σου και να λες οτιδήποτε σου φαίνεται αστείο και χιουμοριστικό.

Κάνε το και θα ανακαλύψεις πως, ως επί το πλείστον, δεν έχει τόσο σημασία πόσο φοβερό και τρομερό είναι αυτό που λες, αρκεί να μην είναι κάτι απρεπές ή προσβλητικό.

#2: Εστίασε στην κοπέλα και όχι στον εαυτό σου

Όταν κολλάς στο πώς να την εντυπωσιάσεις και πως θα της πεις κάτι φοβερό και εντυπωσιακό, μοιράζεις την προσοχή σου σε δύο συζητήσεις.

Στη συζήτηση που κάνεις με τη κοπέλα και στη συζήτηση που κάνεις με τον εαυτό σου μέσα στο κεφάλι σου. Αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά στην ικανότητα σου να κάνεις μια ομαλή κουβέντα με ροή και να δημιουργήσεις οικειότητα και άνεση ανάμεσα σας.

Αντί λοιπόν να σκέφτεσαι από μέσα σου τι να πεις και πώς να το πεις, είναι πολύ καλύτερο να εστιάσεις στην κοπέλα που έχεις απέναντί σου. Οι πληροφορίες που θα σου δώσει, είτε με τις λέξεις, είτε με τη γλώσσα του σώματος της, αποτελούν ένα πολύ καλύτερο καύσιμο για κρατήσεις ένα διάλογο με ενδιαφέρον.

Και όχι μόνο αυτό, δείχνοντας πως είσαι εκεί και την προσέχεις και την ακούς, ξεχωρίζεις από τους υπόλοιπους άνδρες που θα την προσεγγίσουν με δήθεν εντυπωσιακές ατάκες, οι οποίες δείχνουν πως νοιάζονται περισσότερο για τη δική τους εικόνα, παρά για το να γνωρίσουν τη κοπέλα στην οποία μιλούν.

#3: Διηγήσου ιστορίες από τη ζωή σου

Μια από τις κλασικές αδυναμίες των ανδρών που δυσκολεύονται στο φλερτ, είναι η αδυναμία τους να αφηγηθούν γεγονότα από τη ζωή τους.

Οι ιστορίες που λέμε για εμάς αποτελούν ένα από τα δυνατότερα εργαλεία στην όλη διαδικασία. Και μάλιστα πρόκειται για εργαλεία πολλαπλών χρήσεων.

Όχι μόνο βοηθούν στο να σπάσεις το μοτίβο των συνεχόμενων ερωτήσεων και να διατηρήσεις τη κουβέντα, αλλά βοηθούν και στη δημιουργία έλξης.

Οι προσωπικές ιστορίες είναι στην ουσία ψήγματα του εαυτού μας και του ποιοι είμαστε και όταν φλερτάρεις θες να γνωρίσεις την κοπέλα, όμως προφανώς πρέπει να μάθει και εκείνη πράγματα για σένα.

Ξεκίνα λοιπόν να αφηγείσαι γεγονότα από τη ζωή σου. Και έχε στο νου σου πως αν μέχρι τώρα δεν έλεγες ιστορίες, τότε θα ανακαλύψεις πως θα είσαι πολύ κακός αφηγητής.

Μην πτοηθείς. Αυτό είναι φυσιολογικό καθώς μέχρι τώρα δεν είχες εξασκηθεί και ο μόνος τρόπος να βελτιωθείς είναι να αφηγείσαι ιστορίες ακόμα και αν δεν το κάνεις καλά.

Θες να μάθεις πως να κάνεις μια γυναίκα να κρέμεται από τα χείλη σου; Δες εδώ

Αξίζει να επιμείνεις

Τώρα που ξέρεις κάποια πράγματα το επόμενο βήμα είναι να τα εφαρμόσεις και να τα εξασκήσεις.

Μην περιμένεις όμως να προσεγγίσεις και να φλερτάρεις με κάποια κοπέλα για να τα εξασκήσεις. Ξεκίνα από την επόμενη κιόλας φορά που θα συνομιλήσεις με κάποιον.

Όταν εξασκηθείς αρκετά και γίνουν κτήμα σου, θα νιώσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Θα λες από μέσα σου «μπορώ να κρατήσω ζωντανή την κουβέντα» και αυτό θα σου δώσει την ώθηση να προσεγγίσεις και να φλερτάρεις με μεγαλύτερη διάθεση και άνεση.

Επίσης έχε στο νου σου πως οι παραπάνω τεχνικές θα σε βοηθήσουν στο ξεκίνημα.

Αν όμως θέλεις να βελτιωθείς περισσότερο και να φτάσεις στο σημείο να φλερτάρεις άφοβα, να προκαλείς το ερωτικό ενδιαφέρον και να γοητεύεις, τότε θα χρειαστεί να αφιερώσεις χρόνο για να μάθεις πώς λειτουργεί η γυναικεία έλξη και το φλερτ σε θεμελιώδες επίπεδο.

Έτσι θα φλερτάρεις με φυσικότητα και παλμό, αποφεύγοντας τις αμήχανες σιωπές που σε αποτρέπουν από την επαφή με τις κοπέλες που σου αρέσουν και σε ελκύουν.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!